Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Fapados kérdőívünk értékelése

2009.09.27. 20:20 | sYg | 4 komment

Címkék: utazás kérdőív fapados lowcost

 Köszönjük szépen mindenkinek, aki vette a fáradságot és részt vett játékunkban!

Alább olvashatjátok az értékelést. Ismét szeretnénk kijelenti, az eredmény nem reprezentatív, senki nem rendelte meg tőlünk! Lássuk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kép innen:www.flickr.com

 

A kérdőívet összesen 169-en töltötték ki, ebből 62 hölgy, ami számomra meglepetést okozott. A kitöltők életkora 18-65 év között volt.

1. Mikor hallott először a fapados repülésről, mint az utazás egy olcsó alternatívájáról?

A 169 kitöltő közül a legtöbben ezt a választ adták: "Több mint 4 éve". A kitöltők nagy része (64%) ezek szerint, mondhatni a kezdetektől rákapott a fapados élményre :) Három kitöltő egy éven belül választ adta, a későbbi utánpótlás szempontjából remélhetőleg sokkal többen lesznek a csatlakozók!

2. Honnan hallott róla? 

A 169 kitöltő közül a legtöbben (33%) ezt a választ adták: "Internetes kampány". Itt már jóval nagyobb szórás található, jelentős (23%) a barátoktól szerzett infó is. Azért megállapítható az internet hatalmas előnye itt is.

Hogyan szokta a foglalást végrehajtani?

A 169 kitöltő közül a legtöbben ezt a választ adták: "Magam intézem". Na ennek örülünk igazán, viszont meglepő - igaz jócskán lemaradva - az utazási irodák 2. helye.

4. Ha kettő vagy több cég ugyanazt a várost repüli, mi alapján választana közöttük?

Na kérem, ezt boritékolhattuk volna, de azért érdemes volt megnézni a sorrendet. Legfőbb szempont a jegy ára lett! :) Mindenki meglepődött? :):) A legkevésbbé a poggyászdíj és a foglalás bonyolultsága izgatja az olvasókat.

5. Milyen célból használja leginkább a fapados járatokat?

A 169 kitöltő közül a legtöbben ezt a választ adták: "Városlátogatások". Jó páran bátrabbak és nyaralást is bevállalnak ill. van aki pasihoz jár :):)

6. A nem olyan rég bekövetkezett SkyEurope cég csődje miatt változtatott valamit a "fapados szokásain"?

A 169 kitöltő közül a legtöbben ezt a választ adták: "Semmit". Elsöprő, 85%-os fölénnyel tarolt. Sajnos két olvasót vesztett a fapados szektor, a kommentekbe várnánk a csalódás rövid történetét...

-sYg-

7. Ha összeadná a fapados jegyre kiadott összegeket, kb. mennyi lenne az átlag jegyár?

A 169 kitöltő közül a legtöbben ezt a választ adták: "5000-10000HUF". Meglepő (számomra) a 20000HUF felettiek aránya

 

8. Átlagban mennyit szokott költeni a fedélzeten (kávé, üditő, ajándékok, stb.)?

A 169 kitöltő közül a legtöbben ezt a választ adták: "Semennyit". Ej-ej... :) Hát miből

fogják a jóságos légitársaságok finanszírozni a jóárasított jegyeket, ha nem fogyasztunk? ;)

 

9. Melyik céggel utazott eddig a legtöbbször?

 A 169 kitöltő közül a legtöbben ezt a választ adták: "Wizz Air". Nyilvánvaló, a budapesti bázis teljes fölénye, a kevesebb célállomással rendelkező Ryanair a második lett. 

 

10. Melyik a kedvenc társasága? Miért?

Hatalmas szórás van, Wizz a desztinációk miatt, Ryan az árak miatt, Skye. stb, de az Easy is mert "szépek a gépeik" :)

 

11. Melyik a Budapestről elérhető kedvenc desztinációja?

London. Hm. Nem a legolcsóbb történet és mégis nyert.

 

12. Ha ön választhatna, melyik jelenleg Budapestről nem repült európai desztinációt ajánlaná?

Nizza, Liszabon, Porto, Skandináv és egyéb északi városok. Vagyis vagy melegedni, vagy megfagyni szeretnénk :) Kapott szavazatot Bovec füves reptere is :) Éljenek a nyári raftingosok és a téli síelők!!!;)

 

 

-csekkin-

13. Ha segítségre volt/van szüksége fapados kérdésben, hol szokott keresgélni?

 A válaszadók 96%-a a légitársaságok saját oldalán, vagy internetes fórumokon (a fapadosinfo-n, vagy itt a blogon)  keres választ a felmerülő kérédseire, mindössze 4% fordul az utazási irodához.

14. Ön szerint a jelenlegi gazdasági viszonyok hatására a nem fapados cégek beszállnak az árversenybe, a fapadosok ellenében?

 Erre a kérdésre 3,3-as átlagérték jött ki, tehát kicsit abban reménykedünk, hogy egyszer rohanhatunk a Malévre is, ha ablakhoz szeretnénk ülni :)

15. Egy fapados cég árához képest hány %-kal fizetne többet egy nem fapados cég jegyéért?

 Érdekes a vége: a kevesebb, mint 20% megelőzte a kevesebb mint 10% értéket, a több mint 30% persze már ladába sem rúgott :)

16. Ha egy nem fapados cég, közel fapados áron kínálna jegyet, mi lenne a fő oka, amiért őket választaná?

 A 16-os kérdésre adott válaszok már nem voltak ennyire egyértelműek, bár a központi reptér egyértelműen a legtöbb voksot kapta. De többen inkább 2-3 választ is jelöltek volna, úgy mint a törlések kezelését,  a csomgadíj nélkülözését vagy az utasbarátabb menetrendet.

17. Magyarország melyik részén lakik?

 A repülés mindenkié, mondja az egyik szlogen, de látszik, hogy inkább csak a Pestieké.  A válaszadók 66%-a pesti, vagy Pest környéki, a Dél és Kelet 2-2%, Észak-kelet 8%-kal a második. A válaszokból nem derül ki, de feltételezzük, hogy a fő kiindulási reptere mindenkinek BUD. 

18. Az ön által használt közlekedést alapul véve mennyi idő alatt éri el az otthonátol Ferihegyet?

 Az előző válaszokkal összecseng ennek a kérdésnek az eredménye, a kutatásban résztvevők 63%-a 1 órán belül eléri a repülőteret, 18%-nak már 2 órát kell utaznia. A válaszokból kiderül, hogy néhányan képesek 3 órát is utazni, hogy beléphessenek T1 szentélyébe :) 

-lokoszt-

Köszönjük a türelmeteket!

A teljes eredményt az alábbi linken lehet megtekinteni:

www.kerdoivem.hu/res/22033852327261/

   

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr121411362

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: distributor timbangan wim akurat 2019.05.04. 00:02:34

austin speed dating - Prozac sildec pe dm syrup ok to take together

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mestska · http://cities.blog.hu 2009.10.13. 16:33:50

miért meglepő az, hogy az átlagárnál sokan beikszelték a 20000 forint felett rubrikát? Nem mindenki szeret hatszor átszállni a Ryan-el, és mellé fél napig repülni, és nem mindenki szeret mondjuk télen menni Stockholmba, csak azért mert akkor olcsó.

Nem ezt ikszeltem be, csak ez a véleményem :)

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2009.10.13. 16:45:05

@mestska: engem meglepett, mert mindig sírunk (én is) az olcsó jegyekért, azt mégse. Bár a 20k is elenyésző egy 100k-hoz képest :)Nálunk eltolódtak az arányok, egy tizenxezer HUF-os jegynek már nem is örülünk;)

mestska · http://cities.blog.hu 2009.10.13. 19:55:06

@sYg:

hát néha érdekes is, hogy drágának itéltetik az öt eurós jegy :)))

a legdrágább fapados jegyem amúgy talán a barcelonai volt, az 26 volt, igaz az átszállós marokkói csomagdíjjal, mindennel együtt összesne már közelebb volt a 40-hez, mint a 0-hoz.
De az is igaz, hogy majdnem főszezonban voltam mindkét helyen :)
süti beállítások módosítása