Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Az online check-in rejtélye a Ryanair-nél

2008.12.02. 23:30 | sYg | 291 komment

Címkék: utazás ryanair lowcost olcsó repülőjegy online checkin

Köszönet "tompus"-nak a remek leírásért! 

Már a foglalás elején meg kell gondolni, hogy miként szeretnénk becsekkolni a járatunkra. Ez a Ryanair-nél azért is lényeges kérdés, mert van képük a reptéri check-in-ért 5€-t elkérni, ami egy akciós jegynél összemérhető összeg a jegy árával. 
Előnye az online check-in-nek (azon kívül, hogy ingyenes), hogy nem kell a reptéren beállni a pultok előtt kígyózó sorba, hanem rögtön mehetünk a biztonsági ellenőrzéshez (a biztonsági ellenőrzésen való átjutást lásd a korábbi posztokban), majd pedig a beszállókapuhoz. Nem elhanyagolható az sem, hogy így nem kell órákkal a járat indulása előtt kimenni a repülőtérre, elég csak 40 perccel indulás előtt odaesni a kapuhoz (gyakran indulás előtt 10 perccel is felengednek a gépre, de azért ne erre játsszunk!).
Hátránya az online check-in-nek, hogy ezt kizárólag akkor vehetjük igénybe, ha csak kézipoggyászunk van (a kézipoggyászról is lehet olvasni a korábbi írásokban).

Akkor lássuk, hogyan lehet igénybe venni az online check-in-t:

Először már a repülőjegy foglalásakor oda kell figyelni, hogy bejelöljük ezt az opciót:
Látható, hogy csak 0db csomag esetén van erre lehetőség.
 

Itt jön még egy trükkös kérdés, amit jól kell megválaszolnunk. A kérdés arra irányul, hogy van-e megfelelő eu-s okmányunk (útlevél, személyi igazolvány), amivel majd tudjuk igazolni magunkat.

Itt a ’Yes’ a helyes válasz, ha nem akarunk magunknak kellemetlenséget.

Ha megvettük a repülőjegyünket, akkor utána várhatjuk, hogy közelegjen az utazás időpontja. Online check-in-re legkorábban 14 nappal az indulás időpontja előtt van lehetőség. Ez a lehetőség az indulás előtt 4 órával véget ér.
Tehát, amikor gép, internet és nyomtató közelében vagyunk, akkor lépjünk be a ryanair honlapjára és kezdjük el a procedúrát:
Kattintsunk az Online Check-In opcióra a nyitóoldalon:
 

 

A következő képernyő jelenik meg. Itt 3 lehetőség közül választhatunk miképpen szeretnénk beazonosítani utazásunkat

- Option 1: Megadjuk a foglalási számunkat és a kártyaszámunkat, amelyik kártyával az utat foglaltuk
- Option 2: Megadjuk a foglalási számot, azt az email címet, ahová a visszaigazolást kértük a foglaláskor és azt, hogy honnan hová utazunk
- Option 3: Megadjuk az odautazás időpontját, azt az email címet, ahová a visszaigazolást kértük a foglaláskor és azt, hogy honnan hová utazunk

Mivel általában nem készülünk fel eléggé, így nem tudjuk a foglalási kódunkat és a hitelkártyánk sincs kéznél, de azt jó eséllyel tudjuk, hogy mikor és hova utazunk és még az email címünkre is emlékszünk, így a 3-as opció a leggyakrabban használt.

Ha megbirkóztunk az utazás beazonosításával, akkor továbbléphetünk:


 

Itt ki kell pipálnunk mindent 
- van érvényes azonosító iratunk (útlevél vagy személyi); nem megfelelő a jogosítvány, diákigazolvány, könyvtári látogatójegy, stb.
- csak 1db megfelelő méretű kézipoggyászunk van
- biztosak vagyunk, hogy senki sem babrálta a csomagunkat rajtunk kívül
- nem viszek semmi tilos cuccot vagy más ember cuccát
- és persze egyetértek azokkal a feltételekkel, amikkel már foglaláskor is egyetértettem


Ha kipipáltunk mindent, akkor továbbléphetünk a következő szintre:

Ha eddig nem rontottunk el semmit, akkor megjelennek a foglalásunk részletei: minden utas, akiknek ugyanazon a foglalási számon foglaltunk, és ha az oda-és visszaút is benne van a 14 napos határidőben, akkor az oda-és a visszaút is. Itt kijelölhetjük, hogy kit szeretnénk becsekkolni, illetve hogy az odaútra vagy a visszaútra (akár mindkettőre) szeretnénk elvégezni a műveletet. 
Két megjegyzés:
- akkor is célszerű az oda-és visszaútra is becsekkolni, ha csak az egyik utat utazzuk le
- ne használjunk ékezetet a név megadásakor! A legtöbb reptéri rendszer kiakad az ékezetes karakterektől és akkor futhatunk egy kört a reptéren normál beszállókártyáért.


 

- Tehát az oldalon ki kell pipálni az utasok nevét, akik online akarnak becsekkolni. Lehet olyan, aki időközben meggondolta magát és a reptéren akar csekkolni, mert például mégis lesz feladott poggyásza, akkor azt az utast kihagyjuk.
- Kipipáljuk az odautat (Outbound flight)
- Kipipáljuk a visszautat (Return flight)
- Meg kell adni a születési időt (Date of birth; nap/hónap/év)
- A nemzetiséget (ezt fel kell ismerni angol nyelven :) )
- Ki kell választani az azonosító dokumentum fajtáját (Document type) (útlevél/passport vagy személyi igazolvány /ID card)
- Meg kell adni az útlevél vagy a személyi igazolvány számát (Document number) (értelemszerűen azt, amit az előbb kiválasztottunk)
- Azt az országot, ahol az útlevelet kibocsátották (Country of issue), tehát hiába vagyunk magyarok, ha az útlevelet valamilyen oknál fogva a pekingi magyar nagykövetség adta ki, akkor itt bizony Kínát (China :) ) kell megadni
- Végül pedig az útlevél/személyi lejárati dátumát (nap/hó/év)

A következő lépésben (ha nem akarjuk az egészet feladni a CANCEL gomb megnyomásával), akkor 2 lehetőségünk van. Továbblépünk a Check-in-re a Check-in gombbal vagy ha szeretnénk valami oknál fogva ismét kinyomtatni a beszállókártyánkat, akkor azt a Reprint gombbal tehetjük meg.

Tehát lépjünk tovább a Check-in gombra kattintva:

 

Itt sok teendőnk nincs, ez az oldal felhívja a figyelmet, hogy ha továbblépünk, akkor már nem módosíthatunk semmilyen adatot. Tehát, ha elírtuk korábban az útlevélszámot, akkor nem fognak felengedni a gépre, a reptéren muszáj lesz a reptéri check-in-t választanunk 10€ befizetése után.
De bízzunk magunkban, hogy mindent jól csináltunk és bátran nyomjunk rá a Check-in gombra!

És ekkor végre megjelenik a beszállókártyánk:

 

Nyomtassuk ki!!!

Ügyeljünk arra, hogy ne nagyon gyűrögessük, különösen a pacának látszó vonalkódra ügyeljünk, mert ha nem tudja a gép leolvasni a kapunál, akkor futhatunk egy kört valódi beszállókártyáért, ami a gép indulása előtt nem sokkal kellemetlen lehet.
Ezek után nincs más tennivalónk, mint a reptéren egy mosolyt vetni a check-in pultoknál sorbanálló emberekre és egyenesen átsétálni a biztonsági ellenőrzésen majd a beszállókapuhoz.

Megjegyzés: bármennyire elavultnak tűnik a papíralapú ügyintézés mindenképp ki kell nyomtatni a beszállókártyát. Tehát nem jó a laptopon, mobiltelefonon, stb.-n bemutatott beszállókártya.




 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr98800739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

senator412 2008.12.03. 00:41:36

"ne használjunk ékezetet a név megadásakor" - ez valójában már a jegy foglalásakor betartandó szabály, mert az online check-in során a név úgy fog megjelenni, ahogy a vásárláskor megadtuk, és már nem tudjuk korrigálni!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2008.12.03. 07:52:24

Köszönjük Lokoszt Gusztáv :)

doki.zsuzsa 2008.12.03. 08:48:26

A nemzetiséget (ezt fel kell ismerni angol nyelven :) )

doki.zsuzsa 2008.12.03. 08:49:52

ez nagyon jó! :)))))
köszönjük MR. Gusztav Lokoszt :)))

mól 2008.12.04. 12:36:31

Sziasztok! Van egy kérdésem, amire remélem, Ti tudjátok a választ!

Nem EU-s állampolgár ugyebár nem csekkolhat be onlájn. Na most már a Ryanair ezt írja:

"Where a passenger is unable to avail of online check-in by reason only of not being the holder of either a valid passport or a National Identity Card, issued by the government of an EU/EEA country, any airport check-in fee paid will be refunded upon application. A refund of the airport check-in fee is only applicable to the person unable to avail of the service and not all passengers in the reservation."

Forrás: www.ryanair.com/site/EN/faqs.php?sect=chk&quest=whoco

Az evidens ezek alapján, hogy a nem EU-s állampolgárnak külön foglalok.

Kérdés: ki kell-e fizetnem a reptéri becsekkolás díját a nem EU-s állampolgár részére? Ha igen, ezt hogyan kapom vissza? Automatikusan vagy kérnem kell? Ha igen, hogyan?

Van egy olyan érzésem, hogy a Ryanair ezzel a szabállyal csak ki akarja pipálni egy diszkriminációellenes törvény betartását, de esze ágában sem lesz valóban elengedni ill. visszafizetni az összeget.

Mit tanácsoltok? Nagyon várom a válaszokat!

Üdv:
Mol

zotya-DUB · http://bookmrk.wordpress.com/ 2008.12.04. 13:36:25

mol,

igen, kulon kell foglalni es csak a repteren lehet becsekkolni ami egy utra 5 euro es a helyszinen ki kell fizetni. A visszafizetest igenyelni kell, amit nem lehet online csakis faxon. Azt sajnos nem tudom megmondani hogy vissza-e fizetik ezt az 5 eurot vagy levonnak kozben kezelesi koltseget.

Ide irjal, ne felejtsd el a confirmation numbert, a jarat szamat es a datumot illetve az utas nevet:


Ryanair Refunds Dept
PO Box 11451
Swords
Co Dublin
Ireland
Fax +353 1 8121676

mól 2008.12.04. 13:41:37

Köszi, Zotya!

Amit nem értek: az 5 eurót onlájn fizessem, a foglalásnál, vagy pedig a reptéren, kp-ben?

Köszi
mol

zotya-DUB · http://bookmrk.wordpress.com/ 2008.12.04. 13:46:51

a foglalasnal, mert azt a rendszerben rogton latjak. Lehet a repteren is csak akkor meg kell orizni a nyugtat es faxolni kell azt is.

zotya-DUB · http://bookmrk.wordpress.com/ 2008.12.04. 13:50:11

vagyis csak a repteren lehet mert online kerdezi hogy van-e EU-s szemelyigazolvanyod. Mivel nincs, online nem is lehet foglalni ekkor, illetve nem enged.

zotya-DUB · http://bookmrk.wordpress.com/ 2008.12.04. 13:52:34

ja es persze csak kezipoggyasza lehet a nem EU-s online (valojaban offline) check-in utasnak is.

Bangkok Charlie · http://thai.blog.hu 2008.12.06. 10:12:25

Nekem ezen akadt meg a szemem, bár biztos elenyésző számú utast érinthet a kérdés:

"- Azt az országot, ahol az útlevelet kibocsátották (Country of issue), tehát hiába vagyunk magyarok, ha az útlevelet valamilyen oknál fogva a pekingi magyar nagykövetség adta ki, akkor itt bizony Kínát (China :) ) kell megadni"

Kibocsátó országnak fordítanám és véleményem szerinti a kínai magyar nagykövetség is Magyarországnak számít.

Volt valakinek konkrét tapasztalata nagykövetségen kiállított útlevéllel?

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2008.12.06. 14:41:53

Jó kérdés, mert teljesen jogos a felvetésed, jogilag a nagykövetség területe Magyarország. Remélhetőleg nem kerülünk ilyen helyzetbe, valószinüleg megvárjuk valaki személyes tapasztalatát ;)

doki.zsuzsa 2008.12.06. 17:55:33

jogilag a nagykövetség területe Magyarország,de a dokumentum kiállításának helye mégis az adott ország lesz

pl amikor kiállítottak egy vizumot az USA magyarországi Nagykövetésén nem Washingtont irtak rá,mint keletkezési helyet,hanem kelt: Budapest .....
igy van ez világ minden nagyövetségén

a 2001.évi XLVI. tv tartalmazza hogy milyen esetekben áll a magyar állampolgár konzuli védelem alatt külföldön-érdemes átolvasni

zahnstein 2009.01.15. 15:43:37

@doki.zsuzsa:
mivel azonban a magyar útlevél nem tartalmazza a kiállítás helyét, ezért értelemszerűen magyarországi kiállításúnak vehető az összes magyar útlevél, átvágva ezzel a gordiuszi csomót

senator412 2009.01.20. 19:13:25

Sőt, mivel az online beszállókártyán nem is jelenik a kibocsátás helye (mint ahogyan a születési dátum sem), ki sem derül az útlevéllel való összevetés során. Talán eleve csak statisztikai célokból gyűjti be ezeket a Ryanair.

sirmók 2009.03.14. 18:32:46

Nem tudjátok, mi lehet az oka, hogy a pénzt a számlámról levonta online foglalásnál, és a beszállókártyát is sikerül kinyomtatni, de a linkre kattintva, amit a foglaláskor elmentettem, azt írja hogy "payment error."-és hogy a pénzt nem tudta levonni a számlámról. Lehet ennek valami következménye, ha már ki tudtam nyomtatni a beszállókártyát?

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2009.03.15. 10:08:41

@sirmók: ha már van beszkártyád minek kattintgatsz :)
szerintem fogd a beszkártyádat és utazz!!! ;)

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2009.03.15. 19:58:44

jaja, pénz levonva, kártya kinyomtatva, sztem jó utat...

wigabesz 2009.03.17. 17:51:30

hello!

nekem az alábbi gondom van, remélem tudtok segíteni! megvan a foglalásom, kifizettem, csak amikor az online check int megcsináltam, akkor nem működött a nyomtató. és most meg nem tudom hogy tudok mégegyszer oda jutni h kinyomtathassam. a view my bookingnál nem a beszállókártyát adja ki. újra az online check inre kell mennem és újra beirni az adatokat, vagy hogy?
előre is köszi, remélem tudtok segíteni, Gabi

senator412 2009.03.18. 01:29:27

Igen, újra be kell menned az online check-inbe, mintha most csinálnád először, de csak a belépéskor kell megadnod azt a néhány adatot, ami kell, utána már nem, hanem lesz majd egy olyan opció, hogy "reprint" vagy valami hasonló. Ha arra kattintasz, újra megjelenik a beszállókártyád. és kinyomtathatod.

noi4 2009.03.19. 21:17:46

Sziasztok!
Szeretnénk a ryanair-rel repülni Dublinba. Ki is néztünk egy oda-vissza utat. Lenne néhány kérdésem csomagokkal, illetve a jegy kifizetéssel kapcsolatban. Lehet-e kézipoggyászt felvinni a gépre? Ennek mennyi a súly ill. méret korlátja? Van-e extra költsége (mint a nagytáskának)? A feladott csomagnak ha jól tudom 15 kilogramm a súlykorlátja személyenként, de mennyi a méret korlátja? Pár napja még csak a fent írt módon, csak feladott csomag nélkül volt lehetőség online-checkin-re, de most csomaggal is lehet on-line tenni ezt. Ilyenkor sem kell sorban állni, jóval korábban csomagot feladni?
A jegy kifizetéssel kapcsolatban: ha nem Visa Electron kártyát választok, akkor +5400Ft-ot felszámolnak. Számomra az is furcsa, hogy lehet egyáltalán Visa Electronnal fizetni. Szerintetek lehet átutalással is fizetni? Mert a WizzAir-nél lehet.
Tudtok valami ügyfélszolgálati telefonszámot a Ryanair-nek (lehet angol is)?
--
Köszi előre is,
Norbert

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2009.03.19. 23:14:04

szia.
kézi általában max. 10 kg, 55x40x20 cm a max. mérete. Ezért nem kell külön fizetni. Ha 3-4 napra mentek, bőven elég egy ekkora táska, persze ilyenkor figyelni kell a folyadékokra vonatkozó megkötésekre. A feladott csomag paramétereit sztem megtalálod a Ryanair honlapján, az igazi lokoszt utas nem visz magával feladott pogyót, tehát jobban jársz ha előkeresed, mert itt mi ehhez lehet nem tudunk hozzászólni :)
Online c/i feladott csomaggal? Lehet, mostanában nem néztem a Ryanairt, de korábban tuti nem volt rá lehetőség.
Miért furcsa a VE? Nagyon jó kis kártya, mi szeretjük :)
Átutalás nincs a cégnél, az ügyfélszolgálat meg eléggé reménytelen...

senator412 2009.03.19. 23:19:27

- Természetesen lehet kézipoggyászod, a mérete max. 55cm x 40cm x 20cm dimenziókban van meghatározva, a súlya pedig a Ryanairnél max. 10, (nem pedig 15 kg). Ha ezt meghaladod, akkor feladott poggyásznak minősíthetik és a feladás költségét fizettetik meg. Reptérfüggő, mekkora eltérést tolerálnak, BUD-on lehet, hogy kevésbé vacakolnak, de Dublinban nem érdemes megkozkáztatni a túllépést.
- Átutalással nem lehet fizetni, call center esetén sem, de ha rosszul tudnám, majd kijavítanak. Nyelvek és hívásdíjak alapján itt válogathatsz:
www.ryanair.com/site/EN/faqs.php?sect=CONTACT&div=call_ctr
-Visa electronnal minden további nélkül lehet fizetni interneten, de nem minden banknál, csak otp, erste, budapest bank vagy még az intereurópa banktól örökölt cibes kártyával
- az online csekkolt csomagot az utasnak magának kell beadnia, de nem tudom, mennyivel előbb, ez még annyira új dolog. Remélem a call center már tudja a választ és megosztod velünk is :)

senator412 2009.03.28. 16:58:02

@mól: Jó hír, hogy március 19-től már nem EU okmánnyal is lehet online check-int végezni.

csekkin 2009.06.21. 18:49:29

@senator412: Rossz hír pedig, hogy a Wizz-nél még mindig nincs, a Ryan-nél pedig per pillanat 1500 HUF mindenkinek...

sirmók 2009.06.22. 16:41:58

Lehet, hogy nem újdonság már, én csütörtökön utazom, és ma kaptam a mailt a ryanair-től, hogy mostmár akkor is kell/lehet beszállókártyát nyomtatni, ha van feladott poggyász. És az otthon legyártott kis lap a reptéren már 40 Eurót ér...!!!

ír utazó 2009.06.22. 20:18:32

Én pénteken utazom Dublinba, holnap csekkolok be online. Amikor foglaltam a jegyet akkor ékezettel írtam a nevem, a hozzászólások alapján ebből gond lehet. Valóban? Csekkoláskor gondolom már nem tudom módosítani :(

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2009.06.22. 20:24:57

@ír utazó:
Próbálj meg ékezettel becsekkolni, amúgy meg felejtsd el az ékezeteket, még bankkártya adatnál sem kell...

senator412 2009.06.23. 20:10:14

@ír utazó: Az online check-in során már nem tudod módosítani a nevet, eleve úgy fog megjelenni, ahogy a foglaláskor beírtad. Csak akkor lehet gond belőle, ha kódleolvasót használnak a reptéren (és nem korrigálták azóta a rendszer ékezetkezelési gondjait, nem tudom, ez megtörtént-e). De ha lesz probléma, akkor sem kell aggódni, ismerik ezt a gubancot és kicserélik neked másikra a kártyát, ingyen. De máskor valóban ne használj ékezetet!

senator412 2009.06.23. 20:15:00

@csekkin: az FR-nél van azért sok "Free online check-in" kategóriájú jegy is, a rutinos utazó ilyet vesz :) Ahol van díja az onlájn csekk-nek, ott is inkább formális, a jegyek ára korábbi időszakhoz képest nem igazán változott, ugyanúgy lehet venni 5 €, 10€ jegyeket, mint régen, és a többinél is az illeték kb. annyival kevesebb, hogy az összár ugyanannyira jön ki.

dorset 2009.08.30. 20:38:10

Tudja valaki hogyan működik a Ryanair-nél a poggyász feladása mióta kötelező az online check-in?
Sorakozni kell a feladandó csomaggal úgy mint régen?

Virág78 2009.11.17. 21:08:26

Sziasztok.
Nekem sok kérdésem lenne, mert egyáltalán nem értem ezt az online check in dolgot (ryanair).
Valahol azt olvasom, hogy ha nem teszem meg, az airport check in-ért fizetni kell. Valahol 5 eurot irnak, máshol 40et. Melyik az igaz? Azt is olvastam, hogy poggyásszal nem lehet online, csak kézivel, máshol viszont azt, hogy okt. 25 után nem elérhető az airport check in egyáltalán. Légyszi segitsetek!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2009.11.17. 21:21:05

Szia. Csak online van a Ryanairnél és csomaggal is működik.

walteer 2009.12.07. 15:31:17

Sziasztok!
Én azt hallottam hogy a nyomtatást lézernyomtatóval kell megcsinálni mert a sima mezei tintapatronos nyomtatást nem fogadja el a vonalkód leolvasó a reptéren.Tud valaki erről valamit?Köszi.

paclac 2009.12.23. 02:42:38

Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy az Olaszországban lévő feleségemnek a repülőjegyét én foglaltam le itthon (Ryanair Bari-Milano bergamo) és a foglalás visszaigazoláskor megjelenő kódot kinyomtattam, majd postán elküldtem neki. bariban a reptéren nem fogadták el a papírt,és mégegyszer ki kellett fizetnie a jegyet, amit én már itthonról bankkártyával kifizettem. Hol lehet ezért reklamálni, hogy 1 jegy kétszer lett kifizetve? A kód kinyomtatása nem elég? Köszi

mrandor 2009.12.23. 09:21:07

Nem lehet, hogy a visszaigazolás függő státuszú (nem Confirmed) volt? Ilyenkor is jön a kód, csak semmit sem ér...
Kaptatok e-maileket a FR-től poggyász és más témában az utazás előtt? Tutiszázezerszázalékbizots, hogy a jegy árát valóban leemelték és nemcsak zárolták a bankszámláról?

tompus 2009.12.23. 09:27:51

@paclac: A probléma az, hogy a ryanair-nél már nincs reptéri checkin csak online lehet becsekkolni. Így nem elég a kód mint régebben.

www.ryanair.com/hu/questions/i-have-forgotten-lost-my-online-boarding-passes

Így sajnos ki kell fizetni a 40€-s "boarding card reissue fee"-t. Szóval nem új jegyet kellett venni, hanem ezt a díjat fizettették ki vele.

mrandor 2009.12.23. 09:42:30

@tompus: No igen, ez is lehet...
Sőt valószínűbb.

paclac 2009.12.27. 11:55:15

@tompus: köszi a választ, valóban ez volt a hiba. Szóltam a feleségemnek, hogy Ferihegyen majd kérdezze meg az infonál, és ott is azt mondták amit te, hogy nem volt be meg a chekin. Mi ezt nem tudtuk, angolul nem nagyon tudok, és a többi fapadosnál ilyennel még nem találkoztam, hogy csak netes chekin van. Megvolt a tanulópénz.

törzsmókus 2010.01.04. 23:19:26

@paclac: >angolul nem nagyon tudok
akkor nagyon vigyázz, sokszor fognak még lehúzni
vagy inkább tanulj meg ;)

törzsmókus 2010.01.04. 23:21:13

@lokoszt: én már láttam olyat h nem fogadta el az olvasó a tintásat.
nemtom végül az arc hol tudta újranyomtatni, de megoldotta vhogy, mer aztán fenn volt a repülőn.

törzsmókus 2010.01.04. 23:22:02

@senator412: MKB VisaEl is műx, bár ennek idén már nem sok jelentősége van

senator412 2010.01.05. 00:09:17

@törzsmókus: De igen, hiszen az Easyjetre még mindig jó a VE! :)

neander · http://kalozblog.blog.hu 2010.01.06. 11:02:59

Sziasztok,
igen nagy problémám van, méghozzá az online checkolással. Tegnap töltöttem ki az online checkolásnál az adatlapot, még a nyomtatás előtt. Kipipáltam mindent, beírtam a nevemet, nemzetiséget, útlevélszám, lejárati idő, stb, szóval mindent. Érvényesítettem (a név melletti pipát benn hagytam), kiírta, hogy online check in megtörtént, minden oké. Ám amikor nyomtatom ki, észrevettem, hogy csak a nevem és a nemzetiségem van rajta a papíron, az útlevélszám és az érvényességi idő lemaradt. Az egyik barátom pár órával utánam szól, hogy szintén ez a problémája.

A kérdésem az lenne, hogy ez mitől lehetett, tényleg nem szúrtam el semmit, átnéztem háromszor, hogy minden ok. Illetve hogy kell-e plussz pénzt fizetni, mert még májusban ugyanez a problémám volt (akkor kétféle jegyet nyomtattam ugyanúgy, az egyik tökéletesen ki lett nyomtatva, a másik nem), és finnországból vissza 40 euró birságot kellett fizetnem, ami elég átbaszás szagú volt már akkor is.

Ha tudtok, mihamarább válaszoljatok, mert nagyon sürget az idő! Köszönöm.

tompus 2010.01.06. 11:53:34

@neander: Photoshoppal babráld meg a képet és írd rá az útlevélszámot majd nyomtasd ki. A reptéren úgyis csak a vonalkódot olvassák le.

Collingwood 2010.01.06. 21:06:39

@neander: Szia Neander! En is ezzel a problemaval szembesultem. Talaltam egy ir forumot, ahol az egyik hozzaszolo is igy jart, december vegen felhivta a Ryanair ugyfelszolgalatat, es kozoltek vele, hogy ez egy uj rendszer, mostantol nem nyomtatjak ra az utlevelszamot es a lejarati idot a boarding passra (www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2055781098)
En azert ebben nem vagyok teljesen biztos, megprobaltam felhivni a Ryanairt, de folyton foglalt volt (gondolom a sok keses es jarattorles miatt). Holnap megprobalom megint, ha megtudok valamit, majd jelzem itt

zahnstein 2010.01.06. 21:15:49

@neander:
Itt van a szombati beszállókártyám, szintén hiányzik róla, és a visszaútiról is.
Szerintem teljesen jól van így.

zahnstein 2010.01.06. 21:18:01

@neander:
Ja, az itt leírtakhoz képest változott néhány dolog, ugye eltelt egy év azóta.
Például már a check'n'go felirat sem szerepel a beszállókártyán.

neander · http://kalozblog.blog.hu 2010.01.07. 14:56:24

Köszönöm a válaszokat, megnéztem más fórumokat és ott is hasonlóakat mondtak. Remélem minden rendben lesz.

törzsmókus 2010.01.12. 07:22:53

@senator412: velük még nem repültem.
ha már itt tartunk, íziék igazán indíthatnának BRU-BUD járatot – úgy tudom mind2 reptéren ott vannak.

zahnstein 2010.01.29. 09:32:13

@lokoszt:
Nem akarod esetleg aktualizálni az információkat?
Pár dolog megváltozott ugye 2008 óta. Bele lehetne venni a W6-t is.

zahnstein 2010.01.29. 09:32:54

@zahnstein:
Mondjuk egy új poszt keretein belül.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.02.04. 20:03:15

@zahnstein:
Jó ötlet, dolgozunk rajta, ha van konkrét ötleted, jöhet.

Blanche001 2010.03.15. 13:11:59

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni!Az imént csináltam meg az online check-in-t, azonban a nyomtatás valami miatt nem működik. A nyomtató csak üres lapot ad ki. Ez most az oldal hibája miatt van, vagy a nyomtató beállítással van valami probléma? Mit tudok tenni ebben az esetben? Előre is köszi!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.03.15. 13:15:02

A nyomtatási képen látod a beszállókártyát? Ha minden kötél szakad, próbáld meg pdf-be nyomtatni, és akkor később tudsz még próbálkozni, akár másik nyomtatón is.
www.dopdf.com/hu/

Blanche001 2010.03.15. 13:33:40

@lokoszt: Igen, rendben látom a beszállókártyát, rajta van minden szükséges adat.
Amikor pdf-et készítek belőle, az is teljesen üres...

Fricsek · http://fridabogi.blog.hu 2010.03.15. 16:52:56

@Blanche001: Volt olyan, hogy én sem tudtam kinyomtatni, a foglalást. A visszaigazoló mélben kapsz egy kódot, azzal be tudsz csekkolni. De a neved fent van az utaslistán...

Blanche001 2010.03.16. 08:06:40

@Fricsek: sikerült. A víruskereső beállításával volt gond, úgyhogy a nyomtatás időtartamára kilőttem. :)

Ansy 2010.03.24. 20:03:35

Sziasztok.Nekem az lenne a problémám,hogy most csekkoltam be online,viszont valahogy a visszaútat nem x-eltem be.És nem találok sehol olyan opciót,ahol azt újra meg tudnám csinálni.

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2010.03.26. 10:32:43

@Ansy: próbáld újra a webcheckin fület, működnie kéne

AcidOKi 2010.05.12. 14:58:13

Sziasztok!

Ha van feladott podgyászom akkor mindenképpen ki kell fizetnem a check-in díjat? Ami lehet hogy nem is 10 Euro vagy font hanem 40???

Vagy ha nem feladandó podgyászom akkor is csináljam meg az onlince check-in-t hátha???

Nagyon köszi!
Holnap utaznék!

reserva 2010.05.14. 12:37:44

@AcidOKi: csináljam meg az onlince check-in-t hátha???
Ryanair és hátha??:) Amit használsz azért fizetsz

online check in + feladott poggyász vagy
reptér check in + feladott poggyász vagy
online check in (irányonként 5 euró) vagy
reptér check in (azt hiszem most 40 irányonként)

ezek közül egyet mindenképpen fizetsz...

vannini 2010.05.16. 11:01:41

Sziasztok!

Kedvet kaptam a Ryanairezéshez, kinéztem egy járatot, 8 euro ha holnapig foglalom le. Alghero-ba szeretnék menni de nem tudom hogy kell foglalni repülőjegyet. Ryanair oldalán nem értem miért 29 eurót ír ki ha bármilyen júniusi találatra keresek rá.(június 30-ig lehet felhasználni). Hogy hozzam össze a foglalást? Telefenon nem tudnék foglalni tőlük?
Vagy regisztráljak? Full kezdő vagyok..

Szeretnélek megkérni titeket, hogy pár sorban segítsetek engem elindítani, hogy összejöjjön az utazás!

Köszönöm, Vanessza

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.05.16. 11:08:58

@vannini:
Szia.
A 8 euro azért nem azt jelenti, hogy minden jegy annyiba kerül, csak azt, hogy van néhány olyan is egyes útvonalakon. Pozsonyból mennél júniusban? Sem a telefon, sem a regisztráció nem megoldás ebben az esetben :)
Nézegetni kell, esetleg várni a következő akcióra, ami érinti ezt a desztinációt is.

vannini 2010.05.16. 12:10:39

:(:(:((( köszönöm a gyors válaszodat mindenesetre!
Az is lehetséges, hogy már megteltek azok a gépek és azért nincs kiírva?

vannini 2010.05.16. 12:13:13

Végigmentem május-júniusi összes napon, és sehol sincsen 20 euro alatt. Mit csináljak hoyg le tudjam foglalni?:(

vannini 2010.05.16. 12:14:31

Igen. Pozsonyból néztem.

vannini 2010.05.16. 12:44:28

Nagyon szeretném ma lefoglalni a Pozsony-Alghero jegyet. Ha értetek a Ryanairhez, légyszíves segítseteke, hogy miért nem találom meg azt a napot ahol pont 8 euró?

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.05.16. 12:45:34

@vannini:
Valószínűleg 1-2 jegy volt, de attól még kiírják, mint akciós útvonalat. Sokszor előfordul, hogy akár az akció első percében is nézheted, akkor sincs olyan áron jegy. Próbálkozz a következő akcióban.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.05.16. 12:46:16

@vannini:
mert nincs 8 eurós jegy, ne ragozzuk ezt tovább.

vannini 2010.05.17. 15:56:52

Köszi!
Ha nincs itthon nyomtatóm, akkor is tudok jegyet foglalni? kinéztem egy másik utat, ami szintén 8 euro. ebben benne van minden költség, a reptéri illeték is? ha nem akarok 5 eurot fizetni a check in-ért és megcsinálom neten (ahogy erre a blogba le van vezetve), akkor megúszom az 5 eurot is? ezt a foglalás történtekor kell, vagy elég 1-2 héttel az indulás előtt is lebonyolítanom?

tg_mak 2010.05.17. 17:49:42

Benne van minden költség. Az akciós árú jegy titka, hogy nem rakódik rá semmi plusz (online checkin, adó, illeték, anyámkínja), vagyis azt az árat fizeted, ami villog a nyitólap bal felső sarkában. (Ha kéne 5 eurót fizetni az online checkinért, nem lenne nulla írva a sorába, amikor rákattintasz a jegyre, és lent részletezi.)

Ha megvan a foglalás (kifizetted), kapsz visszaigazoló emailt, s be tudsz lépni a honlapon, s a manage my bookingnál be tudsz csekkolni legkorábban 2 héttel az indulás előtt. Ha becsekkoltál, le tudod tölteni a beszállókártyát pdf-ben, amit bármikor bárhol kinyomtathatsz.

vannini 2010.05.18. 09:52:54

Tudnál nekem segíteni a foglalásban?

Lead Passenger Number *

Payment – Ryanair Vouchers (View Gift Voucher Terms) - részekhez mit kell írni?
Kell Máltára útlevél is, vagy jó a személyigazolvány?

tg_mak 2010.05.18. 13:54:57

- voucher: Semmit. Ha van valami kuponod, annak a kódját be tudod írni és akkor olcsóbb a jegy.
- Málta az EU tagja, így minden másik EU tagállam személyi igazolványa elegendő a belépéshez. (A kártyaformátumú jobb, a régit sokáig fogják lapozgatni. :))
- "Lead Passenger Number": nem emlékeztem ilyenre, de most már látom mi ez: telefonszámot kell beírni (én beírtam ide is a mobilomat)

tg_mak 2010.05.18. 13:56:39

Kérdéseiddel gyere a low-cost fórumba, ott szerintem nagyobb a forgalom:
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9080771
(Ha valamit nem értesz, nyugodtan kérdezz rá, ott sok fapados utazó van, biztos kapsz választ hamar.)

vannini 2010.05.18. 21:06:10

Köszönöm szépen!

kiss_t 2010.06.07. 23:16:02

Sziasztok!

Pár napja foglaltam 2 jegyet a Ryanair-nél, rögtön meg is kaptam az e-mailt a reservation number-rel, és a manage my booking- nál is megjelenik Confirmed-del.
Viszont ma néztem, és nem vonták le a kártyámról a pénzt...
Szerintetek akkor ez így érvényes? Vagy várni kell még? Mit tegyek?

A másik kérdésem pedig az lenne, hogy hogyan lehetne számlát kapni a foglalásról?

Előre is köszi minden segítséget!

tg_mak 2010.06.08. 15:35:34

@kiss_t: 1 válasz: le fogják vonni (sajnos), várd ki türelemmel. Ha visszaigazolták, nincs tennivaló.

2.válasz: elvileg emailben küldik (mint a wizzair is a pdf e-invoice-t). Utánanéztem, hogy a ryan mit küld, s összesen 1 levelet találtam ládámban, "RYANAIR RECEIPT (RYANAIR RICEVUTA)" volt a tárgya. (Nem értem a többi utamról miért nem kaptam.)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.07.04. 22:22:59

Sziasztok!
Péntek reggel vettem a Ryan-nél 4 repülőjegyet, de azóta nem kaptam visszaigazoló emilt. a kódot kiírta, de emil azóta sem+ a pénzt se vonták le.
Pedig végigmentem minden ponton és a végén kiírta, hogy készen vagyok várjam az emilt. akkor most?
Nagyon fontos lenne az adott időpontban kijutnunk. +amikor péntek reggel néztem a júl 22-én már csak négy db jegy volt, majd amikor végigmentem mindenen, akkor láttam, hoyg még 3 db jegy van. most meg korlátlan már kezdek aggódni ráadásul azóta még feljebb ment a jegyek ára:(

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.07.04. 22:31:58

Nem túl biztató. Nekem épp kb. 1,5 hete a wizznél fordult elő az, hogy nem ment végig a tranzakció pénteken, mert a MC felé nem tudtak terhelni. Többszöri telefonálás után hétfőn oldották meg, addig függőben volt a jegy. De ha Nálad is így van, akkor tuti nem írta ki foglalás után, hogy CONFIRMED.

Sanyika9310 2010.07.04. 22:44:16

@lokoszt: szia igen, kiírta, hoyg not confirmed ott volta szám mellett, és írta, hogy várjam az emilt
de hiába.
köszi a választ:)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.07.05. 19:59:14

@lokoszt: szia, még egy kérdés:)
most ha fent van tartva a jegyünk akkor az akkori árát kérik, vagy a mostanit? mert most 20000-el több:(
csakhogy utaljak-e előtte még pénzt?
előre is köszi:)

senator412 2010.07.07. 23:22:24

@Lewyke: Ha "not confirmed" volt a felirat, és a pénzt sem vonték le, akkor nincs meg a foglalás, valami zűr történt. De ha biztosra akarsz menni, a Ryanair honlapján a Manage My Booking menüpontban bármikor le tudod ellenőrizni a foglalásod státuszát.

eleonora64 2010.07.08. 11:23:44

júl 22én megyek EMA-ra és ma kinyomtattam az onlyne jegyet. de csak oda. visszafelé aug 02-án hogyan lesz meg a jegyem, kinn újra belépek és nyomtatom???? Ha szeretnék mégis feladott poggyászt is vinni a járatra akkor mennyit kell kilónként fizetni érte és egyáltalán igy utólag van-e rá lehetőségem???

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.07.08. 11:45:48

Két héttel az utazás előtt lehet online csekkolni, a visszautadra ezért nem lehet még.

Itt nézelődtél már?
www.bookryanair.com/SkySales/FRManageBooking.aspx?culture=en-ie&lc=en-hu

Az árak pedig itt vannak: www.ryanair.com/hu/questions/table-of-fees

Danigyerek 2010.07.11. 00:58:20

Gusztav Lokoszt hála neked!Mi lenne velünk nélküled?!Thank you!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.07.11. 06:41:07

Köszönöm a többiek nevében is, lásd szerző és kommentelők :)

bero24 2010.09.30. 08:11:21

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a kinyomtatott beszállókártyán nincs vonalkód, akkor hol hibáztam?ill kell - e egyáltalán rá ha minden más rajta van?
Köszi - holnap utazok, ha valaki tudja már köszönöm is neki a választ :-)

bero24 2010.09.30. 18:17:17

hali
pozsonyból indulok ryanair-rel, és nem igazán jövök ki a kilókkal.... kézinek van 1 hátitáskám ezen kívül vihetek még egy nagyobb szatyrot amibe ruha van? ill a 20kg egy dekával sem lehet több?

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.09.30. 18:24:10

@bero24:
Összesen 1 db kézid lehet, ami max. 55x20x40 és 10 kg. A feladott pont 20 kg legyen, ha 20 kg-t vettél foglalásnál és nem akarsz túlsúly díjat fizetni.

danick 2010.10.04. 21:07:12

Sziasztok!
Én most nyomtattam ki egy beszállókarit a pozsony-mallorca járatra ,rendesen kitöltöttem az adatokat és a beszállókártyán a név alatt NATIONALITY alatta IRELAND ,, nah ezt most nem értem .Ez nem azt jelenti,h ír nemzetiségű vagyok? Pontosan mindent kitöltöttem ,magyar állampolgárség,útlevélszám stb azok nem is szerepelnek a beszállókarin ellenben ez a IRELAND idegesit...

danick 2010.10.04. 21:08:54

Illetve a foglalásnál most már nincs olyan rublika, hogy EU/EEA igazolvánnyal rendelkezem e...szóval akkor nemtom ,segítsetek!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.10.04. 21:10:03

@danick:
Valószínűleg benne maradtál a legördülő menüben, miután kiválasztottad a Hungary-t és egyt görgettél lefelé, csak nem tűnt fel.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.10.04. 21:11:25

@danick:
Próbáld meg az index low cost topikban, ott talán nagyobb most az élet.
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9080771&la=103926526

danick 2010.10.05. 01:57:13

@lokoszt: Köszi,elképzelhető...a reptéren ez nekem mibe fáj , ha belekötnek?

tg_mak 2010.10.05. 10:06:30

Hú, ez kínos. Simán lehet, hogy nem is figyelnek rá, mindenesetre azt hallottam, ha pl. 1 számot elírsz a személyi ig. számban, nem harapják le a fejedet. Ha mégis kiszúrnák, egy őszinte magyarázat, hogy "nyilván lejjebb görgettél egyet _véletlenül_ de már nem tudtad kijavítani, de minden más adat stimmel", talán elég lesz.

Én is azt mondom, hogy gyere be a lókoszt fórumba.

K.Tibi 2010.10.05. 18:42:40

Én azt szeretném kérdezni, hogy hol tudom ellenőrizni az adataimat a Ryanair-nél csekkolás után

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.10.05. 19:36:00

@K.Tibi:
ha már becsekkoltál, akkor gondolom ki is nyomtattad a kártyát. Mit szeretnél rajta ellenőrizni? A neved ott van nagy betűkkel, egyéb személyes adatot szerintem már nem tartalmaz a Ryanair-es beszállókártya.

K.Tibi 2010.10.05. 19:41:28

@lokoszt: Izgulok,hogy jól töltöttem e ki
útlevélszám stb

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.10.05. 19:46:51

@K.Tibi:
Ne izgulj, már úgysem tudsz rajta módosítani :)
Egyébként szerintem ne is tudod megnézni a csekkolásnál megadott adatokat, egyetlen támpont innentől a kezedben tartott beszállókártya.

K.Tibi 2010.10.05. 20:06:45

Köszönöm a választ

asino 2010.10.08. 16:39:04

Sziasztok!

nagyon hasznos volt a wizz-es és a ryanaires online check-in segítség, de ugye a Ryan-nél már nem úgy néz ki a boarding pass? Az enyémen a néven kívül semmi személyes adat nincs! Előre is köszi! Asino

wzol 2011.05.27. 11:30:32

hali! Elolvasgattam itt a topicokat, egy kérdésem lenne: vettem jegyet online checkkel (mivel már csak ezzel lehet), de utána pár hétre rá rendeltem + 1 poggyászt, akkor most kell nyomtatni nekem online jegyet vagy nem és amikor feladom a poggyászt akkor adnak vagy kinyomtathatom az online jegyem és csak a poggyászt kell feladnom utána.... ez a része érdekelne igazán. Köszönöm a segítséget

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2011.05.27. 23:06:06

@wzol: Jegy már nincs a Ryanair-nél.

Az online check-in-t neked kell megcsinálni az utazás előtt.(hogy fizettél érte az nem jelenti azt, hogy már meg van)

Azon rajta lesz, hogy vettél csomagot is, ezzel oda fáradsz a check-in pulthoz és feladod a csomagot.

Itt már nem adnak semmit az általad nyomtatott papírral mész tovább.

wzol 2012.01.19. 18:45:29

Hali! Egy olyan kérdésem lenne, hogy nem tudjátok véletlenül, hogy hogy lehet utólag egy 16 év alatti gyereknek repjegyet vanni, hogy a miénkhez hozzácsatolni??Sehol nem találom ezt a lehetőséget. Külön meg nem lehet venni gyerkenk :(
Köszi

Kata24 2012.02.20. 10:21:11

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni esetleg Ryanair-es foglalás kapcsán? Vannak jó kis akciós jegyeik, persze erre még rápakolnának jópár tételt mindenféle címszóval.

1. A biztosítást ki tudom iktatni valahogy? Mert nem enged tovább a rendszer, ha nem választom ki a biztosítást, az viszont kb. 4-5 ezer forint.

2. Ha Maestro kártyám van (nem dombornyomott), azzal tudok fizetni? Ha nem, akkor hogyan?

Köszönöm a segítséget előre is!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.02.20. 10:27:29

@Kata24:
Minden tételt ki tudsz iktatni a foglaláskor. Az árat látod mindenféle összetevőivel együtt, mielőtt tovább lépsz. Általában mi nem veszünk elsőbbségi beszállást, nem viszünk feladott csomagot. A biztosítás is opciós természetesen, valamit elnéztél. Oda is írták a megoldást:

"If you are already insured you can select "Don't Cover Me" in the drop down box."
(De aztán ha valami kár ér, vagy netán orvosi ellátásra szorulsz külföldön, akkor ne lepődj meg, tehát biztosítást érdemes valamilyen formában kötni+ EU EÜ kártyát beszerezni)

Fizetni dombornyomott kártyával tudsz. Ha nincs olyanod, akkor próbáld meg az index low cost fórumát (be van itt linkelve) ott mindig akad, aki segít ebben. (ráadásul spórolsz is 6 EUR/fő/út tételt)

kissmerle 2012.03.02. 15:36:43

sziasztok!Érdeklődni szeretnék,rendeltünk jegyet Ryanair-nél ..de sajnos a beszállókártyát nem tudom hogyan lehet kinyomtatni..amikor rendeltük,nem volt jó a nyomtató,emailban jött visszaigazolása kóddal,de azt olvasom itt,hogy csak beszállókártyát fogadnak el,kérem valaki segítsen!!
Sajnos akkor lementettem piszkozatba a mailomra..de nem nyílik meg:((előre is köszönöm a segítséget!!

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.03.02. 16:11:15

@kissmerle: Online check-in:
www.bookryanair.com/SkySales/FRSecurity.aspx?culture=en-ie&lc=en-hu

15 nappal az indulás előtt legkésőbb 4 órával előtte.

Az "option 2" esetében nem kell foglalási szám sem.

"Ha megvettük a repülőjegyünket, akkor utána várhatjuk, hogy közelegjen az utazás időpontja. Online check-in-re legkorábban 14 nappal az indulás időpontja előtt van lehetőség. Ez a lehetőség az indulás előtt 4 órával véget ér.
Tehát, amikor gép, internet és nyomtató közelében vagyunk, akkor lépjünk be a ryanair honlapjára és kezdjük el a procedúrát:
Kattintsunk az Online Check-In opcióra a nyitóoldalon"

most nézem, hogy 2008-ban 5€ volt a reptéri check in :)

kissmerle 2012.03.02. 16:21:06

@Írországi Utazók: sajnos nem engedi ezt írja ki..már komolyan megőrülök:(((
ezt:In order to proceed with online check-in, each passenger must TICK the box beside the security questions.:
Unfortunately, you are not permitted to checkin online as your flight(s) are outside the permitted time to Online Check-In of between 15 days and 4 hours.
Sorry, there are no flights on this itinerary that qualify for check-in at this time.

kissmerle 2012.03.02. 17:33:25

@Írországi Utazók:
Elnézést,nem lehet hogy azért nem engedi mert márc. 28-án megyünk és meg kell várni hogy indulás előtt legyünk 15 nappal???..akkor enged belépni és kinyomtatni a beszálló kártyát?bocs hogy ennyit szerencsétlenkedek..eddig a Wizzair-rel utaztam..ott nem volt ilyen bonyolult.. előre is köszönöm!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.03.02. 17:48:29

@kissmerle:
Mindenképpen meg kell várnod a -15 napot, onnantól ha belépsz, már nem lesz bonyolult.

kissmerle 2012.03.02. 17:54:22

@lokoszt: Nagyon szépen köszönöm a válaszodat..már kidegeltem magam emiatt..:)ráadásul a személyim sem lesz kész..és csak reménykedem hogy régi lapozgatós gyűrött személyimet elfogadják:(..szép hétvégét!:)

kissmerle 2012.03.06. 10:29:03

még azt megkérdezhetném,hogy ha meglesz a -15 nap,amikor végre kinyomtathatnám a beszálló kártyát..akkor kell beírni a személyi igazolvány számot..?mert foglaláskor nem láttam olyan részt ahol kérte volna:( és ha igen,akkor hogyan? hol?előre is köszönöm a segítséget!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.03.06. 10:34:59

@kissmerle:
lásd utolsó kép.
kell az állalmpolgárság, okmány típusa, kibocsátó országa, lejáratának ideje.

kissmerle 2012.03.06. 10:47:25

@lokoszt: azt gondolom,de amikor rendeltük nem volt ilyen rész:( én nem láttam...akkor most elvileg nem is érvényes?..nem lehet beírni akkor amikor ki szeretném nyomtatni a beszállókártyát?
Én úgy látom ez ami fent van foglalásról..más mint ami most van..de lehet hülye vagyok:(

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.03.06. 10:52:35

@kissmerle:
Persze, hogy nem ugyanaz, mert 4 év alatt változott párszor a honlapjuk :) De a lényeg nem változik.
Jegyfoglaláskor csak a nevet kell megadni, semmi egyéb adat nem kell a személyeddel kapcsolatban. A csekkoláskor meg majd belépsz a kóddal és az útvonallal és látni fogod, hogy mennyire egyértelmű minden.

Nyugi.

kissmerle 2012.03.06. 10:54:53

@lokoszt: jajjj.köszönöm szépen,már féltem.mert fontos az utazás..akkor az a lényeg,hogy akkor kell megadni a személyi számát stb..nagyon köszönöm!!szép napot!

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.03.06. 17:04:03

@kissmerle: Bármilyen személyivel utazhatsz az EU-n belül, emiatt nem kell a bankkártya méretű személyi.

kissmerle 2012.03.07. 13:54:15

@Írországi Utazók: nagyon köszönöm a válaszodat!:)elég gyűrött,de remélem jó lesz:))

vikunya12 2012.03.07. 16:31:49

Online check in-t szeretnék csinálni, és a második opciót ha kitöltöm az utazás dátumát, e-mail címemet és hogy honnan hova mennénk utána ezt írta ki : the details you entered in order to retrieve your reservation did not match those on record. please verify information is correct and try again. MI lehet a probléma? Azért a második opciót csinálom, mert nem tudom, honnan szerezhetnék Reservation Number-t!!! Kérlek segítsetek!! (találtam egy nagyon jó ajánlatot, és nem szeretném elszalasztani) Köszönöm előre is!

vipcsi 01 2012.03.07. 18:14:51

@vikunya12: Először foglald le a jegyet /vedd meg/ utána küldik a foglalási számot,azzal tudsz online csekkolni. Olvass vissza:lokoszt · lokoszt.blog.hu 2012.02.20. 10:27:29 van még 1-2 "buktató".

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.03.08. 12:28:29

@vikunya12: A check in előtt jegyet kellene venni, akkor lesz meg a foglalási szám.

csina69 2012.03.09. 18:08:41

Mennyi idő után érkezik meg az emil a visszaigazolással? A hitelkártyáról elfogadták az utalást, de semmi értesítés sem érkezett a Ryanair-től.
Előre is köszi.

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.03.09. 19:28:35

@csina69: Azonnal, de ez attól is függ milyen emailt használsz.

csina69 2012.03.10. 19:22:35

gmail.com-ot.Csütörtökön foglaltam és azóta semmi. A weblapon pedig a foglalási szám beütése után "non confirmed" megjegyzéssel nem engedi a foglalás ellenőrzését.
Ez valódi csapdahelyzet:ha nincs lefoglalva törölni kell a szállodafoglalást is, ha újra foglalok repülőjegyet és mivel a bankkártyát már elfogadta az első foglalásra nem térítik vissza a befizetett összeget.
Nincs valamilyen magyar telefonszám ahol tisztázni lehetne a helyzetet?

kissmerle 2012.03.11. 12:51:00

@csina69: én úgy tudom hogy indulás előtt-15 nappal tudsz csak belépni és kinyomtatni a beszállókártyát.
Mi márc 28-án megyünk és még mi sem tudunk belépni..csak jövő héten..

kissmerle 2012.03.11. 12:55:29

@Írországi Utazók: én még egy utolsót szeretnék kérdezni:) azt hogy a sima nyomtatóval kinyomtatott beszállókártyát elfogadják-e vagy csak lézernyomtatóval nyomtatottat?(mert vki feljebb azt írta)és még 1-et,hogy 2 jegyet foglaltunk,de sajnos az egyik nevet ékezettel írtam..ezt elfogadják majd? vagy a beszállókártya nyomtatásnál újra be kell írni a nevet és ott beírhatom ékezet nélkül?előre is köszi..több kérdésem már nincs:)szép napot!

reserva 2012.03.12. 10:33:32

@kissmerle: A nyomtató nem számít. A check in alkalmával úgy kérik a nevet ahogyan az útlevélben szerepel.
Jobb ha ékezet nélkül van, de ezen nem múlhat semmi :)

reserva 2012.03.12. 10:36:17

@csina69: However if you still want to speak to an agent you can call on the following number:

018154429 - Hungarian speaking
Calls from mobiles and other networks may cost more.
Our lines are open Mon - Fri, 08:00 - 20:00 CET, Sat 10:00 – 19:00 CET and Sun 10:00 – 18:00 CET.

csina69 2012.03.12. 15:50:20

Köszönöm a segítségeteket!!!!!!!!!!!!!!!!

kissmerle 2012.03.12. 16:27:41

na végre nekem ma sikerült kinyomtatni a Boarding Pass-t:) igaz még nincs -15 nap,mert 28-án utazunk..de engedte..köszönöm mindenkinek a segítséget!!nagyon!!!

Cila72 2012.03.18. 18:01:09

Sziasztok! Nem akarom tenni a hülyét, de akkor most nem lehet" online check in ", ha van egy feladandó
csomagom? A férjem Londonban vette meg a jegyeket,
most kellene check-olnom. Akkor most hogy van ez? Köszi nagyon szépen!!!

tg_mak 2012.03.18. 18:56:16

A c-in és a csomag 2 külön dolog. A következőt kell tenned:
1.) Becsekkolsz interneten.
2.) Odasétálsz a reptéren a "bag drop desk"-hez (ami ránézésre egy c-in pult:)) átadod a csomagot és a beszállókártyádra (amit nem ők hanem Te készítettél el) rányomnak egy matricát, hogy OK, van egy feladott csomagod. Onnan irány a szeku, int máskor...

Cila72 2012.03.18. 19:44:52

@tg_mak: Nagyon köszönöm!Így már világos!!:))

aurora82 2012.03.19. 16:50:24

Segítség!!!:) Sajnos ezt a jó kis fórumot korábban nem láttam, mikor is a barátnőm( lévén neki van dombornyomott kártyája) lefoglalta/megvette nekem a ryanair -jegyemet...így természetesen ékezettel írta a nevemet, ami ugyebár nem módosítható a foglalás befejezése után, így konkrétan a vezetéknevem utolsó betűje úgy, ahogy van hiányzik...! Ebből mekkora problémám lehet, ha az utiokmányom száma stimmel, és minden egyéb személyes adat (ami kimerül a születési dátumban...:S ).

2: on-line check-in: dokumetum típusánál első körben csak az útlevelet ajánlja fel ( a "Please select" inaktív, nincs mit szelektáljak...), miután minden mást kitöltöttem, megjelenik még az: "EEA National ID Card", a "National ID Card" résszel nincs is problémám, ha nem tudnék angolul, is tudnám, h ez a jó nekem, ám az EEA rész zavar egy picit, merthogy pl. az ország kiválasztásánál úgy szerepel, mint EU/EEA...nem "EU National ID Card-nak kéne szerepelnie a lehetőségek között? Remélem tudtok segíteni, mert nincs "kedvem" emelt-díjjal telefonálni több órát ( valamint a : "018154429 - Hungarian speaking" telefonszám úgy értendő vajon, hogy 1-es körzet, mint Budapest, és úgy a 815 44 29???:S ) Köszönöm előre is a segítségeteket...!:)

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.03.19. 17:25:31

@aurora82:
A név miatt szerintem hívd fel őket 06-1-es számon, elvileg ingyen kijavítják. Az online csekinnél a national ID card miért nem jó?

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.03.19. 21:25:42

@aurora82: vagy útlevél vagy személyi kell.
European Economic Area (EEA)ami az EU kiegésszülve Svajccal és Norvégiával tehát ez ne zavarjon meg, ez így rendben lesz.

aurora82 2012.03.20. 11:58:54

@Írországi Utazók: Köszönöm, engem csak az zavart, hogy nem "EU" szerepel ott, de így már oké!:-) @lokoszt, tehát azt mondod, hogy az egy sima 06-1-es telefonszám, csak hülyén írják a honlapon??? Mert ott ugye úgy van, hogy: 018154429...a check-in-nél az zavart, amire "Írországi utazók" válaszolt, az "EEA", nem a national ID Card, arra írtam, hogy addig rendben is van! Köszi mégegyszer!

aurora82 2012.03.21. 16:15:48

Hahó, akkor tud valaki ebben segíteni, hogy van-e a ryanair-nek nem emelt díjas ügyfélszolgálati telefonszáma, illetve , h ez a szám, ami a honlapon van:018154429, milyen formátumban értendő? ( 06-1-815-44-29?) Köszönöm!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.03.21. 16:18:47

@aurora82:
esetleg próbáld meg felhívni...

nemethkinga 2012.04.23. 09:31:23

sziasztok,
a wizz-n�m�t�z�sekkoltam be online, de a Ryanair "megzavart". Tal�oztatok azzal a probl�val, hogy on-line check in eset�csak passportot fogad el?
K� a seg��t

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.04.23. 09:33:12

@nemethkinga:
Nem állítottad át a nemzetiségedet és a kiállító országot magyarra.

nemethkinga 2012.04.23. 11:39:23

Köszi a segítséget, üdv
Kinga

Balage_ 2012.05.14. 19:47:47

Hello kedves Lokoszt! :)

Szeretném felhívni a Ryanair ügyfélszolgálatát, de az itt is szereplő 06-1-815-44-29es telefonszám nem kapcsolható.

A kérdés igazából az lenne, hogy az online check-in esetében az adatok kitöltése után a poggyászok után érdeklődik a rendszer, és persze pénzt számolna fel érte, holott a jegy foglalásakor már kiválasztottuk, hogy lesz csomagunk, úgy is fizettük a jegyet. Duplán pedig azért nem szeretnék.

Help me please! :)

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.05.14. 20:03:52

@Balage_:
Valóban változott a számuk, a honlapjukon a múltkor még nem cserélték le. Mostantól csak emelt díjason érhetők el, ez tuti.
Ha kifizetted, nem fog újból díjat felszámolni a rendszer, viszont csekkoláskor megkérdezi, hogy lesz-e veled babakocsi, síléc stb.

Kati21 2012.05.22. 11:35:11

@lokoszt

Szia!
Segítséget kérnék... Megvettem a jegyet, a pénz el is ment, megvan a foglalási kód is viszont a visszaigazoló mail nem jött meg. Felhívni nem tudom öket, már a fél napom ráment... Mi is az új telefonszámuk, ahol biztosan elérhetök, még ha emeltdíjas is?

Köszi

Kati21 2012.05.22. 11:53:59

@lokoszt:
Szia!
Segítséget kérnék... Megvettem a jegyet, a pénz el is ment, megvan a foglalási kód is viszont a visszaigazoló mail nem jött meg. Felhívni nem tudom öket, már a fél napom ráment... Mi is az új telefonszámuk, ahol biztosan elérhetök, még ha emeltdíjas is? (Szlovákiárol hívnék)

Köszi

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.05.22. 11:57:50

@Kati21:
Szia.

Ha megvan a kód, pénzt levették és kiírta a foglalásnál, hogy Confirmed, akkor minden oké. Mivel úgyis be kell csekkolnod, a levélre nincs szükséged, hiszen ahhoz elég lesz a kód és az útvonal.

Kati21 2012.05.22. 12:33:50

@lokoszt:
Na hogy ki e írta a foglalásnál a Confirmed-et, azt nem tudom, mivel a barátom intézte a dolgot. Csak most tanácstalan vagyok, mert akik már utaztak ryanairrel, mindeki azt mondta, hogy a mailre is szükség van. És a weboldalon sem tudjuk visszanézni, hogy mi a helyzet a repülöjeggyel, nem találja sehogy sem.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.05.22. 12:55:44

@Kati21:
Nem tudom mihez kellene a jegy. Az online csekin miatt Neked kell elkészítened a beszállókártyát, ha meg offline akarsz plusz pénzért csekkolni, akkor elég a neved, amit az átadott útiokmány alapján meg is tudnak :)
Amúgy meg: www.bookryanair.com/SkySales/Booking.aspx?culture=hu-hu&lc=hu-hu#ManageBooking

Kati21 2012.05.22. 13:00:49

@lokoszt:
Na jo, a repulojegyet megtalaltam, sajat hulyesegem vegett nem volt meg eddig. Viszont ez van oda kiirva: Booking is not confirmed until you receive email itinerary. Akkor most hogy is van ez??
Legfelul az van: Flight Reservation Number: ott a kod, ez okes. Aztan Status: CONFIRMED...

Most akkor mi van??? Egyiknel confirmed a masik rogton alatta meg azt irja, hogy visszaigazoló mail nelkul nem!!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.05.22. 13:06:07

@Kati21:
Az imént írtam: manage my booking. Ott le tudod ellenőrizni, sőt ha időn belül vagy be is tudsz csekkolni.

callan 2012.05.29. 00:26:59

sziasztok!

Tegnap éjjel foglaltam jegyet a ryanairnél.
Az emeilben amit küldtek megkaptam a foglalási számot, de a fizetési résznél csak 0-kat írtak és az útvonalról sincsenek részletek. Ez normális?
Fent a honlapon próbáltam megnézni a foglalásomat ( beírtam a foglalási számot+ email címemet), de kiírta, hogy nincs ilyen foglalás. Sajnos azt nem tudom, hogy a pénzt leszívta e. Most egy kicsit (nagyon) kivagyok :(

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.05.29. 07:39:47

@callan:
ez nem túl biztató, de gondolom valahogyan meg tudod nézni az egyenleged

murphyke 2012.06.09. 21:19:47

sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, bocs ha butának tűnök, de még sosem utaztam repülővel. A barátom megrendelte e jegyet Ryanair-nél. 30-án utazom Manchesterbe. nem értem a csomag mizériát. én a női táskámat akarom a gépre felvinni, benne fényképező teló, iratok. A bőröndömbe pakolnám a cuccaimat. azt nem tudom a bőröndért fizetnem kell? köszi előre is.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.06.09. 21:35:59

@murphyke:
Szia. A női táskádat felviheted, feltéve ha nincs másik kézicsomagod. Ha van, akkor abba kell beletenned. Ennek mérete max. 55x40x20 cm.
Egyszerű a szabály: csak 1 csomag. Azt hiszem érthető. A feladott csomagért pedig fizetni kell, ennek feltételeit megtalálod a Ryanair oldalán.

murphyke 2012.06.11. 10:11:50

köszönöm a válaszod.

murphyke 2012.06.11. 10:15:36

sziasztok! szeretnék a foglalásomon váloztatni, csomagot szeretnék feladni. Ryanairoldalán kéri a foglalási számot és emailcímet. Ez eddig ok is csak azt írja, hogy nincs ilyen foglalás, adatok nem egyeznek. Most mit tegyek a confirm emailben ezek szerepelnek.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.06.11. 10:19:41

@murphyke:
Biztosan jól adtad meg az adatokat? Írtad, hogy a barátod vette a jegyet, nem az ő címére ment a visszaigazolás? mert akkor azt kellene megadni.

Agica1984 2012.06.11. 11:16:52

Kedves Lokoszt!
Engem jelenleg ez a mondat aggaszt: "ne használjunk ékezetet a név megadásakor! A legtöbb reptéri rendszer kiakad az ékezetes karakterektől és akkor futhatunk egy kört a reptéren normál beszállókártyáért."

Mi van akkor, ha már ékezetesen adtam meg a neveket? Tudom-e változtatni költség nélkül, egyáltalán szükséges-e? Köszönöm

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.06.11. 11:20:16

@Agica1984:
Szia. Becsekkolátl már? Akkor van gond, ha a rendszer az ékezetek helyett különféle karaktereket nyomtat, akkor szerintem csak fizetősben tudod megoldani. Egyébként meg nem kell ékezettel írni sehol sem és akkor nincs gond.

Agica1984 2012.06.11. 12:59:40

@lokoszt: Még nem csekkoltam be, de akkor a check-in véglegesítésnél meg tudom változtatni a neveket? a regisztrált név nincs beégetve?
Köszönöm amúgy a választ

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.06.11. 13:42:02

@Agica1984:
Csekkoláskor látod, hogy jó-e a név, mert azt adja meg a rendszer, amit még foglaláskor beírtál, kérdés, hogyan jelenik meg.

Agica1984 2012.06.11. 13:53:38

Köszönöm, akkor innentől már csak imádkoznom kell, h jó karaktert írjon be, vagy akkor viszek magammal 2x60 EUR-t... :(

murphyke 2012.06.12. 11:36:17

sziasztok!
köszönöm az eddigi segítséget, de még lenne kérdésem. A bőröndöm kerék nélkül 55 cm. szerintetek felengedik a gépre? A másik kérdésem az lenne, hogy sminket (miben van folyékony púder, szájfény stb.) hajhabot, tusfürdőt, parfümöt, ilyen női dolgokat felvihetem a gépre a kézipoggyászban?
köszönöm előre is a válaszokat.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.06.12. 11:42:40

@murphyke:
Szia.
Esélyes, hogy nem megy bele a keretbe és akkor 60 EUR. Kerékkel, füllel, mindenestől kell megfelelnie a paramétereknek. Persze lehet kockáztatni, vagy venni 3 ezerért egy alap bőröndöt.
A folyadékot felviheted, ha átlátszó, gyors záras zacskóba rakod a termékeket, melyek egyenként nem lehetnek több 1 dl-nél és max. 10x1 decis cuccot vihetsz.

emarti 2012.06.17. 22:42:46

Sziasztok,

Szeretném megkérdezni, hogy mi van olyankor, ha valakinek 2 keresztneve szerepel az útlevélben ill. személyi igazolványban, de a foglaláskor csak az elsőt adtam meg? Több jegyet foglaltam és 3-4 embernél sajna belefutottam ebbe a hibába :(

előre is köszi

Martyca 2012.06.20. 18:38:58

Szia,nekem lenne több kérdésem Ryamair-rel kapcsolatban.Nekem a nevemben kétszer is szerepel az ö betű. Jegyfoglalásnál és online becsekkolásnál minden rendben volt,beirtam ö betűsen és úgy irta ki ,ahogy én is irom,meg e-mailben is úgy küldték.de a beszállókártyán a Vörös helyett Voeroes van :S Most nem tudom mit csináljak,ezt elfogadják?
A másik kérdésem az lenne hogy minek kell a beszállókártyán szerepelnie? Nekem a vonalkód, járat száma ,sorszám ,foglalási szám,indulás,beszállás ideje van rajta ,meg milyen nemzetiségű vagyok. De nem úgy néz ki,mint amit te belinkeltél a cikkedben .

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.06.20. 22:50:04

@Martyca:
Szia. Alapszabály, sajnos sokan nem figyelnek rá: mindent ékezet nélkül adunk meg! Ékezet csak nálunk van, használjuk is ha kell, ha nem.... Repülésnél pl. nem kellene. Ebből akár lehet gondod is, mert egy olasz vagy svéd agent a kapunál csak azt látja majd, Vörös van az útlevélben, a beszállókártyán meg teljesen más...

A beszállókártya a cikk születése óta párszor változott, az aktuális tartalom és forma az, amit a sajátodon látsz.

Martyca 2012.06.21. 12:21:20

Köszike a választ, én Budapestről repülök pont Olaszországba, szerinted itt Magyarországon a kapunál lehet problémám ebből? Itt magyar alkalmazottak dolgoznak,ugye? Átlehet ezt még irni valahogy? 2 hónapot leszek kint,majd ott fogok vissza jegyet foglalni, de ott már ö betű nélkül irom az biztos .

Pink0515 2012.06.23. 18:57:35

Sziasztok!
Márciusban vettem 4 jegyet a ryanairnél, később adtam hozzá 2 poggyászt. Most jött az email, hogy csináljam meg az online csekkolást. Így most csak 2 főre tudom ezt megtenni, akihez nem csatoltam poggyászt vagy mindegyikünkre? Az online csekkolásért a díjat már felszámította mind a 4 főre a jegyvásárláskor, de ha nem tudom megcsinálni a 2 poggyászos főre, akkor a reptéren fizetnem kell a check-in-desknél? A beszállókártyát később is ki tudom nyomtatni? Ha nem akarok online csekkolni, akkor a reptéren fizetnem kell a csekkolásért?
Előre is köszi a segítséget! :)

rottex 2012.06.23. 20:12:25

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy aki megvette nekem a jegyet az rosszul irta le a vezeték nevemet.pl.: suveges helyet surveges.Összes többi adatom megegyezik.És emiatt talán nem repülhetek?mi tegyek ilyenkor? köszönöm a válaszatokat

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.06.23. 20:21:38

@Pink0515:
Mindenkit be tudsz csekkolni. Ha nem csekkolsz be online, akkor 60 EURO-t kérnek egy kártyáért... A beszállókártyát csekkolás után mentsd le pdf-ben, így tuti nem kavarod el, bármikor ki tudod nyomtatni... Akarj online csekkolni, ne méri meg a másik :)

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.06.23. 20:22:27

@rottex:
Szia. Telefonos ügyfélszolgálaton jelezd a problémát, 1 betűt elvileg díjmentesen javítanak.

rottex 2012.06.23. 20:32:31

@lokoszt: köszönöm,de ezt akkor is kijavitják ha már a kivan nyomtatva a beszállokártya.nekem ugy hozta:S

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.06.23. 20:38:57

@rottex:
Úgy már nem valószínű, becsekkolás után nem tudnak belenyúlni. Mindenképp fuss egy kört az ügyfélszolgálaton...

rottex 2012.06.23. 20:50:25

@lokoszt: holnap felhivom öket,és ön szerint abba az egy betübe belefognak kötni reptéren,ha igen akkor ott van.-e lehetöség birság fizetésre,és a név kijavtására?köszönöm a válaszát

Pink0515 2012.06.23. 21:07:15

@lokoszt:
Okés, köszi a segítséget! :)

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.06.23. 21:10:13

@rottex:
Semmi esetre se hagyd a megoldást a repülőtérre. Lehet, hogy amúgy a kapunál fel sem tűnik az elírás, de jobb ha megkérdezed.

rottex 2012.06.23. 21:19:32

@lokoszt: köszönöm a segitséget,hálás vagyok neki:D

civetta12 2012.07.05. 15:54:54

Sziasztok! Kérdésem a következő. Férjem Németo-ból jönne haza, a repjegyet már lefoglaltam. A check-in papírt én nyomtatnám ki, majd beszkennelném és küldeném neki mail-en. Szerintetek ez a szkennelt, majd kinyomtatott dokumentum olyan minőségű, hogy elfogadják a beszálláskor? Van valakinek ilyen tapasztalata?
Előre is köszi a segítséget!

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.07.05. 20:36:27

@civetta12: Nem kell scannelni. A beszálló- kártyát le tudod majd menteni pdf formátumban a gépedre. Azt küld át neki.

bettiu 2012.07.10. 12:51:42

@lokoszt:
Sziasztok!
Visszaigazolós email-es kérdésem lenne nekem is. Foglaltam nemrég egy jegyet, a visszaigazoló email sehol (spameknél sincs), a pénzt levették a kártyámról és a Manage Booking oldalon meg tudom tekinteni az útvonal tervemet - látom a foglalási kódomat,állapot: megerősítve, 0 Ft a fennmaradó összeg.(checkinelni még nem tudok mert 20 nap múlva utazok)
Viszont ez alatt az áll, hogy: A FOGLALÁS MINDADDIG NINCS VISSZAIGAZOLVA, AMÍG NEM KAP E-MAILBEN ÚTVONALTERVET.

Nos én nem kaptam emailben útvonaltervet.

Már korábban írtad valakinek, hogy nem fontos ha nincs meg a visszaigazoló email. Na de akkor miért írják ezt alá? Tőlük nem tudom megkérdezni, mert mind2 számuk foglalt nonstop (nem viccelek már 2 napja hívogatom őket, foglalt..)
Valaki esetleg tudja, hol lehet még őket elérni? email, másik telefonszám, iroda?

Másik kérdés: Miért van az útvonaltervben az írva, hogy 'illeték nélkül'?
Honnan: Budapest T2 (BUD) - Thessaloniki (SKG) Illeték nélkül
Ugye még nem akarnak vmi illetéket is kifizettetni velem pluszba?

Köszönöm

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.07.10. 12:56:50

@bettiu:
Szia.
Ryanair: 06-90-982-014 25Ft/perc elvileg.
De ha látod a foglalást, akkor nincs gond. Nem fognak illetéket fizettetni vele, az csak a részletezése a tételeknek, az adott jegyre épp nem számoltak fel Neked illetéket, ezért volt olcsó :)

Plant 2012.07.23. 18:52:20

Sziasztok!
17 éves fiamnak foglaltam le egy Bp-Manchester-Bp jegyet.(A check-int majd a napokban intézhetem.)
Mivel románia magyarok, de még román állampolgárok vagyunk, a kérdésem az lenne, hogy utazhat-e egyedül, felnőtt kíséret/ felügyelet nélkül a 17 éves gyermek. Kérdem ezt, mert a romániai Ryanair-esek és más romániai közvetítő irodák azt tartják, hogy a romániai kiskorúak (18 év alattiak) nem utazhatnak a Ryanair-el felnőtt kísáret/felügyelet nélkül.A Ryainair honlapján nem találtam semmi spéci erre vonatkozó kitételt. Tud valaki biztosat mondani ezzel kapcsolatosan, mert ugyebár elég szerencsétlen dolog lenne, ha a kb 150 eurós jegyárat semmisnek tekinthetnénk.
Előre is köszönöm a segítséget!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.07.23. 20:23:22

@Plant:
Szia. A WizzAir szabályzatának ide vonatkozó része nem túl biztató számotokra és mivel törvényről van szó, ez a Ryanairnél is így lesz:

14 évesnél idősebb gyermekek a Wizz Air járatain egyedül is utazhatnak.

fontos közlendő a 18 év alatti román állampolgárságú utasok számára
A 18 év alatti román állampolgárokra különleges feltételek vonatkoznak.

A 2005/248. számú román törvény alapján [amely a román állampolgárok szabad helyváltoztatására vonatkozik külföldön] a 18 év alatti román állampolgárok csak mindkét szülő kíséretében, illetve egy szülő/felnőtt kíséretében és a szükséges dokumentumok felmutatásával utazhatnak külföldre.

A Wizz Air megtagadja a szükséges dokumentumokkal nem rendelkező utasok szállítását.

Kérjük, a formaságokról utazás előtt érdeklődjön.

Plant 2012.07.23. 20:35:56

@lokoszt:
Szia!
Kösz a gyors választ. A Wizzair honlapján megjelenik az általad említett szabályozás, ezt ismerjük mi is, de biztos vagy benne, hogy ez a Ryanair járataira is vonatkozik, vagy csak következtetsz? Sajnos telefonkapcsolatot a "magyarországi" Ryanair-el Romániából nem tudtam lebonyolítani. Mit javasolsz?
Nem lenne elegendő egy romániai közjegyző álltal hitelesített szülői beleegyezés az utazással kapcsolatban? A fiam egy 2 hetes angliai nyelvtanfolyamra utazna, szerződésünk van a Manchester-i iskolával. Ezt sem lehetne felhasználni valahogy?

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.07.23. 20:45:48

@Plant:
Szia.
A Wizz egy romániai törvényre hivatkozik, szerintem ezt légitársaságtól függetlenül be kell tartani, de ez csak következtetés. A tuti az, amit a légitársaság mond. Próbáltad a 06-90-982-014-es számot? Elvileg 25 Ft/perc. (ha más nem próbálj meg egy 10 euróval feltölthető voip szolgáltatót, pl. actionvoip.com , amivel majd külföldön is olcsón hívhatod a fiadat. Remélem nem esik kútba a suli.

Plant 2012.07.23. 21:35:15

@lokoszt:
...remélem, de nem túl kecsegtető a dolog

mindenesetre köszönöm válaszaid

Plant 2012.08.04. 16:01:46

Sziasztok!
Ha magyar vagyok (magyar nemzetiségű) de román állampolgár(romániai lakhellyel), a checkin-nél mit írok be a nemzetiség rubrikába: magyar vagy román?
Köszönöm

kookaig 2012.08.18. 07:41:30

Szia. Tegnap este (péntek) rendeltem meg a jegyem retur Kalsruhe-ba. Nem jött még semmi visszaigazolás (e-mail, sms), de a foglalás végén valami hibát írt ki... Mindent kitöltöttem! A pénzt csak hétfőn vonja le? A visszaigazolás csak utána kapom meg?

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.08.18. 10:50:07

A penzt egybol levonja,es ha minden ok,akkor azt irja ki foglalaskor,hogy megerositve,confirmed

kookaig 2012.08.18. 14:47:30

Szia. Köszi a gyors választ... és még akkor kérdeznék. Most néztem meg újból, és sem e-mail, se pénz levonva, tehát akkor nem oké valami. Akkor próbálhatom szerinted megint??? Nehogy 2X utána:)levonja. Szóval a foglalásnál megjelöltem az első feladott poggyásznál 15kg, és hozzáadja a 8500 ft. az oldalsávaban, de mellé van írva "hiba lépett fel próbálja újra", most is oda van írva, meg tegnap is oda volt. Lehet azért nem sikerül? Miért írja azt ki szerinted? Gabee

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.08.19. 11:43:34

@kookaig:
próbáld meg úgy, hogy nem magyar nyelvre van állítva az oldal, vagy próbáld meg másik böngészővel. Próbáld meg csomag nélkül... azt utólag is hozzáadhatod ennyiért...

Sotech 2012.08.24. 16:14:49

Szia! Nagyon jól jött ez a kis leírás. Köszi!
Csak egy kérdésem maradt: (idézet fentebbről) "ha az oda-és visszaút is benne van a 14 napos határidőben, akkor az oda-és a visszaút is. Itt kijelölhetjük, hogy kit szeretnénk becsekkolni, illetve hogy az odaútra vagy a visszaútra (akár mindkettőre) szeretnénk elvégezni a műveletet." Én már túl vagyok a check-in-en viszont utólag néztem, hogy a visszaútra is "becsekkeltem", kinyomtattam a beszálló kártyát pedig az még több mint 20 nap múlva lesz. Ezt újra kell majd "csekkelnem" és nyomtatnom?

tg_mak 2012.08.25. 20:54:04

@Sotech: Ha engedte a visszaútra is az utasfelvételt, akkor kész vagy. (Néha engedi korábban, mint 14 nap).

Sotech 2012.08.27. 21:19:54

@tg_mak: köszi szépen a választ, így már nyugodtabban megyek a reptérre :)

Pietrof 2012.08.31. 06:50:58

Sziasztok! Idén szeptember 10-én fogunk családommal először Ryanair-el repülni. A foglalást a fapados.hu-n keresztül intéztük mivel a Ryanair oldala nem fogadta el anyám dombornyomott Visa kártyáját, mert állítólag az nem hitelkártya, hanem debit kártya...Sebaj. Fapados.hu elfogadta. Az van, hogy szüleimmel megyek nyaralni és fateromat ugyan úgy hívják mint engem. Elkezdtük beírni a neveket és a rendszer állandóan azt írta ki, hogy NEM lehet a 3 főből kettőnek ugyan az a neve. Pl. Gipsz Jakab, Gipsz Jakabné, és Gipsz Jakab.
Na már most mi úgy oldottuk ezt meg, hogy az én nevem mellé odaírtunk egy "Jr"-t, mint junior. Viszont most azon parázok, hogy ez nem szerepel egyik iratomban sem hivatalosan és a Ryanairnél azt írják, hogy a névnek pontosan meg kell egyeznie az okmányomban szereplő névvel. Viszont már csak alig több mint 1 hét van hátra az indulásig és ma már szeretnénk becsekkolni. Szerintetek belekötnek a Jr-be?

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.08.31. 15:05:53

@Pietrof: +3613274040 ->fapados.hu
kérdezz rá náluk, de szerintem ez sima ügy. Te nem utazhatsz...
....
vicceltem :) nem hinném, hogy gond lenne.

Pruntyöke 2012.09.01. 17:02:06

Kedves lakoszt,úgy látom te válaszolsz a legtöbb kérdésre,ha lehet én is választ szeretnék,de bárki véleményére kiváncsi vagyok
-mit tegyek,hogy ne legyen fóbiám a repülőn?még sosem utaztam(62 éves vagyok)
-mit jelent,beszállókártyát venni utazás elött?
-mit jelent a bechekkolás?ezek egyet jelentenek?
olyan válaszokat kérnék,hogy meg is értsem
köszönettel pruntyöke

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.02. 17:40:58

@Pruntyöke:
Fóbia ellen talán segít, ha egyrészt felkészültök repülésre, mikor mi történik, nehogy azon is idegeskedjetek, hogy épp fordul a gép, vagy süllyed stb. Célszerű valamivel elterelni a figyelmet, olvasás, alvás, van aki a 2xfél pálinkát javasolja :) A becsekkolás az indulás előtt 7-15. nappal történik, attól függően, hogy melyik társasággal mentek. A társaság honlapján kell megkeresni az internetes utasfelvétel menüpontot és értelemszerűen ki kell tölteni a kért adatokat. Ehhez kell a foglalási kód, és majd néhány személyes és útiokmány adat. Ha ez megvannak, akkor készül el a beszállókártya, amit ki kell nyomtatni,de előtte célszerű a számítógépre is lementeni pdf formátumban, hogy akár később is előhívható legyen. Ezt kell magatokkal vinni az útiokmány mellé, ezzel lehet majd a gépre feljutni.

Pruntyöke 2012.09.03. 10:38:20

Tisztelt lakoszt!
Köszönöm a gyors választ,de lenne még kérdésem
-párommal egy jegyen vagyunk,jegyünket unokánk Spanyolba vette 1 db,15 kg-s csomaggal,akkor 2 lapot kell kitölteni?
-ezzel adjuk fel a csomagot és ezzel szállunk be a gépre?
-meg mondják ki hova üljön a gépen?
-ez a visszaútra is érvényes?
-segítenek ha bármi gond adódna?
előre is köszönöm és bocs. a zavarásért(nagyon izgatott vagyok)

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.03. 11:00:37

@Pruntyöke:
Minden utasnak külön saját beszálló kártyája van. Ez az internetes utasfelvétel után kiderül. Célszerű lenne, ha ezt az unoka végezné, a szükséges adatok ismeretében neki egyszerűbb és csak elküldi a végterméket, amit ki kell nyomtatni. A 15 kg a Ryanair esetében feladott csomag súlya, ha tehát van feladott (nem kézben vitt) azzal külön be kel állni a megfelelő "drop off" sorba, ahol a csomagot elveszik és adnak egy vonalkódos azonosítót a beszálló kártyára. A beszállókártyát a gépre lépésig őrizni kell, vissza útra pedig ismét be kell csekkolni online és ismét ki kell nyomtani a lapokat. (a beszállókártya A4-es lap)
A repülőgépen alapból nincs helyre szóló jegy, de felárért vásárolható ilyen. Javaslom, hogy a 4-5. sor környékén keressetek helyet. Szerintem az ablaknál ülve javíthat az érzésen, ha tudnak kifelé is nézelődni.

Azért a repüléssel kapcsolatban van még jó pár tudnivaló (mikor, merre kell menni, mi lehet a kézicsomagban, mire kell számítani a repülőtéren, Madrid meg nem is kicsi....
Esetleg unoka ezeket mondja el :)

Pruntyöke 2012.09.03. 21:53:12

Kedves lakoszt!
Köszönöm a további felvilágosítást,nagyon hasznosak,sajnos az unokám nem tud ilyen téren segíteni mert mikor ő elment,2 éve nem ezzel a társasággal ment,és nem volt ilyen problémás az utazás.
tisztelettel pruntyöke

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.03. 23:00:03

@Pruntyöke:
sosem volt problémás az utazás, viszont vannak játékszabályok, amikkel érdemes tisztában lenni. 2 éve is kb. ezek voltak a szabálxok... Ha veszek valakinek egy repülőjegyet szívességből, akkor nem ér véget a szerepem a fizetés gomb megnyomásával. Remélem zökkenőmentesen eljuttok Madridba, viszont arra nem számítsatok, hogy kézen fogva vezetnek majd a repülőig, majd a reptéren a metróig....

Pruntyöke 2012.09.04. 09:32:10

Kedves lakoszt!
Köszönöm az eddigi segítségedet,szerintem félreértettél,tudatlanságom repülő utazással kapcsolatban van,amúgy tisztában vagyok etikai-morális dolgokkal.Mivel számítógépes tudásom is minimális, azért vette meg az unokám a jegyet,különben ő ott él és várni fog a repülőtéren.
tisztelettel pruntyöke

ryanmaister 2012.09.04. 13:38:26

Sziasztok!
Nekem most az történt amire nem találom a választ, hogy foglaltam 6 főre jegyet de csak 5 fő tud eljönni. Érvényes ettől függetlenül a foglalásom, be tudok checkolni, el tudok utazni?
A másik, hogy van olyan név amit ékezettel írtam és van olyan amit nélküle. Okoz vajon valamilyen problémát ez? Válaszotokat előre is köszönöm!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.04. 13:47:25

@ryanmaister:
Érvényes, de a 6. embert ne csekkold be.
Okozhat problémát az ékezet, ezt majd látod a beszállókártyán. Ha pl ő helyett oe lesz, akkor már nem fog egyezni az útlevélben szereplő névvel, de ah szerencséd van nem lesz gond...

ryanmaister 2012.09.04. 13:49:23

Köszönöm szépen a gyors választ!

cozy 2012.09.04. 21:33:19

Sziasztok! A mai napon foglaltam repülőjegyet egy barátomnak a ryanair oldalán. Sajnos több hibát is elkövettem: a neve előtt nem a Mr-t, hanem a Dr-t választottam ki, a keresztnevét ékezettel írtam, illetve a személyiben szereplő második keresztnév lemaradt...A kérdésem az lenne, hogy lehet-e probléma a csekkolásnál/beszállásnál? Előre is köszönöm a választ!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.04. 22:46:12

@cozy:
Még jó, hogy valamit eltaláltál :)
Lehet...

cozy 2012.09.05. 12:50:08

@lokoszt:
Közben felhívtam az Ryanair ügyfélszolgálatát, ott azt a tájékoztatást kaptam, hogy a Mr helyett a Dr abszolút nem probléma, gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy titulusként mit ad meg az ember. A keresztnévnél az a lényeg, hogy az első legyen megfelelően rögzítve, ha a második lemaradt, az nem akkora gond. Az ékezettel kapcsolatban annyit mondott, hogy ha az é betű, akkor az sem okoz gondot, mivel azt a rendszer hiba nélkül át fogja tudni konvertálni. Gondolom az ő és az ű veszélyesebb...Egyébként fél 12-kor kb. 10 másodpercet vártam a kapcsolásra, a hölgy nagyon kedves és segítőkész volt, az egész beszélgetés nem tartott két percig sem. A különleges segítség számát hívtam (0690 982014).

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.05. 13:11:37

@cozy:
Éljen és piros pont a helpdesknek :)

sokutazas 2012.09.07. 13:01:40

Kedves lokoszt, vagy bárki más aki tud válaszolni.

Most utazom először Ryanairral és egy kicsit elbizonytalanodtam a beszállókártya kinyomtatása után.
Gondosan elolvasva minden hozzáférhető "irodalmat" és a Wizzair-es tapasztalataimra hagyatkozva 2 napja elvégeztem az on-line csekkolást. Nem volt semmi gond, csak az zavar hogy nyomtatáskor egy útra (oda-vissza bőven benne voltan a 15 napban, 11 én megyek 13-án jövök) 1 db A4 -es lapot kaptam, igaz két vonalkóddal, és rá is van írva melyik az enyém, és melyik a légi társaságé. Ez utóbbi fölé még egy olló is van rajzolva (na azért nem vágnám le szívesen, bár a kapunál meg nem lesz óllom. A Wizzair-nél egy útra 2 lapnak kell lennie 1 1 vonalkóddal és így is volt! Most viszont a Raynair-nél nem találok erre nézve semmiféle utalást. Bár ha itt is két lapnak kéne lenni, nem is tudom akkor hogyan nyomtassak, mert ez ugyebár az adatok kitöltése után egy klikkelésre automatikusan történik, nem tudok beállítási lehetőségről. Persze lehet, hogy csak én bonyolítom a dolgot.
Röviden a kérdés Ryanair: egy utas egy út hány oldal a beszállókártya?
Köszönöm

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.07. 13:14:48

@sokutazas:
1 lap/fő/út. Ollót ne vigyél magaddal, elég ha behajtogatod, hogy könnyebben le tudják tépni.

sokutazas 2012.09.07. 20:19:49

Köszönöm a gyors választ. Most már egész nyugodt vagyok, tehát hajtogatok.

Pruntyöke 2012.09.15. 15:29:31

Tisztelt Lokosz!
Lehet nem jó helyre írtam,szeretném még megkérdezni,ha csak kézi poggyászom lesz,vihetek cigit és mennyit?
előre is köszönöm a választ

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.15. 20:12:47

@Pruntyöke:
A jövedéki termék szállítható mennyisége miért lenne a légitársaság függvénye? vam.hu vagy NAV vagy ilyesmi.
Egyébként: nem lakoszt és nem lokosz...

Pruntyöke 2012.09.15. 22:51:29

Tisztelt akárki(mivel sehogy nem jó a megszólításom)

azért megköszönöm,hogy egyáltalán válaszolt, sajnálom,hogy ilyen tájékozatlan vagyok,de úgy éreztem,hogy segítőkész,azért zavartam.Jó éjt

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.15. 23:20:33

@Pruntyöke:
Ez akkor sem repülős téma. Azt meghatározhatja a légitársaság, hogy mekkora lehet a kézicsomag, de, hogy hány doboz cigit lehet szállítani, az nem ott dől el. Egyébként tessék használni a google nevű keresőt ilyen esetekben.

Pruntyöke 2012.09.16. 13:50:52

köszönöm a választ,szép napot

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.09.17. 13:58:07

@Pruntyöke: Ez vám szabály és nem légitársaság függő attól függ, hogy mekkora mennyiséget lehet bevinni az országba. Független attól, hogy milyen módon léped át a határt.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.09.17. 14:33:26

@Írországi Utazók:
Biztos független a határátlépési módtól? Korábban differenciált volt.

Pruntyöke 2012.09.21. 13:20:02

mindenkinek köszönöm a segítséget!prüntyöke

birkanen1 2012.10.01. 18:11:53

Sziasztok!

Ha tud valaki segiteni, kérem tegye meg!
Több izben előfordult már az online chekkolásnál,hogy fizetős helyeket kinál föl a gép és csak azokat lehet bejelölni. Néhány ilyen ülőhely van csak 1 járaton. A rendes ülőhelyeket nem engedi lefoglalni. Mit kell tennem, hogy plussz költség nélkül rendes ülőhelyre tudjak szert tenni?
Köszi, ha valakinek van ötlete!!!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.10.01. 18:50:49

@birkanen1:
Egyszerű: figyelmesebben csekkolj :)

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.10.02. 17:44:42

@birkanen1: 1., vagy foglalsz és fizetsz a felajánlott helyekért 2., vagy ne válassz semmit és akkor nem fizetsz.

A megjelölt fizetős helyeken túl szabad ülőhely választás van, ami ingyenes és nem foglalható előre.

birkanen1 2012.10.02. 22:29:12

@Írországi Utazók:
Köszi szépen! Akkor minden bizonnyal itt a hiba.
A napokban kell chekkolnom igy teszek majd.
Nem tudtam, hogy a többi hely nem foglalható. Biztos ici-pici betűkkel valahol szerepel, de elkerülte eddig a figyelmem.
Köszi!!!!

sompad 2012.10.03. 14:38:46

Tisztelt lokoszt!

Megvettem barátomnak a repülőjegyét a pénzt levette, de viszont e-mailt nem kaptam, semmit. Lehet hogy rosszul adtam meg az e mail címet. Így az e mail nélkül most nem tudom a foglalási számomat se meg az e-mail címem. mit tegyek? A magyar kapcsolatot nem tudom elérni az angolt igen, csak gyenge hozzá az angolom hogy megértessem magam.. Lehet hogy jó az e-mail címem de akkor se tudom a foglalási számot....

sompad 2012.10.03. 15:08:48

@sompad: 3. mas pocóval megnéztem, nem egyeznek az adatok... Se e mail nincs, se foglalási szám :S

sompad 2012.10.03. 15:10:54

Ha megadnék az agnolnak nevet, időpontot, kártyaszám utolsó 4 számjegyét. csak tán megtudná adni a referencia számom vagy esetleg kijavítani az email címem... ugye?? :)

Kata24 2012.10.17. 09:12:06

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Meg akartam csinálni az online check-in-t egy bergamoi ryan-es járatra, viszont csak az odaútra tudtam megtenni és kinyomtatni a beszállókártyát. A visszaút esetében az online check-in opció inaktív volt. Létezik, hogy Bergamoban a reptéren kell becsekkolni?

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.10.17. 09:18:46

@Kata24:
Nem, valószínűleg kiesik az időlimitből. Próbáld később.

Kata24 2012.10.17. 09:21:22

@lokoszt: Hát, igazság szerint egy napon belül lenne az oda- és a visszaút is (reggel-este). De azért köszi, majd megpróbálom később :)

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.10.17. 09:27:21

@Kata24:
hm. akkor érdekes, a lényeg, hogy 15 napon belül kell lennie mindkét útnak

Kata24 2012.10.18. 09:04:45

@lokoszt: Na, most már sikerült :)

ofkorsz 2012.10.24. 18:51:06

Sziasztok!

Becsekkoltam Ryanair-nél. Későre vettem észre, hogy ingyenes ülőhely is van, ezért kiválasztottam két fizetőset :)
Egy gondom van: nem kérte hogy fizessek a kiválasztott helyekért.
Most én választottam rosszul, vagy a reptéren kérik a lóvét érte, mert a beszállókártyán sincs rajta, hogy foglalt helyem lenne.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.10.30. 21:19:54

@ofkorsz: Akkor nagy valószínűséggel mégsem választottál fizetős helyet..

Gemini 2012.11.13. 11:43:53

Sziasztok,
tegnap csekkoltam be 2 főt online, de egyetlen ülőhelyet sem választottam ki a gépen, mert tartottam tőle, hogy akkor majd fizetni kell. Így inkább a "köszönöm,nem" gombbal léptem tovább.
Jelenthet problémát, hogy kihagytam ezt a lépést?
Beszállókártyát ki tudtam nyomtatni oda-vissza mindkét főre.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.11.13. 11:45:54

@Gemini:
jól tetted, hogy kihagytad, mert az fizetős lett volna, természetesen nem probléma :)
ugyanígy ne köss biztosítást, ne kérj sms-t, ne vegyél samsonite bőröndöt sem :)

Gemini 2012.11.13. 12:03:09

Szia lokoszt, köszi a gyors választ és megerősítést. :) Megnyugodtam. Természetesen a többi felsorolt opciót is kihagytam. ;)

nuage92 2012.12.02. 00:52:29

Sziasztok! Az én problémám a következő:

becsekkolás után jöttem rá, hogy nem írtam be a második nevemet.
Tehát a teljes nevem: Szabó Tamás Márton, de a Mártont nem használom soha, ezért csak Szabó Tamás szerepel a beszállókártyámon is.
Ez nagy gond?? Eléggé be vagyok most sz.rva, segítsetek légyszi.

Köszi!

kiki117 2012.12.03. 11:44:12

Sziasztok!

A segítségeteket kérném, hátha Ti tudtok valami megoldást:
A múlt hét előtt foglaltam 3 jegyet egy brüsszeli járatra
A jegyek oda-vissza útra szólnak, reggel megy, este jön vissza.
Viszont módosították (törölték) a járatomat, és ezzel lehetetlenné tették az egész utazásunkat, mert nem tudunk, hogy haza jönni:

GOING OUT
From Budapest(BUD) to Charleroi(CRL)
Sun, 20/01/2013 Flight 8415 Depart BUD at 15:05 and arrive CRL at 17:05

COMING BACK
From Charleroi(CRL) to Budapest(BUD)
Sun, 20/01/2013 Flight 8416 Depart CRL at 17:30 and arrive BUD at 19:25

A számok alapján lenne 25 percünk az átszállásra, ami kivitelezhetetlen már csak az előírások miatt is.
Gondolom fent maradni a gépen nem lehet?
Nem vissza igényelni akarnám, mert karácsonyi ajándék lenne.

Írtam egy e-mail címre, amiről jött a foglalás, de válasz nem érkezett. :(

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.12.03. 12:20:59

@kiki117:
ez ebben a formában bukta, fent maradni a gépen nem lehet

kisbé22 2012.12.26. 16:41:10

Hello
Meg tudná mondani valaki,hogyan kell az online check in-t elvégezni ha utazási irodán keresztül vásároltam a repjegyet? A "lehetőség 1"-hez van foglalási azonosítóm, de nem közvetlenül a saját kártyámról vásároltam a jegyet. A "lehetőség 2 és 3"-nál pedig nem a saját mail címemről történt a foglalás, a a visszaigazoló e-mail az irodához érkezett. Adjam meg azt az e-mail címet? Küldenek valamit arra, vagy csak az azonosításhoz kell?
Lehet, hogy ilyenkor csak az utazási irodán keresztül lehet a check in?

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.12.31. 17:05:44

@kisbé22: Hamár a jegyet ott vetted kérdezd az utazási irodát, ők biztosan tudják a legjobb megoldást.

Lehet, hogy még a check-in-ért is elkérnek majd tőled egy check-in díjat. Erről majd számolj be kiváncsi vagyok. BUÉK

kisbé22 2013.01.04. 20:03:51

Hello

Így lett, telefonáltam az irodának, és mondták menjek be és ők megcsinálják a check in-t. Nem kértek külön pénzt ezért.
BUÉK Neked is!

gracey77 2013.01.21. 16:29:16

szia. EU tagállamba utaznék Ryanairrel....de lejárt az útlevelem....a személyim pedig a régi,füzet formátumú 1999 ben kiállított változat. Érdeklődnék hogy ezzel lehet e utazni,vagy belekötnek az oda vagy vissza út során?

ZYLO 2013.01.21. 21:13:47

@gracey77:

Ugyanígy voltam pár éve Hollandiában. Amszterdamban a határőr tanácstalanul lapozgatta a személyimet, erre odaadtam a lejárt útlevelemet, ennek megörült. Kérdezte, hogy a személyi meddig érvényes, megmutattam, elhitte.

Visszafelé viszont félreállítottak, amíg az okmányokat egy specialista megvizsgálta (kb. 20 perc volt) Azt mondták utána, hogy az okmányok szabályosak, de a saját érdekemben otthon érvényesítsem az útlevelemet.

Nem érvényesítettem többezerért, hanem a személyimet cseréltem ki kártyásra, azóta egyszer repültem Frankfurtba, így már senki sem kérdezett semmit.

gracey77 2013.01.21. 21:39:13

@ZYLO: Köszi a gyors választ.....időközben én is arra jutottam hogy a személyimet újítom meg......úgyse tetszett a fotóm benne :D

dsvn 2013.04.05. 11:25:51

Szia, azt szeretném kérdezni,hogy lehet e belőle gondom ha magyar állampolgárságot adtam meg az on-line check in be de szlovák útlevelem van?

Ferenc Krisztián Hausel 2013.05.05. 10:39:39

Szia az ismerösöm utazik ki hozzám a raynairel es elrontotta a Nemzetiségét, Magzar nemzetiségü de Németett adot meg ilyenkor mit kell tenni?

elöre is köszönöm a választ
.

senator412 2013.05.05. 19:56:39

@Ferenc Krisztián Hausel: Általában nem foglalkoznak vele. De ha zavar, hívja fel a Ryanair ügyfélszolgálatot, szükséges-e átjavítani.

M41Doki 2013.07.01. 21:04:47

Sziasztok!
Lehet volt ez a kérdés!
Nekem 2 keresztnevem van,de a repülőjegy foglalásnál csak az első lett megadva.Viszont elég messzire repülök,Brüsszeli átszállással.Nem fognak belém kötni ez miatt? Amúgy csak a repjegy van meg.Semmi beszállókártya.. semmi más!Fontos lenne a válasz!Köszönöm szépen!

alam 2013.08.21. 12:15:42

Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy a Ryanair-rel utaznék, és már megvettem a jegyet, és megcsináltam az online check in-t is, de nem vagyok benne biztos, hogy jól adtam-e meg az adatokat (szem.ig szám, szül idő...). Hol tudom ezt módosítani? Vagy mit tudok tenni?
Előre is köszi!:)

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2013.08.21. 12:41:54

@alam:
Semmit. Volt rá alkalmad, hogy ellenőrizd, elfogadtad azt is, hogy módosítani már nem lehet. Egyébként meg, hogy nem sikerült lemásolni egy számsort és megadni a születési adataid? Biztos akarsz repülni?

alam 2013.08.21. 12:55:27

@lokoszt: Jól van, nem kell ilyennek lenni...Figyelmetlen voltam, veled még sosem történt ilyen???? amúgy meg az volt a kérdés lényege, hogy ebből lehet-e problémám a reptéren, ott kell majd fizetnem?
nem kell rögtön így lehurrogni az embert!!!!!!!!!

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2013.08.24. 22:47:01

@alam: A beszállókártyán biztosan nem szerepelnek ezek az adatok. Ha nem lesz feladott csomagod, akkor nem igen nézi ezt senki..

Az online check-in után nem tudsz már módosítani..

talánrégen (törölt) 2014.02.12. 10:32:37

Szia!

Check-ineltem rayanairnél és mivel a beszállókártyán nincs rajta a személyiszám, kicsit zavar, hogy biztos nem írtam-e el, lehet ezt valahol ellenőrizni?
köszi :)

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2014.02.12. 10:48:56

@talánrégen:
Igen, amikor beírod, akkor 100x is ellenőrizheted :)
Utána nem.

Malomsokiné Kincs Zsuzsanna 2014.02.16. 19:13:28

Az a problémám, hogy a foglaláskor a jegyen özvegyként írták be a nevem, amit nem tudom honnan tudnak. Viszont a személyimben amivel utazni fogok, abban még az özv. nélkül szerepelek.
Ilyenkor mi a helyzet? A halotti másolatom beraktam, de tudok így utazni?

Boglárka Köböl 2014.05.16. 17:04:02

Sziasztok!
A jegy megvételekor felcseréltem a vezeték és a keresztnevet. Mit tudok tenni?:(
Ryanair Bud-BCN oda vissza

köszönöm
Bogi

Boglárka Köböl 2014.05.16. 19:03:19

Egyébként ékezetek nincsenek. Azt olvastam a honlapon, hogy 24 órán belül még járat irány elrontásokat is megoldanak, engedményt adva aki a ryanair.com-ról közvetlenül vette. Még 24 órán belül vagyok de nem találok olyan számot ami 24 órán át elérhető.
Más blogokon azt mondják nem probléma mert a név stimmel a személyes dokumentumokkal.
Kérlek segitsetek!
Nagyon szépen köszönöm!

SzCs 2014.07.21. 13:03:17

Abban kérném a segítségeteket, hogyan lehet a Ryanair-nél az augusztus 10-re már kifizetett repjegyhez tartozó poggyászfeladásomat (15 kg-ra kifizettük), módosítani (20 kg-ra).
A WEB-oldalukon nem voltam elég ügyes, hogy megtaláljam, de még egy telefonszámot sem sikerült felfedeznem.
Válaszotokat köszönöm.

Szása40 2014.10.06. 22:10:53

Sziasztok!

Sürgősen segítségre lenne szükségem,mert 8-án utazom Londonba a Ryanair-rel és kinyomtattam a beszállókártyám,de lefoglaltam Londonban a reptéri transzfert is oda-vissza,viszont azt nem adja fel sehol és a jegyen sincs rajta és nem találok olyan felületet sem a honlapjukon ahonnan ki lehetne nyomtatni.Nem tudom hogyan tudnám kinyomtatni vagy egyáltalán hol keressem,mert azon kívül,hogy benne volt a jegy árában és kifizettem,nyoma sincs.
Válaszotokat/segítségeteket előre is köszönöm.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2014.10.06. 22:17:07

@Szása40:
Gondlom, azért nincs rajta a kártyán, mert az egy külön szolgáltatás, amit nem a Ryanair végez. Nem kaptál foglaláskor máshonnan is levelet? Pl. Terravision vagy ilyesmi. Érdemes lenne megnézni a spamet, kukát. Szerintem 100-ból 1 ember vesz légitársaságon keresztül transzfert, így inkább guglizz, hátha másnál is előfordult.

Szása40 2014.10.06. 22:24:19

Kedves Lokoszt!

Köszönöm a gyors választ.Előzőleg a Wizzair-rel repültem és ott is megvettem ezt a szolgáltatást,de ott nem volt semmi gond,mert leírták,hogy 48 órával hamarabb lehet csak kinyomtatni a jegyet,de itt semmi információt nem írtak és nem is találtam.Egyébként azért érdemes lefoglalni a repülőtársaságon keresztül,mert nemcsak,hogy olcsóbb,de nem kell sorba állni a jegyirodában ill.a felszálláskor is elsőbbséget élvez aki elővételben már megvette a jegyét és ha sokan vannak a buszon,akkor aki helyben akarja megvenni az kénytelen megvárni a következőt.
Egyébként hiába kerestem a google-n,nem ad ki semmit sem ill.ezt a blogot.

Szása40 2014.10.06. 22:29:11

A két előző linken már jártam,de nem lettem sokkal okosabb,arról nem is beszélve,hogy nem tudok angolul,de azért köszönöm.

Szása40 2014.10.06. 23:36:56

Kedves Lokoszt!

Sikerült megtalálnom a kukában,a spam-ek között.Magamtól eszembe sem jutott volna ott keresni.Köszönöm a gyors segítséget.Üdv.

Alexandra Bakos 2014.10.13. 22:42:43

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy beírtam a személyim számát, és ki is nyomtattam a beszállókártyámat de azon nincs rajta a szem.ig számom. Az baj? Valamit rosszul csináltam? Ryanair-ral utazom.
Köszi :)

Vörös Rocktóber 2014.10.15. 21:42:53

@Alexandra Bakos: Nem baj, senkinek sincs rajta, utazhatsz nyugodtan.

Henrietta Dioszegi 2017.10.28. 00:52:59

Sziasztok!
Nem tudok online be chekolni! !
Foglalasi kod + email cimet kèr, ezerszer beirtam helyesen megis azt irja hogy valamelyik nem jò.
Kèrlek segitsetek ha tudtok, nagyon köszönöm

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2017.10.28. 14:26:12

@Henrietta Dioszegi:
Szia.
Gépen próbálod, vagy telefonon? Mindenképpen próbáld meg gépen, másik böngészővel is.
Ha megvalósult a foglalás, anno megkaptad róla a visszaigazoló emailt, a pénzed levonták, akkor működnie kellene. Esetleg másik email címre foglaltál, vagy más a családból becsekkolt már... más eshetőség nem jut eszembe. Ha semmi nem megy, akkor irány a live chat.
süti beállítások módosítása