Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Fapados repülőterek: LPL - az ízig-vérig lokoszt (Liverpool)

2008.11.25. 16:21 | lokoszt | Szólj hozzá!

Címkék: liverpool ryanair wizzair easyjet repülőterek

A liverpooli John Lennon Airport egy kimondottan fapados repülőtér, minden porcikájában a fapados igényekhez igazodva. 2008 őszig (leszámítva az utazási irodák és a Liverpool FC chartereit) kizárólag Ryanair, Easyjet és Wizzair gépek használták a reptér betonját. Az EuroManx csődje után a Liverpool- Man-Sziget közötti járatot átvette a British European, így megjelent az első "nem-fapados" légitársaság is a repülőtéren és 2009 márciustól a KLM is repül ide F70-nel AMS-ból. Ettől függetlenül ez egy ízig-vérig lokoszt repülőtér, 99%-ban FR és EZY járatokkal.

A reptér megközelítése

Több buszjárat is közlekedik, a központ elérhető a 80, 82A, 86A buszokkal ill. több járat közlekedik az agglomerációba is. Az Airlink 500 expressz busz a belvárosba közlekedik a Lime Street és a Coach Station érintésével, 30 percenként. Vonattal a belvárosi Lime Street állomásról a HUNTS CROSS állomásig kell utazni, majd onnan 883, 89 vagy 81A buszokkal kb. 3 perc a repülőtér. A vonat még az átszállást beleszámítva is jóval gyorsabb mint a busz. Aki Manchesterbe szeretne utazni, az megteheti a Manchester központ és Liverpool Airport között közlekedő Airlink 700 busszal. Ez a busz egy óra alatt ér Manchester központjába, a viteldíj egy útra 6 Font, oda-vissza 10 Font, jegy a sofőrnél váltható. Szintén Manchesterbe közlekedik a "Ryanair-Terravision" busz, ugyancsak egy órás menetidővel. Erre a buszra a jegyet már a gépen kínálják, de a repülőtér érkezési oldalán is van egy Terravision jegyértékesítő pult.

A check in pultok a bejárattól balra helyezkednek el, innen lépcsőn/liften/mozgólépcsőn fel kell menni egy szintet, majd ismét le - de itt két út is választható.
2 Font bedobásával vehetünk egy "fast lane" kártyát, amivel a securityre váró sort kikerülhetjük egy külön lépcsőn lejutva. A sec. itt is tipikusan angol mentalitással dolgozik, minden egyes alkalmazott egyénileg értelmezi a szabályokat és azt a saját szimpátiája (és az utas kezében lévő útlevél alapján) alapján alkalmazza.

A tranzit elég nagy, minden fontos létesítmény megtalálható. A security-től érkezvén balra az Easy, jobbra a Ryanair "szárny" található. A kisbabával utazókat nem engedik előre PB nélkül, csomag méretét még nem láttam, hogy ellenőrizték volna a kapunál. Utashidak nincsenek, lépcsőn le és gyalog a géphez, tehát a PB-t vásárlók itt valóban elsőként szállhatnak fel a fedélzetre.

Érkezéskor is gyaloglás van, egy hosszú fedett folyosón kell megközelíteni az útlevélkezelést, a csomagok "érkezési ideje" változatos. Volt olyan, hogy a hosszúra nyúlt beléptetési procedúra után még 20 percet kellett várni, de olyan is, hogy az elsők között léptem be és már ott köröztek a csomagok a szalagon. Az előcsarnokba lépés előtt szúrópróba szerűen átvilágítják a csomagokat.
Ezen a repülőtéren aludni csak a security után lehet. Az előtérben egyáltalán nincsenek padok, sem szőnyeg a padlón. A sec után viszont bőven van csendesebb zug ahol karfa nélküli ülések is akadnak, de a kapuknál szőnyeg van, tehát a földön alvás sem lesz túl kényelmetlen.

A repülőtér honlapja

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr20788009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása