Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Fapadbarát repterek L-P (összefoglaló)

2012.02.14. 11:04 | tg_mak | 16 komment

Címkék: utazás fapados stn lowcost riga psa repülőterek lokoszt sxf weeze pmi nyo prg helyi info scq skg

Az eredeti összefoglaló 4 részre lett bontva, ebből ez a harmadik. Az anyacikk itt található. (Hogy mi ez az egész lista, az is abban olvasható el.) Frissítéseket a kommentekbe várom. Aki frissít, írja oda pici betűkkel, hogy mikori az infó, és jelezze, ha szekun belüli helyről beszél. Az átjárhatóság és a wifi kivételével az itt említett paraméterek a szekun kívüli résznél fontosak.

Az összefoglaló másik 3 része: 1. cikk (A-C), 2. cikk (D-K), 4. cikk (R-Z)

Gyorslinkek:

LBC Lübeck (Hamburg-külső)
LCA Lárnaka
LGW London-Gatwick
LIN Milánó-Linate
LIS Lisszabon
LPL Liverpool
LTN London-Luton
LYR Svalbard Airport Longyearbyen
MAD Madrid Barajas
MAH Menorca (Mahon)
MAN Manchester
MLA Málta
MMX Malmö Sturup
MPL Montpellier
MRS Marseille
MST Maastricht/Aachen
MUC München
MXP Milánó-Malpensa T1
MXP Milánó-Malpensa T2
NAP Nápoly
NRN Weeze
NYO Stockholm-Skavsta
OPO Porto
OSL OSLO-Gardemoen
OTP Bukarest-Henri Conanda (Otopeni)
PIK Glasgow-Pretwick
PMI Palma de Mallorca
PMO Palermo
PRG Prága
PSA Pisa




LBC - Lübeck (Hamburg-külső) (2012. 05. 05.)
Fapados társaságok: Ryanair, WizzAir
Megközelítés: A 6-os busz jár a lübecki buszpályaudvarról (vasúthoz közel), menetidő fél óra. A reptérre érve ki kell sétálni a főútra jobb felé, ott a buszmegálló ami bevisz a városba. Jegyár 1,7 euró, bővebben itt.
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi:
Kézipoggyász ellenőrzés: súlymérés a szeku előtt
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: új épületet kell emelni, mert sátor csupán amiben várni kell (2012.02.29.)
Megjegyzés:
Városi infók: Minden utcában van látnivaló az óvárosban. Középkori épületet tömegével.



LCA - Lárnaka (2012. 05. 05.)
Fapados társaságok: Blue Air, easyJet, Jet2, Norwegian, Ryanair, Smartwings, Transavia, WizzAir
Megközelítés: Kb. 5 km-re esik a belvárostól, a 417, 419, 431, 440 buszokkal közelíthető meg. (A „Buses” felirat az alsó (érkezési) szinten a charterbuszok parkolójába vezet. A városi busz megállójához fel kell menni az indulási szintre, és ott (az épület belsejéből nézve) a leginkább balra eső ajtón kimenni, és ott bal kéz felé van egy hevenyészett megálló. Ott sincs felirat az indulási időkről, de fél órán belül jön valamelyik busz, menetrendek itt.
A jegyet a sofőrnél lehet megvenni (€1), kb. 20 perc alatt be is visz a Finikoudes-re (pálmafás tengerparti sétány). a SÉTÁNY közepe táján van a (zöld) távolsági buszok megállója is, napi több járat megy Nicosiába. Ha aznap visszajövünk, érdemes „day ticketet” venni (sofőrtől; €5), az egyirányú jegy 3 eur. A menetidő a forgalomtól függően. 60-80 perc. Menetrend itt.
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi: van
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók:



LGW - London-Gatwick (2013. 03. 17.)
Fapados társaságok: Aer Lingus (bázis), AirAsia, Air Berlin, Air Transat, Cimber Air, easyJet (bázis), flybe (bázis), Iceland Express, Meridiana, Monarch (bázis), Norwegian, Ryanair
Megközelítés: Többféle vasúttársaság jár (hagyományos személyvonat és pl. különáras Gatwick Expressz), egymás jegyeit nem mindig fogadják el. Árak és menetrend: nationalrail.co.uk. Nagy-Londonon belül zónás árazás van a vasúton is. Busz olcsó (easybus 2 Ł-tól), de dugóba kerülhet.
Alvási lehetőség: igen
Átjárható-e a repülőtér: átszállófolyosó van (mivel schengenen kívüli zóna, van útlevél ellenőrzés közben)
Ingyen wifi: 1-2 vendáglátóegységnél
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku: alapos, motozás is lehetséges
Csomagmegőrző: van
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: több terminál van, kis vonattal lehet utazni közöttük. A komplexum nagy, nagyok a távolságok, nem érdemes kicentizni az indulást - a security után a beszállókapuik akár 10-15 percet is kellhet gyalogolni.
Megjegyzés: célszerű minél gyorsabban bemenni a tranzitba, a check-in részen néhány bolton kívül nincs semmi, bent azonban egy komplett pláza és sok pihenőtér áll rendelkezésre (olyasmi, mint a SkyCourt BUD-on, csak nagyobb).
Városi infók:



LIN - Milánó-Linate (2012. 05. 18.)
Fapados társaságok: Aer Lingus, airBerlin, airBaltic, Blue Panorama, easyJet, windJet
Megközelítés: 73-as busszal Piazza San Babila-hoz. 1,50€-s, 90 percig mindenre érvényes átszálló jegy, újságosnál tuti lehet venni. Ezen kívül mindenféle "Shuttle" a központba (4€), Malpensara (10€), illetve egyéb környékbeli városokba horror árakon.
Alvási lehetőség: Éjszaka bezár, de másnapi beszállókártyával be lehet menni éjjel 1 előtt. Szemmértékre a padlón kívül minden kifejezetten kényelmetlennek tűnik.
Átjárható-e a repülőtér: igen
Ingyen wifi: nincs
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző: van, érkezési részen, 4€/nap
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés
Városi infók:



LIS - Lisszabon (2012. 06. 05.)
Fapados társaságok: easyJet (bázis), Aer Lingus, Air Berlin, Air Transat, Blue Air, germanwings, Transavia, Volotea, Vueling
Megközelítés: AeroBus van 3 €-ért, illetve helyijáratos busz a 83-as, 1,4 €
Alvási lehetőség: igen
remek helyek vannak, de a vámosok elég nagy parasztok voltak, ahol láttak alvó embereket, ott direkt hangoskodtak
Átjárható-e a repülőtér: ???
Ingyen wifi:
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku: mediterrán országhoz képest meglepően gyorsan haladt
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés
Városi infók: blogból



LPL - Liverpool (2013. 11. 25.)
Fapados társaságok: easyjet (bázis), flybe, Ryanair (bázis), Norwegian, Wizzair
Megközelítés: 6-19 óráig 30 percenként 500-as Airlink busz 25 perc alatt Ł4 fontért
Olcsóbb: 80A és 86A 60 perc alatt; vagy átszállni vonatra Liverpool South Parkway-en, onnan 10 perc vonattal a központ, SaveAway napijegy C zónára (központ és reptér, minden közlekedésre) Ł3,6.
Alvási lehetőség: van
a földi oldalon néhány párnázott karfa nélküli széksor; a légi oldalon fotelek, de nem tudni bent lehet-e maradni átszállásnál éjszaka
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi: van (fél óra)
Kézipoggyász ellenőrzés: keretezés a kapunál
Szeku:
Csomagmegőrző
Érdekesség: Sárga tengeralattjáró szobor  és Beatles idézetek
Megjegyzés: 0-24-es Spar a földi oldal érkezési végén, internet pult nyomtatási lehetőséggel, szekun belül kápolna; bőrfotelek konnektorokkal a ryan kapuknál is; Ł1/3perces masszirozó székek; fast track Ł5, szekus tasak Ł1; kaput nem sokkal zárás előtt írják ki sokan bámulják a monitort :)
Városi infók: 



LTN - London-Luton (2013. 09. 05.)
Fapados társaságok: Aer Arann, Blue Air, easyJet (bázis), flybe, Monarch (bázis), Ryanair, Wizz Air
Megközelítés: Easybus Ł2-től, éjjel-nappal. Előre véve, nem frekventált időpontra olcsóbb (újabban nagyon előre kell tervezni, szívás). Lekéséskor a következővel is el lehet menni, de ez abszolút sofőrfüggő, és akkor szokták engedni, ha nincsenek nagyon sokan. Megszűnt a Greenline-nal közös járat a Victoriára és az Earl's courti minibusz, most Baker Streetre járnak a minibuszok. Greenline busz 10 font (Lutonban át kell szállni, de egy buszmegállóban áll meg a két busz) vagy elvileg 10fontról indul a National Express
Vonat: sokféle kedvezmény van, amelyek összevonhatók. Pl. groupsaver (akár 4 ember 2 áráért), dayreturn (aznap vissza), off peak (csúcsidőn kívül), super off-peak day return (aznapi csúcsidőn kívüli retúr - ebből adódóan leginkább hétvégén használható ki egynapos repüléseknél). A reptérről Luton vasútállomásra buszjegy Ł1,5 (anytime return Ł2,5) Jó előre véve a jegyet mindig olcsóbb, ám a reptér-London szakaszon egy héttel korábban már nem éri meg spórolni, mert járatkésésnél másik vonatra nem szállhatunk fel a jeggyel, akkor már érdemes jegypénztárból/automatából megvenni. A busz ára benne van a vonatjegyben, ha úgy vesszük (a vasúti honlapon a vasútállomás kódja LTN, a reptéré pedig LUA). Interneten lehet ellenőrizni az árat, ahol meg is lehet venni e jegyet, adott vonatra. A vonatok hétvégén St Pancras állomásig járnak, hétközben némelyik továbbmegy dél felé, át a városon. A kiállított jeggyel általában tetszőleges londoni (ún. Thameslink) állomáson le/fel lehet szállni.
Alvási lehetőség: igen
jóval kulturáltabb, mint BGY, de a lehetőségek hasonlók (karfás székek, szekun belül párnázva)
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: trükkös
A Greenline buszok közelében van (a nagyméretű Easyken is, hisz az is greenline).
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku: Már előtte felhívják a figyelmet az egy kézipoggyász, s folyadék külön szabályokra. Zacskót automatából lehet venni (4db 50 vagy 100 penny). Elég drága.
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: "csendes reptér" - nincsenek hangos bemondások, figyelni kell a kijelzőket
van nyomtatási-fénymásolási-internetezési lehetőség a földi oldalon, 10 perc 1 font
Megjegyzés:  Kaját érdemes a check-in előtti M&S kajaboltban megvenni (másik lehetőség easybus (Earls Court) esetén a 0-24-es tesco), nagyon sokszor van leértékelt szendvicsük, süteményük, gyümölcseik, a kedvezmény 30-50-75%-os (színes cédula reduced felirattal). A füstölt skót lazacos-királyrákos szendvics isteni...
Városi infók: London



LYR - Svalbard Airport Longyearbyen 2013. 09. 05.)
Fapados társaságok: Norwegian
Megközelítés: Autóval, taxival (kb. 120 NOK) vagy gyalog. A város kb 3km-re van.
Alvási lehetőség: van, jó meleg van bent, kényelmes bőrkanapék, de erős fény. Addig hagynak csak amíg épp nem jön gép, akkor felkeltenek hogy ne rontsd az összképet. Mozgássérült mosdó mosdásra igen alkalmas, nagy kincs a csapból jövő meleg víz arrafelé! :)
Átjárható-e a repülőtér: nem hiszem, hogy lenne rá igény... :)
Ingyen wifi:  van, regisztráció után
Kézipoggyász ellenőrzés: semmilyen, bőven túlléphető a méret (nincs is keret :)
Szeku: gyengus
Csomagmegőrző: nincs, de a felesleges cuccot a városban sok helyen ott lehet hagyni: akár az infónál (egyetem/múzeum épülete), akár sportboltokban, fegyverkölcsönzőknél.
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: Falusi reptér, naponta 1-2 járattal. Kitömött jegesmedve a terminálban. Étterem-kávézó az emeleten. Néhány száz km-es körzetben a legolcsóbb szállás közvetlenül a reptér mellett: a kemping.
Megjegyzés:
Városi infók: 1200 lakos, szép környezet, kiegyensúlyozott hideg idő.



MAD - Madrid Barajas 2012. 12. 02.)
Fapados társaságok: Aer Lingus, Air Berlin, Air Transat, Blue Air, easyJet (bázis), GermanWings, Meridiana, Ryanair (bázis), Transavia, Vueling (bázis), Wizz Air
Megközelítés: metró (8-as vonal) vagy EMT reptéri busz 5€ (éjszaka nem jár a metró, akkor csak busszal lehet be/kijutni); Sima metrojegy: 2€/fő/út (vagy 12€/10 út) (Aeropuerto supplemento: 3€/fő/irány)
Alvási lehetőség: igen
1.) este 22után a secusok beengedik az induló részlegre azon EU utasokat, akiknek van érvényes menetjegye másnap délelőttre; ott lehet aludni kényelmesen, "odakint" nincsenek székek,igy a földön kell aludni
2.) ingyenes busszal átmenni T4-re, ott vannak alvásra alkalmas székek a secu előtt is
3.) egy tábla tanulsága szerint megfelelő dokumentumokkal kell rendelkezned, ha ott akarsz éjszakázni (gondolom másnapra szóló beszállókártya), sok embert láttam ott éjszakázni, többen a check-in pultok szállítószalagján aludtak (őket fel is ébresztették fél 5 körül).
Átjárható-e a repülőtér: T1-T2 nem (az üvegfalak miatt - 2012.05.18.); T4 igen
(egyes korábbi vélemények szerint terminálon belül igen, T1-T2 is)
Ingyen wifi:  van! T1-en a 100-200-as check-in pultok környékén "gratis wifi" hálózat.
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző: T1- ről a metró felé vezető úton, nem sokkal a metró előtt
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés: Nem olyan nagyon régóta Wizz online check-in is van!
Folyamatosan jár a busz a 4-es terminálra az 1-es indulási szintjéről, ott van McDonald's városi árakkal, sok 1€-s szendviccsel, desszerttel.
Városi infók:



MAH - Menorca (Mahon) (2012. 05. 05.)
Fapados társaságok: AirBerlin, AirOne, bmibaby, easyJet, Jet2, Ryanair, Norwegian, Volotea, Vueling
Megközelítés: 2€ért vissza be busz, menetidő kb. 10perc és óránként jár
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: nincs
Net sokfelé van a városban.
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók:



MAN - Manchester (2013. 11. 25.)
Fapados társaságok: essyJet (bázis), flybe, germanwings, jet2.com, Monarch, Norwegian, Pegasus, Ryanair,
Megközelítés: off-peak day return vonat jeggyel Ł3,90 GBP, evening ranger 19 óra után Ł2,4 egész Greater Manchesterre; busz napijegy Ł4, összes társaságra Ł5; kedvezményes kombinált jegyek. Belvárosban jár 3 ingyenes busz (esős időben városnézésre kiváló). Környék közlekedés itt.
Alvási lehetőség: van
az 1-es terminálon a Jet2 ground level check-in részén este 7 után egy lélek nem jár, még takarítók sem, egészen reggel 9-ig sikerült aludni kétszer (9:30-tól off-peak a vonat). Párnázott karfa nélküli székek.
Átjárható-e a repülőtér: passz
van transzfer folyosó, de elég kihaltnak tűnk, lehetséges, hogy le van zárva
Ingyen wifi:  van
24 óránként 30 perc ingyen wifi (utána jó drága)
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku: nagyon modern, viszonylag hosszú sor volt, de jó tempóban haladt. Ha becsipogsz a kapun, nem tapiznak, hanem átvilágítanak, sőt most a csomagomat is kidobták másodlagos ellenőrzésre, de az is viszonylag gyorsan haladt (gyors swab, még ki sem kellett pakolni).
Csomagmegőrző: reptéren 5 font 24 órára, városban van ingyenes (pl. MOSI múzeum).
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés: Ryanair a T3-at használja; sok konnektor
T3-on kisebb, T1-en nagyobb 0-24-es Spar, szintén 3 GBP-s Meal Deal-lel, este leakciózott szendvicsekkel. (Zuhanyzó fizetős a Radisson Blu alagsorában 6,50GBP, városban lehet olcsóbbat találni :)).
Városi infók:



MLA - Málta (2011. 11. 4.)
Fapados társaságok: Air Berlin, bmibaby, easyJet, Meridiana, Norwegian, Ryanair (bázis), Vueling
Megközelítés: Érdemes az X-es buszokat használni (a sima buszok nagyon lassúak, az X-sek csak kicsit). 2 órás jegy 1.3€, napijegy 1.5€ Részletek itt.
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér: igen
Sztori: "Máltán a kifutón a mi induló sorunk lekeresztezte egy másik, érkező gép gyalogos sorát. Ha valaki úgy dönt, átállhatott volna a mi sorunkba."
Ingyen wifi: van
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók:



MMX - Malmö Sturup (2012. 11. 18.)
Fapados társaságok: Norwegian, Ryanair, Wizzair
Megközelítés: Flygbussarna busszal 179 SEK a felnőtt retúr, érdemes megnézni a menetrendet, mert nem jár olyan gyakran mint a Skavsta-Stockholm buszok, és az ára több dologtól függ, főleg hétvégén! Helyi tömegközlekedéssel nagyon körülményesen (3km séta + átszállások) és ritkán megközelíthető (és csak kb. 50 SEK-el olcsóbb).
249 koronáért 2 napos környéki jegy váltható (korlátlan utazás a parti megyékben, és 1-1 átkelés Helsingborgnál és az Öresund hídon)
Alvási lehetőség: elvileg 24 órás reptér, de nincs tesztelve, 20099-es infó alapján lehet ott aludni
Átjárható-e a repülőtér: igen /az esetek nagy részében/
Egyszintes a reptér, tehát gyönyörűen keverednek a ki- és beszálló utasok. Attól is függ, hogy hova áll a gép - pl. az 1-es kapunál csak kijárat van, időben akkor is épp belefér az átszállás, ezért kockázatos bármilyen folyadékot venni előtte. (Volt olyan menetrendi időszak, amikor a budapesti járatot gdanski gép teljesítette W-patternben. Ez olcsó és gyors Budapest-Gdansk utakat jelentett akkoriban. Erről itt egy beszámoló.)
Ingyen wifi:
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: van dohányzó a szekun belül
Megjegyzés: Koppenhága közel van, busszal (gobybus.se és swebus.se) már 58 SEK-ért vagy vonattal 107 SEK-ért (egy útra). (Bérelt autóval senki ne akarjon átkelni a hídon mert 2x €40 az útdíj.)
Városi infók:



MPL - Montpellier (2013. 03. 17.)
Fapados társaságok: Ryanair, Air Arabia, Easyjet, Transavia, HOP, Volotea, Norvegian
Megközelítés: Busz,  1,50 euróért, kombinált jegy (ami a még városi közlekedésre is érvényes 1 óráig) 2,4 €
Alvási lehetőség: nincs
Átjárható-e a repülőtér:  nem, most épp felújítják a beszállítási részt
Ingyen wifi: elvileg az indulási oldalon 10 perc ingyen net van, de regisztráció után korlátlanul engedte használni
Kézipoggyász ellenőrzés: ottjártunkkor nem nagyon foglalkoztak vele
Szeku: megnézték, de simán átengedték a lágysajtot
Csomagmegőrző: nincs
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók: A város a többi francia városhoz képest meglepően tiszta és kulturált. Érdemes elmenni az állatkertbe, egy 15 hektáros erdőben található és ingyenes a belépés.



MRS - Marseille (2012. 02. 18.)
Fapados társaságok: Ryanair, Pegasus, easyJet, Jet4you
Megközelítés: ingyenes Shuttle visz a vonathoz, Gare Vitrolles Aeroport megálló a reptéri vasútállomás neve. Jegyet csak automatából lehet venni, (magyar Mastercardot nem fogadta el, a shuttle sofőrje azt mondta a kalauz is ad jegyet a vonaton). Jegy ára kb 5€ és 20perc alatt Marseilleben van.
Alvási lehetőség: a fő terminálban (MP1, azaz nem fapados) lehet aludni, 3-4-es hallban, szőnyegezett padló és karfa nélküli székek  a széksorokban sok konnektor. A security érdeklődhet ki vagy, hová mégy, mikor indul a gép, de bent lehet maradni. A 4-es hallban a baby changing room teljesen különálló a wc-től, külön ajtóval, nagy, van benne mosdó és papírtörlők, tökéletesen meg lehet kompletten tisztálkodni és átöltözni.
Átjárható-e a repülőtér: terminálon belül talán
Ingyen wifi: nincs
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: a  fapados terminál mindent alulmúl, mint valami raktárépület
Megjegyzés: MP1 a hagyományos, MP2 a fapados légitársaságok terminálja
Városi infók: egy vélemény: koszos, tele fura alakokkal, a hostelben nem javasolták, hogy sötétedés után kimenjek az épületből.



MST - Maastricht/Aachen (2011. 11. 11.)
Fapados társaságok: Ryanair, Germanwings, Transavia
Megközelítés: Maastrichtból a pályaudvartól az 59-es busszal Sitaard felé, kb. 3 € a jegy. Van transzfer busz Németországba (Aachen és Köln), 10 € egy irányba.
Alvási lehetőség: nincs (éjfélkor bezár)
Átjárható-e a repülőtér: igen (az egész csak egy nagy hangár)
Ingyen wifi: nincs
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: Van bicajút az autópálya mellett a reptérig
Megjegyzés:
Városi infók:



MUC - München (2012. 05. 18.)
Fapados társaságok: AerLingus, airBerlin, AirOne, AirTransat, bmibaby, easyJet, germanwings, Norwegian, Volotea, Vueling
Megközelítés: S-Bahn-nal (S1 vagy S8) 10€, Lufi busszal 10,50€. Menetido 40-50 perc. Wikitravel szerint kombinalva ketfele S-Bahn jegyet 7,90€.
Alvási lehetőség: T1-en szekun belül nehéz helyzet, de szekun kívül találni eldugott zugokat karfamentes, párnázott padokkal. A T2 3-4 perc gyalog, ott szekun kívül sokkal jobb a helyzet, főleg az emeleten vannak jó helyek.
Átjárható-e a repülőtér: igen (részben - ld. megjegyzések)
Ingyen wifi: nincs
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku: preciz, nemtokolos nemet. Nem szivoznak, mint par masik repteren.
Csomagmegőrző: van a service centerekben, meglepően olcsó (3€/3 óra, 4,50€/1 nap).
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés: Van dohányzó a szekun belül, továbbá ingyen interet sarok gépekkel. Szekun belül ingyen van a gépi forrócsoki, tea, kávé capuchino + a beszállókapuk melletti benyíló folyosón + a napilapok is. :-)
A MAC-ben lévő Service Centerben nem ingyenes az internet. A reptéri Edeka közért minden fapados nedves alma. Konnektor van, de vadászni kell (a terminálokat összekötő folyósok felső szintjén van jó pár).
Apró megjegyzés: a T1 gyakorlatilag 4 külön terminál (T1 A-D), aminek egy része még a szeku után sem járható át, mert pl. a D Schengen, míg a szomszédos C non-Schengen. Emiatt nagyon változatos, hogy szeku után mit talál az ember a fent említettek közül (pl. a D-n újságokon kívül semmit). A T2-ben tényleg van minden jóság, de onnan csak Star Alliance tagok indulnak, tehát fapados utazónak nem elérhető.
Városi infók:



MXP - Milánó-Malpensa T1 (2015. 09. 02.)
Fapados társaságok: Aer Lingus, Air Berlin, Air Europa, Air One, Belle Air, Blue Panorama, Flybe, Germanwings, Jet4you, Nikki, Norwegian, Transavia, Vueling, windJet, Wizzair + harom valag charter
Megközelítés: Vonattal Malpensa Express Centrale vagy Cadorna állomásokról (elővételben alkalmasint van 7€-s akció) vagy a szokásos mindenféle "Shuttle" a varosba, Linate-ra, Bergamoba, stb. A T2-re (easyJet) 20 percenként van ingyenes busz. A verseny miatt 2015 nyarától már 8(14) euró a (retúr)jegy.
T1-T2 közt ingyenes buszjárat közlekedik. A SACO cég óránként jár Gallarate-ba (T2-ről €1,80, T1-ről €2 körül), ahonnan már normál áron váltható vasúti jegy Milánóba/Svájcba.
Alvási lehetőség: erősen korlátos, karfás székek, viszont sok eldugott, csendes zug (padló).
Legjobb alvási lehetőség a kajáldás részen a McDonald's előtti hosszú székeken. Ezeken végig is lehet nyúlni és egész kényelmesen lehet aludni, bár a takarítógépek zaja illetve a neoncsövek zümmögése elég zavaró. A cipőt érdemes levenni mert a reptéri rendőrök körbe szoktak menni és felébresztik azokat akik cipőben alszanak. :-) Ha elfogynak a mekis puhapados fekvőhelyek, akkor lehet találni néhány széksort, amit összetolva szintén ágyakat kapunk.
Átjárható-e a repülőtér: az 1A (schengen) igen, az 1B nem
Ingyen wifi: van
15 perc net van ingyen, de egy telefonszámot kismillió (kamu) email címmel lehet regisztrálni (sms-ben küldik a jelszót, nem csak olasz telszámra), így 15 percenként kb. 2 perc munkával korlátlan net van :)
Kézipoggyász ellenőrzés: Gyakran igen komoly, konkrétan ha a check-in-es hölgyeknek olyan kedvük van mindenkivel belerakatják a kézipoggyászt a keretbe és akinek nem megy bele kíméletlenül bevasalják a pluszpénzt rajta hiába könyörög. Úgy tapasztaltam, hogy aki viszont csak kézipoggyásszal utazik és így nem kell a check-in pulthoz mennie annak már nagyobb esélye van, hogy beszállásnál megússza a dolgot, ott ritkábban utaznak a pluszpénz bevasalására.
Szeku: legendásan szar, csúcsidőben akár 40-60 percre is fel kell készülni. Legendásan trehány is, múltkor becsipogtam, majd csak intett az UB-s, hogy haladjak tovább...
Csomagmegőrző: 1B érkezési részén, 4€/nap
BUD gép lehetséges kapuja: A33
Érdekesség: A Malpensa Shuttle-os beszállító emberkék többször bizonyították, hogy a jól képzett BKV-orknál is van lejjebb, sokkal lejjebb.
Megjegyzés: g
még le sem szállt a gép, már mindenkit felterelnek a buszra, kapu zár T-30-kor
A kör alakú emeleten lévő éttermek alatti lépcsőnél az irodák mellett van egy automata, ami elég olcsó. 0.4€ egy kávé, 1.4€ a szendvics.

Városi infók:



MXP - Milánó-Malpensa T2 (2015. 08. 02.)
Fapados társaságok: easyjet (bázis)
Megközelítés: T1-T2 közt ingyenes buszjárat közlekedik. A T2-ről olcsóbb a SACO busz Gallarate-ba.
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi:
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés: BurgerKing étterem. Legutóbb volt elég költséghatékony 4 eurós dupla sajtburger menü.
Városi infók:



NAP - Nápoly (2012. 09. 13.)
Fapados társaságok: AerLingus, airBerlin, AirOne, BlueAir, easyJet, Germanwings, Jetairfly, SmartWings, Transavia, Vueling, Wizzair
Megközelítés: bővebben egyelőre itt
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi:
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók:



NRN - Weeze (2011. 11. 6.)
Fapados társaságok: Ryanair (bázis), Wizzair, AirBerlin
Megközelítés: Számtalan helyre indul busz a környező német és holland városkákba. Weeze €2,50, Kevelaer €4,50. Bővebben itt.
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi:
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: a holland határ gyalog 1700 méter a parkoló déli csücskétől
egykori RAF (Brit Légierő) bázis, a reptér környékén sétálva több érdekes dolgot találhat az ember (kis RAF múzeum, előkertjében légvédelmi rakéták; egykori sorompók, őrbódék stb.)
Megjegyzés:
Városi infók: Kevelaer Nyugat-Európa egyik legnagyobb búcsújáróhelye, kicsi de gyönyörű óváros, ajánlották a calabriai pizzázóját :)



NYO - Stockholm-Skavsta (2012. 03. 30.)
Fapados társaságok: Ryanair (bázis), Wizzair
Megközelítés: 715/515 busszal Nyköping 23korona (sofőrnél csak bankkártyával, vagy jegypénztárban), 10 perc, fél-óránként jár. Nyköpingből óránként jár vonat Stockholmba, időben véve egy jegy 49korona. Flygbussarba: 149 korona, soktényezős árazás, 15-30 percenként jár, menetidő 70 perc. Részletesen itt.
Alvási lehetőség: reptér mellett a füvön; Railway hostel Nyköpingben €20.
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: trükkös megoldással
A "charter" feliratú Flygbussarba buszokon van wifi, amíg a megállóban állnak, a "jel kimegy belőlük" és a padon ülve lehet szörfölni :)
Kézipoggyász ellenőrzés: súlymérés (és néha keretezés) a szeku előtt
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja: 2(ryanair)
Érdekesség: van dohányzó a szekun belül
Megjegyzés:
Városi infók: blogból



OPO - Porto (2012. 06. 02.)
Fapados társaságok: Ryanair, Air Berlin, AirTransat, Easyjet, Transavia, Volotea
Megközelítés: Metro, busz 1,45 euróért, ha az ember vesz feltöltőkártyát (Andante, bővebb info itt)
Alvási lehetőség: elvileg van
Átjárható-e a repülőtér: igen, mikor megérkeztünk, volt egy kapu a továbbutazóknak
Ingyen wifi: a 18-as kapunál ingyen gépek nettel
Kézipoggyász ellenőrzés: van, főleg csak méret
Szeku:
Csomagmegőrző: elvileg van (3. emelet)
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: 20-as kapunál ingyenes vízautomata
Megjegyzés:
Városi infók: Ez a portói bor hazája, érdemes elmenni egy pincelátogatásra és kóstolásra.



OSL - Oslo-Gardemoen (2013. 21. 11.)
Fapados társaságok: AirBaltic, Norwegian, Vueling
Megközelítés: diákként legolcsóbb ez a busz, neten véve: www.flybussen.no/en/Oslo
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi: van
Kézipoggyász ellenőrzés: közepes
Szeku: közepes
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók:



OTP - Bukarest-Otopeni (Henri Conandă) (2012. 07. 08.)
Fapados társaságok: AerLingus, AirBelin, AirOne, Vueling, Windjet, Wizzair (bázis)
Megközelítés: 24/7-ben jár a 783-as expressz a Piata Unirii­-re (indulás a reptérről, indulás a városból; ott a Piata Unirii-n a nagy szökőkúttól délre a Splaiul Independenti-ről indulnak a reptér felé), így késés esetén sem kell a taxira hagyatkozni. Napközben olyan 40 perc a menetidő. Emberi időben jár még a 780-as, az a főpályaudvarra (Gara de Nord) visz. (A 780-asra felszállás a pályaudvarral párhuzamos utcában, (az EVA hotellel szemben lévő) megállóban. Egy apró tábla van a villanyoszlopon.) A helyi közlekedés jegyrendszere; kizárólag elektronikus jegyek vannak: kartonpapír alapú egyszer tölthető multiplu kártya (1,6 lej), plasztik "activ" kártya (3,7 lej, többször tölthető és használható "pay as you go"-ként is - akár egy kártyával több embernek is fizethetjük az utazását). A két reptéri expresszre nem jó a sima (napi)jegy, vagy multiplu kártyára lehet venni 2 útra érvényes-et 7 lejért (+kártyadíj), vagy pedig az activ kártyára töltünk pénzt, akkor ugye 3,5 lej egy jegy. A sima jegy 1,3 lej egyébként, a napijegy pedig 8 lej. Ami nagyon fontos: a napijegy nem érvényes a metróra, de az activ kártyán lévő egyenlegből lehet fizetni, vagy van külön metró napijegy 6 lejért. Buszmegállókban SEMMI infó nincs.
Henri Conanda Express vonat a Gare de Nord-ról (Nem jobb, ellenben drágább a 780-nál)
Alvási lehetőség: Kint nincs, éjszaka állítólag bezár.
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: nincs
Kézipoggyász ellenőrzés: csak méret, de hátizsákokat is (kapunál(?))
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: van dohányzó a szekun belül többi a földszinti food courtnál, itt Burger King a városinál sokkal magasabb árakkal,
Szekun kívűl a belföldi érkezés mellett Billa élelmiszer bolt (6.45-23h)
a két szárny között spotter szoba repülős fényképekkel, videóval.
Megjegyzés: van dohányzó a szekun belül
Városi infók:



PIK - Glasgow-Prestwick (2012. 07. 01.)
Fapados társaságok: Ryanair (bázis), WizzAir
Megközelítés: saját vasútmegállója van: a beszállókártya felmutatásával a jegyvizsgálótól fél áron vehető vonatjegy BÁRMELY úti célra. Ugyan ez érvényes a reptérre irányuló, érvényes repülőjeggyel (esetünkben kinyomtatott beszállókártya) rendelkező utasokra is. A vonatok 6-23 óráig, félóránként (vasárnap óránként) járnak. Egy PIK-Glasgow jegy £6,70 helyett így 3,35 font, ha minden igaz. Ha nem tetszik a vonat, az X77 jelű busz visz be Glasgowba. Éjszaka expressz busz áll rendelkezésünkre, ezzel Glasgow 8, Edinburgh 14 font (a retúr jegy 14 ill 17 font). Bővebben itt.
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi:
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók:



PMI - Palma de Mallorca (2013. 06. 20.)
Fapados társaságok: Aer Lingus, Air Berlin, Air One, bmibaby, Cimber Air, easyJet, flybe, GermanWings, Jet2, Jetairfly, Monarch, Norwegian, Ryanair, Smartwings, Transavia, Vueling, Wizz Air
Megközelítés: az 1-es busz a reptértől akár a katedrálisig visz :)
Alvási lehetőség: IGEN
Buger King 12-21h között, McDonalds az egyik terminálon, van ital és csoki automata, számos kajálási hely, D szárnyban olcsó és finom kávé.
Átjárható-e a repülőtér: IGEN, elérhető a forduló gép is (néha bele lehet futni buszoztatásba, akkor nem oda érkezel ahova az induló gépek)
Ingyen wifi: IGEN (Telefonica - szekun belül)
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző: Nincs (megkérdeztem :))
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók:



PMO - Palermo (2012. 03. 24.)
Fapados társaságok: Air Berlin, Air One, easyJet, Norwegian, Ryanair, Transavia, Volotea, Vueling, WindJet
Megközelítés: Buszok félóránként Palermoba 5,8€. Vonat ritkábban jár és lassabb.
Alvási lehetőség: VAN
Hihetetlenül kényelmes padok az emeleten. Igazi hotel reptér színvonalon.
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: nincs
Kézipoggyász ellenőrzés: nincs (beszállás előtt véletlenszerűen méretezőbe be kell rakni)
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók:



PRG - Prága (2012. 03.)
Fapados társaságok: Aer Lingus, bmibaby, EasyJet, Germanwings, Jet2, Smartwings (bázis), Vueling, Wizzair (bázis)
Megközelítés: AE busszal a főpályaudvartól/-hoz (Praha hl.n.) Airport Express busszal (50CZK, ~600HUF). 100-as busz a B (sárga), 119-es busz az A (zöld) metró végállomására visz 20-25 perc alatt. 90 perces jegy 32CZK (~350HUF), 24 órás jegy 110CZK (~1300HUF).
Alvási lehetőség: van (kényelmes, karfamentes padok)
Átjárható-e a repülőtér: Attól függ. Csápra érkezve igen, buszozva plusz szeku van útközben. 2012 aug: buszozva sch-n kívülről érkezve is OK.
Ingyen wifi: van, tobb fajta is
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: a buszozós átszállókat általában áthajtják a szekun még egyszer
Megjegyzés:
Városi infók: Prága, basszus. Kell ennél többet mondani? :-)
Kellően kompakt, hogy gyalogolva meg lehessen nézni a látnivalókat a városban.



PRN - Pristina (2017. 04. 07.)
Fapados társaságok: EasyJet, Eurowings, Norwegian, Pegasus, Wizzair
Megközelítés: Taxi 10-25euró. 2km a kelet-nyugati főút (elérhető gyalog/stoppal), ahol leinthető a Peje/Pec felől érkező busz, 25 cent vele Pristina.
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi:
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: az országban eurót használnak
Megjegyzés:
Városi infók: Fővárostársaihoz viszonyítva gyér látnivalók.



PSA - Pisa (2011. 11. 7.)
Fapados társaságok: Air One (bázis), easyJet, GermanWings, Jet2, Meridiana, Norwegian, Ryanair (bázis), Transavia, Vueling, Wind Jet, Wizz Air
Megközelítés: LAM-Rossa "piros" buszjárat köti össze a repteret a vasútállomással és a csodák terével. Jegy €1,10, sofőrtől €1,50. Jegyfajták, árak itt. Vonattal PISA Centraleról €1,20 (máshonnan jőve +€0 különbözet a Centrale állomáshoz képest). Ismeri a google transit is.
Alvási lehetőség: nincs, éjszaka bezár
2010 tavaszán nyáron még lehetett aludni a repülőtéren (az emeleten volt karfás, de párnás szék). Igaz bemondták éjfél után 30 percenként, hogy zárás lesz, de semmi nem történt.
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi:
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók: Ferde toronyhoz eljutás - árak, menetrendek összefoglalva: itt

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr204104056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2012.02.29. 22:23:29

Miert nincs ilyen?

PRG - Prága
Fapados társaságok: Aer Lingus, bmibaby, EasyJet, Germanwings, Jet2, Smartwings (bázis), Vueling, Wizzair
Megközelítés: AE busszal a főpályaudvartól/-hoz (Praha hl.n.) Airport Express busszal (50CZK, ~600HUF). A nemtudomhányas busz elvisz a sárga metró végállomásához, onnan be lehet menni a belvárosba. Vonaljegy 35(?)CZK (~400HUF), napijegy 110CZK (~1300HUF), mindenki döntse el, hogy kell-e neki. Szerintem Prága kellően kompakt, hogy gyalogolva meg lehessen nézni.
Alvási lehetőség: van, kényelmes, karfamentes padok
Átjárható-e a repülőtér: Attól függ. Csápra érkezve igen, buszozva plusz szeku van útközben.
Ingyen wifi: van, tobbfajta is
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
Érdekesség: a buszozós átszállókat általában áthajtják a szekun még egyszer.
Városi infók: Prága, basszus. Kell ennél többet mondani?

buttis 2012.03.24. 20:50:05

PMO palermo:
Fapados társaságok: Air Berlin, EasyJet, Ryanair, Air One, Transavia, Vueling
Alvási lehetőség: Hihetetlenül kényelmes padok az emeleten. Igazi hotel reptér színvonalon.
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: nincs
Kézipoggyász-ellenőrzés: nincs (beszállás előtt véletlenszerűen méretezőbe be kell rakni)
Szeku:
Csomagmegőrző:
Érdekesség:
Megjegyzés: Buzsok félóránként Palermoba 5,8€. Vonat ritkábban jár és lassabb.

KEEP · http://joomla.blog.hu 2012.04.08. 14:49:32

SOF Szófia T1:
Fapados társaságok: Wizz Air, EasyJet, ??
Alvási lehetőség: Fémülőkékből álló padok, nem tűntek túl kényelmesnek. 2-es terminálon az élemiszer üzlet 0-24-es nyitva tartású
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: van
Kézipoggyász-ellenőrzés: ketrec volt, többször bemondták a szabályokat, de nem ellenőriztek
Szeku:
Csomagmegőrző:
Érdekesség: Két terminál között ingyen transzfer félóránként, 2-es mellett szép halastavas park.
Megjegyzés: 84-es busz visz a városba, taxival óvatosan, sok a hiéna. Rengeteg konnektor a szekun túl, gyakorlatilag minden oszlop tövében legalább 3.

sportswear 2012.05.16. 22:15:18

RIX: Rigában 2012. január 1-től a Ryanair utasainak ún. biztonsági díjat kell fizetniük a jegyükön felül, ami 7 €, és külön lehet megvásárolni a reptéren vagy előre a honlapon itt: www.riga-airport.com/en/main/passengers/useful-information/aviation-security-requirements/security-charge

sportswear 2012.06.02. 00:30:20

OPO - Porto (2012. 06. 01.)
Fapados társaságok: Ryanair, Air Berlin, Easyjet, Transavia
Megközelítés: Metro, busz 1,45 euróért, ha az ember vesz feltöltőkártyát (Andante, bővebb info itt:www.linhandante.com/)
Alvási lehetőség: Elvileg igen
Átjárható-e a repülőtér: igen, mikor megérkeztünk, volt egy kapu a továbbutazóknak
Ingyen wifi: a 18-as kapunál ingyen gépek nettel
Kézipoggyász ellenőrzés: van, főleg csak méret
Szeku:
Csomagmegőrző: elvileg van, 3. emelet
Érdekesség: 20-as kapunál ingyenes vízautomata
Megjegyzés:
Városi infók: Ez a portói bor hazája, érdemes elmenni egy pincelátogatásra és kóstolásra.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2012.06.12. 23:50:49

MAD-hoz lehet oda kellene irni az uj arakatt, amik lazan felhaboritoak:

Aeropuerto supplemento: 3€/fo/irany
+ Sima metrojegy: 2€/fo/ut (vagy 12€/10 ut)

EMT repteri busz: 5€

aulisho777 2012.07.09. 11:49:41

kiegészítés OTP-hez

OTP - Bukarest-Otopeni (Henri Conandă) (2012. 07. 08.)
Fapados társaságok:
Megközelítés: + Henri Conanda Express vonat a Gare de Nore-ról. (Nem jobb, ellenben drágább a 780-nál)
A 780-asra felszállás a pályaudvarral párhuzamos utcában, (az EVA hotellel szemben lévő) megállóban. Egy apró tábla van a villanyoszlopon.
Alvási lehetőség: Kint nincs, éjszaka állítólag bezár.
Átjárható-e a repülőtér: NEM
Ingyen wifi: nincs
Kézipoggyász ellenőrzés: csak méret, de hátizsákokat is
Szeku:
Csomagmegőrző:
Érdekesség:
Megjegyzés: van dohányzó a szekun belül többi a földszinti food courtnál, itt Burger King a városinál sokkal magasabb árakkal, Szekun kívűl a belföldi érkezés mellett Billa élelmiszer bolt (6.45-23h), a két szárny között spotter szoba repülős fényképekkel, videóval.
Városi infók:

StabiloBoss 2012.09.08. 18:44:12

MRS - Marseille (2012. 02. 18.)
Fapados társaságok: mp1: fő terminál nagy légitársaságokkal, mp2: fapados Ryanair, Pegasus, easyJet, Jet4you
Megközelítés: ingyenes Shuttle visz a vonathoz, Gare Vitrolles Aeroport megálló a reptéri vasútállomás neve. Jegyet csak automatából lehet venni, a magyar MC-om nem fogadta el. A shuttle sofőrje azt mondta a kalauz is ad jegyet a vonaton. Jegy ára kb 5€ és 20perc alatt Marseilleben van.
Alvási lehetőség: a fő terminálban lehet aludni, 3-4-es hallban, szőnyegezett padló és karfa nélküli székek :) a széksorokban sok konnektor. A security megkérdezte ki vagyok, honnan jöttem (Puskás megvolt nekik :) ), hová megyek, mikor indul a gépem és bent lehetett maradni. A 4-es hallban a baby changing room teljesen különálló a wc-től, külön ajtóval, nagy, van benne mosdó és papírtörlők, tökéletesen meg lehet kompletten tisztálkodni és átöltözni.
Átjárható-e a repülőtér: nem tudom, de az alváshoz említeném meg, hogy mivel nem a fapados terminálban lehet aludni, hanem a másikban, bár egymás mellett vannak, de nem átjárhatóak, ki kell menni az épület elé és átmenni a másikba.
Ingyen wifi: nincs
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
Érdekesség:
Megjegyzés: a fapados terminál mindent alulmúl, mint valami raktárépület
Városi infók: koszos, tele fura alakokkal, a hostelben nem javasolták, hogy sötétedés után kimenjek az épületből. Örülök, hogy eljutottam oda, de nem mennék vissza. Maga a tengerpart szép, a Francia Riviérán érdemes lenne végighaladni.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2012.09.21. 14:44:09

MAD

Valoban, most, hogy voltam a Ryanair altal belakott reszen az egyes terminalnak, az tenyleg nyitott. Nem tudom, a Wizz hova szokott allni, de tavaly meg a "sokszogcsapokhoz" (T1 deli resze) parkoltak, az tenyleg nem atjarhato.

cradbox 2013.01.06. 21:25:25

LGW-hez

Megközelítés: Többféle vonat jár (pl. Gatwick Expressz), de vannak olcsóbb, ám több helyen megálló személyvonatok is. Nagyban függ attól, London melyik részére megy az utas, hogy mit érdemes választani. Busz olcsó, de dugóba kerülhet. Jegyváltásnál óvatosan, 4-5 féle vasúttársaság is van, nem fogadják el egymás jegyét.

Alvási lehetőség: igen

Átjárható-e a repülőtér: átszállófolyosó van, de mivel schengenen kívüli zóna, nagy eséllyel van útlevélellenőrzés közben

Ingyen wifi: nincs(!) nagy meglepetés volt, maximum a vendéglátó-egységek némelyikében

Kézipoggyász ellenőrzés: ki voltak pakolva az Easyjet keretek szép számmal, de a beszámolók szerint változó

Szeku: alapos, motozás is lehetséges

Csomagmegőrző: igen, de drága is időigényes ki-be járkálni a reptérre, érdemes inkább Londonon belül lerakni valahova. (Pl. Victoria, Paddington).

Érdekesség: több terminál van, kisvonattal lehet utazni közöttük. A komplexum nagy, nagyok a távolságok, nem érdemes kicentizni az indulást - a security után a beszállókapuik akár 10-15 percet is kellhet gyalogolni.

Megjegyzés: célszerű minél gyorsabban bemenni a tranzitba, a check in részen néhány bolton kívül nincs semmi, bent azonban egy komplett pláza és sok pihenőtér áll rendelkezésre - olyasmi, mint a SkyCourt BUD-on, csak nagyobb.

sportswear 2013.03.18. 15:21:05

MPL - Montpellier (2013. 03. 17.)
Fapados társaságok: Ryanair, Air Arabia, Easyjet, Transavia, HOP, Volotea, Norvegian
Megközelítés: Busz, 1,50 euróért, kombinált jegy (ami a még városi közlekedésre is érvényes 1 óráig) 2,4 €
Alvási lehetőség: Nincs
Átjárható-e a repülőtér: nem, most épp felújítják a beszállítási részt.
Ingyen wifi: elvileg az indulási oldalon 10 perc ingyen net van, de regisztráció után korlátlanul engedte használni
Kézipoggyász ellenőrzés: amikor én voltam, nem nagyon foglalkoztak vele
Szeku: Megnézték, de simán átengedték a lágysajtjaimat
Csomagmegőrző: nincs
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók: A város a többi francia városhoz képest meglepően tiszta és kultúrált. Érdemes elmenni az állatkertbe, egy 15 hektáros erdőben található és ingyenes a belépés.

malysz ádám 2013.06.19. 22:46:18

MXP - Milánó-Malpensa T1

Alvási lehetőség: erősen korlátos, karfás székek, viszont sok eldugott, csendes zug (padló).
Legjobb alvási lehetőség a kajaldás részen a McDonald's előtti hosszú székeken. Ezeken végig is lehet nyúlni és egész kényelmesen lehet aludni, bár a takarítógépek zaja illetve a neoncsövek zümmögése elég zavaró. A cipőt érdemes levenni mert a reptéri rendőrök körbe szoktak menni és felébresztik azokat akik cipőben alszanak:-)

Kézipoggyász ellenőrzés: Gyakran igen komoly, konkrétan ha a check-in-es hölgyeknek olyan kedvük van mindenkivel belerakatják a kézipoggyászt a keretbe és akinek nem megy bele kíméletlenül bevasalják a pluszpénzt rajta hiába könyörög.
Úgy tapasztaltam, hogy aki viszont csak kézipoggyásszal utazik és így nem kell a check-in pulthoz mennie annak már nagyobb esélye van, hogy beszállásnál megússza a dolgot, ott ritkábban utaznak a pluszpénz bevasalására.

Bambusznád 2013.06.20. 06:54:36

PMI:

Átjárható-e a repülőtér: IGEN, elérhető a forduló gép is - néha bele lehet futni buszoztatásba, akkor nem oda érkezel ahova az induló gépek.
Csomagmegőrző: Nincs (megkérdeztem :) )

Webkígyó 2015.11.12. 10:58:21

MST - Maastricht/Aachen (2015. 11. 11.)
Fapados társaságok: Ryanair, Germanwings, Transavia, Wizz
Megközelítés: Maastrichtból a pályaudvartól az 59-es busszal Sitaard felé (G kocsiállásról)óránként, csúcsban félóránként, menetidő 30p, 4,5 € a jegy a vezetőnél váltható.
Van transzfer busz Németországba (Aachen és Köln), 10 € egy irányba.
Alvási lehetőség: nincs (éjfélkor bezár)
Átjárható-e a repülőtér: nem, elkülönítve vezetik a kiszálló utasokat.
Ingyen wifi: van
Kézipoggyász ellenőrzés: van, átlagos
Szeku: átlagos
Csomagmegőrző: nincs
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: Van bicajút az autópálya mellett a reptérig
Megjegyzés:
Városi infók:

TTundike 2016.07.31. 18:02:19

MAD-hoz közlekedéshez lehetne írni a transzfer szolgáltatásokat mert tényleg nagyon jók, pl ők transfers2airports.com/madrid-airport de a lista bővíthető persze. Nekünk jobban megréte kettőnknek így menni, mint bemetrózgatni a városba. Vicces amúgy az olcsó fapados járatok után kifizetni az iszonyúan magas közlekedési árakat.
süti beállítások módosítása