Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Matus kalandozásai - Pamplona

2011.01.16. 18:48 | lokoszt | 1 komment

Címkék: beszámoló spanyolország pamplona fapados lokoszt

Egy év után újra jelentkezik Matus az ő kis történeteivel. Felvezetőként először Pamplona, utána Izland, majd jön az őszi Közel-Kelet.



Budapest - Milánó/Bergamo repülő: 3990 Ft
Erről az útról szerintem nem sok mindent kell írni, hisz ezt már mindenki bejárta és nem is egyszer. Számomra a különlegességet az tartogatta, hogy Ferihegyen töltöttem egy kényelmes éjszakát. Fent az emeleten, szék-asztal-szék kombó. Másodszor, hogy mivel több mint 6 óra volt az átszállási idő Bergamoban, így végre valahára szemügyre vehettem a várost, ami meglepően nagy. Helyijáratos busszal 1.70-be kerül a bejutás, ha jól emlékszem.
Milánó/Bergamo - Zaragoza repülő: 10€
Ezt az útvonalat másodszor repülöm már. A leszállás után egyből sprinteltünk az autóbusz pályaudvar felé, mivel indult a buszunk Pamplonába. A reptérről a busz 1.60ért visz be a városba érintve az busz- és vasútpályaudvart, utóbbi egy nagy hodály…
Zaragoza - Pamplona busz: 13€
A buszozás időtartalma kicsivel több volt, mint két óra. A busz folyamatosan az autópályán ment, csak háromszor tért le egy-egy városba.
Este 22.50-re értünk Pamplonába épp a 23 órási tűzijátékra, ami minden nap van, és mindig túlmúlja a mi augusztus 20-i tűzijátékunkat, ami elég szégyen szerintem. Hármat láttam, de kivétel nélkül 30 percesek voltak.
Amúgy a bikafuttatásról tudni kell, hogy minden évben július 7-e és 14-e között rendezik és egy évvel előtte már hiába keresel szállást. Ennél fogva az ott töltött három éjszakánkat, többed magunkkal a buszpályaudvaron töltöttük, ami le van süllyesztve a föld alá. Szabadban azért nem lehet éjszakázni, mert hiába van nappal, mint most is 35-38 fok meleg, éjszakára 14-17 fokra esik vissza a hőmérséklet.


Amit tudni érdemes a bikafuttatásról, mert sehol nem találsz róla leírást. Magyar nincs kint, legalább is nem találkoztunk senkivel, pedig a Hungary felirat ott virított a pólóm hátulján. Minden reggel 8-kor kezdődik a futás. Érdemes már fél nyolc előtt odakecmeregni és a halál kanyar elé beállni. 8 előtt 15 perccel elkezdenek a rendőrök végig vonulni a pályán és aki a halál kanyar után van, azt tolják kifele. Nők futhatnak, de nem lehet semmit bevinni, se fényképezőt, se övtáskát, se semmit, nem lehet papucsba, de még szandálban sem futni és részegen se. A rendőrök nem ismernek nemet, úgy áthajítanak a palánkon, hogy…


8kor mikor meghallod a rakéta robbanását, akkor lehet izgulni, mert kiengedték a bikákat. 6 bika fut, utána tehenek. Ha elesel és földre kerülsz fel ne állj! Várd meg míg valaki megkocogtatja a vállad, hogy felállhatsz! Ha  bika fellök ne ficánkolj maradj nyugton, akkor a bika is ott fog hagyni egy idő után :), meg előbb utóbb a többiek leszedik rólad. Ellátás miatt ne aggódj, kb. 20-30 méterenként mentőcsapatok 40-50 méterenként pedig hordággyal felszerelve. A futás általában 2-5 percig tart. A futás vége egy aréna, ahova ha beér az utolsó tehén is akkor bezárják a kapukat és egymás után szabadon engednek öt kisebb bikát, amivel lehet szórakozni, adrenalint fokozni. Ez az egész kb háromnegyed kilencig tart. Volt egy igen csúnya baleset az utolsó nap. Csávót úgy felkapta a bika, hogy ájultan esett a földre. Felkapta 6 ember áthajította a palánkon, ahol már várta az orvosi csapat, hordágy és irány az ambulancia. Az egész nem tartott tovább 20 másodpercnél.


Ezután kb 1-2-ig programok vannak szerte folyamatosan a városban, majd délután 6kor kezdődnek újra. A két időpont között általában mindenki alszik hol ágyban, hol padon, hol földön, ahol épp ér az álmosság. Este buli, kifulladásig illetve bikafuttatásig :)
Pamplona - Zaragoza busz: 13€
Reggeli 7.15ös busszal indultunk és 2 óra 45 perc volt az út. Zaragoza nekem egy kétarcú városnak tűnt. Az egyik fele szinte sivatag, ipari negyeddel, lakó negyedekkel, műfűvel! és rengeteg szökőkúttal, térrel, amit igazából hasztalanok ilyen nagyon meleg időben. A másik fele az óváros, egy gyönyörű szép katedrálissal és várral, egy jó kis mercadoval.
Zaragoza - Milánó/Bergámó repülő 10€
Másfél órás késéssel indultunk, 22 után, mert valami gikszer volt az irányító központban. Vicces ez a reptér, mert baromi nagy, rengeteg rent a car van, nagyon sok, viszont nagyon kevés repülő indul/érkezik.
Milánó/Bergamo - Budapest repülő 3990 Ft
A szokásos alvásos procedúra a reptéren, de már sehol nem maradt jó hely. Viszont most fúrtak-faragtak, szal bekap...ják! Ráadásul szerintem, itt a biztonsági őrök kifejezetten élvezik az embereket 4-kor felkölteni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr872588431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zséroskenyér 2011.01.17. 22:02:33

na az izlandot tolítsátok mielőbb, pont én is oda tervezek utat :)
süti beállítások módosítása