Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Az online check-in rejtélye a Ryanair-nél

2008.12.02. 23:30 | sYg | 291 komment

Címkék: utazás ryanair lowcost olcsó repülőjegy online checkin

Köszönet "tompus"-nak a remek leírásért! 

Már a foglalás elején meg kell gondolni, hogy miként szeretnénk becsekkolni a járatunkra. Ez a Ryanair-nél azért is lényeges kérdés, mert van képük a reptéri check-in-ért 5€-t elkérni, ami egy akciós jegynél összemérhető összeg a jegy árával. 
Előnye az online check-in-nek (azon kívül, hogy ingyenes), hogy nem kell a reptéren beállni a pultok előtt kígyózó sorba, hanem rögtön mehetünk a biztonsági ellenőrzéshez (a biztonsági ellenőrzésen való átjutást lásd a korábbi posztokban), majd pedig a beszállókapuhoz. Nem elhanyagolható az sem, hogy így nem kell órákkal a járat indulása előtt kimenni a repülőtérre, elég csak 40 perccel indulás előtt odaesni a kapuhoz (gyakran indulás előtt 10 perccel is felengednek a gépre, de azért ne erre játsszunk!).
Hátránya az online check-in-nek, hogy ezt kizárólag akkor vehetjük igénybe, ha csak kézipoggyászunk van (a kézipoggyászról is lehet olvasni a korábbi írásokban).

Akkor lássuk, hogyan lehet igénybe venni az online check-in-t:

Először már a repülőjegy foglalásakor oda kell figyelni, hogy bejelöljük ezt az opciót:
Látható, hogy csak 0db csomag esetén van erre lehetőség.
 

Itt jön még egy trükkös kérdés, amit jól kell megválaszolnunk. A kérdés arra irányul, hogy van-e megfelelő eu-s okmányunk (útlevél, személyi igazolvány), amivel majd tudjuk igazolni magunkat.

Itt a ’Yes’ a helyes válasz, ha nem akarunk magunknak kellemetlenséget.

Ha megvettük a repülőjegyünket, akkor utána várhatjuk, hogy közelegjen az utazás időpontja. Online check-in-re legkorábban 14 nappal az indulás időpontja előtt van lehetőség. Ez a lehetőség az indulás előtt 4 órával véget ér.
Tehát, amikor gép, internet és nyomtató közelében vagyunk, akkor lépjünk be a ryanair honlapjára és kezdjük el a procedúrát:
Kattintsunk az Online Check-In opcióra a nyitóoldalon:
 

 

A következő képernyő jelenik meg. Itt 3 lehetőség közül választhatunk miképpen szeretnénk beazonosítani utazásunkat

- Option 1: Megadjuk a foglalási számunkat és a kártyaszámunkat, amelyik kártyával az utat foglaltuk
- Option 2: Megadjuk a foglalási számot, azt az email címet, ahová a visszaigazolást kértük a foglaláskor és azt, hogy honnan hová utazunk
- Option 3: Megadjuk az odautazás időpontját, azt az email címet, ahová a visszaigazolást kértük a foglaláskor és azt, hogy honnan hová utazunk

Mivel általában nem készülünk fel eléggé, így nem tudjuk a foglalási kódunkat és a hitelkártyánk sincs kéznél, de azt jó eséllyel tudjuk, hogy mikor és hova utazunk és még az email címünkre is emlékszünk, így a 3-as opció a leggyakrabban használt.

Ha megbirkóztunk az utazás beazonosításával, akkor továbbléphetünk:


 

Itt ki kell pipálnunk mindent 
- van érvényes azonosító iratunk (útlevél vagy személyi); nem megfelelő a jogosítvány, diákigazolvány, könyvtári látogatójegy, stb.
- csak 1db megfelelő méretű kézipoggyászunk van
- biztosak vagyunk, hogy senki sem babrálta a csomagunkat rajtunk kívül
- nem viszek semmi tilos cuccot vagy más ember cuccát
- és persze egyetértek azokkal a feltételekkel, amikkel már foglaláskor is egyetértettem


Ha kipipáltunk mindent, akkor továbbléphetünk a következő szintre:

Ha eddig nem rontottunk el semmit, akkor megjelennek a foglalásunk részletei: minden utas, akiknek ugyanazon a foglalási számon foglaltunk, és ha az oda-és visszaút is benne van a 14 napos határidőben, akkor az oda-és a visszaút is. Itt kijelölhetjük, hogy kit szeretnénk becsekkolni, illetve hogy az odaútra vagy a visszaútra (akár mindkettőre) szeretnénk elvégezni a műveletet. 
Két megjegyzés:
- akkor is célszerű az oda-és visszaútra is becsekkolni, ha csak az egyik utat utazzuk le
- ne használjunk ékezetet a név megadásakor! A legtöbb reptéri rendszer kiakad az ékezetes karakterektől és akkor futhatunk egy kört a reptéren normál beszállókártyáért.


 

- Tehát az oldalon ki kell pipálni az utasok nevét, akik online akarnak becsekkolni. Lehet olyan, aki időközben meggondolta magát és a reptéren akar csekkolni, mert például mégis lesz feladott poggyásza, akkor azt az utast kihagyjuk.
- Kipipáljuk az odautat (Outbound flight)
- Kipipáljuk a visszautat (Return flight)
- Meg kell adni a születési időt (Date of birth; nap/hónap/év)
- A nemzetiséget (ezt fel kell ismerni angol nyelven :) )
- Ki kell választani az azonosító dokumentum fajtáját (Document type) (útlevél/passport vagy személyi igazolvány /ID card)
- Meg kell adni az útlevél vagy a személyi igazolvány számát (Document number) (értelemszerűen azt, amit az előbb kiválasztottunk)
- Azt az országot, ahol az útlevelet kibocsátották (Country of issue), tehát hiába vagyunk magyarok, ha az útlevelet valamilyen oknál fogva a pekingi magyar nagykövetség adta ki, akkor itt bizony Kínát (China :) ) kell megadni
- Végül pedig az útlevél/személyi lejárati dátumát (nap/hó/év)

A következő lépésben (ha nem akarjuk az egészet feladni a CANCEL gomb megnyomásával), akkor 2 lehetőségünk van. Továbblépünk a Check-in-re a Check-in gombbal vagy ha szeretnénk valami oknál fogva ismét kinyomtatni a beszállókártyánkat, akkor azt a Reprint gombbal tehetjük meg.

Tehát lépjünk tovább a Check-in gombra kattintva:

 

Itt sok teendőnk nincs, ez az oldal felhívja a figyelmet, hogy ha továbblépünk, akkor már nem módosíthatunk semmilyen adatot. Tehát, ha elírtuk korábban az útlevélszámot, akkor nem fognak felengedni a gépre, a reptéren muszáj lesz a reptéri check-in-t választanunk 10€ befizetése után.
De bízzunk magunkban, hogy mindent jól csináltunk és bátran nyomjunk rá a Check-in gombra!

És ekkor végre megjelenik a beszállókártyánk:

 

Nyomtassuk ki!!!

Ügyeljünk arra, hogy ne nagyon gyűrögessük, különösen a pacának látszó vonalkódra ügyeljünk, mert ha nem tudja a gép leolvasni a kapunál, akkor futhatunk egy kört valódi beszállókártyáért, ami a gép indulása előtt nem sokkal kellemetlen lehet.
Ezek után nincs más tennivalónk, mint a reptéren egy mosolyt vetni a check-in pultoknál sorbanálló emberekre és egyenesen átsétálni a biztonsági ellenőrzésen majd a beszállókapuhoz.

Megjegyzés: bármennyire elavultnak tűnik a papíralapú ügyintézés mindenképp ki kell nyomtatni a beszállókártyát. Tehát nem jó a laptopon, mobiltelefonon, stb.-n bemutatott beszállókártya.




 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr44800739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.07.10. 12:56:50

@bettiu:
Szia.
Ryanair: 06-90-982-014 25Ft/perc elvileg.
De ha látod a foglalást, akkor nincs gond. Nem fognak illetéket fizettetni vele, az csak a részletezése a tételeknek, az adott jegyre épp nem számoltak fel Neked illetéket, ezért volt olcsó :)

Plant 2012.07.23. 18:52:20

Sziasztok!
17 éves fiamnak foglaltam le egy Bp-Manchester-Bp jegyet.(A check-int majd a napokban intézhetem.)
Mivel románia magyarok, de még román állampolgárok vagyunk, a kérdésem az lenne, hogy utazhat-e egyedül, felnőtt kíséret/ felügyelet nélkül a 17 éves gyermek. Kérdem ezt, mert a romániai Ryanair-esek és más romániai közvetítő irodák azt tartják, hogy a romániai kiskorúak (18 év alattiak) nem utazhatnak a Ryanair-el felnőtt kísáret/felügyelet nélkül.A Ryainair honlapján nem találtam semmi spéci erre vonatkozó kitételt. Tud valaki biztosat mondani ezzel kapcsolatosan, mert ugyebár elég szerencsétlen dolog lenne, ha a kb 150 eurós jegyárat semmisnek tekinthetnénk.
Előre is köszönöm a segítséget!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.07.23. 20:23:22

@Plant:
Szia. A WizzAir szabályzatának ide vonatkozó része nem túl biztató számotokra és mivel törvényről van szó, ez a Ryanairnél is így lesz:

14 évesnél idősebb gyermekek a Wizz Air járatain egyedül is utazhatnak.

fontos közlendő a 18 év alatti román állampolgárságú utasok számára
A 18 év alatti román állampolgárokra különleges feltételek vonatkoznak.

A 2005/248. számú román törvény alapján [amely a román állampolgárok szabad helyváltoztatására vonatkozik külföldön] a 18 év alatti román állampolgárok csak mindkét szülő kíséretében, illetve egy szülő/felnőtt kíséretében és a szükséges dokumentumok felmutatásával utazhatnak külföldre.

A Wizz Air megtagadja a szükséges dokumentumokkal nem rendelkező utasok szállítását.

Kérjük, a formaságokról utazás előtt érdeklődjön.

Plant 2012.07.23. 20:35:56

@lokoszt:
Szia!
Kösz a gyors választ. A Wizzair honlapján megjelenik az általad említett szabályozás, ezt ismerjük mi is, de biztos vagy benne, hogy ez a Ryanair járataira is vonatkozik, vagy csak következtetsz? Sajnos telefonkapcsolatot a "magyarországi" Ryanair-el Romániából nem tudtam lebonyolítani. Mit javasolsz?
Nem lenne elegendő egy romániai közjegyző álltal hitelesített szülői beleegyezés az utazással kapcsolatban? A fiam egy 2 hetes angliai nyelvtanfolyamra utazna, szerződésünk van a Manchester-i iskolával. Ezt sem lehetne felhasználni valahogy?

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.07.23. 20:45:48

@Plant:
Szia.
A Wizz egy romániai törvényre hivatkozik, szerintem ezt légitársaságtól függetlenül be kell tartani, de ez csak következtetés. A tuti az, amit a légitársaság mond. Próbáltad a 06-90-982-014-es számot? Elvileg 25 Ft/perc. (ha más nem próbálj meg egy 10 euróval feltölthető voip szolgáltatót, pl. actionvoip.com , amivel majd külföldön is olcsón hívhatod a fiadat. Remélem nem esik kútba a suli.

Plant 2012.07.23. 21:35:15

@lokoszt:
...remélem, de nem túl kecsegtető a dolog

mindenesetre köszönöm válaszaid

Plant 2012.08.04. 16:01:46

Sziasztok!
Ha magyar vagyok (magyar nemzetiségű) de román állampolgár(romániai lakhellyel), a checkin-nél mit írok be a nemzetiség rubrikába: magyar vagy román?
Köszönöm

kookaig 2012.08.18. 07:41:30

Szia. Tegnap este (péntek) rendeltem meg a jegyem retur Kalsruhe-ba. Nem jött még semmi visszaigazolás (e-mail, sms), de a foglalás végén valami hibát írt ki... Mindent kitöltöttem! A pénzt csak hétfőn vonja le? A visszaigazolás csak utána kapom meg?

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.08.18. 10:50:07

A penzt egybol levonja,es ha minden ok,akkor azt irja ki foglalaskor,hogy megerositve,confirmed

kookaig 2012.08.18. 14:47:30

Szia. Köszi a gyors választ... és még akkor kérdeznék. Most néztem meg újból, és sem e-mail, se pénz levonva, tehát akkor nem oké valami. Akkor próbálhatom szerinted megint??? Nehogy 2X utána:)levonja. Szóval a foglalásnál megjelöltem az első feladott poggyásznál 15kg, és hozzáadja a 8500 ft. az oldalsávaban, de mellé van írva "hiba lépett fel próbálja újra", most is oda van írva, meg tegnap is oda volt. Lehet azért nem sikerül? Miért írja azt ki szerinted? Gabee

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.08.19. 11:43:34

@kookaig:
próbáld meg úgy, hogy nem magyar nyelvre van állítva az oldal, vagy próbáld meg másik böngészővel. Próbáld meg csomag nélkül... azt utólag is hozzáadhatod ennyiért...

Sotech 2012.08.24. 16:14:49

Szia! Nagyon jól jött ez a kis leírás. Köszi!
Csak egy kérdésem maradt: (idézet fentebbről) "ha az oda-és visszaút is benne van a 14 napos határidőben, akkor az oda-és a visszaút is. Itt kijelölhetjük, hogy kit szeretnénk becsekkolni, illetve hogy az odaútra vagy a visszaútra (akár mindkettőre) szeretnénk elvégezni a műveletet." Én már túl vagyok a check-in-en viszont utólag néztem, hogy a visszaútra is "becsekkeltem", kinyomtattam a beszálló kártyát pedig az még több mint 20 nap múlva lesz. Ezt újra kell majd "csekkelnem" és nyomtatnom?

tg_mak 2012.08.25. 20:54:04

@Sotech: Ha engedte a visszaútra is az utasfelvételt, akkor kész vagy. (Néha engedi korábban, mint 14 nap).

Sotech 2012.08.27. 21:19:54

@tg_mak: köszi szépen a választ, így már nyugodtabban megyek a reptérre :)

Pietrof 2012.08.31. 06:50:58

Sziasztok! Idén szeptember 10-én fogunk családommal először Ryanair-el repülni. A foglalást a fapados.hu-n keresztül intéztük mivel a Ryanair oldala nem fogadta el anyám dombornyomott Visa kártyáját, mert állítólag az nem hitelkártya, hanem debit kártya...Sebaj. Fapados.hu elfogadta. Az van, hogy szüleimmel megyek nyaralni és fateromat ugyan úgy hívják mint engem. Elkezdtük beírni a neveket és a rendszer állandóan azt írta ki, hogy NEM lehet a 3 főből kettőnek ugyan az a neve. Pl. Gipsz Jakab, Gipsz Jakabné, és Gipsz Jakab.
Na már most mi úgy oldottuk ezt meg, hogy az én nevem mellé odaírtunk egy "Jr"-t, mint junior. Viszont most azon parázok, hogy ez nem szerepel egyik iratomban sem hivatalosan és a Ryanairnél azt írják, hogy a névnek pontosan meg kell egyeznie az okmányomban szereplő névvel. Viszont már csak alig több mint 1 hét van hátra az indulásig és ma már szeretnénk becsekkolni. Szerintetek belekötnek a Jr-be?

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.08.31. 15:05:53

@Pietrof: +3613274040 ->fapados.hu
kérdezz rá náluk, de szerintem ez sima ügy. Te nem utazhatsz...
....
vicceltem :) nem hinném, hogy gond lenne.

Pruntyöke 2012.09.01. 17:02:06

Kedves lakoszt,úgy látom te válaszolsz a legtöbb kérdésre,ha lehet én is választ szeretnék,de bárki véleményére kiváncsi vagyok
-mit tegyek,hogy ne legyen fóbiám a repülőn?még sosem utaztam(62 éves vagyok)
-mit jelent,beszállókártyát venni utazás elött?
-mit jelent a bechekkolás?ezek egyet jelentenek?
olyan válaszokat kérnék,hogy meg is értsem
köszönettel pruntyöke

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.02. 17:40:58

@Pruntyöke:
Fóbia ellen talán segít, ha egyrészt felkészültök repülésre, mikor mi történik, nehogy azon is idegeskedjetek, hogy épp fordul a gép, vagy süllyed stb. Célszerű valamivel elterelni a figyelmet, olvasás, alvás, van aki a 2xfél pálinkát javasolja :) A becsekkolás az indulás előtt 7-15. nappal történik, attól függően, hogy melyik társasággal mentek. A társaság honlapján kell megkeresni az internetes utasfelvétel menüpontot és értelemszerűen ki kell tölteni a kért adatokat. Ehhez kell a foglalási kód, és majd néhány személyes és útiokmány adat. Ha ez megvannak, akkor készül el a beszállókártya, amit ki kell nyomtatni,de előtte célszerű a számítógépre is lementeni pdf formátumban, hogy akár később is előhívható legyen. Ezt kell magatokkal vinni az útiokmány mellé, ezzel lehet majd a gépre feljutni.

Pruntyöke 2012.09.03. 10:38:20

Tisztelt lakoszt!
Köszönöm a gyors választ,de lenne még kérdésem
-párommal egy jegyen vagyunk,jegyünket unokánk Spanyolba vette 1 db,15 kg-s csomaggal,akkor 2 lapot kell kitölteni?
-ezzel adjuk fel a csomagot és ezzel szállunk be a gépre?
-meg mondják ki hova üljön a gépen?
-ez a visszaútra is érvényes?
-segítenek ha bármi gond adódna?
előre is köszönöm és bocs. a zavarásért(nagyon izgatott vagyok)

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.03. 11:00:37

@Pruntyöke:
Minden utasnak külön saját beszálló kártyája van. Ez az internetes utasfelvétel után kiderül. Célszerű lenne, ha ezt az unoka végezné, a szükséges adatok ismeretében neki egyszerűbb és csak elküldi a végterméket, amit ki kell nyomtatni. A 15 kg a Ryanair esetében feladott csomag súlya, ha tehát van feladott (nem kézben vitt) azzal külön be kel állni a megfelelő "drop off" sorba, ahol a csomagot elveszik és adnak egy vonalkódos azonosítót a beszálló kártyára. A beszállókártyát a gépre lépésig őrizni kell, vissza útra pedig ismét be kell csekkolni online és ismét ki kell nyomtani a lapokat. (a beszállókártya A4-es lap)
A repülőgépen alapból nincs helyre szóló jegy, de felárért vásárolható ilyen. Javaslom, hogy a 4-5. sor környékén keressetek helyet. Szerintem az ablaknál ülve javíthat az érzésen, ha tudnak kifelé is nézelődni.

Azért a repüléssel kapcsolatban van még jó pár tudnivaló (mikor, merre kell menni, mi lehet a kézicsomagban, mire kell számítani a repülőtéren, Madrid meg nem is kicsi....
Esetleg unoka ezeket mondja el :)

Pruntyöke 2012.09.03. 21:53:12

Kedves lakoszt!
Köszönöm a további felvilágosítást,nagyon hasznosak,sajnos az unokám nem tud ilyen téren segíteni mert mikor ő elment,2 éve nem ezzel a társasággal ment,és nem volt ilyen problémás az utazás.
tisztelettel pruntyöke

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.03. 23:00:03

@Pruntyöke:
sosem volt problémás az utazás, viszont vannak játékszabályok, amikkel érdemes tisztában lenni. 2 éve is kb. ezek voltak a szabálxok... Ha veszek valakinek egy repülőjegyet szívességből, akkor nem ér véget a szerepem a fizetés gomb megnyomásával. Remélem zökkenőmentesen eljuttok Madridba, viszont arra nem számítsatok, hogy kézen fogva vezetnek majd a repülőig, majd a reptéren a metróig....

Pruntyöke 2012.09.04. 09:32:10

Kedves lakoszt!
Köszönöm az eddigi segítségedet,szerintem félreértettél,tudatlanságom repülő utazással kapcsolatban van,amúgy tisztában vagyok etikai-morális dolgokkal.Mivel számítógépes tudásom is minimális, azért vette meg az unokám a jegyet,különben ő ott él és várni fog a repülőtéren.
tisztelettel pruntyöke

ryanmaister 2012.09.04. 13:38:26

Sziasztok!
Nekem most az történt amire nem találom a választ, hogy foglaltam 6 főre jegyet de csak 5 fő tud eljönni. Érvényes ettől függetlenül a foglalásom, be tudok checkolni, el tudok utazni?
A másik, hogy van olyan név amit ékezettel írtam és van olyan amit nélküle. Okoz vajon valamilyen problémát ez? Válaszotokat előre is köszönöm!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.04. 13:47:25

@ryanmaister:
Érvényes, de a 6. embert ne csekkold be.
Okozhat problémát az ékezet, ezt majd látod a beszállókártyán. Ha pl ő helyett oe lesz, akkor már nem fog egyezni az útlevélben szereplő névvel, de ah szerencséd van nem lesz gond...

ryanmaister 2012.09.04. 13:49:23

Köszönöm szépen a gyors választ!

cozy 2012.09.04. 21:33:19

Sziasztok! A mai napon foglaltam repülőjegyet egy barátomnak a ryanair oldalán. Sajnos több hibát is elkövettem: a neve előtt nem a Mr-t, hanem a Dr-t választottam ki, a keresztnevét ékezettel írtam, illetve a személyiben szereplő második keresztnév lemaradt...A kérdésem az lenne, hogy lehet-e probléma a csekkolásnál/beszállásnál? Előre is köszönöm a választ!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.04. 22:46:12

@cozy:
Még jó, hogy valamit eltaláltál :)
Lehet...

cozy 2012.09.05. 12:50:08

@lokoszt:
Közben felhívtam az Ryanair ügyfélszolgálatát, ott azt a tájékoztatást kaptam, hogy a Mr helyett a Dr abszolút nem probléma, gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy titulusként mit ad meg az ember. A keresztnévnél az a lényeg, hogy az első legyen megfelelően rögzítve, ha a második lemaradt, az nem akkora gond. Az ékezettel kapcsolatban annyit mondott, hogy ha az é betű, akkor az sem okoz gondot, mivel azt a rendszer hiba nélkül át fogja tudni konvertálni. Gondolom az ő és az ű veszélyesebb...Egyébként fél 12-kor kb. 10 másodpercet vártam a kapcsolásra, a hölgy nagyon kedves és segítőkész volt, az egész beszélgetés nem tartott két percig sem. A különleges segítség számát hívtam (0690 982014).

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.05. 13:11:37

@cozy:
Éljen és piros pont a helpdesknek :)

sokutazas 2012.09.07. 13:01:40

Kedves lokoszt, vagy bárki más aki tud válaszolni.

Most utazom először Ryanairral és egy kicsit elbizonytalanodtam a beszállókártya kinyomtatása után.
Gondosan elolvasva minden hozzáférhető "irodalmat" és a Wizzair-es tapasztalataimra hagyatkozva 2 napja elvégeztem az on-line csekkolást. Nem volt semmi gond, csak az zavar hogy nyomtatáskor egy útra (oda-vissza bőven benne voltan a 15 napban, 11 én megyek 13-án jövök) 1 db A4 -es lapot kaptam, igaz két vonalkóddal, és rá is van írva melyik az enyém, és melyik a légi társaságé. Ez utóbbi fölé még egy olló is van rajzolva (na azért nem vágnám le szívesen, bár a kapunál meg nem lesz óllom. A Wizzair-nél egy útra 2 lapnak kell lennie 1 1 vonalkóddal és így is volt! Most viszont a Raynair-nél nem találok erre nézve semmiféle utalást. Bár ha itt is két lapnak kéne lenni, nem is tudom akkor hogyan nyomtassak, mert ez ugyebár az adatok kitöltése után egy klikkelésre automatikusan történik, nem tudok beállítási lehetőségről. Persze lehet, hogy csak én bonyolítom a dolgot.
Röviden a kérdés Ryanair: egy utas egy út hány oldal a beszállókártya?
Köszönöm

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.07. 13:14:48

@sokutazas:
1 lap/fő/út. Ollót ne vigyél magaddal, elég ha behajtogatod, hogy könnyebben le tudják tépni.

sokutazas 2012.09.07. 20:19:49

Köszönöm a gyors választ. Most már egész nyugodt vagyok, tehát hajtogatok.

Pruntyöke 2012.09.15. 15:29:31

Tisztelt Lokosz!
Lehet nem jó helyre írtam,szeretném még megkérdezni,ha csak kézi poggyászom lesz,vihetek cigit és mennyit?
előre is köszönöm a választ

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.15. 20:12:47

@Pruntyöke:
A jövedéki termék szállítható mennyisége miért lenne a légitársaság függvénye? vam.hu vagy NAV vagy ilyesmi.
Egyébként: nem lakoszt és nem lokosz...

Pruntyöke 2012.09.15. 22:51:29

Tisztelt akárki(mivel sehogy nem jó a megszólításom)

azért megköszönöm,hogy egyáltalán válaszolt, sajnálom,hogy ilyen tájékozatlan vagyok,de úgy éreztem,hogy segítőkész,azért zavartam.Jó éjt

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.15. 23:20:33

@Pruntyöke:
Ez akkor sem repülős téma. Azt meghatározhatja a légitársaság, hogy mekkora lehet a kézicsomag, de, hogy hány doboz cigit lehet szállítani, az nem ott dől el. Egyébként tessék használni a google nevű keresőt ilyen esetekben.

Pruntyöke 2012.09.16. 13:50:52

köszönöm a választ,szép napot

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.09.17. 13:58:07

@Pruntyöke: Ez vám szabály és nem légitársaság függő attól függ, hogy mekkora mennyiséget lehet bevinni az országba. Független attól, hogy milyen módon léped át a határt.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.17. 14:33:26

@Írországi Utazók:
Biztos független a határátlépési módtól? Korábban differenciált volt.

Pruntyöke 2012.09.21. 13:20:02

mindenkinek köszönöm a segítséget!prüntyöke

birkanen1 2012.10.01. 18:11:53

Sziasztok!

Ha tud valaki segiteni, kérem tegye meg!
Több izben előfordult már az online chekkolásnál,hogy fizetős helyeket kinál föl a gép és csak azokat lehet bejelölni. Néhány ilyen ülőhely van csak 1 járaton. A rendes ülőhelyeket nem engedi lefoglalni. Mit kell tennem, hogy plussz költség nélkül rendes ülőhelyre tudjak szert tenni?
Köszi, ha valakinek van ötlete!!!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.10.01. 18:50:49

@birkanen1:
Egyszerű: figyelmesebben csekkolj :)

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.10.02. 17:44:42

@birkanen1: 1., vagy foglalsz és fizetsz a felajánlott helyekért 2., vagy ne válassz semmit és akkor nem fizetsz.

A megjelölt fizetős helyeken túl szabad ülőhely választás van, ami ingyenes és nem foglalható előre.

birkanen1 2012.10.02. 22:29:12

@Írországi Utazók:
Köszi szépen! Akkor minden bizonnyal itt a hiba.
A napokban kell chekkolnom igy teszek majd.
Nem tudtam, hogy a többi hely nem foglalható. Biztos ici-pici betűkkel valahol szerepel, de elkerülte eddig a figyelmem.
Köszi!!!!

sompad 2012.10.03. 14:38:46

Tisztelt lokoszt!

Megvettem barátomnak a repülőjegyét a pénzt levette, de viszont e-mailt nem kaptam, semmit. Lehet hogy rosszul adtam meg az e mail címet. Így az e mail nélkül most nem tudom a foglalási számomat se meg az e-mail címem. mit tegyek? A magyar kapcsolatot nem tudom elérni az angolt igen, csak gyenge hozzá az angolom hogy megértessem magam.. Lehet hogy jó az e-mail címem de akkor se tudom a foglalási számot....

sompad 2012.10.03. 15:08:48

@sompad: 3. mas pocóval megnéztem, nem egyeznek az adatok... Se e mail nincs, se foglalási szám :S

sompad 2012.10.03. 15:10:54

Ha megadnék az agnolnak nevet, időpontot, kártyaszám utolsó 4 számjegyét. csak tán megtudná adni a referencia számom vagy esetleg kijavítani az email címem... ugye?? :)

Kata24 2012.10.17. 09:12:06

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Meg akartam csinálni az online check-in-t egy bergamoi ryan-es járatra, viszont csak az odaútra tudtam megtenni és kinyomtatni a beszállókártyát. A visszaút esetében az online check-in opció inaktív volt. Létezik, hogy Bergamoban a reptéren kell becsekkolni?

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.10.17. 09:18:46

@Kata24:
Nem, valószínűleg kiesik az időlimitből. Próbáld később.

Kata24 2012.10.17. 09:21:22

@lokoszt: Hát, igazság szerint egy napon belül lenne az oda- és a visszaút is (reggel-este). De azért köszi, majd megpróbálom később :)

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.10.17. 09:27:21

@Kata24:
hm. akkor érdekes, a lényeg, hogy 15 napon belül kell lennie mindkét útnak

Kata24 2012.10.18. 09:04:45

@lokoszt: Na, most már sikerült :)

ofkorsz 2012.10.24. 18:51:06

Sziasztok!

Becsekkoltam Ryanair-nél. Későre vettem észre, hogy ingyenes ülőhely is van, ezért kiválasztottam két fizetőset :)
Egy gondom van: nem kérte hogy fizessek a kiválasztott helyekért.
Most én választottam rosszul, vagy a reptéren kérik a lóvét érte, mert a beszállókártyán sincs rajta, hogy foglalt helyem lenne.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.10.30. 21:19:54

@ofkorsz: Akkor nagy valószínűséggel mégsem választottál fizetős helyet..

Gemini 2012.11.13. 11:43:53

Sziasztok,
tegnap csekkoltam be 2 főt online, de egyetlen ülőhelyet sem választottam ki a gépen, mert tartottam tőle, hogy akkor majd fizetni kell. Így inkább a "köszönöm,nem" gombbal léptem tovább.
Jelenthet problémát, hogy kihagytam ezt a lépést?
Beszállókártyát ki tudtam nyomtatni oda-vissza mindkét főre.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.11.13. 11:45:54

@Gemini:
jól tetted, hogy kihagytad, mert az fizetős lett volna, természetesen nem probléma :)
ugyanígy ne köss biztosítást, ne kérj sms-t, ne vegyél samsonite bőröndöt sem :)

Gemini 2012.11.13. 12:03:09

Szia lokoszt, köszi a gyors választ és megerősítést. :) Megnyugodtam. Természetesen a többi felsorolt opciót is kihagytam. ;)

nuage92 2012.12.02. 00:52:29

Sziasztok! Az én problémám a következő:

becsekkolás után jöttem rá, hogy nem írtam be a második nevemet.
Tehát a teljes nevem: Szabó Tamás Márton, de a Mártont nem használom soha, ezért csak Szabó Tamás szerepel a beszállókártyámon is.
Ez nagy gond?? Eléggé be vagyok most sz.rva, segítsetek légyszi.

Köszi!

kiki117 2012.12.03. 11:44:12

Sziasztok!

A segítségeteket kérném, hátha Ti tudtok valami megoldást:
A múlt hét előtt foglaltam 3 jegyet egy brüsszeli járatra
A jegyek oda-vissza útra szólnak, reggel megy, este jön vissza.
Viszont módosították (törölték) a járatomat, és ezzel lehetetlenné tették az egész utazásunkat, mert nem tudunk, hogy haza jönni:

GOING OUT
From Budapest(BUD) to Charleroi(CRL)
Sun, 20/01/2013 Flight 8415 Depart BUD at 15:05 and arrive CRL at 17:05

COMING BACK
From Charleroi(CRL) to Budapest(BUD)
Sun, 20/01/2013 Flight 8416 Depart CRL at 17:30 and arrive BUD at 19:25

A számok alapján lenne 25 percünk az átszállásra, ami kivitelezhetetlen már csak az előírások miatt is.
Gondolom fent maradni a gépen nem lehet?
Nem vissza igényelni akarnám, mert karácsonyi ajándék lenne.

Írtam egy e-mail címre, amiről jött a foglalás, de válasz nem érkezett. :(

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.12.03. 12:20:59

@kiki117:
ez ebben a formában bukta, fent maradni a gépen nem lehet

kisbé22 2012.12.26. 16:41:10

Hello
Meg tudná mondani valaki,hogyan kell az online check in-t elvégezni ha utazási irodán keresztül vásároltam a repjegyet? A "lehetőség 1"-hez van foglalási azonosítóm, de nem közvetlenül a saját kártyámról vásároltam a jegyet. A "lehetőség 2 és 3"-nál pedig nem a saját mail címemről történt a foglalás, a a visszaigazoló e-mail az irodához érkezett. Adjam meg azt az e-mail címet? Küldenek valamit arra, vagy csak az azonosításhoz kell?
Lehet, hogy ilyenkor csak az utazási irodán keresztül lehet a check in?

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.12.31. 17:05:44

@kisbé22: Hamár a jegyet ott vetted kérdezd az utazási irodát, ők biztosan tudják a legjobb megoldást.

Lehet, hogy még a check-in-ért is elkérnek majd tőled egy check-in díjat. Erről majd számolj be kiváncsi vagyok. BUÉK

kisbé22 2013.01.04. 20:03:51

Hello

Így lett, telefonáltam az irodának, és mondták menjek be és ők megcsinálják a check in-t. Nem kértek külön pénzt ezért.
BUÉK Neked is!

gracey77 2013.01.21. 16:29:16

szia. EU tagállamba utaznék Ryanairrel....de lejárt az útlevelem....a személyim pedig a régi,füzet formátumú 1999 ben kiállított változat. Érdeklődnék hogy ezzel lehet e utazni,vagy belekötnek az oda vagy vissza út során?

ZYLO 2013.01.21. 21:13:47

@gracey77:

Ugyanígy voltam pár éve Hollandiában. Amszterdamban a határőr tanácstalanul lapozgatta a személyimet, erre odaadtam a lejárt útlevelemet, ennek megörült. Kérdezte, hogy a személyi meddig érvényes, megmutattam, elhitte.

Visszafelé viszont félreállítottak, amíg az okmányokat egy specialista megvizsgálta (kb. 20 perc volt) Azt mondták utána, hogy az okmányok szabályosak, de a saját érdekemben otthon érvényesítsem az útlevelemet.

Nem érvényesítettem többezerért, hanem a személyimet cseréltem ki kártyásra, azóta egyszer repültem Frankfurtba, így már senki sem kérdezett semmit.

gracey77 2013.01.21. 21:39:13

@ZYLO: Köszi a gyors választ.....időközben én is arra jutottam hogy a személyimet újítom meg......úgyse tetszett a fotóm benne :D

dsvn 2013.04.05. 11:25:51

Szia, azt szeretném kérdezni,hogy lehet e belőle gondom ha magyar állampolgárságot adtam meg az on-line check in be de szlovák útlevelem van?

Ferenc Krisztián Hausel 2013.05.05. 10:39:39

Szia az ismerösöm utazik ki hozzám a raynairel es elrontotta a Nemzetiségét, Magzar nemzetiségü de Németett adot meg ilyenkor mit kell tenni?

elöre is köszönöm a választ
.

senator412 2013.05.05. 19:56:39

@Ferenc Krisztián Hausel: Általában nem foglalkoznak vele. De ha zavar, hívja fel a Ryanair ügyfélszolgálatot, szükséges-e átjavítani.

M41Doki 2013.07.01. 21:04:47

Sziasztok!
Lehet volt ez a kérdés!
Nekem 2 keresztnevem van,de a repülőjegy foglalásnál csak az első lett megadva.Viszont elég messzire repülök,Brüsszeli átszállással.Nem fognak belém kötni ez miatt? Amúgy csak a repjegy van meg.Semmi beszállókártya.. semmi más!Fontos lenne a válasz!Köszönöm szépen!

alam 2013.08.21. 12:15:42

Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy a Ryanair-rel utaznék, és már megvettem a jegyet, és megcsináltam az online check in-t is, de nem vagyok benne biztos, hogy jól adtam-e meg az adatokat (szem.ig szám, szül idő...). Hol tudom ezt módosítani? Vagy mit tudok tenni?
Előre is köszi!:)

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2013.08.21. 12:41:54

@alam:
Semmit. Volt rá alkalmad, hogy ellenőrizd, elfogadtad azt is, hogy módosítani már nem lehet. Egyébként meg, hogy nem sikerült lemásolni egy számsort és megadni a születési adataid? Biztos akarsz repülni?

alam 2013.08.21. 12:55:27

@lokoszt: Jól van, nem kell ilyennek lenni...Figyelmetlen voltam, veled még sosem történt ilyen???? amúgy meg az volt a kérdés lényege, hogy ebből lehet-e problémám a reptéren, ott kell majd fizetnem?
nem kell rögtön így lehurrogni az embert!!!!!!!!!

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2013.08.24. 22:47:01

@alam: A beszállókártyán biztosan nem szerepelnek ezek az adatok. Ha nem lesz feladott csomagod, akkor nem igen nézi ezt senki..

Az online check-in után nem tudsz már módosítani..

talánrégen (törölt) 2014.02.12. 10:32:37

Szia!

Check-ineltem rayanairnél és mivel a beszállókártyán nincs rajta a személyiszám, kicsit zavar, hogy biztos nem írtam-e el, lehet ezt valahol ellenőrizni?
köszi :)

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2014.02.12. 10:48:56

@talánrégen:
Igen, amikor beírod, akkor 100x is ellenőrizheted :)
Utána nem.

Malomsokiné Kincs Zsuzsanna 2014.02.16. 19:13:28

Az a problémám, hogy a foglaláskor a jegyen özvegyként írták be a nevem, amit nem tudom honnan tudnak. Viszont a személyimben amivel utazni fogok, abban még az özv. nélkül szerepelek.
Ilyenkor mi a helyzet? A halotti másolatom beraktam, de tudok így utazni?

Boglárka Köböl 2014.05.16. 17:04:02

Sziasztok!
A jegy megvételekor felcseréltem a vezeték és a keresztnevet. Mit tudok tenni?:(
Ryanair Bud-BCN oda vissza

köszönöm
Bogi

Boglárka Köböl 2014.05.16. 19:03:19

Egyébként ékezetek nincsenek. Azt olvastam a honlapon, hogy 24 órán belül még járat irány elrontásokat is megoldanak, engedményt adva aki a ryanair.com-ról közvetlenül vette. Még 24 órán belül vagyok de nem találok olyan számot ami 24 órán át elérhető.
Más blogokon azt mondják nem probléma mert a név stimmel a személyes dokumentumokkal.
Kérlek segitsetek!
Nagyon szépen köszönöm!

SzCs 2014.07.21. 13:03:17

Abban kérném a segítségeteket, hogyan lehet a Ryanair-nél az augusztus 10-re már kifizetett repjegyhez tartozó poggyászfeladásomat (15 kg-ra kifizettük), módosítani (20 kg-ra).
A WEB-oldalukon nem voltam elég ügyes, hogy megtaláljam, de még egy telefonszámot sem sikerült felfedeznem.
Válaszotokat köszönöm.

Szása40 2014.10.06. 22:10:53

Sziasztok!

Sürgősen segítségre lenne szükségem,mert 8-án utazom Londonba a Ryanair-rel és kinyomtattam a beszállókártyám,de lefoglaltam Londonban a reptéri transzfert is oda-vissza,viszont azt nem adja fel sehol és a jegyen sincs rajta és nem találok olyan felületet sem a honlapjukon ahonnan ki lehetne nyomtatni.Nem tudom hogyan tudnám kinyomtatni vagy egyáltalán hol keressem,mert azon kívül,hogy benne volt a jegy árában és kifizettem,nyoma sincs.
Válaszotokat/segítségeteket előre is köszönöm.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2014.10.06. 22:17:07

@Szása40:
Gondlom, azért nincs rajta a kártyán, mert az egy külön szolgáltatás, amit nem a Ryanair végez. Nem kaptál foglaláskor máshonnan is levelet? Pl. Terravision vagy ilyesmi. Érdemes lenne megnézni a spamet, kukát. Szerintem 100-ból 1 ember vesz légitársaságon keresztül transzfert, így inkább guglizz, hátha másnál is előfordult.

Szása40 2014.10.06. 22:24:19

Kedves Lokoszt!

Köszönöm a gyors választ.Előzőleg a Wizzair-rel repültem és ott is megvettem ezt a szolgáltatást,de ott nem volt semmi gond,mert leírták,hogy 48 órával hamarabb lehet csak kinyomtatni a jegyet,de itt semmi információt nem írtak és nem is találtam.Egyébként azért érdemes lefoglalni a repülőtársaságon keresztül,mert nemcsak,hogy olcsóbb,de nem kell sorba állni a jegyirodában ill.a felszálláskor is elsőbbséget élvez aki elővételben már megvette a jegyét és ha sokan vannak a buszon,akkor aki helyben akarja megvenni az kénytelen megvárni a következőt.
Egyébként hiába kerestem a google-n,nem ad ki semmit sem ill.ezt a blogot.

Szása40 2014.10.06. 22:29:11

A két előző linken már jártam,de nem lettem sokkal okosabb,arról nem is beszélve,hogy nem tudok angolul,de azért köszönöm.

Szása40 2014.10.06. 23:36:56

Kedves Lokoszt!

Sikerült megtalálnom a kukában,a spam-ek között.Magamtól eszembe sem jutott volna ott keresni.Köszönöm a gyors segítséget.Üdv.

Alexandra Bakos 2014.10.13. 22:42:43

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy beírtam a személyim számát, és ki is nyomtattam a beszállókártyámat de azon nincs rajta a szem.ig számom. Az baj? Valamit rosszul csináltam? Ryanair-ral utazom.
Köszi :)

Vörös Rocktóber 2014.10.15. 21:42:53

@Alexandra Bakos: Nem baj, senkinek sincs rajta, utazhatsz nyugodtan.

Henrietta Dioszegi 2017.10.28. 00:52:59

Sziasztok!
Nem tudok online be chekolni! !
Foglalasi kod + email cimet kèr, ezerszer beirtam helyesen megis azt irja hogy valamelyik nem jò.
Kèrlek segitsetek ha tudtok, nagyon köszönöm

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2017.10.28. 14:26:12

@Henrietta Dioszegi:
Szia.
Gépen próbálod, vagy telefonon? Mindenképpen próbáld meg gépen, másik böngészővel is.
Ha megvalósult a foglalás, anno megkaptad róla a visszaigazoló emailt, a pénzed levonták, akkor működnie kellene. Esetleg másik email címre foglaltál, vagy más a családból becsekkolt már... más eshetőség nem jut eszembe. Ha semmi nem megy, akkor irány a live chat.
süti beállítások módosítása