Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Bárki elérheti az olcsó jegyeket

2008.12.04. 23:16 | sYg | 10 komment

Címkék: fapados lowcost olcsó repülőjegy ingyen jegy lokoszt

Új szolgáltatást indítok! Aki átutal nekem 2000 Ft.-ot, annak megmondom a kedvenc focicsapata elmúlt havi erdményeit, megmondom kivel játszik legközelebb, sőt azt is, melyik TV csatorna fogja közvetíteni. Na?

Természetesen ez egy baromság! Remélem senki nem fizetne azért, amit ő maga is kis időráfordítással megtudhat az internetről, és semmibe sem kerülne. Ezzel a példával szerettem volna rámutatni egy érdekes jelenségre a fapados világból. Az Index fórumán található "Low-cost airlines-Olcsó légitársaság" topik egyik olvasója egy érdekes aukcióra talált az egyik - méltán népszerű - licit oldalon. Történetesen az eladás "tárgya" az volt, ha a delikvens fizet neki 6000 Ft-ot /fő, akkor ő megkeresi neki a legolcsóbb jegyet, szállást, transzfert stb. Lehet erre azt mondani, ha igény van rá, akkor csinálja, de nekem mégse nyerte el a tetszésemet. Szerintem ez az emberek információhiányát kihasználó lehúzás. Ugyanis többször kétértelmű megjegyzések is szerepeltek, melyek azt sugallták, mintha csak ő lenne a tudója a biztos módszernek, és ő garantálja (nem a légitársaság) az adott ideig szóló, épp aktuális árakat. Külön megmosolyogtató volt a 13 repülés és annak 120 oldalas leírása (1000 Ft-ért megvásárolható ésmég senki nem tudta letenni aki belekezdett), ami még lehet hogy érdekes is a maga nemében, de ennyi repüléssel példálózni... bahhh. Én nem vagyok nagy utazó, de b'meg ennyi egy igazi hardcore low cost-osnak 4 nap alatt megvan!!! Valószínüleg a szolgáltatónak is feltűnhetett a dolog, mert egy fórumtársunk hozzászólása után, melyben jelezte hogy itt pöcse van a menyasszonynak, kivette a hirdetést a rendszerből, ezért külön respect neki.

Elég normális társaság gyűlt össze nálunk, sok tapasztalattal, sok segítő szándékkal. Ne legyen már ilyen piti lehúzás, mint ez az árverés sztori. Ha már itt olvasgatsz, azt jelenti Te is, mi is jó úton haladunk. Mi ezután is próbálunk minél több hasznos postot írni, ti pedig kiokosodtok, jól ;) Kérdezzetek itt, vagy az oldalt látható fórumok bármelyikében, valaki biztosan tud és fog is válaszolni! Természetesen ingyen. 

...habár van az az alkohol ill. csoki mennyiség, amivel korrumpálni lehet a postok íróit ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr2804989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2008.12.04. 23:58:40

holnapra terveztem, hogy foglalkozom a témával, de köszi, hogy megelőztél :)
azt hiszem pár napig figyelni fogom a vaterát, hátha felbukkan megint ez a segítő szándékú tag. a legszebb az egészben, hogy hatezerről indítja a történetet, azaz egy jóárasított Ryanair biléta is elég húzós tétel :) de aki pl. 1 Ft helyett 6001-et fizet, az meg is érdemli.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2008.12.04. 23:59:25

ja és nem tagelted be a hellókarácsonyt :))))

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2008.12.05. 00:28:56

majd egyeztetünk :)
azért írtam a fórumra, ha nem lesz fent, akkor éjjel megírom ;)

IAMX · http://ampelmannchen.tumblr.com 2008.12.06. 10:20:17

Szerintem igenis lehet az időráfordítás költségét forintban denominálni. Te, kedves blogíró valószínűleg alacsonyabb költséggel állítod elő a lokoszt repjegyekről szóló információkat, mint egy átlag netfelhasználó, egy átlagembernél meg főleg, mivel erre specializálódsz. Ezért a szakértelemért nem "lehúzás" pénzt kérni. (Ahogy az utázási irodák is pénzt kérnek a hasonló információkért)
Akkor szerinted a pénzügyi tanácsadás is lehúzás? Akárki belevághatja magát tőzsdei portfoliok elemzésébe, egy kis gyakorlat és máris nem kell megfizetni a marge-ot.
Sőt, továbbmegyek: miért kér el valaki pénzt azért, hogy megmondja mennyit ér a lakásod, valamint azért hogy segít rá vevőt találni? Hiszen akárki körülnézhet pár adatbázisban a környéki lakások négyzetméterárát, elemezheti a budapesti/magyarországi ingatlanpiacot, semmibe nem kerül, csak egy kis időbe...
Tehát: az információ, és az idő ÉRTÉK és pénzért megvehető

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2008.12.06. 15:09:46

IAMX
Igen, mint írtam lehet létjogosultsága a dolognak, de szubjektív a nézőpontom. Pont ezért próbáljuk ezt a blogot csinálni, hogy egy helyen legyen a legtöbb általunk hasznosnak vélt info, és ezzel már időt is megtakarít az alany.Amiket említesz az főleg szakmai dolog, amihez bizony szaktudás kell egy ingatlanbecsüs ill. értékesítő kézzel fogható kapcsolatokkal rendelkezik (ügyvédek, bankok, "hivatalok"), de a postolt esetben nem erről volt szó. Az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek, de itt mégis falsnak érzem a 6000Ft/fő díjat netes keresésért.De a te érved is elfogadható, aki hajlandó érte áldozni, az legyen az ő dolga.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2009.11.04. 21:33:08

@matus001:
Mert még hol? police.hu? :)
Jó régi ügy, már nem emlékszem a részletekre, de 1-2 hónapja is előkerült egy hasonló arc, ő aztán a fórumban elmondta, hogy mit, miért...

öööö, Te küldted nekem a beszámolókat? ha igen, akkor haladok, hamarosan on air :)

AzUtazó · http://utazzunk.blog.hu 2009.11.05. 21:02:36

@lokoszt: igen én küldtem neked a beszámolokat :D
sőt a másik dolog, hogy ugye az írásaimat is árultam, képzeld el, amit elküldtem neked abból uyge van több is és az egyik könyvkiadó még fantáziát is lát benne és lehet ki is adják, de ez még nem százas, amúgy vélemény az írásomról? de öszintén.. jó tudom a helyesírási hiba sok, de az azért van mert egyszer gyorsan megírom aztán lusta vagyok átolvasni :D

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2009.11.05. 22:59:39

@matus001:
Vállalom, hogy átkorrektúrázom :)
Ha már összeakadtunk, 3-4 anyagot már szerkesztettem, azaz blogra alkalmaztam, 1-2 szerintem kihagyható bekezdést kihúztam,a hibákat néhol javítottam. Mielőtt itt publikálom, természetesen átküldöm jóváhagyásra. Amúgy az írásaid és az azt megalapozó élményeid kurva jók. Az egy dolog, hogy egy könyvhöz ezt egy picit olvasmányosabbá, fogyaszthatóbbá kell tenni, de azt gondolom az is egy szakma és nem feltétlenül Neked kell hozzá érteni. (én sem értek hozzá, de a kiadód majd tuti fog :) Ha gondolod emailben is cseveghetünk tovább, ha máskor nem, amikor végére jutok a leírásaidnak :) Ja és ha esetleg azóta is utazol, akkor jöhetnek a fapados sztorik.

AzUtazó · http://utazzunk.blog.hu 2009.11.05. 23:17:55

@lokoszt: folytathatjuk e-mailen minden további nélkül. amúgy nem kell átküldeni jóváhagyásra, bízok benned. mostanába sajnos nem nagyon mert munka munka munka de már kinéztem egy jó utat... meg tudod a multkor szívem hasat meg mikor pozsonyból fezbe 5 nap 3000ft-ért...

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2009.11.06. 23:14:05

@matus001: akkor ő a konkurenciád lehetett :):)
süti beállítások módosítása