Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Az élmény megfizethetetlen...

2009.03.05. 04:03 | sYg | 14 komment

Címkék: utazás beszámoló fapados wizzair lowcost bergamo

Még valamikor januárban, szokásos jegyvadász klikkelgetés közben megakadt a szemem a Wizzair jóárasított Bergamoi jegyein. Több se kellett, rövid keresgélés után néhány ismerős és saját magam számára egy fantasztikusan vonzó kombinációra találtam!

03.01. – 03.02 oda-vissza 5198 HUF. Miért is volt fantasztikusan jó? A meterológiai tavasz első napján rangadót játszanak Milánóban: Internazionale – As Roma!!! Magnifico!
Gyors foglalásba kezdtem, de még így is beleszaladtunk pár 6500HUF-os jegybe. A végére kilencen készültünk a nagy napra. Megkezdtük a szállás és a meccsbelépő szervezését. Hát az utóbbi jóval bonyolultabb lett, mint számítottuk, de végülis a telefonos jegyfoglaláson keresztül ez is megoldódott.

Március elsején reggel ½ 5-kor találkoztunk Ferihegyen. A kijelzőkön szerepelt a járatunk, pontos indulást igérve. A check-in pultoknál senki nem volt, a biztonsági ellenőrzésen a londoni járat utasaival keveredve is pár perc alatt minden gond nélkül átjutottunk. A tranzitváróban felvettük a kora reggelhez méltó tespedő pozíciónkat, és vártunk. Pár perccel fél 6 előtt megkezdődött a beszállítás. A gépünk külső állóhelyen volt, így rövid buszozás után szálltunk fel rá. Hárman nagyon ravasz módon bepróbálkoztunk, hogy szeretnénk a vészkijárathoz ülni, de a steward jelezte, utasokat várnak oda, akik megvették a helyet. Semmi gond, leültünk. Hamar megtelt a gép, kb.80%-os LF lehetett, amikor az előbbi steward szólt nekünk, nem érkeztek meg az utasok, üljünk nyugodtan a vészkijárathoz. Zsír! Ezt a kedvességét, meg az egész cabincrew kedves munkáját a leszálláskor egy tábla csokival köszöntük meg, örültek neki :)!
Majdnem percre pontos indulás (31R), 70perc eseménytelen repülés következett. Kapitányunk egyszer sem jelentkezett be. Egy korrekt landolás és rövid buszozás után már kint is voltunk a reptér érkezési csarnokában.
Itt két részre szakadt a társaságunk, az egyik fele egyenesen Milánóba ment, a buszra épp kettőt fizet, hármat kap jegy akció volt. Mi hárman Bergamoba indultunk. Napijegyet vettünk (3€), majd bebuszoztunk a bergamoi vasútállomásig. Valószínüleg a korai időpont miatt nagyon csendes arcát mutatta a város. Kényelmes sétával elértünk a siklóhoz, a napijegyünk ide is érvényes volt, ki is használtuk. A felsővárosban nagyon hangulatos szűk utcácskák és nagyobb terek váltották egymást. Néhány pékség már nyitva volt, itt vettünk reggelit is. Nagyjából 10 óra felé megkerestük a szállásunkat, ami a CentralHostel volt. Egy 3 fős szoba cca.70€-t kóstált. Maga a szállás nem nagy szám, arra pont elég, hogy az ember egy éjszakát eltöltsön, ne a reptéren kelljen csövezni :).


Rövid pihenés után elindultunk az állomásra, vonattal terveztük bevenni Milánót! A retour
jegy 8.2€ volt Milánó központi pályaudvarig. A mi járatunk 11:47-kor indult és egy óra alatt érkezett be.
Telefon a többieknek, ők a stadion közelében vannak, menjünk mi is, nézzük meg, hol kapjuk meg a belépőket, ne az ucsó pillanatban rohangáljunk. Úgy döntöttünk nem metrózunk, inkább a felszínen nézelődjünk. Erre ideális választás volt a 90/91-es busz, ami a pályaudvartól a Lotto megállóig vitt bennünket, ami már a San Siro közelében van. Készülve a visszaútra le is mértük mennyi időnk lesz visszajutni, ugyanis az utolsó vonatot kellett elérnünk Bergamo felé.
A stadionnál találkoztunk társainkkal, majd megtaláltuk a nekünk kijelölt ablakot, ahol a jegyeket átvehetjük. Sajnos csak 18 órakor nyitott, tehát majd’ 4 óra múlva. A többiek már fáradtak voltak, nem akartak nagyon járkálni, ezért pozíciót fogtak, és letáboroztak az ablaknál. Mi hárman elindultunk, hogy valamilyen jó kis tésztát együnk, egy jó kis trattoriában. Hogy a vasárnap, vagy a meccs volt az oka, nem tudom, de mindenhol lehúzott rolók vártak bennünket. Több órás le-fel buszozás után visszamentünk a stadionhoz és a lépten-nyomon megtalálható büféseknél vettünk szendvicseket… Szégyen…
Továbbmentünk a pénztárakhoz, ahol már helyre kis sor volt, élén a barátainkkal, akik remek hangulatot varázsoltak, igazi Magyar virtussal mélyítették a magyar-olasz barátságot :):):):)!
A meccsről nem is írnék, önmagáért beszél a 3:3-as végeredmény, és a sajtó véleménye, mely szerint a szezon meccse volt! Hát szerintem is :)!

 

A végső sípszó után lendületesen lenyomtuk a kb.10 perces gyaloglást a buszig, amely –hála a buszsávnak- 25 perc alatt az állomásra ért, így bő fél óránk maradt a vonatindulásig. Kb. éjjel egy előtt egy kicsivel már a szállásunkon voltunk, gyors zuhany után már aludtunk is. Reggel ¾ 6-kor ismét a vonatállomáson voltunk, de most már a reptéri buszra vártunk. Automatából az 1.7€-s jegyet megvettük, és 5:51-kor pontosan megérkezett a busz is.
A reptéren semmi sor a check-innél, a sec-nél már egy kicsit sorban álltunk, de pont ezért hagytunk időt magunknak, de nem volt vészes. Fél 8-kor megkezdődött a beszállítás. Percre pontosan szálltunk fel a Wizzair zsír új gépével. Nagyon szép volt, reméljük ilyen is marad és sokáig visz még bennünket jó áron :)! Az LF itt már szerintem közelítette a 90%-ot, nem is jutott hely a vészkijárathoz :) Ha volt is valami esemény repülés közben, fogalmam sincs, mert még az emelkedés alatt bealudtam, övvel együtt :)… A süllyedés érzésére, majd az „öveket bekapcsolni” jelzésre ébredtem. Kellemes ereszkedés, majd életem legpuhább landolása következett (13L). Komolyan mondom, annyira puhán érkeztünk, hogy csak a fékezésnél tudtam biztosra mondani, igen, a betonon vagyunk!!! Thanx Cpt. Lukács!
Egy rövid gurulás után buszokra szálltunk, majd kb. 28 óra után ismét beléptünk Ferihegyre…
Fárasztó egy nap volt :):):)!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr34982334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2009.03.05. 10:59:24

Nagyon tuti kis utat szerveztetek, igazi lokoszt meccsnézős. A beszámoló is nagyon jó lett, köszi

mrandor 2009.03.05. 19:58:35

Király dolog lehetett!

AP! (törölt) 2009.03.07. 23:16:11

miért jó a vészkijárathoz ülni? :)

borfesztival · http://borfesztival.blog.hu/ 2009.03.07. 23:23:12

nagyobb a lábtér. én egyszer ültem ilyen helyen - bár nem akartam, de nem volt máshol hely - és rohadt hideg volt, gyakorlatilag fáztam egész úton :)

vitamia 2009.03.18. 23:24:49

Ugy tunik, cpt Lukacsnak vedjegyeve valik lassacskan a puha landolas:) Eddigi legjobb landolasom volt;)
Ja! Vasarnap semmi sinc nyitva Milanoban, max. nagyon este 1-1 pizzeria..:(

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2009.03.22. 23:30:12

engedelmeddel picit belenyúltam, mert szét volt esve ez az oldal a nagyobb képek és a video miatt, (utóbbit nem értem) de nem szerettem volna ha az utókor számára szépen marad meg ez a szép emlék :)

deha 2009.03.24. 19:26:12

Mi jövő vasárnap utazunk Milánóba (ápr.5-én)
Lenne egy pár kérdésem, légyszi aki tud segitsen.
1. Most utazzunk először "szervezetlenül". Hol kapjuk meg a jegyünket a Wizzair gépre? Annyit irtak, hogy a visszaigazolással és valami fényképes igazolvánnyal vehetjük át.
2. Bejutás a reptérről Milánóba: milyen busszal utaztatok, honnan indult, mennyiért?
3. Mi két napot leszünk, érdemes Bergamot is megnézni?
4. Egyikünket érdekelné a meccs, de a neten 80 euros jegyet talált csak. Esetleg a helyszinen olcsóbb?
5. Szállásunk a centrumhoz közel lesz. Mivel minden látnivaló ott van (San Siro-n kivül) esetleg még valami? Szükséges e (bkv)napijegyet venni? Illetve amit ti vettetek 3 eur napijegy, az csak Bergamoban érvényes?

Előre is köszi, és ha bármi észrevétel még lenne szivesen várom

senator412 2009.03.25. 01:14:00

1. Jegyet nem kapsz a gépre, hanem beszállókártyát a reptéri check-in pultnál. Ehhez elég odaadni az útlevelet vagy a személyit. A foglalási kódot azért írd fel valahová, mert bár szinte soha nem kérik, ki tudja mikor változik meg ez a szokás...
2. Buszok Milánóba közvetlenül onnan indulnak, ahol kilépsz a reptér érkezési oldalán. Szintén az érkezési oldalon még a reptéren belül van a buszokra jegyárusítás. A legolcsóbb az Orioshuttle cég, a retúrjegyük 14€/fő. Az Autostradale-nál 16,50, viszont szinte mindig 2-őt fizet, 3-at kap akciójuk van, létszámtól függően érdemes lehet kihasználni.
3. Bergamot megéri megnézni, de ha csupán 2 napot lesztek, inkább csak akkor, ha maradna idő a végén.
4. Ebben a kérdésben nem vagyok otthonos :)
5. A bergamoi napijegy (3,50€) természetesen csak Bergamoban érvényes, Milánóban ottani napijegyet kell/lehet venni (az valóban 3€ 1 napra, 5,50€ 2 napra).
Jó utat!

deha 2009.03.25. 13:37:49

@senator412:

Nagyon szépen köszönöm az infóidat!

deha 2009.03.25. 21:41:40

Kedves Minkenki!

Ma derült ki, hogy egyik utastársunk nem tud jönni. Utána néztem a wizzair-nél a névváltoztatás 15000 Ft járatonként, összesen 30000 Ft-ba kerülne. Ez a 9000-es repülőjegyhez képest nagyon-nagyon sok!!!!
Szerintetek meg lehet kerülni valahogy?
Arra gondolok konkrétan, hogy a lánya jönne el helyette, tehát csak a keresztnév változna. (más adatot nem kértek a foglalásnál)
Be merjük vállalni, mennyire nézik a foglalási adatokat a chech-kolásnál?
S.O.S. !!!!!!!!!!!!!!

senator412 2009.03.25. 23:21:02

@deha: Hát sajnos, ez a fapados modell egyik lényege: a jegy többek között azért is olcsó, mert a módosítása nem lehetséges, vagy nagyon drága. A check-innél csak a nevet nézik, ha nem egyezik a foglalásban lévővel, nem utazhat. Talán a foglalási központban meg lehet próbálni azzal, hogy "véletlenül elütöttük a keresztnevet" történettel, hátha hajlandóak segíteni ingyen is. De nem adok rá nagy esélyt.

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2009.03.26. 18:38:45

@deha: Na kérem. Jegyet a helyszinen kellene venni. Nem írtad hogy Inter vagy AC Milan meccs lenne, de ha Inter, akkor ezt a számot kell hívni +39 02-54914 és itt előre lefoglalhatod, majd a helyszinen átvehetted. Legyen a kézben egy Mastercard, név, cím, elérhetőség. A kék szektort ajánlom, a második gyűrün.

deha 2009.03.26. 19:04:06

@sYg: Fogalmam sincs. Én nem szeretem a focit

deha 2009.03.26. 19:09:26

@sYg: A barátnőm szeretne elmenni meccsre, ő nagy foci (meg minden sport)őrült, egyébként kézilabdázik. Tavaly a Nou Camp-ban voltunk. Hát ő a fellegekben járt, nekem nem mondott semmit. Nem vagyunk egyformák. Szerencsére.
süti beállítások módosítása