Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Milánó - 1 és 2 napos túra

2014.05.28. 14:20 | csekkin | 4 komment

 

Miért éppen Milánó? Mert oda van remek menetrendes Wizz járat? Vagy mert Bergamóba (illetve pár hétig, 2014. május 13. és 2014. június 2. között Bergamo helyett Malpensára ) repül a Ryanair is? Persze, ezek a legfontosabb szempontok közé tartoznak. De talán mégsem csak ezért. A remek menetrendnek köszönhetően nagyon dinamikusan tervezhetjük meg milánói tartózkodásunkat. Simán lezúzhatunk egy jó kis 1 napos túrát – ez idő szerint a Wizz Air heti négy alkalommal is két járatot üzemeltet naponta. A reggeli járat 6.00-kor indul Budapestről és 7.40-re érkezik Milánó Malpensa repülőterére. Az esti járat pedig 21.55-kor indul vissza Milánóból és 23.30-ra érkezik vissza Budapestre. Remek egynapos túra és egyáltalán nem megerőltető. Semmivel sem komplikáltabb egy ilyen Milánós túrát tenni, mint mondjuk egy hasonló egynapost Kaposvárra vagy Nyíregyházára. Arról nem is beszélve, hogy ügyesen foglalva bizony olcsóbb is lehet!

 

mil.coa.png

 

Pár szót Wizz kártyáról. Sajnos a díjmentes foglalás már egyáltalán nem elérhető sem a Wizz-nél sem a Ryanairnél. Természetesen a költségcsökkentés fontos tulajdonsága a lókoszt utazónak, erre az egyik meglehetősen jó megoldás a Wizz és az ERSTE Bank által kínált megoldás. Az ERSTE Banknál igényeljünk egy Wizz hitel- vagy betéti kártyát. Ugyan elég magas a kártyadíj (7000+ HUF/év), de a kártyával együtt kapjuk a Wizz Discount Klub tagságit is, a klubtagságival foglalva pedig kedvezőbb jegyárakkal számolhatunk. A Wizz kártya 2014 áprilisától egyébként PayPass technológiás, ez szerintem nagyon komfortossá tesz az egyébként is szimpi dizájnos kártyát.

mil.wizz.jpg

Milánó. Milánóba tehát tervezhetünk egy jó kis 1 vagy 2 napos túrát. Tény, hogy a város gyönyörű, hetekig is el lehet ott lenni és élvezni a város hangulatát, történelmét, építészetét, éttermeit, meg az egész fílingjét. Szervezhetünk csillagtúrákat is Milánóból vagy körutat is természetesen – ebben az esetben mindenképpen figyeljünk az easyJet-re, mert Mert MXP-ből (Malpensa reptér) több tucat helyre repülhetünk el, többek között pl könnyen abszolváható egy TFS, SSH, RAK, PMI, IBZ de akár egy LUX is.

Persze maga Milánó is megér egy hosszabb tartózkodást is -- vagy rövidet, ha éppen azt terveztük. Aki nem próbált még 1 napos túrát repülővel, legalább egyszer érdemes kipróbálni. Alvás nélkül egy jó kiadós túrára van így lehetőség, egészen egyedi hangulata van egy ilyen rövid túrának. Természetesen nem azt állítom, hogy ez a követendő minden célállomás esetében, én is inkább a hosszabb tartózkodások híve vagyok, de az egynapos egy külön kategória és egy külön fíling. Főleg, ha a menetrend is ennyire alkalmassá teszi erre.

MXP–ből (Milánó Malpensa) Milánó központjába autóbusszal és vasúton is eljuthatunk. A legegyszerűbb bejutási mód Malpensa Express. Meglehetősen olcsón bejuthatunk a városba, ténylegesen a város centrumába. Figyeljünk arra, ha megvásároltuk a vonatjegyet, azt érvényesíteni kell a peron előtti automatáknál, ha ezt nem tesszük, akkor akár kellemetlen meglepetés is érhet: büntetés).

 mil6.JPG

mil7.JPG

 mil5.JPG

mil3.JPG

 
Milano Cadorna állomásig érdemes a jegyet megvennünk (tehát nem Milano Centrale-ig), és amint kiszállunk, máris kezdhetjük a városnézést. Gyakorlatilag közvetlenül a Cadorna pályaudvar mellett van a Castello Sforzesco (Sforza kastély). Mielőtt nyakunkba vesszük a várost, mindenképpen fogyasszunk egy (vagy két) kávét! Az olasz kávénak tényleg nincs párja, és szinte mindenhol ugyanolyan kiemelkedően jó minőségű. Egyszerűen szuperfinom. A fagyira természetesen ugyanez vonatkozik! Arról nem is szólva, hogy általában 0.8-1 euró között mozog a presszókávé ára, ami még forintra átszámítva sem annyira drága.

mil1.JPG

mil4.JPG

mil12.JPG

 

Igazándiból gyalogosan is bejárhatók a legfőbb látnivalók, nem is igen érdemes városnéző buszra vagy tömegközlekedésre költeni (persze aki ezeket szereti, semmiképpen sem beszélném le róla – nekem pl nagyon tetszenek a régi milánói villamosok, nagyon sokat villamosoztam emiatt) Aki az egészséges életmód híve, az kerékpárt bérelhet, közvetlenül a Cadorna állomás mellett már bérelhetők a milánói Bubik.

 mil8.JPG

 
A látnivalókról csak pár szót írok, mindenki mást kedvel, másra kíváncsi, érdemes ezért egy jó útikönyvet beszerezni (rövid túrára pl. ez a Zsebútitárs megfelel) vagy letölteni egy jó kis útitervet. A poszt is főként a kevésbé gyakorlottaknak próbál segítséget nyújtani gyakorlati szempontból (abszolúte a teljesség igénye nélkül). Néhány kihagyhatatlan látnivaló: a Katedrális (legkényelmesebb egy környező étteremben megpihenve egy pizza mellett nézegetni), a Vittorio Emanuale II, a Scala, a Via Monta Napoleaone (a divat főutcája) ahol a vásárlás mellett Ferrarikat is lehet látni.

mil13.JPG

mil9.JPG

mil11.JPG

mil2.JPG

mil10.JPG

mil14.JPG

mil15.JPG

 

 Az egész napos Milánó-élmény után csak arra kell figyelni, hogy időben visszainduljunk Cadornáról Malpensa reptérre. Nagyon jól kalkulálható a vasút menetideje, este 7-8 felé visszaindulunk és biztonságosan a reptérre érünk. Közel 12 órát – egy full napot - tartózkodhatunk így Milánóban.

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr136223266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Basilisk Captain 2014.05.28. 14:31:30

"Remek egynapos túra és egyáltalán nem megerőltető."

18 órás út nem megerőltető? pf.

Baaah 2014.05.28. 14:47:04

Hát igen a Scala kívülről, ahogy látható is nem egy nagy élmény, belülre még nem mentem be :)

Kata24 2014.05.29. 10:02:44

@char_le_roi: Ha neked fárasztó, ne indulj útnak :P Az egynapozások tökéletesek, én egyáltalán nem találtam megerőltetőnek.

arpad1983 2014.05.29. 22:23:49

Mi 2012 decemberében voltunk Milánóban egynapos túrán (Karácsonyi vásározni), mégis izgalmasabb mint Bécs :D A jegy 6740 volt oda-vissza fejenként :)
süti beállítások módosítása