Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Szuper út, gyönyörű sziget

2012.02.14. 17:55 | lokoszt | 6 komment

Címkék: beszámoló spanyolország olaszország ryanair milánó fapados wizzair lowcost tenerife bergamo lokoszt

Máté elküldte e legutóbbi tenerifei kirándulásuk összefoglalóját. Zoli is hamarosan jön, az övé is három részben :)



Január 24-én indultunk Milánóba WizzAirrel, de az egész utazást augusztus végén már megszerveztem. Bergamóba délután fél 1-re értünk, majd onnan busszal indultunk tovább Milánóba. A retúr buszjegy ára 15 Euró/fő, neten  is lehet jegyet foglalni, de ez valószínűleg felesleges. Milánóba a buszút kb. 1 óra.

A Hotel Arnóban szálltunk meg. Elég egyszerű a hotel, de egy éjszakára megfelelt. A várost még első nap kellett megnéznünk. A Dómba nincs belépő, csak a toronyba. Mivel csak egy délutánunk volt, így belépőjegyre nem költöttünk, bőven elég volt a város maga.

25-én indultunk vissza a reptérre, majd onnan dél körül Tenerifere Ryanairrel. Még otthonról béreltünk autót. Ez olcsó volt, 7 napra 89 Euró. A kölcsönző irodája a reptéren a csomagkiadónál van, azonnal meg lehet találni. Mivel netes keresgélés alapján azt olvastam, hogy a déli rész melegebb, így a szállásunk délen volt, Costa del Silencio-ban. Ez jó választás volt, a Marino Hotelben voltunk félpanziós ellátással. A hotel teljesen jó, a félpanzió szuper. Melegvíz hiány viszont volt a hotelben, illetve reggel alig folyt a víz. Délen 22 fok volt és sütött a nap, míg északon, észak-nyugaton 17-19 fok körül volt, és felhős idő volt. A 22 fok napsütésben tökéletes strandidőnek számít, bár a víz hideg. Érdemes felkeresni a fekete homokos partokat, mert ott a homok tiszta időben 46 fokra melegedett fel, és a víz is meleg volt.

Mi az összes jó időt kihasználtuk strandolásra, a felhős napokat kirándulással töltöttük.
Az első kirándulós napunkon a Güímar-i piramisokat néztük meg. A belépő diákoknak 25 éves korig 7 euró körül volt. Érdemes megnézni, illetve az itt vetített filmet is érdemes végignézni. A piramis után a főváros felé mentünk, a Playa de la Teresitas strandot választottuk. Itt jó volt az idő, a strand egyszerűen gyönyörű. Szaharai vörös homokos. Mivel sok időnk nem maradt, a fővárost nem néztük meg, de valószínűleg ott is érdemes tenni egy sétát.

Másik borús idős napunkon a Loro Parkot néztük meg. Ezt mindenképpen érdemes megnézni. Rengeteg papagáj, állat van itt. A legérdekesebb azonban a showműsorok: fóka, delfin, bálna és papagáj. A belépő 33 euró, és legalább 4-5 óra kell itt.

Harmadik túránk Puerto de Santiago felé vitt. Itt található a legszebb fekete homokos strand. Ezután a Los Gigantes felé mentünk, majd a Masca hasadékot néztük meg. Itt érdemes egy túrát tenni a hasadékban. A szerpentin nagyon veszélyes, autóval óvatosan! A Masca után elugrottunk Icod de Los Vinos-ba megnézni a legöregebb sárkányfát. Más ott nagyon nincs, ez akár kihagyható.

Negyedik túránk a Teidére vitt. Autóval kb 2100m-ig lehet menni, innen felvonóval lehet 3600m-ig menni. A felvonó ára oda-vissza 25 euró. Aki a csúcsra fel akar menni (túracipő kell, és nincs tériszonya), annak előzetesen ezt igényelnie kell. Az engedély ingyenes, szerintem mindenképpen érdemes felmenni.



Gondoltunk még egy vadon élő delfin és bálnanézésre is. Naponta mennek ki hajók Los Christianos-ból. Árak: 2 órás 20 euró, 3 órás 34 euró, 5 órás 39-50 euró. A 3 és 5 órásban van ingyen étel és ital, fürdőzés, valamint a 2 órás úttal ellentétben itt nem csak bálnákat, hanem delfineket is lehet látni. Az 5 órás út felvisz Los Gigantesig.

Hazafelé a repülő Milánó helyett Veronában szállt le a hó miatt, innen vittek vissza Milánóba (Bergamo) busszal, ingyen. A reptéren akartunk aludni, de ott nagyon durva állapotok voltak. Mindenhol alvó turista, az induló oldal lezárva, az érkező oldal teli turistával. A mosdók kritikus állapotban, büdös és kosz mindenütt. Nagy nehezen azért kihúztuk reggelig, majd a 9-kor nyitó Orio Centerbe átmentünk vásárolni, nézelődni, hogy a déli gépig eltöltsük az időt.

Összességében szuper volt az út. A repjegyárak: Milánó-Budapest-Milánó 10 700 Ft Wizz Airrel, Milánó-TFS-Milánó 26 800 Ft. Milánói transzfer 15 euró, milánói szállás 45 euró/éj/szoba. Autóbérlés 89 euró/hét, csak 25 év feletti vezethet, dombornyomott kártya kell a bérléshez, és legalább 3 éves jogosítvány. Tenerife-i szállás félpanzióval két főre 43000Ft/fő/hét. Güimar: 7 euró, Loro Parque: 33 Euró, Teide felvonó: 25 euró. A benzin 1 euró alatt van, mi 850km-t mentünk autóval, és 60 euróért tankoltunk. Minden költőpénzzel, szállással, repülővel stb. együtt fejenként 146 000Ft-ból jött ki az egy hét. A sziget gyönyörű, ide vissza kell menni!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr664105032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pamuk 2012.02.14. 18:36:36

Azt tudtad, hogy a Costa del Silencioban - Hotel Marino, illetve Marina néven is fut a szálloda - "ingyen" szállás is van? Tenerifén ez az egyik olyan hely, ahova érdemes lemenni. (A másik kettő általunk kiprróbált a Regency és a Flamingo Club). Mi picit előttetek voltunk a Marinoban, és egy hetet úgy nyaraltunk ott, hogy a kutya sem szólt hozzánk, nem volt fejtágítás az üdülési jogról, meg semmi tukma. Kitöltöttük a jelentkezési lapot, lementünk, egy hetet ott voltunk, távozáskor meg leadtuk a kulcsot. No jó, a szervezésért a közvetítő leakasztott 100 eurót, amiért a szívem szakadt meg, de ez volt az össz költségünk, és még mindig olcsóbb volt, mint apartmant bérelni.
Az összefoglalódhoz annyit, nagyon jó programokat csináltatok. Icod de Los Vinosnak viszont nagyon szép a most készülő sétálóutcája, és van több öreg sárkányfája is.
Ha legközelebb arra jártok, ne hagyjátok ki Garachiccot, és érdemes teljesen lemenni a mascai szurdokban , ez az egyik legeslegnagyobb kaland Tenerifén. Hogy hogyan, azt egyszer lehet megírom :)

sportswear 2012.02.14. 20:07:06

Mókás, a három részes sorozat honi szereplője is 24-én ment Bergamóba...

sportswear 2012.02.15. 02:56:53

@Bónca: Az "ingyen" szállás 100 € volt? Mátéék 43000 Ft-ot fizettek érte félpanzióval, ami kb. 140 € és kajára nem kell költened. Tehát olyan, hogy ingyen szállás nincs.

Pamuk 2012.02.15. 07:23:11

@sportswear: Az ingyent idézőjelbe tettem, mert mondják, de már csak a Flamingóban az. A Marino is ingyen adja, csak aki kiközvetítette tett rá 100 euró hasznot. Nem gondolom hogy az én megoldásom jobb lett volna, egyszerűen más, amiről egy lókosztos utazónak érdemes tudnia.

Tehát vannak ezek a promóciós szállások, amik némelyike ingyenes, máshol - a beszervezésért - fizetni kell, de így is egy hétre volt 100 euró kettőnknek a szállás, ami naponta, fejenként 7 eurót jelentett.
Az általad említett 140 eurós félpanziós ár fejenként van, tehát a 280-at hasonlítsd a 100+ saját megoldású kajaköltséghez.

Matheusz86 2012.02.18. 00:34:30

@Pamuk: igen, csak én úgy tudom, hogy az ingyenes szállás 30 év feletti pároknak van. Nekem ahhoz még 5 évet kellett volna várnom sajnos.

A Mascánál elindultunk lefelé, de most ki volt írva, hogy földcsuszamlás miatt a strand le van zárva. Az eső is kicsit csöpögött, szóval azt most nem tudtuk bevállalni emiatt sajnos. Merre van amúgy az a túra? Mi ott a városnál találtunk egy lejáratot, eléggé el volt rejtve.

Azért nem semmi. Mennyi esélye van annak, hogy másvalaki is ugyanezt azt utazást szervezte meg? :D

Pamuk 2012.02.22. 20:49:46

Kicsi a világ, és érdekes dolgokat produkál az élet.
Így utólag már meg merem kérdezni, nem ti voltatok azok, akik vasárnap éjjel a kareokiból hazafelé menet ott ordibáltak a 112-es szoba ablaka alatt? Hosszan és idegesítően? :)))
Aludni szerettünk volna, mert reggel indult a gépünk...
Nem baj, nem haragszom :)
süti beállítások módosítása