Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Sztrájk Ferihegyen!

2008.12.09. 20:55 | sYg | 16 komment

Címkék: budapest bud ferihegy

Általános sztrájk Ferihegyen

Nem vagyunk hírblog, de a helyzet megoldásáig ez a post itt is látható marad. Lentebb a BA Zrt közleménye olvasható.

 
A Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) és a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) 2008. december 10-én, szerda reggel 6 órától általános és határozatlan idejű sztrájkot hirdet Ferihegyen.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a munkabeszüntetéshez mely területek és hány dolgozó csatlakozik. A sztrájkhoz valószínűleg csatlakozik az Repülőtéri Üzemanyagkiszolgálási Kft is, így a Budapest Airport azt tanácsolta a légitársaságoknak, hogy a szükséges üzemanyagot más repülőtéren vegyék magukhoz.

A munkabeszüntetés alatt járatok késésére, bizonyos járatok törlésére lehet számítani.

A Budapest Airport mindent megtesz annak érdekében, hogy utasait a lehető legkevesebb kellemetlenség érje, és pontos tájékoztatást kapjanak a fejleményekről.

A BA arra kéri az utasokat, hogy a járatokat érintő bővebb információért forduljanak a légitársaságukhoz.

A BA javasolja, hogy az utasok a járat indulása előtt három órával érkezzenek meg Ferihegyre.

A Budapest Airport az utasok megértését és türelmét kéri.
 

mai:

A Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete (Hunalpa) ma jelenti be a Malév menedzsmentjének, hogy tagjai sztrájkba lépnek – értesült a Magyar Hírlap. A pilóták elégedetlenek a légitársaság vezetésének döntéseivel. Részleteket későbbre ígértek.

Mindeközben tegnap Ferihegyen folytatódott a Légi Közlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezetének (RDSZSZ) sztrájkja.

/Forrás: Magyar Hírlap http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=156634 /

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr86813817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bandi NL 2008.12.10. 09:27:43

az RDSZSZ es a LESZ szarjon sunt!

fourgee 2008.12.10. 13:09:16

A dolog nem ilyen egyszerű. Régen ott dolgoztam, és hát a dolgok nem úgy mentek, ahogy kellett volna. Aztán az évek folyamán mindig összefutottam 1-2 kollégával, meg elég sokat repültem is ebben az évben, és mindenki csak panaszkodott a jelenlegi tulajdonosról/vezetésről. A helyzet már tarthatatlan volt, ezért jutottak el idáig.
A céljukkal teljes mértékben egyetértek.

DE

A módszerükkel nem. Mert mi lesz a vége? A jelenlegi vezetés nem fog engedni. A dolgozóknak nem lesz változás, esetleg valami megtorlás lesz. Kik azok, akiknek változás van? Azok, akiknek mára, vagy esetleg holnapra, stb van jegyük. Ilyen vagyok én is sajnos... Miközben sztrájkolnak, minden változatlan marad, mi utasok meg szívunk...

Az RDSZSZ, a LESZ és a Budapest Airport vezetése szarjon sünt, rendezzék le egymás között a dolgot, ne az utasokat szopassák. Akik meg résztvesznek a sztrájkban, azoknak kívánom, hogyha utaznak, nekik se legyen rosszabb a nyaralásuk, stb, csak ennyi problémájuk legyen mint nekem, ez épp elég.

A sokak által szidott, általam kedvelt légitársaság meg azt mondta nekem, hogyha törlik a járatot, akkor vagy visszafizetik a teljes árat, vagy adnak térítésmentesen egy másik foglalást.

Ja, még valami eszembe jutott, ezt a sztrájkot úgy kellett volna megoldani, hogy ne legyen járattörlés, csak nagyon nagy késések. Ha késik mondjuk 4-5 órát, azt valahogy kibírom a reptéren, és tolerálom, mert változás kell Ferihegyen. Viszont azt nem fogom tolerálni, ha törlik a járatomat.

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2008.12.10. 14:31:02

fourgee

Ennyi. Amúgy Wizz? ;)

fourgee 2008.12.11. 01:44:34

Igen, Wizzair. Ezúton is köszönöm nekik, hogy nem törölték a járatot, hanem megoldották hogy a teljesen lezárt Ferihegy miatt 2-ről induljon és érkezzen. Fél órás késéssel indult, ami Wizzair esetében nem ritka :D
De elindult. Van néhány ismerősöm, akik szinte már versenyt űznek a fapados társaságok szidásából, mert hogy azok járatokat törölnek. Erre ha ma Malév jegyem lett volna, még most is Londonban várakoznék, fapadossal meg hazajutottam. :)

miss pip (törölt) 2008.12.11. 04:21:05

eddig sem tartottam tul sokra a magyar repteri dolgozokat, de mostmar kifejezetten ruhellem oket. remelem nem erik el a celjukat. remelem hogy elveszitik a munkajukat es nem talalnak ujat. remelem ehen pusztulnak, es a sirasok epp sztrajkolni fognak... es nekik is boldog karacsonyt

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2008.12.11. 08:12:54

miss pip szerintem ilyen megnyilvánulás után téged sem tartanak túl sokra

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2008.12.11. 08:15:59

fourgee, sajnos most divatos szidni a fapadosokat, érdekes amíg olcsón utazik valaki, addig semmi gond, de ha probléma van (ami azért valjuk be, repülésben bármikor lehet) akkor meg megy a fikázás. Te legalább pozitív élményekkel jöttél ki ebből a szerencsételen helyzetből ;)

fourgee 2008.12.11. 08:28:41

Miss Pip, ugye te is évekig a reptéren dolgoztál, és tudod hogy milyen feltételek mellett kell ott dolgozni? Ugye folyamatosan tartod a kapcsolatot a volt kollégákkal, és tudod hogy miért van sztrájk?

10 hónapig most Angliában dolgoztam, és azt vettem észre, hogy ott nincs ilyen hozzáállás, mint amilyen a tiéd. Legfeljebb néhány magyarnak van. :)
És az a helyezet, hogy amíg az olyanok minta milyen te is vagy, nem halnak ki Magyarországon, addig itt nem is lesz változás. Jövőre ezért megyek vissza, csak most van itthon pár dolgom, amit el kell intéznem.

miss pip (törölt) 2008.12.11. 10:33:27

fourgee, nem, nem dolgoztam repteren sosem, nem is tervezem, de rengeteget utazom (tul sokat is) es sajnos ferihegy tenyleg szanalmas. (ahogy egy kedves angol, azaz szerinted megfelelo hozzaallasu baratom megjegyezte "it's just like f.ing dabolim airport but at least no idiot smiles")

angliat nem kell bemutatnod, koszi, szeretek itt elni :) tobbek kozott azert is, mert a sztrajk itt nem arra megy, h a kisemberrel b@sszunk ki, pl kabe egy honapja volt metroline es arriva sztrajk es normalisan megoldottak, pedig e-ny londont nagyjabol ez a ket tarsasag latja el.
ugyhogy varunk vissza szeretettel, tenyleg jobb itt :) de lehet, hogy ha kicsit tovabb maradsz mint 10 honap meg fogsz lepodni...

miss pip (törölt) 2008.12.11. 10:39:01

es egy kerdes (komoly, nem kotozkodes, csak hozzaertonek tunsz): van valami biztos modszer arra, hogy a feladott csomagbol ne lopjanak el semmit? foliazas er valamit? gondolom nem...(mielott a torkomnak ugrasz, nem azt mondom, h ez csak ferihegyre jellemzo)

miss pip (törölt) 2008.12.11. 10:46:16

sYg: hat sirok, zokogok :)
na jo, lehet, h tulzasba estem, es a ruhellem nem a legszerencsesebb kifejezes volt. elnezest erte.
vedelmemre szolgaljon, h fel napig a baratnom hazautjat szerveztem, akinek reggel kapott agyverzest az edesapja, es baromira nem volt mindegy, h mikor er haza.
es tovabbra is fenntartom, hogy ferihegyen a nemzetkozihez kepes nagyon alacsony a szinvonal. tessek utazni es hasonlitgatni.

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2008.12.11. 11:02:23

fólia biztosítással. Sajnos :(

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2008.12.11. 11:05:40

Tegnap este:

"Teljes leállás Ferihegyen, példátlanul magas, 90%-os támogatottsággal

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete közleménye – 2008. december 10.

A Budapest Airport nyilatkozataival ellentétben a sztrájk támogatottsága a délutáni és esti műszakban is 90% körül van Ferihegyen. A sztrájkhoz csatlakoztak a világítást végző munkatársak is, így bármiféle repülőforgalom komoly kockázatokat hordozna magában. További érdekképviseletek is jelezték, hamarosan sztrájkba lépnek Ferihegyen.

Korábban sosem látott, csaknem teljes támogatottsággal folytatódik a munkabeszüntetés a Ferihegyi Repülőtéren. A munkabeszüntetéshez csatlakoztak a repülőtéri világításért felelős dolgozók is. A légiforgalom megállt. A MALÉV összesen két járatot tudott elindítani a nap folyamán, a szakszervezetek tagjai pedig segítettek felszállni egy fogyatékkal élő gyermekeket szállító gépet.

A LESZ értesülései szerint más reptéri cégeknél, több szakszervezet is munkabeszüntetést tervez. A dolgozókat joggal háborítják fel a vállalat arrogáns, őket semmibe vevő nyilatkozatai. A LESZ és az RDSZSZ kezdeményezte sztrájkot támogatásáról biztosította a LIGA szakszervezeti szövetség, és a VDSZSZ is.

A szakszervezetek továbbra is bármikor készek érdemi tárgyalásokat kezdeni a cégvezetéssel, amennyiben az felhagy a „három M” – megfélemlítés, mellébeszélés, megalázás – stratégiájával. Ha a BA továbbra is csak látszat-egyeztetéseket szeretne, miközben a szakszervezeteket sértegeti, és csúsztatásokkal, trükkökkel igyekszik kibújni munkaadói felelőssége alól, akkor viszont elhúzódó sztrájkra kell felkészülni Ferihegyen."
Forrás:lesz.net63.net

A 90%-os támogatottság igaz, akkor érdemes arra gondolni, hogy jogos lehet az elkeseredettség. Mert szerintem egy ilyen lépést csak az elkeseredés szülhet egy szolgáltató ágazatban.

Tendino 2008.12.11. 13:23:26

miss pip vagy bárki, aki hasonlóan vélekedik:
Nekem, mint keveset utazónak, valaki mondja el néhány példával, hogy mitől szánalmas Ferihegy; mi a rosszabb, mint máshol.
Én azt tapasztalom, hogy ugyanúgy "becsekkolok", beszállok, elindulok, mint más repterek esetén; de hangsúlyozom, hogy én ritkán repülök.

zotya-DUB · http://bookmrk.wordpress.com/ 2008.12.11. 21:41:40

BUD-on magas a szinvonal, foleg hogy a kaja-pia dragabb mint a nemetorszagi reptereken Munchen, Hamburg, Berlin, szoval az arszinvonalat elertek siman....
Ennek ellenere a sztrajkolok es a BA menjen a birosagra es ott jatszadozzanak, ne az utasokkal. En ellenzem a sztrajkot, es meg ovatosan fogalmaztam :-P
süti beállítások módosítása