Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Hosszú hétvégi nyaralás Riminiben 1. rész

2011.08.07. 12:23 | lokoszt | 7 komment

Címkék: utazás beszámoló olaszország wizz fapados wizzair rimini olcsó repülőjegy lokoszt forli

Köszönhetően a Wizzair olcsó Forli jegyeinek, Zolinak sikerült egy hosszú hétvégét eltöltenie Riminiben.

 A gépem este indult, még munka után elszaladtam a bőröndért a szüleimhez, aztán gyors bepakolás és irány a reptér. Vonattal gyorsan kint voltam, a szinte üres terminálba érkeztem. Szóval így esett meg, hogy másfél órával az indulás előtt sikerült kiérnem. Miután megtaláltam a beszállókaput, rökönyödve tapasztaltam, hogy már sorban állt a nép. Egy család állt elöl, ahol a 4 éves forma gyerek végigüvöltötte az elkövetkező időszakot, hogy ő már most repülni akar… De azért tanulékony a magyar, hiszen nagyjából mindenki betartotta az egy szabvány csomag szabályt. Milyen jó is ez a Tesco Fila pontgyűjtős akció :) Az utasok nagyobb része magyar családok voltak, egy pár olasz, és néhány magyar táncos ribi volt még. Az út simán ment, 80 %-os telitettség, kevés fogyasztás és néma pilóta mellett időben érkeztünk. A forli reptér nem egy nagy valami, egy gyárépület és egy szocialista önkiszolgálós balatoni étterem keveréke. Nem tudom, hogy lett ez, de a környéken 50 km körben van 3 reptér is: Forli, Bologna és Rimini. Mindhárom gyakorlatilag fapados reptérként (is) funkcionál, annyi még, hogy a Rimini az San Marinonak is hivatalos reptere. Itt tipikusan látszik a rosszul végiggondolt fejlesztési politika eredménye. Végül is, én nem panaszkodom, hiszen ez az egyik oka annak, hogy olcsó repjegyeim vannak…

 

Szóval a reptérről a városba 3,5€-ért visz a helyi közlekedési vállalat busza, amelynek bár van menetrendje, de igazából alkalmazkodik a repülőjáratokhoz. Ha sokan megyünk, érdemes taxizni, amelynek az fix ára 11€. A busz a vonatpályaudvaron áll meg, ahonnan a 4,4 € jeggyel lehet eljutni Riminbe. Augusztusban 1:42-ig van járat, úgyhogy egy nagyobb késés esetén is bőven be tudunk jutni az üdülőhelyre.

Rimininek jó nagy pályaudvara van, ahonnan indulnak a helyi buszok, amelyeket én nem vettem igénybe, mert elég közel voltam a pályaudvarhoz.


A szállodám a Hotel Niagara volt, ahol 40 € volt egy éjszaka reggelivel, bár láttam 35 €-ért félpanziósat is a Travelrepublicon, de mire már le akartam volna foglalni, elfogyott a hely, sajnos. Hát semmi különös, egy kicsit lelakott volt, de tiszta, jó helyen van, és nagyon kedves volt a személyzet. Másnap reggel elindultam, hogy felfedezzem a várost. Riminit Augustus császárhoz hű veteránok alapították, akik itt kaptak földeket. A régi belvárosi rész a római kori alapokon nyugszik. A központban található egy római kori diadalív és egy római kori híd is.


Talán a legkülönlegesebb látnivaló az ún. sebész háza, amely egy gazdag római ember háza volt, és a feltárások során találtak több száz sebészeszközt is, innen a neve. A belépő 6 €, régebben vasárnaponként ingyenes volt a látogatás, sajnos most már nem. Aki a modern kori szórakozásokat kedveli, annak sem kell unatkoznia, van akvapark, delfinárum, outlet, stb. Nagy az élet esténként is, buli buli hátán, gyakorlatilag ez Olaszország Siófokja. De természetesen a tengerpartért járunk ide. Ebből van bőven, kb. 20 km-nyi gyönyörű fehér homokos. Egyébként ez nem mind Riminiben van, itt a környék több közigazgatási egység kvázi összenövéséből jött össze, hasonlóan a velencei tavi Gárdony-Agárd pároshoz. A partszakaszok magántulajdonban vannak, és a nyugágyakért fizetni kell, ha jól tudom, olyan 10 € körül van naponta. De a part szélén természetesen ingyen is kiteríthetjük a törölközőnket egy fürdésre (én is így tettem). A partszakaszok számozva vannak, és tulajdonosok mindet megtesznek, hogy magukhoz vonzzák a napozni és fürdőzni vágyókat. Vannak funkcionális (öko-, fitness) és tematikus (brazil, spanyol) partszakaszok is.


Élelmiszervásárlásra van lehetőség a parthoz közeli Billában, vagy  a helyi szupermarket lánc, a Conad üzleteiben is.

Az étterem árak hasonlóak az otthonihoz, én a Diadalív árnyékában találtam egy pizzázót, és egy óriási margarita pizzáért egy vízzel 5 €-t fizettem. Másnap átmentem San Marinoba, amely kb. 30 km-re van Riminitől, és egy helyi busztársasággal lehet eljutni 4 €-ért kb. egy óra alatt, Ez a társaság a Bonelli Bus, akik sok helyre szerveznek utazásokat (Róma, Firenze stb.) elég jó árakon. A busz számos helyen megáll, többek közt a vasútállomásnál és tengerparton is.

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr563131356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2011.08.07. 20:59:41

tök jó! én is megyek majd :)

sportswear 2011.08.07. 21:39:17

Szuper, írj ha kell még ezen kívül valami info.

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2011.08.08. 22:36:41

Annyi szerintem, hogy sajnos Riminiben már elég koszos a víz (főleg aki török viszonyokhoz szokott), valamint törölközőt leteríteni nekem nem engedtek sehol, csak a szabadstrand részen, ami a 0-ás strand... szóval érdemes azt keresni, aki nem akar folyamatos zakaltás áldozata lenni (hogy fizessen inkább a napágyért)

tg_mak 2011.08.08. 23:46:40

"lehet eljutni Riminbe. Gyakorlatilag egész nap van járat, még éjfél után is óránként"
Nem tudom hol nézted, de 1:42 és 5:30 közt nincs vonat. Nem mintha lenne rá nagy forgalmi igény. ;) Augusztust leszámítva pedig 0:34-kor megy az utolsó.

sportswear 2011.08.09. 10:10:57

Gabi, igazad van, kicsit benéztem az esti vonatot. Majd szólok, hogy ezt a részt javítsák a cikkben.

sportswear 2011.08.09. 10:17:17

Én nem találtam koszosnak a vizet, egyébként kékzászlós partszakasz ez. Én oda mentem ahol a többi ember is leterítette a törülközőjét, és nem nagyon szóltak. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy elég érzékeny a bőröm, úgyhogy csak 4 után mertem kimenni a napra, mert nagyon égetett, lehet a késői időpontra tekintettel nem szóltak.

sportswear 2011.08.21. 21:58:52

Javítottuk a Riminibe menő vonat menetrendjére vonatkozó részt, bocs a dezinformációért.
süti beállítások módosítása