Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Málta, ősz végén 3/2

2010.11.14. 16:32 | lokoszt | 5 komment

Címkék: ryanair málta fapados malta lokoszt

Zoli október végi máltai kiruccanásáról készült beszámolójának második része következik. 

Tehát, ahogy megérkeztünk Máltára, egy kis sétával elértük a reptér bejáratát, egy kicsit fura volt, mert keveredtünk a beszállókkal. Innen pár perc alatt ki lehetett jutni a szabadba. Itt megláttam Málta egyik látványosságát, a helyi tömegközlekedésben használatos régi 60-as évekbeli buszokat.

Ezeken a vezetőnél lehet jegyet venni. Minthogy a reptér közel van a fővároshoz, Vallettához, ezért ide 47 cent volt jegy. Egyébként általánosságban elmondható, hogy nagyon olcsó a tömegközlekedés, a legdrágább jegy az 1,16 € volt. Én 5 napot voltam, gondolkoztam, hogy vegyek egy 5 napos bérletet, ami 12 € körül volt, de aztán kiszámoltam, hogy kb. ugyanannyi, ha akkor kifizetem a jegyet a sofőrnél. Ezt jól is gondoltam, mert a végén összeszámoltam, és 7,5 €-ból kijött az összes jegy. Kocsit nem biztos, hogy érdemes bérelni, busszal is mindenhova el lehet jutni, bal oldali a közlekedés, és a máltaiak elég gázul vezetnek.
Szóval Vallettába bementem a 8-as busszal és onnan a 49-esel tovább Buggiba/Qwra buszpályaudvarig (0,54 €), amihez nagyon közel van a szállás.
Mikor kerestem, hogy hol fogok lakni Máltán, akkor emlékeztem, hogy valaki említette a Qwra Inn-t, hogy elég gáz hely, de a szoba viszonylag jó. Gondoltam is, hogy valami más helyet keresek, de 12 € volt egy éjszakára a szoba félpanzióval, akkor azt mondtam, hogy ez überelhetetlen ajánlat, főleg annak a függvényében, hogy az árban utána következő hotelekről még rosszabbakatt írtak a véleményezők. Szóval azért egy kis félelemmel léptem be a hotelbe, ahol a kommentek ellenére 5 perc alatt nálam volt a szobakulcs, és hát kicsit meglepődtem a folyosón, ami finoman szólva is nagyon rossz állapotban volt. Ezzel ellentétben a szoba tiszta volt és a fürdőszobában is minden rendben volt.

Féltem a kajától is, de azzal sem volt gond, reggelire angol reggeli, babbal, császárszalonnával, este meg hát nem luxus, de azért voltak mindig ehető dolgok. Mondjuk minden sótlan volt meg egy kicsit fűszertelen, de mentségükre legyen mondva, hogy akivel beszéltem más helyekről, azok is panaszkodtak, hogy íztelen a máltai kaja.
Most egy pár szóban beszélnék a környékről. Buggiba és Qwra gyakorlatilag egybenőtt, igazi tengerparti turista központ, ha már valaki volt már Falirakin vagy el Arenálban, az tudja, miről beszélek. Vannak előnyei és hátrányai is, de mindenképpen jó az ilyen helyekben, hogy jól megközelíthető és minden meg lehet venni vagy találni, amire egy turistának szüksége lehet.

Az egyik fórumon olvastam, hogy Máltán csak kis közértek vannak, mert a kormány védi a kicsiket, de ez hülyeség, a reptéren az első hirdetés a Lidl-é volt, reklámozva az 5-6 helyen lévő egységeiket. Buggibán egy nagyobb közért van, a neve Trolley, és a francia Carrefour áruházlánc franchise boltja. Az árak hasonlóak a hazaihoz, bár a helyi sör elég drága, de nagyon jó a mindenhol kapható orosz Baltika sör, ami fele a hazainak és olcsók az angol sörök és ciderek (óh Strongbow… :)
Egyébként 8-10 € között lehet ebédelni, és sört meg 80 centtől 3-4 euróig lehet kapni a különböző beülős helyeken.
Ebben az időszakban (október vége-november) főleg az angol nyugdíjasok látogatják a szigetet, mert még jó az idő (26-30 fok körül és 22-23 fokos a tenger), nagyon sokan itt is töltenek egy hosszabb időt, a szállodában is beszélgettem egy nénivel, aki mondta, hogy 3 hetet tölt itt.
A magyar nyugdíjasoknak mondom (bár nem hiszem, hogy ők a blog törzsközönsége), hogy ez egyáltalán nem luxus, hiszen egy egyszerűbb  egy szobás apartmant  már 300€-ért lehet bérelni egy hónapra. A rezsi 50 € körüli, a kaja hasonló árban van az itthonihoz, és ehhez jön hozzá még a repülőjegy -amelyet fapadosan elég olcsón ki lehet hozni- szóval személyenként egy 100000 forint körüli összegből ki lehet hozni egy hónapot, ha egy házaspár megy. Persze egész évre véve ez sok, de mondjuk egy novembert átvészelni Máltán nyugdíjasként nem is olyan rossz buli.

/folytatjuk/

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr212448255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mámorka 2010.11.22. 10:06:59

Direkt használnak 60-as évekbeli buszokat, vagy ahogy nekünk, nekik sincs pénzük lecserélni? :)

sportswear 2010.11.22. 12:40:19

Szerintem itt is pénzhiány lehetett az oka, de aztán ma már ez is egy olyan túristacsalogató nemzeti jelkép.

ászív 2010.11.27. 19:15:18

sziasztok, nem ide vág de megkérdezem. a duty freeben vásárolt snacket, piát lehet fogyasztani a fedélzeten, mert a fedélzeten ugye drágább. ??

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2010.11.27. 20:26:40

@ászív:
Azért a 2. tagmondatból nem feltétlenül következik az első :)
Az emberek jelentős része amúgy sem enni és inni jár a 1,5-2 órás utakra.
Ha jól tudom, a duty free-s alkoholt ki sem szabad bontani

sportswear 2011.05.31. 22:28:09

Jövőre sajnos lecserélik a buszokat King Long-ra...
süti beállítások módosítása