Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Ötnapos Rimini

2010.07.13. 23:32 | lokoszt | 3 komment

Címkék: utazás temesvár wizz fapados wizzair rimini olcsó repülőjegy lokoszt forli

Vatti küldte az alábbi képes beszámolót. Az egész úgy történt, hogy már régóta szemeztem egy (két, három) kedvező árú Temesvár – Forli repjeggyel. Egy jegy 4 RON (román lei) volt eredetileg, de a 20%-os akcióban lement 3 RON-ra. Így muszáj volt lefoglalnunk ezeket a „baromi drága” jegyeket. Egy kis fórumos segítséggel (Wizz kártyás foglalás esetén nincs foglalási díj, köszönöm még egyszer!) sikerült kihozni 1142,- forintból a három jegyet.

 

 

Természetesen Kiszombornál hagytuk el az országot, de előtte még megtámogattuk a román államot, azzal az indokkal, hogy használatba vesszük a remek minőségű útjaikat (1 hét 5 €). Két óra alatt már a reptéren voltunk – útközben pedig megúsztunk egy mozgó trafit. Mivel már másodjára utazunk úgy Temesvárról, hogy az autót ott is hagyjuk, így már gyakorlottan indultam kiváltani az egyhetes parkolási engedélyt. Bár még mindig volt új információ, de mos tmár legalább mindent tudunk. Egy hét parkolás: 150 RON (1 RON kb.: 68-70 forint). Az online csekkolás miatt, mi mosolyogva elsétáltunk a kígyózó sor mellett (feladandó poggyászunk úgysem volt), és rögtön a biztonsági kapuhoz mentünk. Csomagot nem mértek, illetve nem kellet a bőröndbe tenni a kézitáskáinkat. Pár perc múlva már a Bergamo-ból érkező gépünket vártuk, ami bár pontosan érkezett, mi mégis 10 perc késéssel indultunk (W6 723, TSR-FRL). A gépet busszal közelítettük meg. LF közel 100%, minimális fedélzeti fogyasztás. Maga az út eseménytelen és rövid volt. Bő egyórás repülés után, minden gond nélkül landoltunk a kicsiny Forli repterén, ahol szikrázó napsütés fogadott – az otthoni „18-20 fokos, esős, szeles nyár után”. Bár 10 perccel hamarabb érkeztünk ez eredeti időponthoz képest, az olasz útlevélkezelőknek ezt az időt sikerült „ledolgozniuk”.


A városba a 2-es busz visz be, amit egy kis keresgélés után meg is találtunk, de egy ideig rossz oldalon álltunk. A buszra elég sokat vártunk, de legalább ingyen volt. A sofőr nem tudott vagy nem akart jegyet adni. 10 perc buszozás után, már a vasútállomás felé gyalogoltunk. Megvettük az automatából a vonatjegyeket (3,8 €/fő/út). Kalauz nem volt, 40 perc múlva már Riminiben voltunk. Gyalog mentünk a szállásra.

Riminiben vasárnapig maradtunk.
Csütörtök: az óvárost néztük meg (helyi tömegközlekedés 1 €/fő, 90 perc).
Péntek: San Marinoban voltunk. A busz a tengerparti sétány egyik téréről indult. Jegy: 8 €/fő/retúr, (vasútállomástól 7,4) pontosan indultunk, (09:15). Az út durván egy órás volt. San Marino csodálatos, kihagyhatatlan.


Szombat: a 11-es busszal a vasútállomásig mentünk, majd itt átszálltunk a Miniatúra parkba járó 8-as buszra. Elég ritkán jár, érdemes előre kinézni, hogy mennyikkel akartok kimenni. Mi több mint fél órát vártunk rá. Aztán az oda út még legalább ennyi idő volt, mintha a világvégére mentünk volna. Leszálláskor megnéztük, hogy mikor megy visszafelé, nehogy megint így járjunk. Szerencsére, a parkban ekkor még nem voltak túl sokan, így a jegyért (20 €/fő) sem kellett sokat sorban állnunk. A parkban megcsodálhatóak Olaszország és Európa főbb látnivalói. Kettőkor végeztünk, így a negyed hármas buszt el is értük.


2010.06.27 (vasárnap) Hazautazás…

A mai napra csak a hazautazás maradt… 11-es busszal bementünk a vasútállomásig, és mivel előző nap már megvettük a jegyünket, így volt egy kis időnk a vonat indulásáig, de vasárnap volt, sajnos, így nem találtunk nyitva semmit. A vonat most pontosan jött. Emeletes, regionális járat volt. Bő fél óra múlva Forliban voltunk. Sajnos, itt sem volt nyitva a „kedvenc” kávézónk. Felsétáltunk a 2-es buszmegállójáig, ami rögtön jött is. Most tudtunk jegyet (1,5 €/fő) venni a sofőrnél (bár három helyett csak kettőt tudott adni). (Ezek a jegyek megmaradtak, ha kell, valakinek szóljon)

A reptéren az olasz szerv elég lelkes volt. Mindenki szigorúan csak egy csomagot vihetett magával. Az útlevél kontrollnál is volt egy kis galiba, mert nem igazán érették, hogy a lányoknak melyik a vezetéknevük. Az online csekkolókat egyesével ellenőrizték. Nem tudom miért. Az elsőbbségieket és a gyerekesek egy másik kapun hamarabb engedték a géphez. A gépünk (W6 0724, FRL-TSR) elég korán befutott és mivel közel parkolt, gyalog mentünk a gépig. LF: 95%, kevés vásárlás. Eseménytelen repülés után, zökkenőmentesen és pontosan landoltunk Temesvár repterén. Két óra múlva már magyar levegőt szívhattunk. Fél öt körül értünk haza.

 

Bookmark and Share

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr512150662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.hunter 2010.07.14. 14:33:52

Szia! Nagyon jó kis beszámoló. Megkíméltél sok információvadászattól, mert épp a napokban sikerült a Wizz 1390 Ft-os jegyeiből egy hosszú hétvégét bezsákolni.
Nem értem, hogy ha a sofőr adta a jegyeket, akkor hogy maradtak érvényesek? Ha még október 4-ig felhasználhatók, akkor elkérném őket!
Hasonló programot tervezünk: 1 nap Rimini, 1 nap San Marino, csak a 3. nap Bolognát is látni szeretnénk. Szállásotok merre volt?

vatti 2010.08.22. 20:20:07

Köszi.

Nem volt jó a lyukasztó kütyü a buszon.-)
Szerintem még érvényes, de nem tudom, hogy hova raktuk el, holnap megkeresem. Szólok, ha megtalálom.

Szállás: Hotel Livia (otel.com on foglalva) 2*-os, de a kaja a szomszédos 3*-os szállodában volt. Szuper volt, még a medencét is használhatunk.

Jó utat.

zséroskenyér 2011.08.22. 23:51:05

ritka értelmes beszámoló.
süti beállítások módosítása