Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Bari egy wellness hétvége áráért

2010.05.15. 21:55 | lokoszt | 27 komment

Címkék: utazás beszámoló ryanair városok fapados lowcost olcsó repülőjegy lokoszt bri


Zoli még márciusban talált egy lehetőséget Pozsonyból Bariba, ami akkor még nem volt elérhető Magyarországról. A 2x5 eurós jegy a banki költségekkel együtt 20 euróba került.

 

Az ötlet megtetszett a családnak is, ami még két jegyben realizálódott, így 3-an indultunk neki a kalandnak.
Mivel szombaton 9.45-kor indult a járat, és vonattal elég necces lett volna kijutnunk Pozsonyba, ezért elhatároztuk, előző nap kiutazunk (Student Express 9 € oda-vissza, szuper busz, ingyen kávé-tea az út során) hogy ott alszunk, és kialudva reggel indulunk. A Hotel Kyevbe szálltunk, meg ami egy kívül-belül csúnya szocreál toronyház Pozsony közepén, de ahelyett, hogy ezt próbálnák eltüntetni, inkább rájátszanak erre a „Sztálin retrora”. A szállás 20 € volt személyenként, reggelivel együtt, ami hát nem volt valami finom.
Szóval kimentünk a reptérre a 61-es busszal, ahol végigvártuk a sort, amíg letépték a kinyomtatott check-in kártyánk végét és bejutottunk a váróba. A csomag méretét vagy súlyát senki sem nézte, vagy ellenőrizte, tehát egy elefántot is föl vihettünk volna fedélzetre. A gép kb. 80 %-osan volt tele, a repülés eseménytelen, olasz személyzet Guiseppe vezetésével. Az utazóközönség kb. 50 %-a olasz, a többi szláv (nem tudok közöttük különbséget tenni, bocs :) és még egy magyar sráccal is találkoztunk az utasok között.
Pontosan érkeztünk, a szokásos harsonával, kaját szinte senki, sorsjegyet annál inkább vásároltak a népek.
Még a neten megrendeltünk autóbérlést az Europcartól egy kis kedvezményes kóddal, egy gyakorlatilag zsír új Fiat Puntot kaptunk (1790 km volt benne) a 3 napra 60 €-ért. Ami kellemetlen volt, hogy azonnal zároltak 500 € kauciót a bankszámlámon, amiről senki sem tájékoztatott, és csak utólag vettem észre, amikor megláttam a mobilomon a bankom értesítőjét.


Mi szállást nem Bariba foglaltunk, hanem Giovinazzoba, ami mint kiderült, nagyon jó választás volt, mert első nap bementünk Bariba, amit ha 2 szóval kell összefoglalni, akkor koszosnak és büdösnek (olyan feldolgozatlan halszag lengi körül) mondanék. Ezzel ellentétben a Giovinazzo gyönyörű és tiszta kisváros, hihetetlenül szép ókori városközponttal, és lélegzetelállító naplementével.
A hotel a tengerparton volt, a település és a reptér között, kb. 8-10 km-re, 4 csillagos, saját kerttel, elkerített tengerparttal, teniszpályával és úszómedencével.
Ezért 89 €-t fizettünk személyenként a 3 napra szuper büféreggelivel együtt, ami szerintem nagyon jó ár volt a booking.com-on foglalva. Ha valakit érdekel: a szálloda weboldala.
Szóval első nap bementünk Bariba, ami kicsit csalódás volt, megnéztük a Szent Miklós Katedrálist, ahol az ereklyék vannak, a Bari Dómot és a normann kastélyt, ami szép volt, de annyira nem voltunk tőle elolvadva.


Következő nap Alberobelloba mentünk, ahol megnéztük a trullikat, amik kis kövekből kirakott csúcsos házikók. Ebből van egy óvárosi rész, ami nagyon szép és érdekes is, a világörökség része, úgyhogy megérte a kocsikázást. Megnéztük még a Katedrálist is, ami úgy látszik kötelező szériatartozék minden dél-olasz kisvárosban.
Következő nap reggel, hogy ne csak kultúra legyen, elmentünk egy rövid shoppingolásra a szomszéd városkába Molfettába, ahol megnéztük a helyi nevezetességet, az outlet centert, ahol a nemzetközi és olasz ruhaneműt, lakberendezési eszközöket és még akár gyógyszereket is lehet 30-70 %-os kedvezménnyel vásárolni. Mellette van egy óriási vidámpark, azt hiszem ott legalább 2 napot is le lehetne simán tölteni. Kocsival ez nem egy távolság, de van saját shuttle szervizük Bariból 3 €-ért. Ha valakit érdekel, itt talál több infót.


Innen indultunk tovább Matera-ba, ahol megnéztük a óvárost, a Sassit, ahol nagyon sok különleges barlanglakás található, és egy lélegzetelállítóan szép völgyben fekszik. Ezekben laktak a helyi földművesek elég rossz körülmények között, a 40-es években kiköltöztették őket kolerajárvány miatt, majd ez negyed is a világörökség része lett.
Aznap még le kellet adnunk az autót, mert korán reggel ment vissza a gépünk és akkor nem tudtuk volna visszavinni, mert akkor még nem dolgoznak az olaszok, úgyhogy igénybe vettük a hotel shuttle szolgáltatását, amivel visszamentünk a szállodába.
Másnap reggel korán értünk a reptérre, nagyon gyors becsekkolás után már rajta is voltunk a gépen, természetesen a csomagokat senki sem ellenőrizte, olyan olaszos lazasággal kezeltek mindent.


A gép telítettsége kb. 60 %-os volt, a főnök megint Guiseppe volt, de az egyik sztyuvi magyar volt, Gábornak hívták, és elmesélte, hogy több magyarral lakik együtt Bariba és innen repülnek a Ryan járataival. Az út eseménytelen volt, időben érkeztünk, harsonaszóval, pár kaparós-sorsjegy vásárlóval.
Utána körbenéztünk Pozsonyban és este jöttünk vissza Student Expressel, ami már este 11-re a Népligetnél volt.
Mindent egybevetve szuper kirándulást tettünk kb. 60 ezer forintért az öt napra, amiből egy jobb hazai wellness hétvégét is nehezen tudtunk volna kihozni.
 

 

Bookmark and Share

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr122006035

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: simply click the following internet page 2017.12.06. 21:31:43

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tg_mak 2010.05.16. 15:22:01

Van arról infód, hogy az €500 zárolást mikor oldották föl?

Nekem hasonlót csinált a megabus angol cég (worldpay.com), miután 130 fontért vettem buszjegyeket. (Netes vásárlás július 20-án, utazás augusztus 9-én és augusztus 20-án. Kb. 20-a környékén szűnt meg az oldás. Hogy a magyar bank alkalmazottjának közbenjárására, a jegy leutazása, vagy a vásárlás óta eltelt 1 hónap volt-e a várva várt oldás oka, azóta sem tudtam meg.)

sportswear 2010.05.16. 17:43:45

Még nem oldották fel, nekem azt mondták a banknál, hogy 14 nap múlva fogják automatikusan feloldani, egyébként ugyanez a játék megy a booking.com-os foglalásoknál is, ott is a szálloda elfoglalása előtti napon zárolják az összeget, és azt is csak 2 hét múlva oldják fel automatikusan.

doki.zsuzsa 2010.05.16. 21:33:36

nekem 21 nap múlva oldották fel mind a szállás,mind a kocsibérlés kaukcióját

doki.zsuzsa 2010.05.16. 21:34:51

basszuskulcs,egy Bari kirándulást hagytam ki a hülye Marokkó miatt,már nagyon megbántam,olvasván az élményeidet- vágyom BAriba
képeket nem raktál föl valahová? Matera nagyon vonz..

sportswear 2010.05.16. 22:58:31

Szia Zsuszi, privibe megküldöm a képeket

tg_mak 2010.05.17. 01:12:08

@sportswear: a zárolás ezek szerint a szolgáltatás igénybevételekor kezdődik?
Vajon mi van, ha pl. wirecarddal foglaltam, s nincs rajta pár eurónál több? :-P

sportswear 2010.05.17. 10:33:50

Ha nem tudja zárolni az összeget, nem tartja a szállást tovább, vagy nem kapod meg a kocsit

doki.zsuzsa 2010.05.18. 07:58:29

@sportswear: igy van,

nem kapod meg a kocsit-mivel nekik a zárolt összeg a biztositék arra,hogy vissza fogod vinni a kocsit (lehetőség szerint egyben)

doki.zsuzsa 2010.05.19. 10:06:31

az elő kép hol készült?

hbe 2010.05.19. 11:37:36

Autókölcsönzők a kocsi visszavételétől számított 2-4 hétig zárolnak még, és ha esetleg közben bejön valami parkolási vagy gyorshajtási büntetés, akkor abból vonják le. Ezt nagyon ritkán oldják fel hamarabb, még komoly megrendelő cégek kérésére se. Mindenhol érdemes hitelkártyával és nem debit kártyával fizetni, ha hiányzik az a pénz. Mondjuk 3 napra 60 EUR-os Punto-ra 500-at zárolni, én Nyugat-Európában tuti reklamáltam volna ha debit kártyával fizetek, kicsit soknak érzem kauciónak, ha csak meghúzod vagy gyorshajtasz, akkor sok az 500, komolyabb bajnál meg már úgyse lesz elég, de mondjuk olaszoknál kérdés, érdemes-e vitatkozni.
Hotelnél ha zárol, amikor ott vagy és fizetsz, akkor jellemzően ha a zárolás kevesebb, mint a fizetendő összeg, akkor lehet mondani, hogy terhelje be a zárolást és a többit vonja le csak.
Busz és repülőjegynél ha úgyis előre kifizeted a jegyet, nem tudom, miért zárol néha duplán, talán hogy megrongálod majd a buszt vagy a repülőt? Ki kellene keresni a feltételekben...

sportswear 2010.05.19. 14:35:38

Az elso kep Alberobello

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2010.05.20. 13:44:25

@hbe: Bari is Nyugat-Európa:))
Az 500€ teljesen oké, mert Írországban 1000€ a minimum mostanság. Olaszországban is lehet 1500€ akár.
Nyilván az 500€ az önrész, tehát ha komolyabb a sérülés, akkor is max ennyire vonatkozik a bérlő felelőssége. Már persze, ha nem "hit and run" vagy súlyos szabály sértés.
A dupla levonás érdekes, nekünk is vontak le !belépőjegyért! dublán. Egyszer a foglalásnál egyszer meg az átvételnél...Ezt már csak itthon vettük észre, de a Visa intézet és néhány nap múlva visszaadták az egyiket.

Az autóbérlésnél még érthető is, de buszjegy..lehet, hogy rendszer hiba vagy ilyesmi lehetett?

sportswear 2010.06.03. 09:43:03

Na, a hét elején szüntették meg az 500 € zárolását

generaliz 2010.06.29. 13:33:05

@sportswear: Szia! Hol, hogy lehet ennyiért autót bérelni Olaszországban?

generaliz 2010.06.30. 14:32:30

@sportswear: Köszönöm! Persze, tudok olvasni, csa nem érteni :-), hogy lehet az, hogy ha ma foglalok ugyanazokkal a paraméterekkel mint te, akár ugyanarra a dátumra (2011), akkor minimum, és az a Fiat Panda is 175€ a költsége! Míg Te 60€-t emlegetsz, ami már barátibb! Az a kis kupon ekkora különbséget generál? Mert akkor én is szeretnék egy olyan, hol lehet beszerezni, vagy mi lehet az oka?
Köszönöm a választ!

sportswear 2010.07.21. 11:33:52

@generaliz: Hát sok mindentől függy az autó ára, sokat számít, hogy hol veszed fel és hol adod le. A reptér mindig a legolcsóbb, a belváros mindig drágább (nálam pl. 2X volt a különbség). Gondolom időszaktól is függ az ár.

mexvel · http://interport.hu/ 2011.01.30. 21:30:22

Nagyon jó, köszi!
------------------------------------------
www.wellness-hotelek.info

Szke 2011.04.11. 13:02:46

Helló! Én is épp autókölcsönzéssel szenvedek, és épp Bariba. Két kérdésem lenne:
- elég, ha egyikünknek van hitelkártyája és az nem s sofőr?
- honnét lehet szerezni kedvezményes kódot?
Köszi!

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2011.04.12. 00:08:54

@Szke:
- elég, ha egyikünknek van hitelkártyája és az nem s sofőr?
Van ahol igen. Esetleg kérj infót erről itt: www.autoberlesonline.hu/kapcsolat/informacio/ hátha tudnak megoldást rá:)
- honnét lehet szerezni kedvezményes kódot?
Ezt a kölcsönzők dobják be néha, de nem biztos, hogy ezek a legkedvezőbb ajánalok mindíg. Esetleg keress rá G-ben "...kölcsönző kupon"

sportswear 2011.04.14. 12:03:48

@Szke: Nálunk is így volt én áltam a cekket, és más vezetett, gondolhatod, hogy izgultam, hogy nehogy valami gáz legyen a kocsival :-)

sportswear 2011.04.14. 12:08:03

@Szke: Próbáld meg ezen az oldalon keresztül foglalni: www.multiurl.com/la/Rentacar elvileg ezzel 15-25 % kedvezményt ad, de nem tudom garantálni

Szke 2011.04.14. 12:14:27

Köszi! Melyik cég az, aki nem ragaszkodik hozzá, hogy a sofőrnek legyen hitelkártyája? (amúgy nálunk meg én fogom szívni...)
Ja, és ha ott helyben foglalnánk, esetleg kisebb kölcsönzőnél, az necces?

Szke 2011.04.14. 12:18:49

@sportswear: Köszi! Melyik cég az, aki nem ragaszkodik hozzá, hogy a sofőrnek legyen hitelkártyája? (amúgy nálunk meg én fogom szívni...)
Ja, és ha ott helyben foglalnánk, esetleg kisebb kölcsönzőnél, az necces?

sportswear 2011.04.14. 12:36:36

Hát az Europ nem kérte a hitelkártyát, csak nekem, a soförnek meg lemásolták az iratait

Jahno 2014.10.15. 00:47:59

Hátha valaki még rajtam kívül is idetalál, tolok némi kiegészítést. Molfettába a vidámparkba nincs shuttle busz, így elég zűrös a megközelítése. Mi a helyi buszjárattal megszenvedtünk, mert éppen nem járt, szeptemberben meg különösen nem, TAXI viszont ismeretlen fogalom a környéken. Vidámpark abszolút nem nagy. Disneylandben el lehet csavarni 2 napot, itt jó 1 óra alatt kivégeztük, ha a showkat nem nézzük. Hullámvasútra pld. semmit nem álltam sorba, viszont 23 másodperces a menet, ami valljuk be nem olyan sok. Pár játék van, most bővítenek egy ijesztegetős horroros házzal, de ha valaki volt rendes nagy parkban, akkor kifejezetten csalódás is lehet. Csak azért ne menjünk arrafelé, bár volt egy játék, ami nagyon tetszett.
süti beállítások módosítása