Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Óvatos Spanyolország

2010.06.06. 18:11 | lokoszt | 6 komment

Címkék: barcelona utazás beszámoló spanyolország wizz katalónia fapados wizzair tsr lowcost bcn lokoszt

Tegnap letudtunk egy Temesvár-Barcelona utat. Néhány friss élmény.

 

Beszállókártyával és a kézicsomagjainkon kívül (igen, most az egyszer jobbnak láttunk kicsengetni 8 ezret, a 32 kilós keret hazafelé jól jön majd) 1 db feladandó bőrönddel érkeztünk Temesvárra. A csekin már zajlott, 3 pultot nyitottak, sor pedig szinte nem is volt. Mivel nem tudtuk, hol kell bedobni a csomagot, beálltunk az egyik pulthoz. Átvették a bőröndöt, majd elkérték a kinyomtatott beszálló kártyákat és kaptunk helyette igazit…  1 órával a kapunyitás előtt még alig voltak a tranzitban, de aztán végszóra megjött a helyi erők színe-java. Szerintem ők már erőteljesen kihasználják, hogy otthoni becsekkolás után elég kiesni indulásra. Az előző transzport rendben megérkezett Dortmundból, óra hétkor már a betonon gyalogoltak az utasok, akiknek a helyén mi, papíron 55-től már várost nézünk felülről. A korábbiakból kiindulva nagy tétben nem fogadtam volna, hogy sikerül is időben megfordítani a gépet. Mivel nem történt csoda, egész után 8 perccel is még a különböző mellényes arcok rohangáltak le, s föl…  Már a beszállítás is késve indult, a buszok mellőzése viszont pozitívum: a kaputól fakultatívan lehetett a gép első ajtajához illesztett lépcsőhöz sétálni. A kézicsomagokat senki nem ellenőrizte a kapunál sem. Még most is van, aki három kézicuccal szerénykedik... Az én 55x40x20-as csomagokm lötyögött a keretben. (kíváncsiságból kipróbáltam)

A HA-LPS néven ismert madár gyorsan megtelt, LF valahol 90% környékén. Mi most kivételesen egymás mögé ültünk a 4-5. sorban, cserében kaptunk mellé oly jellemzően román társaságot… Az „enyémek” bizonyára ablakhoz szerettek volna ülni, viszont mivel utoljára léptek be az utastérbe, erre már kevés esélyük volt. Viszont mindent akartak látni, így az út nagy részében izegtek-mozogtak, helyezkedtek, még a folyosónál ülő is szentül hitte, hogy átlát két emberen…. Menetközben kb. 78x helyet cseréltek, ja és többen voltak, szétszóródva, ezért minden élményt fennhangon átordítottak a két sorral előrébb lévő haveroknak. Középkorúakból álló társaság volt, vélhetően először utaztak. Miután mellém ültek, minden megnyomtak, lehajtottak, hátranyomtak, elővettek, majd menetközben minden fodrosabb felhőnél tapsikoltak… Az előttem ülő csaj végig fotózta az utat. Mobillal. Nappal szemben. Bámulatos, hol tart már a tudomány…. Leszálláskor volt egy napellenző, egy asztal és egy székpozíció visszaállítás, de nem igazán értették, hogy a steward mit akar tőlük…. Amúgy egy körös kínálás volt, a környezetemben egész sokan fogyasztottak valamit, én is terveztem egy kávét, de a pénzem a fejem fölött volt és nem ért annyit, hogy küzdjek a mellettem ülő  2 IQ huszárral. (ráadásul az egyiknek össz. 4 foga volt, amiből 3 valami olcsó műanyag lehetett, így tuti nehéz lett volna röhögés nélkül kommunikálni vele)

Két és fél óra repülés után érkeztünk meg El Pratra, hátul tuti megint anyáztak, mert ugye a csőnek vannak hátrányai :) Furcsa irányba tereltek bennünket, 2 perc után már azt sem tudtunk, hol járunk. Egy meglepetés várt minket, megmondom őszintén picit ledöbbentem. Egy ugyanolyan biztonsági ellenőrzésen kellett átmennünk, mintha most készülnénk repülni. Öv le, pénz, kulcs, laptop ki, stb. stb. Ez most mi? Valaki járt már így? Megjegyezném, a kapu folyamatosan sípolt, a csomagokat folyamatosan bontatták fel, a román kollégák ezt mind átengedték… (kicsit bedugult a 2 sor, meg el is keveredtünk egymástól, ezért volt időm nézelődni) Miután átértünk, próbáltunk megfejteni, a miértet és azt, hogy hol is vagyunk. Miután már több száz beszálló utas jött el mellettünk, miközben freeshopok és kávézók mellett haladtunk el, rá kellett jönnünk, hogy valamelyik terminál indulási részén vagyunk. Iszonyat mennyiséget legyalogoltunk, mire kijutottunk a fényre. A csomagok már rég köröztek lent, ami elsőre meglepő, mert általában fél óra a szintidő, de mire visszaértünk a túlvégen lévő vonathoz, konstatáltuk, hogy épp egy órája hagytuk el a gépet…  A vonatra kb. 10 percet vártunk, majd Sants átszállással megérkeztünk a szállásunkra, ami két  sarokra van a Sagrada Famíliától. (jelentem, az építkezés jól halad :)

A szállásról 1 mondat: szoba+konyha+fürdőszoba/WC, WIFI, légkondi, LCD, 24 euro/fő/éj júniusban, a városban korábban nem sikerült ilyen áron, ilyen jól felszerelt szállást kifognunk még elő, vagy utószezonban sem.

A városról 1 mondat: ma 9 óra óta esik az eső, most 17 óra múlt. Látszik, hogy ki a turista: az emberek nagy része esernyő, vagy esőkabát nélkül mászkál. Cserében sokan benevezhettek volna bármelyik vizes póló versenyre :)

A boltokról egy mondat: vasárnap most már itt is majdnem minden zárva van… Legalább mehetnek templomba :P

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr652060895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2010.06.06. 20:05:01

Hali!

A Wizz-nél lehet egy irányba is foglalni csomagot, így nem kell 2x15 eurót leperkálni ha nem feltétlenül kell a csomag mind a két útra. Annyi, hogy rájuk kell telefonálni, hogy manuálisan adják hozzá a foglaláshoz a pogyót :) (+36 1 577 6161) Fizetés rögtön kártyával, vagy ha van még 2 hét az indulásig akkor szokásos átutalásos móka is működik.

Üdv

tg_mak 2010.06.07. 00:35:51

Fura azt olvasni, hogy a beszálló utasokkal keveredtetek össze, mert ha ti kiszállóként a biztonsági ellenőrzés elé jutottatok, akkor ez számomra azt jelenti, hogy beszállóként biztonsági ellenőrzés nélkül is el lehet jutni a kapuig. Hol a hiba a logikámban?

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.06.07. 08:28:12

@tg_mak:
nem tudom, még reggel van :) a lényeg, hogy kiszállás után egy ellenőrző kapuhoz irányítottak mindenkit, majd átestünk a procedúrán immár másodjára. Utána pedig tényleg az indulási oldalon zavartak végig mindenkit.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.06.07. 08:37:02

@hunjanicsar:
Tudom, de így is terveztük :)
A Wizz kártyás közreműködésért pedig köszönet lesaux-nak :)

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2010.06.07. 09:47:47

A logika ott van benne, hogy a spanyolok tartanak a romantol, mint ordog a szenteltviztol.

Par eve Madridban egy jeloletlen "autobahnpolizei" titkosrendor mittomenmilyen bombos lazan leszoritott minket az autopalyarol, es minden atkutattak, meg a nalunk levo bankjegyeket is egyenkent megneztek. A magyarazat csak annyi volt, hogy jopar roman allt ra a magyar rendszamu kocsik hasznalatara, a maradekot a fantaziankra biztak. Kopni-nyelni nem tudtunk.

Haverommal nem kaptunk alberletet, mert Mo szomszedos Romaniaval, es Budapest-Bukarest, tok hasonlo, na!

Plusz eleg beleolvasni a hirekbe. Ami nalunk cigany, az Spanyolorszagban roman.

zahnstein 2010.06.08. 12:02:31

@tg_mak:
Nem olyan nehéz megérteni. Sok spanyol reptéren az érkező utasokat közös térbe eresztik az indulókkal, megkönnyítendő például az átszállást. Viszont a "nem tiszta" indulási pontról érkezőket át kell vizsgálni ehhez. Ez teljesen független az induló utasok átvilágításától, helyileg is máshol történik.
süti beállítások módosítása