Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Jegyár ping pong

2012.08.07. 16:44 | lokoszt | 1 komment

Nyoma sincs a nyári uborkaszezonnak a fapados piacon.

Először a Wizznél kapott valaki napszúrást és kezdett ipari törlésbe.  Kivették a még a Tarom által letarolt Bukarestet és nem hordanak több magyart Riminibe sem, pedig páran még készültek kis őszi ejtőzésre Forliból átvonatozva. Jó szokás szerint persze a törölt járatok utasai gyanútlanul készülődnek az őszi túrára, majd kb. két héttel az indulás előtt kapnak egy sajnálkozó levelet, meg pár opciót. Ilyenkor szoktak picit hisztizni azok, akik előre kifizetik a kocsit, szállást, sört…

Közben egy súlyosabban lágyult kolléga kitalálta, hogy ideje megadóztatni az 55x40x20-as kézicsomagot is, nehogy már jó legyen a 3-4 napra utazóknak. Tessék lábak közé rakott kis teszkós szatyorral repülni, ha meg valaki „nagyot” akar magával vinni, az bizony már fizessen. Persze előtte szigorúan le kell tesztelni valami lengyel-angol útvonalon. Egy nyálas önfényező sajtóanyagból mára kiderült, hogy nagyon-nagyon szeretnek az utasok plusz eurókat fizetni, ezért a cég nagy eséllyel minden járatára kiterjeszti a fizetős kézipogyót. A pénzünkért elsőbbségi beszállást is kapunk, halleluja!

Aztán a Ryanair lepte meg a gyanútlan keresgélőket, minden előzetes hírverést mellőzve bedobtak több száz/ezer  99 Ft-os jegyet. (CRL, NYO, BGY, EIN, BLQ – megfejtés )

Másnapra elkészült az akció bannere is, de mire híre ment az olcsó jegyeknek, a kontingens jelentős részét már beszákolták a nulladik napon. Egy hét múlva bedobtak még egy adagot, ezek szerint a kiválasztott járatokért 198 Ft-os retúr áron sem bombázták szét a szervereket a magyarok. Remélhetőleg azért megteltek annyira a gépek, hogy a nagyfőnök nem kukázza ki őket idő előtt.

Ekkortájt a Ryanair bejelentette, hogy rárepül Hahn-ra, ahol picit megpróbál beleköpni a WizzAir levesébe. Mondjuk ezért, meg Lübeck és Memmingen bezárásáért kár volt sajtótájékoztatót tartani. A ráadásként beígért +7 Londont meg hisszük, ha látjuk…

Ma a WizzAir is beszélgetett egyet a sajtóval. Újból téma volt a Malév repülési jogainak megszerzése, ha rajtuk múlna, máris indulnának a gépek Moszkvába és Tel-Avivba. Sőt némi Ryanaires motiváció hatására óvatos akciózásba is kezdtek (Milánó és Eindhoven 99-599 Ft között is fogható), bár a 20 %-os havi leárazást május óta hanyagolják.

Amíg az utas nyer, addig nyugodtan pinyózhatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr454700358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2012.08.08. 18:50:51

"In light of the positive feedback we have received in the first days of the trial, we have already begun to consider the full rollout of this new policy across our network"

"We believe an online fee as low as €10 for large cabin baggage will encourage most passengers to bring only one small cabin bag that could easily fit under the seat"

"10 per cent of passengers booking flights between Luton and Katowice had chosen to pay for the larger baggage allowance"

Ami ebből nagyon tetszik az a "pozitív visszajelzés" --gondolom ez alatt azt kell érteni, hogy örültek az utasok, hogy mostmár csak egy kis hátizsákkal "kell" repülni vagy lehet fizetni. :)

10-ből 1 utas fizet előre és mennyi lehet akit a kapunál fizetettnek meg?
süti beállítások módosítása