Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Hosszú hétvégi nyaralás Riminiben 2. rész

2011.08.21. 15:11 | lokoszt | Szólj hozzá!

Címkék: utazás beszámoló olaszország olcsó wizz repülőjegy fapados wizzair rimini lokoszt forli

San Marinot a legenda szerint Rab szigetéről származó Szent Marinus alapította, aki a Titán hegyen kolostort hozott létre. Ebből a közösségből alakult ki a köztársaság, amelynek első népgyűlése 1000-ben ült össze először, így ez a világ legrégebbi egyfolytában működő parlamentje. Érdekességképpen említem, hogy itt működött a világ egyik legelső demokratikusan választott kommunista kormánya 1945-től 1957-ig.

A Riminiből kb. 1 órás buszozással lehet feljutni a meredek kaptatón, hiszen egy hegy tetején fekszik a város. Már megérkezéskor látszik a gyönyörű kilátás a városból, az egyik oldalról a toszkán vidékre, a másik oldalon pedig a huszonpár kilométerre lévő tengerre.


A városban található több állami és magán múzeum, az államiak 3 €-ba kerülnek, a magánok ennél többe. A városhoz tartozik két torony, ami szintén egyenként látogatható ezért az összegért, de lehet kombinált jegyet venni 4,5 €-ért. Megnéztem, egyik toronyban sincs semmi érdekes, igazából nekem a Halászbástyához hasonló lenyúlásnak tűnik.


Magánmúzeumok között van Ferrari Múzeum, panoptikum, akvárium. Nagyon hangulatos sétálni a középkori szűk utcácskák között, de aki ezt megunja, elmehet a városban található park nagy fái közé hűsölni. Van egy lanovka is, ami átvisz Borgo Maggiorera, ami a második legnagyobb település a Köztársaságban. Volt egy standja a helyi borszövetségnek, ahol ½ és 1 euró körüli összegért lehet megkóstolni a helyi borokat (a késő érlelésű muskotályuk nagyon jó!).


A város közepén található a posta, ahol lehet venni bélyegeket, amelyek keresettek a gyűjtők körében. Itt be lehet cserélni az eurós érméinket san marinóira, ha valaki éremgyűjtő lenne.

Van sok étterem is, amik nem sokkal drágábbak, mint az Olaszországban lévő társaik. Ami még szimpatikus, hogy sok az ingyenes nyilvános WC, sajnos némelyik tele van firkálva orosz feliratokkal. Amikor voltam, középkori hét volt, egy csomó korhű ruhában öltözött emberrel és sátrakkal, bemutatva az akkori időszak hétköznapjait. Mindent összevetve egy érdekes kis kirándulás volt.


 

Másnap a 10 óra környéki vonattal bementem Bolognába, ahova 9,2 € volt a jegy. A pályaudvaron van egy nagy csomagmegőrző, 3,8 € 5 órára, úgyhogy otthagytam a csomagom.

Az igazat megvallva, Bologna számomra egy nagy csalódás volt. A belváros szép, a 2 középkori térrel és a 2 toronnyal, de ez kb. 2 óra alatt megnézhető.

Sajnos a múzeumlátogatás kimaradt, mert hétfőn voltam és olyankor mindegyik zárva van. De egy nagy felújítás úgy mindenre ráférne. Ami nagyon szép, az az egyetem épületegyüttese a sok szép freskóval.


Piazza Maggiore-n van egy nagy turista információs központ, tényleg mindenről van információ és szuper ingyenes netjük is van.  Egyébként középkori résztől kifelé nagy sugárútak mennek, amik leginkább a Rákóczi útra hasonlítanak a legjobban, és legalább úgy le van pukkanva.

A városnézés után átmentem a Via dell’Indepenzára, amely a helyi bevásárló utca, de semmi érdekes nem volt, össze nem hasonlítható Milánóhoz.

Ami fura volt, hogy sehol sem találtam egy rendes élelmiszerboltot. Visszasétáltam egészen a pályaudvarig, ahol megpihentem egy kicsit a  Montagnola parkban, aztán vissza Forliba.

Forliban, ahogy leszálltam a vonatról, láttam egy srácot, aki megpakolva cipelte az élelmiszeres zacskókat, és megkérdeztem tőle hol van a szupermarket. Mint kiderült a pályaudvarról kijőve jobbra kb. 400-5000 méterre gyalog van egy bevásárlóközpont, ahol van egy Coop hipermarket. A szokásos sajt és tésztabeszerzés után visszamentem a reptérre, ahol már gyülekeztek az emberek.

Fura volt, hogy a biztonsági ellenőrzésen szigorúan lemérték mindenki csomagját egy kézi mérleggel, és dobálták vissza akinek több volt. Nekem 10,2 kg volt, amiért nem szóltak, de az előttem lévő 12,4 kg csomagos hölgyet simán visszaküldték. A beszállás előtt meg ellenőrizték az útlevél számot és a nevet is. Szóval elég szigorúak voltak.

Az út sima volt, pontosan indultunk és pontosan érkeztünk, kevés fogyasztás, főleg magyar utasok.

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr233168799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása