Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Fapados repülőterek: KSC (Kassa)

2008.11.24. 08:30 | lokoszt | 3 komment

Címkék: kassa skyeurope ksc repülőterek

Íme a fapados repülőterek sorozat 2. része Janos32 jóvoltából. Hamarosan bemutatkozik GRO, majd MAN.

Kassa megfelelő alternatíva Ferihegy mellett az Észak-Borsodban élőknek. Miskolcról autóval egy óra alatt elérhető. A 3-as úton átlépve a határt, Kassa elején az első lámpás kereszteződésnél (Rozsnyó irányt jelez a tábla) kell balra fordulni és onnan egyszerűen követni a repteret jelző táblákat.

 

Kis komplikáció adódhat, ugyanis a repülőtérhez vezető útra csak a Kassa irányába vezető oldalról lehet lehajtani, igy a pályán a reptér vonalától tovább kell menni, az első lehajtón le és visszafordulni kassa felé. A parkoló 10 percre ingyenes, majd óránként 50 korona, egy teljes napra 400 korona. Sajnos a reggeli Sky, Austrian és CSA járatok csak autóval érhetők el a korai indulás miatt. Vonattal a kassai pályaudvarról a 23-as busszal érhető el a repülőtér. A busznak nem a végállomása a pályaudvar, a belvárosból indul és kb 20 perc alatt ér a repülőtérre. A reptér kicsi, de tiszta és modern. A check-in agentek és az információs pultoknál szinte mindenki beszél magyarul. Eddig csak olyannal találkoztam aki nem akart magyarul beszélni, olyannal nem aki valóban nem tudott. (akcentus és nyelvtani hibák nélkül folyékonyan közölte velem, hogy "nem beszélek magyarul, keressen valaki mást").

Az útleveleket/személyiket nekem legalábbis hosszú percekig vizsgálták, többször aggodalmas képpel néztek végig rajtam. A security-nél még soha nem volt problémám, apróbb dolgokért (0.33-as üditő) sohasem szóltak. A belföldi "tranzit" elég kicsi és zsúfolt, az "utasellátót" 1 db kávéautomata képviseli. A nemzetközi tranzit jóval nagyobb, ott már egy tax free shop és egy kis bár is van. A gépekhez minden esetben gyalog kell oda sétálni, de nagyon közel parkolnak az épülethez. Érkezéskor a csomagok általában pillanatok alatt a szalagon vannak.

A repülőtér éjszakára bezár, ott aludni nem lehet. Napi 4 vonatpár közlekedik Miskolc és Kassa között, az utolsó este 10-kor érkezik oda, a strapabiróbb tökös gyerekek esetleg ezzel érkezve elüthetik "állva" az időt reggel 3-ig, amikor kinyit a repülőtér.
A reptérről közvetlenül elérhető Prága( CSA), Pozsony (SKY), Bécs( AUA), Manchester, Dublin és London-Luton (mindhárom Sky).
A repülőtér honlapja

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr8784695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.11.24. 22:54:29

különösen tetszik, hogy az odavezető út jelentős részén tök legálisan lehet 110-zel döngetni. azért az az egy óra miskolcról inkább legyen másfél.

az útlevelemet nekem is kapargatták meg nézegették nagyon. nemtom, ezek az idióták schengenről még nem hallottak?

tetszik, hogy nem szaroznak a buszokkal, nem néznek hülyének, kinéznek belőlem annyit, hogy képes vagyok odasétálni a repülőgéphez. ez jó, hatékony.

a parkoló nagyon trükkös, mondhatni igazi balkáni szemét aljadék módon van kitalálva, hogy aki először van ott, jól beszopja és behajtson a szándékosan rossz tábla miatt a legdrágább részbe.

érdekes, hogy tényleg nagyon jó kis alternatív reptér lehetne ez a keleten élőknek, mégsem láttam soha ott egyetlen magyar rendszámú autót sem.

amerikai cegvezeto 2008.11.25. 23:36:25

Simán ott vagy 1 óra alatt szabályosan közlekedve, nekem még az útlevél-ellenőrzős időszakban is megvolt egy óra alatt. Magyar rendszámú autókat is látni azért és a tranzitban is hallani magyar szót szép számmal.

dorset 2009.10.31. 15:41:05

Felfedezhetné a kassa-bárcai repülőeret a Wizzair és beléphetne a csődbement Sky helyére. Szerintem nem fizetne rá ha járatokat nyitna London, Párizs , Dublin ,Brüsszel Berlin felé.
süti beállítások módosítása