Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Olcsósítás 2010. január 1-től Visa Electron helyett - frissítve

2010.01.18. 11:25 | lokoszt | 31 komment

Címkék: ryanair wirecard

senator412 olvtárs mindig hasznos információkkal örvendeztet meg bennünket. Most a Ryanaires VE kártya szerepére pályázó Wirecard prepaid MC kártyájának igénylésében segít kellő alapossággal. 


Januártól a Ryanairnél már nem tudunk kártyadíj nélkül foglalni VE kártyánkkal sem. Az egyik új alternatíva az 5 euro/út/fő díj olcsósítására a wirecard lehet, ami nálunk még nem igényelhető minden sarkon. Nézzük, akkor hogyan is juthatunk hozzá.

1. Először is regisztrálni kell a www.wirecard.com/wirecard oldalon. Nincs nagy adatbekérés, a virtuális kártya igényléséhez csupán név, cím, email cím, felhasználónév és jelszó megadása szükséges. (Utóbbiból érdemes biztonságosat kreálni, mivel később egy egyszerű belépés után a kész kártya minden adata látható lesz, tehát védeni kell. Persze bármikor megváltoztatható)

2. Nyelvet is kell választani, angol, német, francia… bolgár, román – van mindenféle, magyar persze nincs. De előbbiek valamelyikének alapfokú ismerete elég az elnavigáláshoz.



3. A regisztráció azzal zárul, hogy egy sms fogadásra alkalmas telefonszámot is meg kell adni – erre azonnal megjön egy kód, aminek beírásával már aktív is a profil.


4. Hogy a prepaid kártya is az legyen, a hozzá tartozó számlának (my account) is aktívnak kell lennie. Ehhez fel kell rá tölteni egy összeget (min. 10 eurót). Ennek elvileg 3 módja van:

a) A leggyorsabb egy már létező bankkártyáról való feltöltés. Mindenhol „credit card”ot írnak, de szerintem a betéti kártyák is jók, ám erről sajnos nem tudtam meggyőződni, ugyanis én hitelkártyáról töltöttem (most éppen Malévesről, mivel azon gyűjtök pontokat – ez minden további nélkül lehetséges, ugyanis a feltöltés vásárlásnak minősül, tehát Wizz kártyások, hajrá! :)

Hogy lopott kártyáról ne lehessen a feltöltést elvégezni, a bankkártyát regisztrálni szükséges a rendszerben: a „deposit money” menüpontból kiindulva, a bankkártyás megoldást választva először beírunk egy min. 10.00 (a formátum lényeges) eurós összeget, majd a következőkben megadjuk a kártyánk adatait (https alatt!) Ekkor még nem a beírt összeget fogják levonni, hanem 1.01 és 2.99 euro között valamit, random módon. Ez nem vész el, később ráteszik az account-ra, egyelőre csak beazonosításra szolgál. A „my profile” menüpont „deposit method” alpontjában meg kell majd adni, mekkora volt ez a random összeg. Ezt bankunktól függően vagy az internetbankban lehet látni rögtön, vagy telebankon át rá kell kérdezni. Nálam 2.79-et vontak le, beírtam ezt a számot, s ezzel regisztráltam a bankkártyámat (az eddig meglévőt). Innentől, két kattintással egy általunk beállított min. 10 eurós összeget bármikor át tudunk vezetni a bankkártyánkról a prepaid MC-re. Amint ez megtörtént, a „my mastercard” fülre kattintva megkapjuk a virtuális MC-nk minden adatát, és már költeni is tudunk róla.

b) lehet banki átutalással is tölteni a prepaid MC-t, ennek csak az a hátránya, hogy legalább 3 nap az átfutás. Alapesetben csak olyan számláról lehet utalni, amely ugyanazon a néven fut, mint a prepaid MC-nk. Lehet másmilyenről is, de akkor Wirecard plus kártyát kell igényelni, ami nem jár külön költséggel, viszont a regisztrációjához beazonosítás szükséges, dokumentumokkal. Tehát macera. A sima Wirecardtól abban különbözik még, hogy korlátlanul tölthető (a simánál 2500 euró az éves limit).

c) a harmadik lehetőség a „direct debit”, ami kb. a nálunk „csoportos beszedés” néven futó dolog, vagyis a wirecardnak adott megbízás alapján ők emelnek le a számlánkról. Ennek átfutása 7 nap. Nekem sima wirecardom van, s bár a FAQ-ban mindenhol azt írják, azzal is lehetne ilyet, én bizony nem jöttem rá hogyan, ugyanis nem kínálja fel sehol. Szerintem csak a plus változatnál lehet ezzel élni, de meglehet, csak én vagyok a béna.

5. A költségek: a megnyitás, fenntartás és a használat ingyenes. Csak a feltöltésért kell fizetni. Az a), vagyis a bankkártyás változatban ez 3% (de min 1 €), vagyis 33 € vagy a fölötti összeg a legrentábilisabb, alatta ugyebár nő a %-os arány.

Az b), azaz átutalás esetén nincs %, fix 1 €-t számolnak fel, összegtől függetlenül, de erre ugyebár rárakódik a bankunk részéről az utalási költség.

A c) (direct debit) 1,99%, min. 1 € költségű megoldás.

Ha valaki nem csak virtuális, hanem plasztik változatban is meg akarja kapni, azt eléggé megfizettetik, postaköltséggel együtt 30 euróba kerül/év.

A prepaid kártyával történő vásárlás csak akkor költségmentes, ha annak pénznemében (euro) történik. Ha forintban vagy más egyébben terhelünk, akkor 1,5 %-os jutalékot is felszámítanak.


Lehet, hogy nagyon bonyolultnak hangzik, de a valóságban nem annyira rémisztő. Mondjuk azt már nagyon unom, hogy a különféle légitársaságok nyavalyái miatt már valóságos kártyagyűjteményem van.

Sok sikert a regisztráláshoz!

Update:

A témával foglalkozik a fapadosinfo is, sőt az indexen külön topikot kapott a téma, a szakértők várják a kérdéseket :) 

 Köszi :)

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr861604141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

senator412 2009.12.17. 20:15:01

Pontosítás, adam.k olvtárs (és wirecardos sorstárs) kiegészítése alapján: a prepaid kártyával történő vásárlás csak akkor költségmentes, ha annak pénznemében (euró) történik. Ha forintban vagy más egyébben terhelünk, akkor 1,5%-os jutalékot is felszámítanak. Ez esetben érdekes lehet még az átváltási árfolyam is, ez még egyelőre tesztelés alatt áll, a próbavásárlásom könyvelése után beszámolok majd róla.

Misiu 2009.12.17. 20:15:17

Üdv mindenkinek!

Egy alternatív megoldás a www.moneybookers.com címen moneybookers számlát nyitni és utána 10 eurós éves díj mellett igényelhetünk egy prepaid MasterCard-ot (tényleges kártya, postán kiküldik).
10 euró évente, de legalább rendes bankkártyaként használható. Ha kell bármilyen segítség, írjatok kommentet, szívesen segítek. Üdv: Misiu

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2009.12.17. 21:15:54

Szia.
Ez is használható a Ryanairnél? Ha igen, akkor talán ez egyszerűbb móka, nem?

zotya-DUB · http://bookmrk.wordpress.com/ 2009.12.17. 21:23:22

ezt is meg lehet probalni ( ha jol szamolom ez mar az 5. lehetoseg amit mar irtam)

www.neteller.com/home/index.jsf

polygon3 2009.12.17. 21:37:23

@Misiu:

Ezek szerint Te már igényelted, használod.
Leírnád a tapasztalataid?

zotya-DUB · http://bookmrk.wordpress.com/ 2009.12.17. 21:40:24

Angliaban es Nemetorszagban eloknek ez is megoldas lehet, a tobbi orszagot nem tudom:

www.kalixa.com/en-gb/Guest-Areas/Entry/Region-Selection/

Pitta2 2009.12.18. 08:50:10

Bennem felmerült egy kérdés ezekkel a kártyákkal kapcsolatban. Hagyományosan úgy jutok kártyához, hogy bemegyek egy bankba, nyitok egy számlát és ahhoz igényelek egy kártyát.
Ezeknél a prepaid kártyáknál hol van a feltöltött pénzem? Egy banknál? Melyiknél? Vagy...?

senator412 2009.12.18. 14:07:00

@Pitta2: Csak a wirecard-dal kapcsolatban tudok nyilatkozni, mert csak ennek néztem utána alaposabban, de gondolom a többinél is fel van tüntetve valahol a honlapjukon.
A wirecardot a Wirecard Bank AG bocsátja ki, amely egy müncheni székhelyű német bank (hivatalosan Grasbrunn a bejegyzési helye, ami München elővárosa). 2002 óta ad ki éves jelentéseket, fő profilja elektronikus átutalások szolgáltatása vállalatoknak, POS terminálok üzemeltetése kereskedőknek, elektronikus Visa, MC és JCB kártyák kibocsátása. Szóval nem a Deutsche Bank vagy a Crédit Lyonnais, az biztos :) Csupán egyike a sok hasonló profilú kisvállalkozásnak.

Pitta2 2009.12.18. 14:20:38

@senator412: Ha kutattam volna bölcsebb maradtam volna. Köszi az infót.

senator412 2009.12.19. 00:25:29

2 nappal az 1000 Ft-os próbavásárlásomat követően megtörtént a könyvelés a wirecard account-on. Végül 3,69 eurót számítottak fel, ami 271 Ft-os árfolyamot jelent, s ebben az 1,5%-os konverziós költség is benne van. Ez kifejezetten jónak számít, hiszen az euró XE.com-os árfolyama pillnatnyilag 276,2 Ft. Vagyis nem kell tartani a nem euróban végzett vásárlásoktól!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2009.12.19. 11:33:51

@zotya-DUB:
Unokatesómat ráállítom, Ő most kint él. Eddig én foglaltam neki VE-vel, most fordul :)

senator412 2009.12.19. 16:45:41

@zotya-DUB: Kíváncsiságból leteszteltem a neteller-t. Tapasztalataim:
Előnye a wirecard-hoz képest:
- a bankkártyáról történő feltöltés csak 1,75% költségű
- az utalt pénz fogadása és a direkt beszedés is ingyenes
Hátrányok:
- a nem a számla pénznemében történő terhelések jutaléka 2,5%
- Ahhoz, hogy prepaid kártyánk legyen Neteller extended számlát kell nyitnunk, amihez beazonosítást igényelnek (részletes adatok, igazolványok beszkennelése, több hét átfutás)
- Bár azt írják, a számla Visa és MC bankkártyákról is tölthető, amikor ténylegesen tölteni akarunk, már csak a Visa-t engedi
- Ha 14 hónapig nem használjuk a számlát, azt 30 USD levonásával szankcionálják

AP! (törölt) 2009.12.20. 21:57:13

kicsit offtopic, de épp agyfaszt kapok, hátha jár erre hozzáértő. paypal-re akartam linkelni a cib-es internet kártyám, erre írja hogy bannolva van a bankom által. he? miért van bannolva paypalről egy internetes kártya?
neten amúgy se fizethetek a sima VE főkártyámmal, a mastercard netes kártya meg így megint nem ér semmit. asszem hagyom ott a cibet a francba, most már elég.

senator412 2009.12.20. 22:23:08

@Anyádnak Palánkot!: Ez furcsa, mert a PayPal a fent emlegetettekhez teljesen hasonló feltölthető számla, ugyanazt a 3 opciót kínálja a feltöltésre, mint a wirecard. Most direkt megnéztem: a PayPal egyértelműen azt írja, hogy credit és debit kártyáról is tölthető. Tehát valószínűleg a CIB-nél van valami korlátozás vagy hiba. Ezt csak ők tudnák megmondani (vagy ők sem). Amúgy a PayPalhoz csatolható prepaid MC? Nem láttam erre semmi utalást.

AP! (törölt) 2009.12.21. 23:03:18

én nem feltölteni akarom, hanem linkelni. így a paypal accom használatával vásárlok, mintha az lenne a hitel/bankkártya. és biztos, hogy a cib korlátoz, pusztulnának ki.

Misiu 2009.12.22. 18:32:40

moneybookers-es prepaid MC nincs még tesztelve, én megvárom a januárt az igényléssel. Nem látom okát miért ne működne.

senator412 2009.12.22. 20:49:13

@Misiu: Belinkelnéd azt a leírást, hogyan lehet prepaid MC-t kapcsolni a moneybookershez? A honlapjukon nem találtam semmit erre vonatkozólag. Ott csak magát a számlát mutatják be.

senator412 2009.12.26. 13:07:53

Még egy fontos apróság a wirecardhoz: amikor az 1.01-2.99 ellenőrző összeget beterhelik, fontos, hogy mi ezt tizedes pontossággal adjuk meg az érvényesítéshez, ellenkező esetben zárolják a wirecard számlát. A nehézséget az jelenti, hogy a magyar bankok sokszor forintban adják meg a terhelést. Nem ajánlom ennek árfolyam alapján történő visszaszámolását, mert nem tudhatjuk pontosan, milyen kurzust használt a bank. Ezért kell rákérdezni a bankunknál, hogy pontosan mennyi terhelés történt EURÓBAN. Ezt a telebank ügyintéző látni szokta, de van, akinek az internetbankja mutatja is rögtön (vagy 1-2 nap elteltével). Végső esetben a számlakivonaton is rajta lesz, ha van türelmünk azt kivárni.

AP! (törölt) 2009.12.27. 16:07:55

no csináltam magamnak én is. csak ne felejtsem el, hogy ráraktam egy csomó pénzt :)

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2009.12.30. 13:37:29

Ryanair to accept Laser card payments
December 23rd, 2009
Goto comments Leave a comment

Low cost airline Ryanair announced that will begin accepting Laser card payments on ryanair.com from January 31, 2010. MasterCard Prepaid will remain Ryanair’s free form of payment while other payment methods, including Laser, are subject to €5 administration charges.

MasterCard Prepaid is widely available from card providers and financial institutions across Europe and online.

To celebrate these new payment methods Ryanair released 100,000 seats for just €5 each for travel on Tuesdays, Wednesdays and Thursdays in February which must be booked on ryanair.com before 12pm Christmas Eve.

Ryanair’s Stephen McNamara said:

“We are pleased to announce that it is will soon be even easier for passengers to snap up one of Ryanair’s guaranteed lowest fares as from 31st January Ryanair will accept debit card payments. However, we remind passengers that paying for Ryanair flights by MasterCard Prepaid allows them to avoid administration charges.”

“Ryanair encourages passengers to sign up to the widely available MasterCard Prepaid and to snap up one of our 100,000 €5 seats which are available on over 500 routes before 12pm Christmas Eve.”

senator412 2009.12.30. 20:56:22

@lokoszt: A közleményből én azt szűrtem le, hogy ez a "lézerkard" nem tesz lehetővé díjmentes fizetést. Csak akiknek ilyen van, azok örülhetnek, hogy akár a Ryanairnél is vásárolhatnak majd vele.

DePassant 2010.01.02. 18:09:50

Január 2-ika van és még mindig ingyenes a Visa Electronos fizetés... Vagy csak az írek még nem józanodtak ki? :)))

senator412 2010.01.04. 21:38:18

@DePassant: mára sikerült kijózanodniuk :)
Föl is számolják rendesen az 5 €-t a VE-re :(
Viszont a wirecard működik, most teszteltem éppen!

Petyesz 2010.01.14. 12:53:52

Sziasztok!

A magyarországi internetkártyákról pont a PPO botrány kapcsán írtam, a cikk itt olvasható:
www.bankkartya.hu/?cikk=7681

Homa Péter,
Bankkártya.hu

AzUtazó · http://utazzunk.blog.hu 2010.01.19. 10:25:12

Figyeljetek már. a cib banknak van internet kártyája ami mastercard és az csak internet vásárlásra jó? szerintetek müködne itt a ryanair honlapján is az ingyenes vásárlásnál?

senator412 2010.01.19. 19:02:39

@AzUtazó: Nem hinném, hiszen az nem prepaid MC. De próbáld ki, állítsd be fizetésnél prepaid MC-nek - aztán, ha nem annak azonosítja a Ryan rendszere, úgyis elutasítja a tranzakciót (valószínűleg).

AzUtazó · http://utazzunk.blog.hu 2010.02.06. 14:28:32

Lenne közöttetek valaki akit ha szépen megkérek foglalna nekem ilyen rájneres jegyet prepaid kártyával?

.PLACI. 2010.06.14. 23:07:07

Nem nagyon értem a logikáját, hogy miért számol fel költséget a wirecardra való feltöltés esetén. Ha valamit valahova átutalok, a cím nem von le semmilyen költséget, max. a bankom von le az átutalás miatt költséget, ha számol fel átutalásért pénzt, nem?

tg_mak 2010.06.15. 01:07:34

Valahogyan szert kell tennie bevételre! ;-)

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.09.01. 22:40:21

@railjet63: hat konnyu ellenpeldat mondani, un*credit 500 penzt von le, hogy a devizaban utalt penzt lekonyveljek devizaban. biztos bonyolult muvelet... (plusz hasznalatonkent 15 ft, ami nalam boven tobb, mint amit megsporolnek azzal, hogy kulfoldon is vehetek ki ingyen)

tg_mak 2011.02.20. 13:13:16

Azt csiripelik a madarak, hogy a wirecard-ra újonnan regisztrált felhasználók már nem választhatják a bankkártyáról való töltést. Ha ez igaz, akkor kell majd egy új poszt, feltéve, hogy van új megoldás.
A wire transfer értelmezéseim szerint nem éri meg, mert levon 1€-t plusz a külföldre utalás is pénzbe kerül.
süti beállítások módosítása