Fapadbarát repterek

Fapadossal okosan

Az akciókat, hirdetéseket látva sokakban felmerülhet: tényleg lehet ingyen repülni? Ha ingyen nem is, de néhány €-ért már simán. Egy-egy utazás előtt célszerű alaposan felkészülni a légitársaságból, a reptérből, a városból. Érdemes tisztában lenni a "játékszabályokkal." Történeteiteket, élményeiteket a lokoszt kukac gmail pont com címre várjuk.

Lájk

Kommentek

Címkék

ace (6) airberlin (9) ams (3) amsterdam (4) anglia (3) barcelona (20) bcn (20) bécs (4) bergamo (19) beszámoló (122) bristol (6) brüsszel (3) bts (10) bud (22) budapest (59) clickair (4) csomagdíj (3) dublin (3) easyjet (35) eindhoven (3) ellenőrzés (4) erdély (4) fapados (189) forli (5) franciaország (3) genf (5) girona (3) hahn (3) helyi info (13) ibiza (4) isztambul (4) katalónia (10) kézipoggyász (6) kijev (3) koppenhága (3) lanzarote (6) liverpool (3) lokoszt (144) london (8) lowcost (150) ltn (6) luton (6) madrid (6) mallorca (5) malmö (3) málta (3) manchester (4) milánó (3) nyaralás (3) olaszország (13) olcsó repülőjegy (61) online checkin (3) párizs (6) pmi (6) poggyász (3) portugália (4) pozsony (9) psa (3) repülés (10) repülőjegy (4) repülőterek (31) riga (3) rimini (5) róma (6) ryanair (96) santander (3) schwechat (3) security (3) skyeurope (20) spanyolország (36) stockholm (7) temesvár (7) tenerife (5) törlés (3) trapani (3) treviso (3) tsf (3) tsr (8) uk (3) utazás (118) városlátogatás (53) városok (56) Varsó (3) vie (5) weeze (4) wizz (72) wizzair (140) Címkefelhő

Fapadbarát repterek R-Z (összefoglaló)

2012.02.14. 11:05 | tg_mak | 27 komment

Címkék: utazás tgm fapados tsr trapani lowcost tenerife wroclaw vie tampere waw repülőterek lokoszt tng helyi info tku tll

Az eredeti összefoglaló 4 részre lett bontva, ebből ez a negyedik. Az anyacikk itt található. (Hogy mi ez az egész lista, az is abban olvasható el.) Frissítéseket a kommentekbe várom. Aki frissít, írja oda pici betűkkel, hogy mikori az infó, és jelezze, ha szekun belüli helyről beszél. Az átjárhatóság és a wifi kivételével az itt említett paraméterek a szekun kívüli résznél fontosak.

Az összefoglaló másik 3 része: 1. cikk (A-C), 2. cikk (D-K), 3. cikk (L-P)

Gyorslinkek:

 

 




RAK - Marrakech (2012. 06. 07.)
Fapados társaságok: Ryanair, Jet4you (bázis), Brussels Airlines, easyJet, Norwegian Air, Vueling, Transavia, Jetairfly, Thomson Airways
Megközelítés: 11-es busz jár be 20 percenként, kb 20 dirham és 3 napig érvényes a jegy. A taxi kb. 40 dirhamért bevisz a városba, pontos címmel kell készülni, csak a nagy hoteleket ismerik, a rijádokat nem igazán.
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi:
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku: Belépéskor ki kell töltenünk egy ívet, ahol megadjuk szállásunk nevét, címét, telefonszámot, valamint saját adatainkat, tartózkodásunk célját. Ezt az útlevél-ellenőrzéskor egy sorszámot kapunk a passportba, majd kifelé ismét, amolyan vízum.
Csomagmegőrző:
Érdekesség: A reptér gyönyörű. Reggeli gépet busszal megközelíteni lehetetlen, de taxit a rijádban dolgozók készséggel segítenek. A jatt-tól oda meg vissza vannak az emberek.
Sört először itt tudtunk volna venni, mondjuk csak kisebb 'gyorséttermekbe' jártunk és Djema el Fna-ra, ott nem láttunk.
Megjegyzés: Pénzváltás van a reptéren, jól váltanak. Elvileg pénzt nem hozhatunk ki az országból, mert az a király tulajdona.
Városi infók: blogból



RIX - Riga (2014. 04. 28.)
Fapados társaságok: Norwegian, Ryanair, Skyways, Wizzair
Megközelítés: A 22-es busz visz be a központba 20-25 perc alatt, gyakran jár, az újságosnál lehet kártyával jegyet venni, 1 jegy €0,6, a 24 órás €2,51, utóbbi papír-chipkártyát, amit felszálláskor a „lyukasztóhoz” érintve kiírta, hogy meddig érvényes. Bővebben itt. (Ne bliccelj, mert ha ellenőrt fogsz ki, tuti bukó!!!)
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér: igen
A kapuk egy nagy utashídról nyílnak, és a kiszálló utasok a beszállásra várók sora mellett haladnak el, simán át lehet állni a másik sorba.
Ingyen wifi: nincs (2011.2.)
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku: FONTOS! 2012. január 1-től a Ryanair utasainak ún. biztonsági díjat kell fizetniük a jegyükön felül, ami 7 €, és külön lehet megvásárolni a reptéren vagy előre a honlapon itt.
Csomagmegőrző:
Érdekesség: Hétköznapokon 12-16 óra között napi menü a Lido nevű étteremben €2,5.
Megjegyzés:
Városi infók: blogból



RYG - Oslo-Rygge (2012. 11. 02.)
Fapados társaságok: DAT, Norwegian, Ryanair (bázis)
Megközelítés:
Alvási lehetőség: van
tesztelve 7 főre az emeletre vivő lépcső alatt, nem ébresztettek még reggel sem; vannak széksorok is fából
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: van
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku: kicsit lassú lehet néha
Csomagmegőrző:
Érdekesség: érkezési oldalon is van vámmentes bolt
Megjegyzés:
Városi infók:



SAW - Isztambul-Sabiha Gökcen (2013. 09. 05.)
Fapados társaságok: airarabia, easyjet, germanwings, pegasus, Wizzair
Megközelítés: Kadiköyről E10 és E11 jelű helyi busz (kb 1 óra), Kadiköyről és Takszim térről HAVATAS busz drágábban. (a dugók miatt a menetidőkre érdemes rászámolni, különösen a Takszim tér esetében. A Boszporusz híd nagyon be tud állni. Jobb választás lehet komppal Kadiköy és onnan busszal.)
a város több pontjáról van helyi közlekedés 3,5TL-ért: http://www.iett.gov.tr/en/, az SG-vel kezdődő buszok
HAVAS shuttle bus Taksimba, Levantba és Kadiköybe, 8-12TL a HAVAS shuttle szünetelteti isztambuli szolgáltatását
Alvási lehetőség: a belföldi terminálon viszonylag sok pad
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: nincs
Kézipoggyász ellenőrzés: csomagfeladás esetén mérnek, kapunál nincs keret (pegasus), wizznél nem nézték, keretet sem láttam
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: érkezési oldalon is van vámmentes bolt
Megjegyzés: Takszimól/ba jutásra két órát legalább rá kell számolni! Szeku után megfizethetetlen árak, a városi árak többszöröse! Csápra állás.
Városi infók: blogból 



SCQ - Santiago de Compostela (2011. 11.)
Fapados társaságok: Ryanair, Vueling, AirBerlin, EasyJet
Megközelítés: Busszal, a jegy egy útra €3, retúr €5
Alvási lehetőség: még nincs infó az új terminálról, a régiben lehetett éjszakázni
Átjárható-e a repülőtér: jó kérdés: külön folyosó az érkező utasoknak, de amelyik kaputól az én gépem indult, ott volt egy fotocellás ajtó, amin keresztül rögtön a beszállításra váró utasok közé lehetett kerülni...
Ingyen wifi: nincs
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
Érdekesség: új terminál, 2011 októberben átadva
Megjegyzés:
Városi infók:



SKG - Szaloniki (2014. 10. 10.)
Fapados társaságok: Germanwings, Ryanair (bázis) Smartwings, WizzAir
Megközelítés: 78-as busz (új vasútállomáshoz), 79-es busz (IKEÁ-ig). 2€, ~40 perc. Jegyet a reptéren a buszmegállóban lévő bódéban lehet venni.
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: van, freewifi néven
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: az angol wikipedia lap egész részletes, pl. helyi közlekedési rész is
Városi infók:



SKP - Szkopje (2017. 4. 09.)
Fapados társaságok: Pegasus, Wizzair
Megközelítés: Vardar Express 175 dinár (repülőgép induláshoz, érkezéshez igazítva), Taxi 10-30€
Alvási lehetőség: nincs
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: van (Makedonski Telekom; 30 percenként újra kell csatlakozni)
Kézipoggyász ellenőrzés: Online checkin ellenére mindenkit a check-in pultjóhoz küldenek, ott beszállókártya és úti okmány ellenőrzése után kézipogyó mérés és méretet igazoló matrica ragasztás. Szeku előtt opcionális keretezés.
Szeku: immár 6 kapu van, utashíddal
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja: 202
Érdekesség: összes gép csőre áll
Városi infók: 20 perc alatt bárhol ott vagy a városban. Olcsóság van és nagyon szépek a macedón nők! :)



SOF - Sofia T1 (2012. 04. 08.)
Fapados társaságok: AirBerlin, AirOne, eaysjet, Germanwings, WizzAir (bázis)
Megközelítés: 84-es busz visz a városba, taxival óvatosan, sok a hiéna.
Alvási lehetőség: Fémülőkékből álló padok, nem tűntek túl kényelmesnek. 2-es terminálon az élelmiszer üzlet 0-24-es nyitva tartású
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: van
Kézipoggyász ellenőrzés: ketrec volt, többször bemondták a szabályokat, de nem ellenőriztek
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: Két terminál között ingyen transzfer félóránként, 2-es mellett szép halastavas park.
Megjegyzés: Rengeteg konnektor a szekun túl, gyakorlatilag minden oszlop tövében legalább 3.
Városi infók:



STN - London-Stansted (2013. 09. 05.)
Fapados társaságok: bmibaby, easyJet (bázis), GermanWings, Pegasus, Ryanair (bázis)
Megközelítés: legolcsóbb általában az easyBus, mellette van még vonat: Stansted express, illetve buszok: Terravision, National Express, valamint helyi buszok a közeli kisvárosokba
Alvási lehetőség: kiváló, karfa nélküli párnázott széksorok, csendes zugok földön alváshoz; nagyon népszerű, ezért szezonban célszerű korán érkezni a jó helyekért
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: van (60 perc ingyenes)
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: ingyenes zuhanyzó az érkezési ajtó és a Burger King közötti folyosón; elfogadható árszínvonalú Spar (sokáig nyitva, talán 0-24-es)
Megjegyzés: "a legjobb fapados reptér" :) termináltérkép
mivel Ryanair bázis, érdemes időben a beszállókapuhoz menni, mert van amikor tényleg befejezik a beszállítást 30 perccel az indulás előtt!
Városi infók:



SXF - Berlin-Schönefeld (2013. 01. 05.)
Fapados társaságok: Aer Lingus, easyJet (bázis), GermanWings (bázis), Iceland Express, Norwegian, Pegasus, Ryanair, SunExpress
Megközelítés: Integrált jegyrendszer van. S9 vagy RB14, RE7, stb. Kis gyaloglás a reptértől, táblázva van. Árak: ABC zóna 120 perc €3, ABC zóna 1 nap €6,80. Bővebben itt.
Alvási lehetőség: 2010: A puha székekhez időben kell érkezni, sok rejtett zug van, ahol a padlón lehet aludni, éjszaka csöndes, nem zavarják az embert. 2013. január: Igen kevés a szék, leülni sem van nagyon hova, aludni még kevésbé. A boarding hall-okba nem engednek be, csak közvetlen az indulás előtt. Addig is lehet pl. ácsorogni a folyosón.
Átjárható-e a repülőtér: nem /a gép érkezési helyétől függően esetleg)
Ingyen wifi: van (2010. június - c-in pultok)  nincs (2012. nyár) 
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku: német precizitás (simán kipakoltatják az egész csomagot, levetetik a cipőt)
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: több gyorsétterem (pl. Burger King); kapuk előtti csarnokok minden komfortot és szolgáltatást nélkülöznek, se wc, se semmi. A PB utasokat egy szalaggal leválasztott részre ültetik, kb. 10-15 mp-nyi előnnyel engedik ki őket, lépni kell, ha valaki elsőnek akar felszállni a gépre
Megjegyzés: 2013. őszén (ez kb. a 4. tervdátum) átveszi a helyét az új berlini reptér (BER) ami lényegében SXF kibővítése. A mostani állapotok nagyon lepattantak, valószínű a DDR korszak vége óta nem költöttek a terminálra - érdemes csak a feltétlenül szükséges mennyiségű időt ott tölteni.
Az Easyjet gépek a lehetséges legtávolabbi kapuktól indulnak és érkeznek. A folyosók szűkek, egymás melletti kapukból több beszállítás is megy egyszerre, érdemes nézni a kijelzőket, mert könnyű átkeveredni egy másik sorba. Néha maga a kapu is csak körülményesen közelíthető meg, az odavezető folyosót eltorlaszoló egyéb utasok miatt.
Városi infók:



SZZ - Szczecin (2013. 12. 11.)
Fapados társaságok: Wizzair, Ryanair, Norwegian
Megközelítés: Szczecin vasútállomásról www.interglobus.pl busszal, retúr 25 PLN (1750 Ft). Szczecinig érvényes a Berlin-Brandenburg ticket, ami 3-5 embernek nagyon jó ajánlat!
Alvási lehetőség: nincs, bezár (mellette az erdőben sátraztunk, jó a terep :)
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi:
Kézipoggyász ellenőrzés: laza
Szeku: közepes
Csomagmegőrző:
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók:



TFN - Tenerife-North (2012. 12. 02.)
Fapados társaságok: Ryanair, Vueling
Megközelítés: A reptér és Santa Cruz ill. Puerto Cruz között a 102, 343-as buszok mennek. a 102-es fél óránként (a menetrend "spanyolos") a 343-as durván 70 percenként jár. A 343-assal Los Cristianosba is el lehet jutni. A jegy - BONO kártyával - Puerto Cruzba 3.30EUR. A Bono 16EUR, ebből 1EUR a kiállítása. Lehet még 30 ill. 48EUR-st is venni. Helyi buszcég honlapja.
Alvási lehetőség: nincs (nyitva 6-23-ig)
Átjárható-e a repülőtér: feltételesen (pl. ha a Binterrel érkezel és azzal is mész tovább, egyéb esetekben nem)
Ingyen wifi: nincs
Kézipoggyász-ellenőrzés:
Szeku: engedtek át 2dl-esüdítőt, másokat szigorúan ellenőriztek
Csomagmegőrző:
Érdekesség: itt volt a repüléstörténet/Spanyolország legnagyobb repülőgép katasztrófája, mely leginkább az időjárás miatt következett be
Megjegyzés:
Városi infók:



TFS - Tenerife-South (2012. 03. 19.)
Fapados társaságok: Ryanair (bázis), Air Berlin, Easyjet, Germanwings, Jet2, Norwegian, Smartwings, Volotea, Vueling
Megközelítés: 111-es busz Santa Cruzba, 343-as a két legfontosabb üdülőhelyre, Los Cristianosba és Puerto de la Cruzba. További részletek TFN reptérnél.
Alvási lehetőség: elvileg igen
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: van (2011.11.07) nincs (2012.03.19.)
Kézipoggyász-ellenőrzés:
Szeku: slampos - 200 ml-es aloe és a számítógép a kézipoggyászban simán átjött
Csomagmegőrző:
Érdekesség: Ha olcsón akarsz tömegközlekedni, vegyél bonocardot (egy feltöltős bérlet), amit a 46-os check-in pulttal szemben lévő ajándékboltban tudsz megvenni 12 vagy 30 €-ért (2012-es adat)
Megjegyzés:
Városi infók: A fővárosba, Santa Cruzba 1,6 €-ért lehet bemenni bonocarddal, nagyon szép város, a riói után a világ 2. legnagyobb karneválját tartják ott minden februárban.



TGM - Marosvásárhely (Targu Mures) (2011. 11. 7.)
Fapados társaságok: Wizzair (bázis)
Megközelítés: Bálinttrans mikrobuszával 7 lej. Lehet még stoppolni és leinteni a környéki buszokat. Taxi 35 lej a Rózsák terére. Vidrátszeg (Vidrasau) vonatmegálló a reptér mögött. Részletes cikk itt.
Alvási lehetőség: nincs (nincs is előtér e célra)
Átjárható-e a repülőtér: nem
(fórumos bejegyzés szerint elérhető a forduló repülő, ha elsőként jövünk ki, nincs csomag és még üzemel a szeku befelé)
Ingyen wifi:
Kézipoggyász-ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók: blogból



TKU - Turku (2011. 11. 04.)
Fapados társaságok: Blue1, Finncomm (újabban flybe.fi), Norwegian, Wizzair
Megközelítés: 1-es busszal €2,50 a jegy, menetrend
Alvási lehetőség: nincs, a "nagy" terminál is bezár éjszakára (2011.6.)
Átjárható-e a repülőtér: Igen, bár ez épp nem túl izgalmas - kevés a járat... (terminálok között ez az infó nincs megerősítve)
Ingyen wifi: van a "nagy" terminálban (T1), mint minden finn reptéren (2011.6.)
Kézipoggyász-ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: Külön fapados terminállal rendelkezik (T2).
Megjegyzés:
Városi infók:



TLL - Tallinn (2011. 11. 09.)
Fapados társaságok: Blue1, easyJet, Norwegian, Ryanair
Megközelítés: Busszal vagy autóval (parkolás 15 percre ingyenes), egy vonaljegy diákoknak 0,4€, felnőtteknek 0,8€, a busz 15 perc alatt van kint a központból, gyalog 45 perc, szinte a belvárosban van a reptér.
Alvási lehetőség: nem tudni bezárják-e éjszakára, de a kinti részlegen elég kevés ülőhely van, viszont bent a legkényelmesebb kipárnázott padok vannak bő számmal
Átjárható-e a repülőtér: részben
Ha Schengenből jössz, akkor az egy térbe érkezel az indulókkal, ha viszont Schengenen kívülről (vagyis Londonból is), akkor egy külön folyosón lehet kimenni.
Ingyen wifi: van!
Az ingyen wifi és a skype országában a reptéren ne lenne... :-)
Kézipoggyász-ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
Érdekesség:
Megjegyzés: Skavstáról naponta repül a Ryanair általában 6€-s áron.
Városi infók:



TLV - Tel Aviv (2013. 04. 17.)
Fapados társaságok: AirBerlin, airBaltic, easyJet, Germanwings, Jet2, Norwegian, Vueling, Wizzair
Megközelítés: A(z Egged) busz az ElAl Junctionnál tesz le, ahonnan az 5-ös busszal közelíthetők meg a terminálok. A reptérről indulva az 5-ös busz ingyenes annak, aki tovább utazik. Szemléltető videó egy jeruzsámemi hostel honlapján.
Alvási lehetőség: Van. Hideg és kényelmetlen karfás székek, vagy a padló. Elvonulásra nem nagyon van lehetőség. A 3. szint a legkevésbé hideg.
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi:
Kézipoggyász-ellenőrzés: Nagyon alapos!
Szeku: Nagyon szigorú és hosszú kikérdezés, érdemes órákkal előbb kimenni. A kérdések időnként totál értelmetlennek tűnnek (pl. hogy hívják a nagymamádat, merre jártál, mi célból, kivel találkoztál, ismerős, csomagösszeállítás, stb.), de komolyan kell venni. Időnként szúrópróbaszerűen kihívnak a sorból és még vallatnak egy kicsit. Akkor is ez történik, ha bizonytalannak, félszegnek tűnsz vagy izgulsz. Családokat kevésbé, egyedüli férfiakat inkább faggatják.
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: Van zsinagóga és mobiltelefonnak töltőállomás.
Megjegyzés: Érdemes pulcsit vinni még akkor is, ha nyáron mész. Az izraeli buszokon és épületekben, így a reptéren is, ezerrel nyomatják a légkondit, gyakran max. 18-20 fok van, vagy annyi se, ami a kinti 40 fok után nem túl kellemes.
Izraelben sabbat alatt (péntek estétől szombat estig) nincs tömegközlekedés, erre figyelni kell, mert pl. wizzair szombaton is jár, de a taxi ára eléggé megdobhatja a költségeket. Lehet stoppolni, különösen Ciszjordániában népszerű módja ez a közlekedésnek. Ezt is inkább hétköznap javaslom, mert főleg vallásos emberek vesznek fel, ők meg nem járnak szombaton.
Városi infók:



TMP - Tampere Pirkkala (2011. 11. 4.)
Fapados társaságok: airBaltic, Blue1, Finncomm (újabban flybe.fi), Ryanair
Megközelítés: A Paunu társaság 61-es busza jár az 1-es terminálhoz a városi buszpályaudvar szélső peronjáról. A jegy €4,40, sofőrnél váltható. Hétvégén ritkán jár, gépekhez igazodva. Bővebben itt és a reptér honlapján.
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi:
Kézipoggyász-ellenőrzés: súlymérés a szeku előtt (egy check-in szerű pultnál, az online c-in-eseknek is)
Szeku: alapos (külön tetették a folyadékokat)
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: Külön fapados terminállal rendelkezik, ami röviden jellemezve, kicsi és kaotikus (nincs digitális kijelző, kevés kapu, egymáson átlógó sorok, szűk járatok).
Megjegyzés:
Városi infók: blogból



TNG - Tangier (2011. 11. 18.)
Fapados társaságok: AirArabia, Easyjet, Jet4You, Ryanair
Megközelítés: grandtaxi (max. 6 ember, 10€/taxi függetlenül az utasok számától); érdemes összebarátkozni másokkal illetve a 2km-re lévő egyetemről indul zöld grand taxi, a spanyol templomig visz be, 5 Dh az ár (120ft), és a 2es busz is innen indul a buszpályaudvarra, jegyár: 3,5 dh (100ft)
Alvási lehetőség: elvileg nincs (kivéve: vulkánkitörés - olvasói egyedi tapasztalat :))
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: van, a váróban és a terminálban is
Kézipoggyász-ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
Érdekesség: hiába van online jegyünk, ugyanúgy sorba kell állni a pultoknál és ott lepecsételik a jegyet, kilépési dokumentumot kell kitölteni, ami ingyenes, police controll előtt mérik a csomagot, azután rendőr megnézi a jegyeket, útlevél ellenőrzés előtt szúrópróba szerint ellenőrzik mennyi eurót viszel ki, illetve hogy van e a pénztárcádban dirham (ezt tilos kivinni az országból)
Megjegyzés:
Városi infók: csodaszép tengerparti város, vannak városi buszok (jegyár:3,5 dh); többnyire petite taxival járnak az emberek (120 méterenként 0,3dh - a számláló 1,60ról indul, este dupla tarifa vannak);
iránytaxik: 3dh, amit induláskor kell odaadni a sofőrnek, és bárhol ki lehet szállni út közben.
legolcsóbb alvási lehetőség egyike: Penzion Hollande, minden taxis tudja merre van
a városi idegenvezetőket le kell rázni, etetik, itatják, utaztatják magukat, a nap végén 20€tól felfelé kérnek appanázst (ha mégis igénybe akarjátok venni, előre le kell beszélni a tarifát)



TPS - Trapani Birgi (2011. 11. 4.)
Fapados társaságok: Ryanair (bázis), AirOne
Megközelítés: Az állomás elől indult az AST cég busza, €4,50-ért vitt be 45 perc alatt Trapaniba. Helyközi buszok, városi buszok.
Alvási lehetőség: újabban (?) éjszaka bezár pár órára
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi:
Kézipoggyász-ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók:



TRF - Oslo-Sandefjord-Torp (2012. 11. 02.)
Fapados társaságok: Norwegian (bázis), Ryanair, WizzAir
Megközelítés: vonatjeggyel ingyenes transzferbusz a közeli vasútmegállóhoz, onnan vonat Sandefjordba 39NOK, Osloba 239NOK. Buszos lehetőségek itt, a közvetlen osloi busz 180 (retúr 300) norvég korona.
Alvási lehetőség: nincs/nehezen
az ott alvókat kidobják és a parkolóház fedett, zárt, száraz, hideg lépcsőházába küldik
Átjárható-e a repülőtér: igen
Ingyen wifi: van (az átjárható rész schengeni kapuinál/vámmentesnél kell keresni)
Kézipoggyász-ellenőrzés:
Szeku: alapos, de nem szívózott
Csomagmegőrző:
Érdekesség:
Megjegyzés: a szekun túl vannak konnektorok (némelyikben időszakos az áramszolgáltatás:)) talán földi oldalon is
Városi infók: Sandefjord nyugodt, nagy múltú bálnavadász kisváros egy öbölben; kikötőben hajókápolna és ingyenesen látogatható bálnavadászhajó



TSF - Velence-Treviso (2013. 06. 21.)
Fapados társaságok: BelleAir, Germanwings, Ryanair, transavia, Wizzair
Megközelítés: Treviso vasútállomásról ACTT 6-os busz, jegy 1,2euró, sofőrtől véve 2,5euró. ATVO buszok (menetrend a linkelt lap alján) Velence piazzale Roma-ról, 10euró/irány. (2010-ben 5 euró volt az ATVO busz, most a legolcsóbb eljutást a lagunáktól a reptérre az ACTT+Trenitalia páros adja kb 5 euróért.)
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi:
Kézipoggyász-ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók:



TSR - Temesvár (2013. 12. 29.)
Fapados társaságok: Wizzair
Megközelítés: Nord állomásról 11-es trolibusz Bastionig, majd E4 autóbusz. A busz óránként jár és menetrendje nem jó a reptér honlapján, viszont az utcán kint van (nem úgy, mint Kolozsváron! :-)) - frissítés: menetrend. Taxival Temesvárról 25 - 50 román lej (a taxisok sokszor csak románul beszélnek). Tudo Taxi (+40723449942 óra szerint városon belül 2,49 lei/km, azon kívül - 2013.12.26)
Alvási lehetőség:  Az előtérben vannak székek, a Costa Coffee elvileg non-stop, így itt lehetne aludni, de szűk és zajos.
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: van (UPC)
Kézipoggyász-ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
Érdekesség: van dohányzó a szekun belül
A biztonsági ellenőrzésen ugye nem szabad folyadékot átvinni, de a tranzitban a hajnali gép indulása előtt nem kapható innivaló, mert a büfék csak később nyitnak. A kapuk egy része az emeleten van, majd le kell sétálni a földszintre. A priority-sek ezt kihagyják és közvetlen a földszintről szállnak be a buszba.
Megjegyzés:
Városi infók:



VCE - Velence-Marco Polo (2013. 03. 08.)
Fapados társaságok:
Megközelítés: 5-os busz p.le Roma-rol, reptérig véve €6 irányonként, előző megállóig (Tessera) véve csak €1,30. Onnan gyalog 15p séta, de fent is lehet maradni a buszon, senki nem kérdez semmit... P.le Roma-n elővételben kell venni a jegyet a pénztárnál.
Alvási lehetőség: van
A terminál érkezési szint belépve balra ütközésig (first aid-del szemben). Kettesével karfás székek, hagynak aludni, csöndes, viszonylag sötét.
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi: nincs
Kézipoggyász-ellenőrzés:
Szeku: átlagos
Csomagmegőrző:
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók:



VIE - Bécs (2011. 11. 19.)
Fapados társaságok: Aer Lingus, Air Berlin (bázis), Air Transat, easyJet, GermanWings, InterSky, Norwegian Air Shuttle, Pegasus, SunExpress, Transavia, Vueling
Megközelítés:
Alvási lehetőség: igen
1.) Nem zárják be, és elég kényelmes székek vannak illetve nyitva tartó Billa- meki kombó, ahol el lehet lenni hajnalig főleg free wifivel.
2.) T1 terminálon (Niki, AB) kényelmes műbőr ülők/padok vannak, igaz, nem sok, 2x2, de egyen 4 ember tud feküdni, aludni (itt nincs sem utaskapu sem ellenőrzés, csak check-in és poggyászfelvétel, ami után vissza kell gyalogolni a központi terminálra). Este sem zár be, szekut-büfé nincs, italautomata van. Hajnalban is van forgalom, így ha ülnek is a padokon, hamar csekkolhatnak a járatukra, így felszabadul a hely. Füldugó a kis légtér-sok utas miatt szükséges, de 5 órát békében el tudtam ott tölteni. A központi terminálon az alagsorban a Billa nem non-stop, és két meki is van.
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi: ha máshol nem a Meki résznél tuti
a C72-75 kapuknál is (ez egy kis melléképület), viszont oda csak akkor engednek be, ha onnan megy a géped, mert VIE-ben minden kapu előtt van biztonsági ellenőrzés (ill. néhány esetben csoportosítva vannak a kapuk ebből a szempontból); van a B részben is
Kézipoggyász-ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók:



VKO - Moszkva-Vnukovo (2013. 10. 14.)
Fapados társaságok: WizzAir
Megközelítés:
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: gyakorlatban nem sikerült csatlakoznom
Kézipoggyász-ellenőrzés: A Wizz kerete az útlevél ellenőrzés előtt van, egy reptéri alkalmazottal kiegészítve. Arra nem sikerült rájönnöm, hogy honnan tudja ki utazik Wizz-zel, így az ellenőrzés leginkább hébe-hóba történhet.
Szeku: Több lépcsős. Már a reptérre való belépéskor átvilágítják a csomagokat (előzetes szeku). Útlevél vizsgálat (és egy pecsét a beszállókártyára), majd tranzit, ezek után szeku (folyadékokat, laptopot nem vetették ki a csomagból, cipőt-övet nem kellett levetni) és okmányellenőrzés (újabb pecsét a beszállókártyára), majd boarding (és itt már nincs okmány vizsgálat).
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség:
Megjegyzés: A vámmentes boltok a secu előtt vannak, az ellenőrzés után már semmilyen vásárlási lehetőség nincs. A tranzitban (úgy értem az útlevél ellenőrzés után, de a szeku előtt) két duty free shop, egy Sbarro és egy „Sokoladnyica” van. Üdítő- és kávéautomata a beszállítókapunál is van, egy félliteres víz 70 rubel.
Az útlevélellenőrzés be- és kilépéskor is nagyon lassan ment!
Városi infók:



VLC - Valencia (2012. 03. 18.)
Fapados társaságok: AirBerlin, easyJet, Ryanair (bázis), TransAvia, Vueling (bázis), WizzAir
Megközelítés:
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi:
Kézipoggyász-ellenőrzés: kapunál súlymérős mérőkeret
Szeku:
Csomagmegőrző:
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók:



WAW - Varsó-Chopin (2013. 05. 08.)
Fapados társaságok: AerLingus, Germanwings, IcelandExpress, Norwegian, WizzAir (csak a budapesti járat, 2012. december 20-tól újra), Vueling (csak nyáron???)
Megközelítés: főpályaudvar érintésével 175, N32 (busz) S2, S2 (vonat); további buszok: 188, 331, 148 (útmutató a társaság honlapján: járatok és jegyfajták)
Alvási lehetőség: igen
Átjárható-e a repülőtér: igen (egy komment szerint nem; buszozás van, de az embereket airside-ra ömlesztik)
Ingyen wifi: a secu után igen (ING wifi), máshol nincs
Kézipoggyász-ellenőrzés:
Szeku: be tud lassulni, néha az elektronikai kábeleket külön kipakoltatják
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja: 42 (Wizz), 8(LOT)
Érdekesség: zuhanyzó a tranzitban a 8-as kapu környékén
Megjegyzés: a reptéri busz nagy dugóba kerülhet, érdemes bőven számolni a menetidőt és a jegy érvényességét
Városi infók: blogból (egynapos beszámoló) 



WMI - Varsó-Modlin (2014. 12. 05.)
Fapados társaságok: Ryanair (bázis), WizzAir (bázis - 2012. december 20-tól a budapesti járatok újra WAW-ra mennek)
Megközelítés: 2013-as új, modern szolgáltatás wifis buszokkal: Modlinbus - neten foglalva akár 9 zlotyi.
Varsó Centralna pályaudvar és Modlin vasútállomás közt vonat jár, menetrend itt (néhány egyenesen a Chopin reptérről jön). Modlinról Warszawa-Praga állomás után elágaznak a vonatok, nem mindegyik megy be Centralnára, így akár korábban is átszállhatunk a városi tömegközlekedésre (24 órás jegy 15 zlotyi). Modlin vá. és a reptér közt busz megy 20 percenként (frissítés: a linkelt menetrend ősszel már nem jó, óránként 2-4 busz van.) Kombinált reptérbusz+vonat jegy (bilet lotniskowy) 15 zlotyi(2012). Jegy automata is van a csomagkiadó 'csarnokban' és a terminál épületben is. Kapható a reptéri buszon, a vasúti jegypénztárban vagy a kalauznál is a vonaton (ekkor felszállás után oda kell menni hozzá).
A reptéren több magántársaság is kínál drága, nem sokkal gyorsabb transzfert Varsóba (29zł Mlocny metróállomásig, 33zł Centrelnahoz, retúrkedvezmény nincs).
Új infó: a 12zł jegy Varsóban további 60 percig érvényes - tollal(?) kell ráírni hogy mikortól - a feltételrendszer nem tisztázott.
Alvási lehetőség: (egész nap nyitva) karfa nélküli párnázott székek
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: van (nem mindenütt van jel)
Kézipoggyász-ellenőrzés: szúrópróba szerű keretezés
Szeku: néha gyors, de a reggeli csúcsban 15-30 perc is van, kanyargós sorral, üres időkre bezár
Csomagmegőrző:
BUD gép lehetséges kapuja:
Érdekesség: augusztus végén már megnyitott a kávézó, azóta a vámmentes bolt is
van néhány konnektor
Megjegyzés: állítólag az Easyjet jön 2013-ban
Városi infók: blogból (egynapos beszámoló)  fórumból
 


WRO - Boroszló (Wrocław) (2011. 9.)
Fapados társaságok: WizzAir (bázis), Ryanair (bázis)
Megközelítés: 406-os busz, éjszaka 249-es (ritkás menetrend, késés esetén hosszú várakozásra készüljünk)
Alvási lehetőség: igen
Átjárható-e a repülőtér:
Ingyen wifi: igen, B terminálban "Miejski Internet" hálózat
Kézipoggyász-ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
Érdekesség: új terminál épül a 2012-es EB-re
Megjegyzés:
Városi infók:



ZAZ - Zaragoza (2013. 05. 06.)
Fapados társaságok: Volotea, Ryanair, Wizzair
Megközelítés: Van reptér busz, a reptől elől indul 1,85 € (2013) a jegy. Menetrend:hétköznap és szombaton egészkor és félkor, vasárnap minden órában. A belváros közepén rak le. (www.consorciozaragoza.es/docs/lineas/doc/1358345626.pdf)
Alvási lehetőség: nincs, éjszaka bezár, reggel 7-kor nyit
Átjárható-e a repülőtér: nagyon kicsi reptér, átjárható
Ingyen wifi: nincs
Kézipoggyász-ellenőrzés: elég szigorúan nézték a csomagot, de mérleg nem volt
Szeku: mivel kevés járat megy egyszerre, ezért elég gyors
Csomagmegőrző: nincs
Érdekesség: lehajthatós piszoár
Megjegyzés: nincs vámmentes bolt, csak automaták
Városi infók: Zaragoza szép város, érdemes megnézni a Pilar Katedrálist és római emlékeket is.

A bejegyzés trackback címe:

https://lokoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr624104059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sportswear 2012.02.15. 03:23:28

TFS - Tenerife South
Fapados társaságok:Ryanair (bázis), Air Berlin, Norwegian, Germanwings, Easyjet, Smartwings
Megközelítés: 111-es busz Santa Cruzba, 343-as a két legfontosabb üdülőhelyre, Los Cristianosba és Puerto de la Cruzba
Alvási lehetőség: elvileg igen
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: van
Csomagmegőrző:
Érdekesség: Ha olcsón akarsz tömegközlekedni, vegyél bonocardot (egy feltöltős bérlet), amit a 46-os check-in pulttal szemben lévő ajándékboltban tudsz megvenni 12 vagy 30 €-ért (2012-es adat)
Megjegyzés:
Városi infók: A fővárosba, Santa Cruzba 1,6 €-ért lehet bemenni bonocarddal, nagyon szép város, a riói után a világ 2. legnagyobb karneválját tartják ott minden februárban.

egri Fehér 2012.02.15. 11:55:49

kiegészítés: azóta még egyszer jártam ott, és VIE-ben a reptér B részében is van wifi (igazából a C72-75 kapuknál is ezt a wifit lehet fogni)

jr.79 2012.03.19. 14:47:16

TFS: körbe-körbe sétáltam a repteret, de ingyen wifit nem találtam. Szeku: slampos. 200 ml-es aloe nemtudommi és a számítógép a kézipoggyászban simán átjött.

Yumurdzsak 2012.07.11. 10:41:00

vettem egy repjegyet Varsó Modlinból Bp.-re, tegnap kaptam egy emailt Ryanairtől, amelyben volt egy pdf csatolva, ami egy szép googlemaps-t tartalmazott. kékkel szépen be volt jelölve a két autós útvonal, szaggatottal pedig a vasút.

Yumurdzsak 2012.08.23. 12:53:23

WMI Varsó - Modlin

elég új volt még a reptér. nem voltak boltok, csak 1 db kávézó volt, no alkohol.
állítólag easyjet jön jövőre

Fapados társaságok: Ryanair (bázis), WizzAir (bázis)
Megközelítés: varsó központi pályaudvarról mennek vonatok modlinba. én a kallertől vettem jegyet, ami nem volt drágább mint a pénztárnál: 12 zl. modlin pályaudvarról busz vitt a reptérre, eléggé tele volt, de a 4 km-es utat ki lehetett bírni. wizzair-eseknek van shuttle bus varsóból
Alvási lehetőség: ?
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: nem
Kézipoggyász-ellenőrzés: nem
Szeku: gyors
Csomagmegőrző: ?
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók:

tg_mak 2012.08.24. 00:28:36

@Yumurdzsak: Köszi, frissítettem. Érdekes, hogy néhány ponton tökéletesen mást tapasztaltál, mint DePassant vagy én.

benjipd 2012.12.25. 00:19:26

Emlékeim szerint két hete WAW-on az indulók mellett sétáltunk el, szóval szerintem átjárható a röptér...

cradbox 2013.01.05. 03:24:56

SXF-hez néhány kiegészítés:

Alvási lehetőség: a repülőtér érdekessége, hogy igen kevés a szék, leülni sem van nagyon hova, aludni még kevésbé. A boarding hall-okba nem engednek be, csak közvetlen az indulás előtt. Addig is lehet pl. ácsorogni a folyosón.

Átjárható-e a repülőtér: attól függ hova érkezik a gép, elvileg nem.

Ingyen wifi: 2012 nyarán nem volt / nem működött.

Kézipoggyász ellenőrzés: beszállító-személyzettől függ, általában igen.

Szeku: német precizitással működik, simán kipakoltatják az egész csomagot, cipőlevevés is volt, nem is egy.

Csomagmegőrző: több terminálja is van, lehet, de én 3 utazásból egyszer sem láttam.

Érdekesség: több gyorsétterem is van, pl. Burger King. A boarding hallok minden komfortot és szolgáltatást nélkülöznek, se wc, se semmi. A PB utasokat egy szalaggal leválasztott részre ültetik, kb. 10-15 mp-nyi előnnyel engedik ki őket, lépni kell, ha valaki elsőnek akar felszállni a gépre.

Megjegyzés: 2013. őszén (ez kb. a 4. tervdátum) átveszi a helyét az új berlini reptér (BER) ami lényegében SXF kibővítése. A mostani állapotok nagyon lepattantak, valószínű a DDR korszak vége óta nem költöttek a terminálra - érdemes csak a feltétlenül szükséges mennyiségű időt ott tölteni.

cradbox 2013.01.05. 03:26:50

...ja igen, az Easyjet gépek a lehetséges legtávolabbi kapuktól indulnak és érkeznek. A folyosók szűkek, egymás melletti kapukból több beszállítás is megy egyszerre, érdemes nézni a kijelzőket, mert könnyű átkeveredni egy másik sorba. Néha maga a kapu is csak körülményesen közelíthető meg, az odavezető folyosót eltorlaszoló egyéb utasok miatt.

Bambusznád 2013.02.25. 14:41:14

Varsóban már 15 zlotyi a 24 órás napijegy.

Jadzia Dax 2013.04.17. 21:44:53

TLV - Tel Aviv
Fapados társaságok: AirBerlin, airBaltic, easyJet, Germanwings, Jet2, Norwegian, Vueling, Wizzair
Megközelítés: A busz a semmi közepén tesz le, ott várni kell a reptéri járatra, ami elég drága.
Alvási lehetőség: Van. Hideg és kényelmetlen karfás székek, vagy a padló. Elvonulásra nem nagyon van lehetőség. A 3. szint a legkevésbé hideg.
Átjárható-e a repülőtér: Nem.
Ingyen wifi: Van.
Kézipoggyász-ellenőrzés:Nagyon alapos. Mondjuk múltkor nem találták meg a bentfelejtett borotvát.
Szeku: Nagyon szigorú és hosszú kikérdezés, érdemes órákkal előbb kimenni. A kérdések időnként totál értelmetlennek tűnnek, pl hogy hívják a nagymamádat, de komolyan kell venni. Időnként szúrópróbaszerűen kihívnak a sorból és még vallatnak egy kicsit. Akkor is ez történik, ha bizonytalannak, félszegnek tűnsz vagy izgulsz.
Csomagmegőrző: Állítólag van.
Érdekesség: Van zsinagóga és mobiltelefonnak töltőállomás.
Megjegyzés: Érdemes pulcsit vinni még akkor is, ha nyáron mész. Az izraeli buszokon és épületekben, így a reptéren is, ezerrel nyomatják a légkondit, gyakran max. 18-20 fok van, vagy annyi se, ami a kinti 40 fok után nem túl kellemes.
Városi infók:

Jadzia Dax 2013.04.17. 22:09:42

Még annyi, hogy Izraelben szombaton ( péntek estétől szombat estig) nincs tömegközlekedés, erre figyelni kell, mert pl. wizzair szombaton is jár, de a taxi ára eléggé megdobhatja a költségeket. Lehet stoppolni, különösen Ciszjordániában népszerű módja ez a közlekedésnek. Ezt is inkább hétköznap javaslom, mert főleg vallásos emberek vesznek fel, ők meg nem járnak szombaton.

Bambusznád 2013.06.20. 06:57:14

SKG:

Megközelítés: A 78-as mellett jár a, 79-es busz is az IKEÁ-ig.

Balikaa 2013.09.05. 07:03:44

SAW nálam így nézne ki:
SAW - Isztambul-Sabiha Gökcen (2013. 09.)
Fapados társaságok: airarabia, easyjet, germanwings, pegasus, Wizzair
Megközelítés: Kadiköyről E10 és E11 jelű helyi busz (kb 1 óra), Kadiköyről és Takszim térről HAVATAS busz drágábban. havatas.com/en/ (a dugók miatt a menetidőkre érdemes rászámolni, különösen a Takszim tér esetében. A Boszporusz híd nagyon be tud állni. Jobb választás lehet komppal Kadiköy és onnan busszal.)HAVAS shuttle bus megszönt!!!
Alvási lehetőség: a belföldi terminálon viszonylag sok pad
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: nincs
Kézipoggyász ellenőrzés: csomagfeladás esetén mérnek, kapunál nincs keret (pegasus), wizznél nem nézték, keretet sem láttam
Szeku:
Csomagmegőrző:
Érdekesség: érkező oldalon is van vámmentes bolt
Megjegyzés: Takszimól/ba jutásra két órát legalább rá kell számolni! Seku után megfizethetetlen árak, a városi árak többszöröse! Csápra állás.
Városi infók:

Balikaa 2013.09.05. 13:32:07

Bűvítsük a listát:

LYR - Svalbard Airport Longyearbyen
Fapados társaságok: Norwegian
Megközelítés: Autóval, taxiva(kb. 120 NOK) vagy galog. A város kb 3km-re van.
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér: nem hiszem, hogy lenne rá igény...
Ingyen wifi: van, regisztráció után
Kézipoggyász ellenőrzés:
Szeku:
Csomagmegőrző:
Érdekesség: Falusi reptér, naponta 1-2 járattal. Kitömött jegesmedve a terminálban. Étterem-kávézó az emeleten. Néhány száz km-es körzetben a legolcsóbb szállás közvetlenül a reptér mellett: a kemping.
Városi infók: 1200 lakos, szép környezet, kiegyensúlyozott hideg idő.

tg_mak 2013.09.05. 14:10:54

@Balikaa: Hoppá! Ezzel átléptük a 100 repteret! :-D Személyes tapasztalat alapján írtad? :)

Balikaa 2013.09.05. 15:17:18

@tg_mak: Személyes tapasztalat, bár nem a legfrisebb. Akkor még Norwegian sem ment oda. Köszönöm, hogy a helyesírást javítottad, viszont a csomagmegörző nem egésszen stimmel... Örülök, hogy ez lett a 100.

jr.79 2013.10.14. 14:35:38

Nos akkor:
VKO - Moszkva, Vnukovo

Fapados társaságok: WizzAir
Megközelítés: „Aeroexpressz” vonat, mely a reptér és Moszkva, Kijevi pályaudvar között jár. A jegy ára 320 rubel/út, a menetidő 35-40 perc.
Alvási lehetőség:
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: elvileg van, gyakorlatban nem sikerült csatlakoznom
Kézipoggyász-ellenőrzés: A Wizz kerete az útlevél ellenőrzés előtt van, egy reptéri alkalmazottal kiegészítve. Arra nem sikerült rájönnöm, hogy honnan tudja ki utazik Wizz-zel, így az ellenőrzés leginkább hébe-hóba történhet.
Szeku: Már a reptérre való belépéskor átvilágítják a csomagokat. A vámmentes boltok a secu előtt vannak, az ellenőrzés után már semmilyen vásárlási lehetőség nincs. Folyadékokat, laptopot nem vetették ki a csomagból, cipőt-övet nem kellett levetni. A tranzitban két duty free shop, egy Sbarro és egy „Sokoladnyica” van.
Csomagmegőrző:
Érdekesség:
Megjegyzés: Az útlevélellenőrzés be- és kilépéskor is nagyon lassan ment!
Városi infók:

tg_mak 2013.10.14. 18:17:47

@jr.79: Köszi, beírtam. A vámmentest nem értem, egyszer azt írod hogy csak szeku előtt van, aztán mégsem?

jr.79 2013.10.14. 18:38:34

@tg_mak: A tranzitnál az útlevél ellenőrzés utáni, de a szeku előtti részre gondoltam. Bocs, hogy nem voltam egyértelmű. (Annyi jutott még eszembe, hogy üdítő- és kávéautomata a beszállítókapunál is van, egy félliteres víz 70 rubelbe kerül)

tg_mak 2013.10.14. 18:52:38

@jr.79: Azért sem volt egyértelmű, mert a legtöbb európai reptéren pont fordítva van, azaz előbb szeku, majd tranzit, és a kapu előtt van az útlevél ellenőrzés.

jr.79 2013.10.14. 20:47:03

@tg_mak: Igen, itt azonban sikerült ezt kicsit megvariálni. Először útlevél vizsgálat (és egy pecsét a beszállókártyára), majd tranzit, ezek után szeku és okmányellenőrzés (újabb pecsét a beszállókártyára), majd boarding (és itt már nincs okmány vizsgálat). Ráadásul van egy előzetes biztonsági ellenőrzés a reptérre való belépéskor is.

sportswear 2013.10.24. 22:09:45

AHO - Alghero (2013. 10. 24.)
Fapados társaságok: Ryanair, Air One, Wizzair, Easyjet
Megközelítés: Alfa jelzésű busszal, minden órakkor indul be a városba és minden félkor jön vissza. 1 € jegy, ha előre veszed, a buszon 1,5 € (2013)
Alvási lehetőség: nincs, elvileg éjfélkor bezár
Átjárható-e a repülőtér: nem
Ingyen wifi: van, regisztráció szükséges
Kézipoggyász ellenőrzés: nagyon laza volt
Szeku:
Csomagmegőrző: nincs
Érdekesség:
Megjegyzés:
Városi infók:Alghero szép város, jó kis tengerparttal, katalán hagyományokkal

DePassant 2014.04.29. 12:18:41

RIX

Euró bevezetésével:

a buszjegy €0,60 (elővételben) , napijegy €2,50 lett.

A menü a Lido-ban pedig €2,50.

A többi stimmel 2014. 04. 28-án.

F.hunter 2014.10.10. 17:28:02

SKG: már sajnos drágult, 2€/irány a jegy a reptér és a belváros között a 78-as buszra. Jegyet a reptéren a buszmegállóban lévő bódéban lehet venni.

Bambusznád 2014.12.04. 09:17:19

WMI: Kombinált reptérbusz+vonat jegy (bilet lotniskowy) 15 zlotyi. Jegy automata is van a csomagkiadó 'csarnokban' és a terminál épületben is.

Webkígyó 2015.11.12. 11:02:35

SOF - Sofia T1 (2015. 11. 11.)
Van metrókapcsolat a reptér és a város között. Normál tarifa.
süti beállítások módosítása