Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Senkit többet?

2010.02.13. 17:03 | lokoszt | 32 komment

Címkék: utazás fapados olcsó repülőjegy lokoszt

Sokan azt hiszik, hogy hatalmas varázslat kell egy olcsó nyaralás, egy olcsó fapados repülés, vagy sok olcsó fapados repüléssel egybekötött olcsó nyaralás kivitelezéséhez.

 

Mi itt nem árulunk zsákbamacskát és minden érdeklődőt, szkeptikust, repülni vágyót, vagy repüléstől irtózót arra ösztönzünk, hogy próbálja ki a közlekedés eme válfaját. A blog oldalain számtalan beszámoló és élményleírás támasztja alá, hogy igenis lehetséges olcsón repülni, szállást foglalni, egyszóval utazni. Egy olcsó út megtalálásában és megszervezésében sincs semmi olyan varázslat, amit bárki ne tudna - internet és pár honlap cím ismeretében. (nem a CIA páncéljában őrzik az utóbbiakat sem) Időről időre felbukkannak viszont a magukat fantasztikus képességekkel megáldott repülőjegy vadásznak feltüntető egyének, akik az esetek nagy részében a vatera és a teszvesz tesze-tosza ügyfeleit hülyítik, vagy húzzák le pár ezres jegyfoglalási díjjal. Sajnos, amíg a kereslet oldalon ilyen szintű rácsodálkozással vegyes butaság párosul, ezek az illegálisan utazást szervező dílerek vígan lubickolnak a számítógépet csak pasziánszra és iwiwre használó, amúgy all inclusive Tunéziába vágyakozó honfitársainknak köszönhetően.
sYg kolléga már 2008. decemberében utalt a jelenségre, ami azóta is vissza-visszatérően felbukkan de vannak  erre specializálódott, legális vállalkozások is.

2010-re  sem változott a helyzet, míg a minket olvasók nagy százaléka saját kútfőből képes arra, hogy magának foglaljon repülőjegyet és szállást, sokan még mindig abban a hitben élnek, mint az egyszeri kövér, aki elhiszi, hogy lefogyhat 1 hónap alatt bármelyik, nem olcsó  teleshop-os termékkel úgy, hogy közben a TV előtt fekve csülkös pacalt eszik sajtburgerrel.


Rajtuk próbál meg nyerészkedni az á(t)rverős oldalon pmoncsa, (jelmondata: Ha szeretnél utazni, de nincs rá sok százezer forintod, bízd rám a szervezést!)  aki pl. BTS-PMI jegyeket is kínál 80 euróért, egész nyárra. (a cikk íarásakor erre a desztinációra minden jegy 29,99 euro/útra van beárazva, de ez hamarosan drágulni fog…) De emberünk kínál nőnapi utakat is minden BTS-ből induló FR desztinációra is. Egyébként a tag megpróbál egész korrekt információkat adni, látszik, hogy van mögötte munka. (…)
Viksu99 is megpróbálja magát utazási irodaként feltüntetni, azon sem csodálkoznék, ha már nyomdába lenne a saját katalógusa. Pesti és temesvári indulással próbál párizsi utakat elsózni, a szomorú az, hogy itt is van kereslet. Egy másik topikban szuperolcsó nyaralásokat és városlátogatásokat kínál, ezzel a kitétellel:
„Az árak oda-visza értendők, illetékkel együtt és csak bizonyos időpontokban érvényesek!” :)
Ajánlatai:
PÁRIZS 20.000,- Ft-tól / fő
RÓMA 18.000,- Ft-tól / fő
LONDON 20.000,- Ft-tól / fő
BARCELONA 38.000,- Ft-tól / fő

A legjobb mégis a MESTER, a MÁGUS, ajánlata vaterás élettartam garanciával. TheTraveller  nem vetít, nem kertel, nem ajánl Valentin napi velencei gondolázást 80 ezerét, egyenesen a tudást bocsájtja áruba. A vállalkozó szelleműeket elrepíti a világ bármely pontjára első, sőt az oldalon leírt értékelések szerint második hallásra is jónak tűnő összegekért. A poszt írása közben egyedül vele sikerült felvenni a kapcsolatot, így tudott válaszolni néhány ki nem mondott kérdésre. A MÁGUS azt vallja, hogy Ő segíteni próbál azoknak az embereknek, akik valamiért képtelenek lefoglalni egy utat. Hiszi, hogy ez egy legális „termék” hiszen a többiekkel ellentétben senkinek nem szervez utat, nem foglal jegyet, csupán az évek alatt összegyűjtött tapasztalatait és a napi szinten frissített információit adja át (el) az érdeklődőknek.

Bizonyítandó jó szándékát, velünk is megosztott velünk egy érdekes ajánlatot: az Aerosvit légitársaságnál február 17-ig 519 dollárért lehet foglalni a Budapest-Bangkok utat.
Valaki?
 

 

Bookmark and Share

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr241755151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AzUtazó · http://utazzunk.blog.hu 2010.02.13. 20:37:02

Csak egy tipp: az expressz.hu-n van egy pasi aki 220.000ftnyi aerosvit utalvány árul 110.000ft-ért. Kis matek: 55.000ftból kijön egy BUD-BKK jegy...

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2010.02.15. 08:21:01

Ettol fuggetlenul velemenyem fenntartom. Szanalmas az ilyen.

ronaldinhogaucho 2010.02.17. 10:20:19

Nagyon egyetértek a cikk szerzőjével.
A vaterás mágus maga AzUtazó, azaz Matus. Kár, hogy így sunyít. Egy kis guglizással bárki utánajárhat.
szolgaltatasok.slando.hu/budapest/a_tudas_kanari_eu_marokko_male_1_4_arert_P_17393337.html

ronaldinhogaucho 2010.02.17. 10:22:34

@ronaldinhogaucho: Egyébként pmoncsa szerintem 100* korrektebb, ténylegesen utazásszervezést csinál, mindent leszervez és a hirdetésében egy csomó konkrét infó van, amiből kindulva bárki utánanézhet a lehetőségeknek.

AzUtazó · http://utazzunk.blog.hu 2010.02.17. 12:43:07

@ronaldinhogaucho: csak ne feledjük hogy a tényleges utazásszervezést, amit ő csinál és nincshozzá végzettsége irodája az fekete utaztatásnak minősül és a törvény keményen bünteti...

ronaldinhogaucho 2010.02.17. 13:51:47

@AzUtazó: Te is érted, nekem az a legfőbb problémám, hogy a szerncsétlen tudatlanokat kihasználod, megtehetnéd ezt ingyen is.

AzUtazó · http://utazzunk.blog.hu 2010.02.17. 14:16:44

@ronaldinhogaucho: de ha egyáltalán nem tudja hogy létezik ilyen... akkor miről beszélünk??? a könyvelődet se baszogatod, hogy ingyen csinálja, mert hogy a neten mindent megtalálsz...

ronaldinhogaucho 2010.02.17. 14:25:59

@AzUtazó: Azért ez a hasonlat erősen sántít. A blogod nagyon korrekt, ha megmaradnál annál, nagyon jófejnek tartanálak (mint az összes olyan embert, aki az interneten ingyen adja a tudását, segítségét másoknak).

Same 2010.05.03. 09:32:32

@ronaldinhogaucho:
Én hozzátartozója vagyok a pmoncsa felhasználónevű hirdetőnek.
Ti kicsit rosszindulatúak vagytok és fogalmatok sincs az utazásokkal kapcsolatban semmihez sem!
Egy ilyen "szervezés" sok órányi internetezést, ANGOL nyelvtudást igényel. Rengeteg telefonálás külföldre (szintén angolul) a szállással kapcsolatos kérdések, autó bérlések és esetleges alkuk miatt.Ezek pénzbe kerülnek!
Esetleg el lehet olvasni az értékeléseket a Vaterán!!!!
A "szerencsétlen tudatlanok" esetleg nem beszélnek angolul, vagy nincs idejük annyit ülni a gép előtt
vagy nem mernek alkudni az árból!!!
Pl. Ti nagyokosok, tudjátok, hogy autót előre kell foglalni és a repülőtéren nem lehet kp-el fizetni?
Én láttam így rosszuljáró párt Spanyolországban. Autó előre foglalva, minden OK csak kártyával kellett volna a helyszínen fizetni! Nem kapták meg az autót!
Kíváncsian várom a többi "okos" hozzászólásotokat!

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2010.05.04. 20:39:28

@Same: Muhahahaha:):):)

Oszd már az észt egy utazási blogon a szerzőknek!!!
Jelenleg 72 beszámoló van fent. És messze-messze nem is írtuk le mindet. Ne haragudj, de nem veszlek komolyan ;). Én meg képzeld, láttam olyat, hogy a tag feljött a fórumra, kérdezett, megválaszolták "ingyé" neki, majd visszajött az utazásáról és boldog vala, hogy milyen jó, hogy segítettünk.
Kíváncsian várom a többi "okos" hozzászólásodat! :)

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.05.04. 22:26:36

@Same:
Tele vagy gyöngyszemekkel. A legjobb, a "nem mernek alkudni az árból"
Képzelem a hozzátartozód miket perel a Wizzairrel, hogy adják még egy százassal olcsóbban azt a nyamvadt repjegyet :D
Mi "nagyokosok" sok mindent nem tudunk még, Mester, kérlek taníts. Persze, ha lehet kérni, akkor ingyen :)

Same 2010.05.08. 23:31:36

@lokoszt:
Te igen nagyon okos aki vagy!
Ki mondta, hogy a repjegyekből alkuszik? A szállás árakról van szó pl.! A fapados repjegyek ára naponta változik! Na most segítettem Te nagyokos!
Tudod mi a különbség a szállás és a repülő között?
Ja és a reptéren nem táncolnak!
Gondolom angol fórumokon is ilyen frappánsan és konkrétumokkal állsz elő! Persze angolul!
Várom az idei nyárra vonatkozó utazási ajánlataid ha egyáltalán voltál már a szomszéd faluban!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.05.08. 23:41:11

@Same:
Tuti van egy www.same.com :D
Neked és a veled rokonságban álló pmleynúlóizének azt ajánlom, hogy utazzatok el Szibériába nyáron. Ha lehet, maradjatok is ott :) Én pedig átbicajozok júliusban a szomszéd tanyára. De az is lehet, hogy szamárháton megyek, félúton a bokorban tranzit szállással. Szerintem le is tudom alkudni angolul... Nálatok is ingyen van a felkiáltójel?

Same 2010.05.08. 23:44:03

@sYg:
Egyszerűen rosszindulatúak vagytok és a leírtakból arra következtetek, hogy nem sokat utaztatok még "falun kívül", vagy tele vagytok zsetonnal és lementek a sarki utazási irodába és vesztek két kiló nyaralást!!!!
Sajnálom, hogy ismeretlenül mocskolódtok olyan témában, amihez ezek szerint nem értetek vagy csak nem utazási irodátok van és féltek, hogy valaki töredékéért tud utazni mint amit Ti szerveztek?
Gratulálok az ilyen embereknek!
Akkor várom a nagyon olcsó konkrét utazási ajánlatotokat!!!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.05.08. 23:44:13

@Same:
Tuti van egy www.same.com :D
Neked és a veled rokonságban álló pmlenynúlóizének azt ajánlom, hogy utazzatok el Szibériába nyáron. Ha lehet, maradjatok is ott :) Én pedig átbicajozok júliusban a szomszéd tanyára. De az is lehet, hogy szamárháton megyek, félúton a bokorban tranzit szállással. Szerintem le is tudom alkudni, ha útközben nem felejtem el, hogy mi a különbség a repülő és a szállás között.
Nálatok is ingyen van a felkiáltójel?

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.05.08. 23:46:07

@Same:
Kérlek, a gyógyszered feltétlen vedd be lefekvés előtt. Ha nem telik rá szólj bárkinek, mi tele vagyunk zsetonnal és nem szeretnénk ha a magad fajta őrültek érintkeznének a civilizációval.

hangaagi · http://hangaagi.blog.hu 2010.05.08. 23:52:32

@Same: nettó 85ezres fizetéssel tudok elmenni oda, ahova szeretnék azzal, hogy ez a blog segített.
és nem kell fizetnem a segítségért.
az angolul beszélés meg nem kunszt. bár én angol tanár vagyok, de szerintem minden családban van valaki, akinek van szótára és ingyen lefordítja neked.
én egy transzfer árát buktam volna a vaterás fizetéses verzióval.
azért innen ki tudja mindenki mazsolázni a neki szükséges infókat, ráadásul itt INGYEN SEGÍTENEK, ha kéred.

Same 2010.05.09. 00:08:28

@vehanga - kutyátlan:
Ezzel a segítséggel csak egy-két gondom van.
Le lehet írni, hogy hol voltam és címet is adni, de talán lehet ennél olcsóbbat is szerezni! Nem mindenkinek jó a turnus időpont! Ezt telefonon vagy e-mail-ben kell egyeztetni.
Ez bizony időt és pénzt igényel! Sajnos nagy tévedés az, hogy minden családban beszél valaki angolul. Bár úgy lenne!
Itt kapsz egy címet és telefonszámot és akkor neked nem is kell egyeztetned az előbbiekben leírtak szerint?
A net-en meghirdetett szállás árakból is lehet alkudni! természetesen addig, amíg valaki el nem viszi a nekd megfelelő időpontot!
Ehhez nem elég késő este okos tanácsokat olvasni!
Sajnálom, hogy minden tapasztalat nélkül írtok ilyeneket az általatok kiátkozottakról!

hangaagi · http://hangaagi.blog.hu 2010.05.09. 00:16:25

@Same:
nos, a google chrome ingyen fordít. meg a blogon sokan ingyen segítenek e téren is.
aki meg ennyire lusta és bizalmatlan, az fizesse ki is egy transzfer árát
egyébként meg spániába szoktam menni, ahol olyan konyha angollal beszélnek, mint a magyarok.
utazási irodának még csak-csak fizetnék, mert bejegyzett engedélyezett valaki, aki fizet, ha elbukik valami szervezést, de illegálisan, be nem jelentett vaterás huszároknak isten őrizz fizetni, mi van, ha bebukja a szervezést, a sok befektetett pénzével (havi korlátlan internet, a szállodák 95%nak skype-os elérhetőség és internet, tehát számításaim szerint kb. 300-1500 ft-ra tehető a költség, a repjegy foglalási díja kártyától függően 0-3000 ft közé, de ha kéred, segítenek foglalni)..

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.05.09. 00:27:26

@Same:
Szerintem ne erőlködj a nőd/lányod/nagymamád/szeretőd illegális vállalkozásának védelmén, inkább hidd el, hogy az ide írni vagy olvasni járók tisztában vannak a szabályokkal, a lehetőségekkel és nagy részük nem olyan hülye, hogy a hozzátok hasonló lenyúló adó és egyéb járulék csalókhoz forduljanak információért. Mi továbbra is azért vagyunk, hogy az idelátogatók a lehető legtöbb információhoz juthassanak és ne kellejen a magad fajta kóklereknek fizetni azért, ami egyébként térítésmentesen is hozzáférhető. Kérlek, hogy ne állítsd be a repülőjegy és szállásfoglalást egy olyan tevékenységnek, amihez földöntúli - de forintban átutalható összegben kifejezhető - képességekkel kell rendelkezni.
Innentől szerintem moderállak, ha továbbra is a pélenyúló üzletét fanolod.

Same 2010.05.09. 00:37:28

@vehanga - kutyátlan:
Gondolom havi 85 ezerből rengeteg szállodába lehet elutazni és hosszú időre (Spanyolországban). Valami nem stimmel az okfejtésedben!
Természetesen nem szállodai szobákról van szó mert az nem olcsó nyaralás!
Apartman tulajdonosok nem biztos, hogy skyp-olnak és talán porta szolgálatuk sincs.
Sajnálom ezt a hozzáállásod mert tájékozatlanul írsz általad ismeretlen emberekről és folyamatról!
Üdv.

Same 2010.05.09. 00:43:06

@lokoszt:
Túl sokat tudsz és egyben keveset!
Az idő pénz, a tudás hatalom!
Írni a gyerek is hamar megtanul......

Same 2010.05.09. 01:06:04

@lokoszt:
Gratulálok! Tehát csak a Te véleményeddel lehet azonosulni itt!
Több időt nem szánok rád!

hangaagi · http://hangaagi.blog.hu 2010.05.09. 08:22:47

SAME annyit még erről az egészről, hogy ha valaki csak kicsit nem akarja pazarolni a pénzét, akkor jól körülnéz. Ahogy én is tettem. És nem akarok dicsekedni, de 50 euróért találtam apartmant/fő/HÉT a spanyol tengerparton az itt kapott ingyen infókkal.
El is gondolkozom, hogy én meg majd a teszveszen árulom, csak le ne bukjak az apehnél :)

hangaagi · http://hangaagi.blog.hu 2010.05.09. 08:24:16

@Same: És utolsó szó, mert látom, veled értelmetlen érvekkel alátámasztott beszélgetést folytatni:

Same 2010.05.09. 01:06:04
@lokoszt:
Gratulálok! Tehát csak a Te véleményeddel lehet azonosulni itt!
Több időt nem szánok rád!

NINCS IGAZAD :)))
úgy látszik, hogy csak a TE véleményeddel lehetne azonosulni :D

és kívánok a rokonodnak szaftos kis működési engedélyt bekérő pénzügyi ellenőrzést :)

pmoncsa 2011.01.04. 19:10:50

@Same: Ki vagy, védelmezőm? :-)

Same 2011.01.04. 21:39:43

@pmoncsa:
Természetesen Éééééééééééééén vagyok.
Szívem szerint megversenyeztetném a "díszes" társaságot és akkor mind bizonyíthatna! várom a jelentkezőket !!!!(ingyen van)!!!

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2011.01.07. 14:31:24

@AzUtazó:
minek örülünk? :)
Te pozitív fényben voltál feltüntetve :P

AzUtazó · http://utazzunk.blog.hu 2011.01.07. 15:06:00

Én semminek csak most bukkantam rá, hogy milyen szép párbeszéd alakult ki a végére :) Amúgy az útileírással tartasz valahol?
süti beállítások módosítása