Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Repülőtárs-keresés egy új alkalmazással

2012.01.12. 09:44 | lokoszt | Szólj hozzá!

Miért nem tudja megválogatni az ember az utastársait a repülőgép fedélzetén? Miért kell több órán át bömbölő gyereket elviselni a szomszéd ülésen” Ezek a kérdések adták Galgóczy Ferencnek, a Go 4 Travel ügyvezetőjének azt az ötletet, amelyből társával együtt utazási okostelefon-alkalmazást fejlesztettek ki.

Az erre a projektre létrehozott magyar-amerikai cég szoftvere lehetővé teszi a légiutasoknak, hogy hasonló gondolkodású, rokonszenves útitársat válasszanak, már a gép indulása előtt. A kapcsolatfelvételhez elég megadni a légijárat adatait. A FaceBelt alkalmazás a Facebookot, a Twittert és egyéb kapcsolati hálókat vizsgálva azt is megmutatja, ha közeli barát vagy akár csak távoli ismerős is azonos járaton utazik, de az ismeretlenek közül is ajánl útitársakat – írta a HVG.hu
A megoldás emlékeztet arra, amit decemberen nem hivatalosan a KLM légitársaság jelentett be. Az idén várható megoldással a hollandok a Facebook- vagy LinkedIn-fiókok adatait felhasználva segítenének a párkeresésben. Nagy különbség, hogy a magyar-amerikai fejlesztés légitársaságoktól függetlenül működik, az összes menetrend szerinti útvonalon használható, és akár már a repülőjegy-vásárlás előtt is adhat felvilágosítást a leendő útitársakról. Az alkalmazás előnyös lehet azoknak a légitársaságoknak is, amelyeknek a fedélzetén nincsenek előre kiosztott ülőhelyek. Az egymás melletti ülésekhez ragaszkodó utasok vagy csoportok elsőbbségi beszállást vagy vészkijárat melletti helyeket vásárolhatnak, ami többletbevételt jelent a légifuvarozónak.
Az Apple App Store-ban februárban várható és ingyenes lesz az alkalmazás, az Android változat márciustól lesz elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr273539138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása