Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

A Budapest Airport árai miatt ritkít járatokat a Ryanair

2008.12.11. 22:23 | lokoszt | 3 komment

Címkék: ryanair fapados lowcost lokoszt

 

Friss, vagyis jól sejtettük már tegnap este:

 

A Ryanair Ket Budapesti Jaratot Szuntet Meg

A BREMAI ES FRANKFURTI (HAHN) JARAT JANUAR 18/19-EN INDUL UTOLJARA
 
A Ryanair, Europa legnagyobb fapados legitarsasaga ma (december 12-en) bejelentette,
hogy az eddigi hetbol ketto budapesti jaratat torli a repteri dijak emelese miatt. A Ryanair elozetesen jelezte a repter fele, hogy a tervezett emeles az arerzekeny bremai es frankfurti (Hahn) utjai bezarasat fogja eredmenyezni.
 
A Ryanair a heti ketszer Frankfurt (Hahn) es Budapest kozott kozlekedo jaratat januar 18-i hatallyal, mig  a bremai heti haromszori utvonalat januar 19-tol torli. Ezen jaratok megszuntetese eves szinten 70,000-rel kevesebb utast jelent a Budapest Airportnak, es € 7.000.000,- veszteseget a budapesti turizmusnak.
 
Michael Cawley a Ryanair neveben igy fogalmazott:
 
‘Nagyon sajnaljuk, hogy kenytelen vagyunk megszuntetni ezen a budapesti jaratainkat.A repteri dijak emelese csokkenti a lehetoseget, hogy tovabbra is alacsony arakon tudjunk jegyeket biztositani ezeken az arerzekeny utakon, mindezt egy olyan idoszakban,
amikor az utassszam az olcso jegyarak fuggvenye.
 
A heti ot jarat, azaz a 70 000 utas es a € 7.000.000,- idegenforgalmi bevetel kiesese elkerulheto lett volna, ha a Budapest Airport figyelembe vette volna a Ryanair azon ketelyeit, amik az aremeles miatt varhatoan jelentosen csokkeno utasszamra vonatkoztak.
 
Valaszul a Budapest Airport koltsegnovelo bejelentesere a Ryanair jelezte, hogy jelentosen novelne a  repteren keresztulmeno utasforgalmat, amennyiben a Budapest Airport hajlando arait csokkenteni. Ez a megnovekedett forgalom a repter szamara oly modon jelent volna meg a magasabb bevetelben, hogy emellett novekvo utasszamot es bovulo turizmust is generalt volna, nem pedig ezek elfojtasat.
 
A Ryanair nem tudja es nem is fogja beepiteni ezt az aremelest az arerzekeny budapesti jarataiba.Minden utasunktol elnezest kerunk, akik utazasat erinti a mai bejelentes, jegyeik arat az elkovetkezendo ket hetben visszateritjuk.’
http://www.ryanair.com/site/EN/news.php?yr=08&month=dec&story=rte-hu-121208
 

 

Tegnapról:

Harmadjára kezdünk így: nem vagyunk hírblog, de....

Most vagy elsők leszünk, vagy pofára esünk. Utóbbinak is örülnék, mert akkor azt jelenti marad minden a régiben. Hivatalos bejelentés még nincs, de a jelek már baljósak.  A Ryanair honlapját olcsó jegyek után kutatva sokan, sokszor nézik, hátha akad valami. Sajnos most nagyon úgy néz ki, hogy az amúgy sem sűrű desztinációs térképről lekerül Bréma és Frankfurt-Hahn, azaz január közepétől Budapestről ötre csökken az írekkel elérhető városok száma. Érdekesség, hogy erre a két desztinációra épp három hete szórtak ki több száz  db 0 Ft-os jegyet, tehát valószínűleg nem kongtak volna az érintett időszakban üresen a gépek. Egyelőre kár tippelgetni, hogy a válság, a gyenge load factor, a drága Budapest Airport vagy csak Michael O' Leary újabb kiszámíthatatlan hülyesége okozta-e a budapesti járatok egy részének kinyírását.

Előzmények:

2008. október
Három hónappal a hangzatos tervek bejelentése után, (London, Düsselorf és Frankfurt mellé újabb 4 járatot tervezett a Ryanair) törölte az összes sármelléki járatát a cég, leghamarabb márciusban lett volna esélye azok újraindításának, de ennek a realitása minimálisra csökkent. Jelen állás szerint nem is foglalható egyetlen útvonal sem, Sármellék repülőterének jövője is kérdéses.

2008. július
180 járatot törölt a Ryanair Budapestről. Hiába az érvényes foglalás, november 4. és december 19. között bezárt a bazár. (Tényleg, kapott vissza bárki is pénzt az erre az időszakra érvényes foglalása után?)
Közben némileg rejtélyes módon Dublinba tovább repkedtek... Sokakban már ekkor felmerült, vajon visszatér-e normális kerékvágásba a szolgáltatás?

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr47818087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2008.12.12. 00:21:15

Ez a kép annyira de annyira vad :):):)

AP! (törölt) 2008.12.13. 11:32:07

inkább nem írom le, amit most gondolok, nem szalonképes.
ezzel gondolom sokunk február-márciusi utazásait borították meg :/

mondanám, hogy ennyire hülye is csak a budapest airport lehet, de mintha pozsonyból is kevesebb járat indulna...?

ancsi_milan 2008.12.23. 08:19:31

Nos , igen...ryanair, mit is mondhatnék...
Szinte már vártam, mikor tesz keresztbe a magyaroknak is. És a legszebb tényleg az, hogy nagy lelkesen mindenki befoglalta a zéró forintos jegyeket, erre tessék...
süti beállítások módosítása