Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Santander - újabb spanyol város átszállással

2010.07.17. 16:35 | lokoszt | 1 komment

Címkék: budapest madrid utazás spanyolország ryanair városok fapados santander wizzair lowcost városlátogatás olcsó repülőjegy lokoszt weeze

Senator412 Santanderből jelentkezett, miután talált egy ideális Ryanair csatlakozást Weeze-ből, kemény 3 euróért. 

 

 

W6 BUD-NRN
BUD-on szerencsére nem fogadott nagy tömeg, így az online c/innek hála nem volt gond abból, hogy indulás előtt 40 perccel érkeztem. Öles Wizz reklámajánlat  jött velem szembe a duty free-ben: „vásároljon parfümöt 80 euróért és vegye át repülőjegyét*” A lényeg persze a csillag alatt: először is, a vásárlással csak lehetőséget kapunk arra, hogy megpörgessünk egy szerencsekereket, ami esetleg az ajándékjegynél áll meg. Másodsorban, a nyeremény csak egy irányba és csak meghatározott célállomásokra váltható be (TGM, BGY, TSF, HHN) – márpedig tudvalévő, hogy ezekre mindennaposak a 3-4 ezres jegyek.


Nem tartva tehát kellően gálánsnak az ajánlatot, az 1-es kapu felé vettem az irányt, ahol beszállítási szándéknak még nyoma sem volt, pedig a gépünk már benn állt.  10 perccel az indulás előtt fogtak hozzá, bátortalan felszólítással a priorityseket szólították volna, de ekkor már a többi utas régen ott tolakodott a pultnál. A Wizznél újabban 2 lapos az online beszállókártya, ami kiküszöböli a tépkedést, hiszen egyszerűen csak át kell nyújtani az egyik lapot, viszont probléma van azzal, hogy ellenőrizni kell, ott van-e az utasnál a másik példány, ami ugyebár a gépbe beszállásnál szükséges. Vonalkód leolvasót is használtak, de valahogy mégsem lett gyorsabb a procedúra.
További késedelmet okozott egy hölgy, aki a duty-ban vásárolt, külön bezacskózott italaival már beszállt a buszba, amikor utánaszaladtak, hogy ácsi, le kell szállnia. Visszakísérték, gondolom, a biztonsági ellenőrzéshez. Buszoztatás, 2 hullámban, majd további tötyörészés következett, így 35 perc késéssel indultunk – viszont csak 10 perccel léptük túl az előírt érkezést, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy kicsit túl van lőve a menetrend szerinti repülési idő. LF kb. 85%

FR NRN-SDR
Alig néhány perccel Weeze-be történő érkezésünk után hangosbemondó és izgatott biztonsági emberek szólítottak fel, hogy mindenki távozzon azonnal a reptérről – bombariadó! No, még csak ez hiányzott, ki tudja, meddig tart, amíg átvizsgálják az épületet, és aki járt már itt, az tudja, hogy a semmi közepén vagyunk, se leülni, sem árnyékot találni nem lehet – legfeljebb a közeli erdőben. Azonban, amikor az utolsó embert is kiterelték, megjelent egy sárgamellényes az ajtóban, hogy sorry, csak próbariadó volt, mehetünk vissza. És még vigyorgott is hozzá.
A biztonsági kapu előtt egy kis asztalkánál be kell mutatni a beszállókártyát, de ugyanitt történik a személyazonosság ellenőrzése is. Ha minden stimmel, tesznek rá egy jelet és akkurátusan, egy vonalzó segítségével a pontozott vonalnál félig betépik a lapot. Így a beszállításnál már nem vizslatják az igazolványokat, hanem csak laza mozdulattal tépnek.
Az átvilágításnál sok utasnak kinyittatták a táskáját – a legproblematikusabb egy ismeretlen nemzetiségű úr volt, akinek a kézicsomagjából egy literes Bacardit húztak elő, és több nyelven próbálkoztak elmagyarázni, hogy ez nem okés, de nem szólt semmit, csak bambán nézett maga elé. A díszes üveget végül becsúsztatták a szemetesbe, rossz volt nézni. Azért arra azért kíváncsi lennék, a nap végén mi lett a sorsa. Mindenesetre, ha akarta, az úr 49 euróért megvehette ugyanazt a shopban.


Itt is volt buszoztatás, méghozzá egy általam máshol még nem látott megoldással: a buszon belül volt egy szalagkorlát, ami az elsőbbségi beszállókat elválasztotta a többiektől. Így, amikor az első ajtót kinyitották, valóban csak ők szállhattak le először. Az FR jó szokása szerint percre pontosan indult, s 10 perccel előbb érkezett, fanfárral. A fedélzeti magazinban MOL egy ronda kék bőröndöt ölelgetett, valami olyasmi szöveggel, hogy ezt a Samsonite direkt nekik tervezte. Az árára már nem emlékszem, csak arra, hogy online megrendelhető, méghozzá már a jegyfoglaláskor: a biztosítás mellett bepipálhatjuk, hogy kérünk egy ilyen bőröndöt is, és ingyen ki is szállítják. Hajrá! LF 70%.

Hamarosan folytajuk a MAD-NRN-BUD út részleteivel és egy rövid santanderi kedvcsinálóval.

Bookmark and Share

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr922146824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

senator412 2010.07.17. 16:40:30

Köszi a szerkesztést! A képek fentről lefelé a következő helyszíneken készültek: Santander, Santillana del Mar, Bilbao, Santillana del Mar
süti beállítások módosítása