Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Rövid sörözés Belgiumban

2012.11.11. 20:07 | lokoszt | 4 komment

Címkék: budapest beszámoló brüsszel ryanair fapados olcsó repülőjegy lokoszt crl

Előkerült egy régebbi beszámoló,közben kiderült, hogy zsoltissimus követte el. Képek KEEP hozzászólásában :)

Szervezési-logisztikai problémák miatt csak 05:30-kor tettük le az autót a park&fly parkolójában (1900 Ft), transzferbusszal 05:40-re értünk ki a terminálra, rohantunk be, és utolsó előttik között jutottunk át a karámokhoz. A beszállítást végző meg sem nézte a személyit, csak letépte a kártya alját. Kb. fél töltöttség, a kapitány belga lehetett, egyszer szólt hozzánk franciául és angolul elmondva a fontos adatokat. Az út eseménytelen volt, fogyasztás alig, fanfáros, nagyon odacsapós érkezés. Ingyen térképet lehet kérni az info pultnál. 3 eur a reptéri busz, kb negyed óra alatt már bent is voltunk. Hideg volt, 14 fok, látszott a leheletünk! A város kihalt volt, minden bolt zárva, szemetes és tényleg nem túl szép, de mi elsősorban sörözni jöttünk, és ez sikerült is! :) Felfelé gyalogolva a főtér irányába már hallatszott a helyi mulatós, később a Don Matteo klasszikus. Szép kis piac tárult elénk, zöldségesek, sülthús árusok, és megannyi ruhanemű. Kínai piac hangulat volt, de itt az olasz ruhák jelentik ezt. Nézelődtünk, bementünk a templomba, és követtük a bódék sorát. Egyiknél árultak frissen sült nutellás gofrit, ez nagyon finom volt, csak ajánlani tudom! Utána a bolhapiacon nézelődtünk egy órán át, egyikünk vett is pár apróságot. Megunva a sok sétálást, beültünk az első sörözőbe, mert még csak az volt nyitva délelőtt 11 körül. Elég elit hely volt, a pincér is ezt a képet nyújtotta, na meg az árak is. Kék Chimay-t rendeltem, kaptunk hozzá sajt falatkákat is, meg egy őrölt borsnak kinéző fűszert, de ennek inkább gomba szaga volt. Jól illettek a sörhöz. Ezután még sétáltunk tovább, majd a 2. és 3. helyre is beültünk. A végére már igen kellemesen éreztük magunkat! :) Amiket én ittam, és bátran ajánlom mindenkinek (igazából rossz sört nem lehet rendelni): Chimay, Orval, La Chouffe, Trappistes Rochefort, Bush. A buszok fél óránként járnak a repülőtérre/ről, mi a 16:35-össel mentünk vissza. Alig volt sor, a szekun 5 perc alatt átjutottunk, még vásárolt mindenki egy-két dolgot a dutyban, aztán mentünk is a 9-es kapuhoz. Itt megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy egy idős házaspár Wizz beszállókártyával állt sorba, és a pultos természetesen elhajtotta őket, a Wizz fél órával korábban már elment. Sajnos nem volt időm segíteni, szegények vehettek új jegyet másnapra. Nem igazán értettem, hogy lehet összetéveszteni a 2 társaságot. Mindenesetre ezért is rossz, hogy nagyjából egy időben repülik ugyanazon útvonalakat. Visszafelé is félház volt, picit magasabb fogyasztás, de nem sok. Kapitány magyar volt, de csak az út elején beszélt. Eseménytelen repülés, fanfáros és megint odacspós érkezés. Ez úgy látszik, hogy tipikus Ryanaires tulajdonság, esetleg az ő kiképzésüknél ezt így tanítják? :D Bár Charleroiban délutánra kellemes 23 fok volt, így is meglepő volt Ferihegyen 28 fokba kiszállni a gépből. Összegzésként: bőven megéri kimenni CRL-be is egy napra egy-két jó sörért, még ha tényleg nincs ott semmi látnivaló!! :)

Jegyek: 1200 Ft/fő, reptéri busz 3 eur/irány, sörözés: kb. 20 eur, gofri: 1.9 eur, egy nagy üveg sör a reptéri boltban haza: 3.7 eur.

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr914902369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2012.11.11. 20:44:23

@KEEP:
tééényleeeeeg :)

elnézést!

CheckMyBudapest Blog 2012.11.11. 21:43:41

Hogy csinaltatok 3 eurobol a transfert?? most 22 EUR oda vissza a repterrol....valakinek olcsobb otlet???

Kata24 2012.11.11. 22:16:14

@CheckMyBudapest Blog: Úgy, hogy Charleroiban söröztek, és nem Brüsszelben. Csak ez egy laikus számára nem feltétlenül derül ki a szövegből :)
süti beállítások módosítása